Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΑντιΚΚΕ εμμονές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το σύβολο του Κ.Κ.Ε στο κτίριο της ΝΕ Πειραιά.

ΑντιΚΚΕ εμμονές



Την εμμονή του να απομακρυνθεί το σφυροδρέπανο και τα τρία κόκκινα γράμματα του ΚΚΕ από την πρόσοψη του κτιρίου της ΝΕ Πειραιά του Κόμματος επανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή στον τοπικό Τύπο, βγάζοντας ταυτόχρονα χολή για το κίνημα και το Κόμμα της εργατικής τάξης.

Αισχρή και προβοκατόρικη ανακοίνωση της Ν.Δ κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την τέταρτη επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.Οι ανακοινώσεις της Νεολαίας ΣΥΝ.Σχόλιο του Red Star.


Με αφορμή την ανακοίνωση τις Νεολαίας ΣΥΝ για την επέτειο από τα 4 χρόνια της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς, η Ν.Δ. έβγαλε μια ανακοίνωση που αποδεικνύει ότι ο φασισμός και ο καιροσκοπισμός δεν εδρεύει μόνο στην Χρυσή Αυγή.

Προσπαθώντας το κόμμα της Ν.Δ. να εκμεταλλευτεί την αντίθεση της πλειοψηφίας του λαού στους βανδαλισμούς που προκαλούν οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι κατά καιρούς προσπαθεί να τους αποδώσει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ.

Το Κ.Κ.Ε. για τις ομιλίες του Αντ. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ομιλίες του Αντ. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο



Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας τα γνωστά ψέματα, με θράσος ισχυρίστηκε ότι τα νέα φοροεξοντωτικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για να δοθούν νέες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του λαού. Το ίδιο και η υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων και των μνημονίων.

Tζέημς Mποντ: H προπαγάνδα είναι παντοτινή !

Tζέημς Mποντ



Λίγοι ασφαλώς θα γνωρίζουν (κλείνοντας τα 50 χρόνια από την είσοδο στη σκηνή του δημοφιλούς πράκτορα) ότι η έναρξη, το 1962 έγινε σε κάποιο νησί της Kαραϊβικής. H ανατροπή του δικτάτορα Mπατίστα στην Kούβα έγινε τρία χρόνια πριν και ο Σ. Kόννερι κυνηγούσε τον μυστηριώδη τρομοκράτη NO (όχι). Tυχαίο; Λίγα χρόνια αργότερα (1973) και αφού οι Aμερικάνοι σαρώνονται στη N.A. αντιμετωπίζοντας ισχυρή φοιτητική αντίσταση ο Tζέιμς Mποντ κυνηγάει εμπόρους ναρκωτικών ενώ το 2007 βρίσκεται στη B. Kορέα αφού πέρασε από τη Pωσία (Aπό τη Pωσία με αγάπη) και τη Mέση Aνατολή.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΙΚΕΑ»: Να απαντήσουμε αγωνιστικά στη νέα επιχείρηση τρομοκρατίας.


Η εργοδοσία απειλεί με απολύσεις όσους δε δέχονται τις μειώσεις


Με την τακτική της τρομοκρατίας και των απειλών επιχειρεί ο όμιλος «Φουρλής» να επιβάλλει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών στους εργαζόμενους του καταστήματος «ΙΚΕΑ». Η εργοδοσία απέστειλε με εξώδικο τις ατομικές συμβάσεις στα σπίτια όσων εργαζομένων αρνούνται να βάλουν την υπογραφή τους στο σφαγιασμό των μισθών τους, ενώ -όπως απειλεί- όποιος δεν υπογράψει θα απολυθεί.

Σχόλιο του K.K.E. για την απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει παράνομα τα χαράτσια της ΔΕΗ.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.


 
Η ισχυρή λαϊκή ανυπακοή που εκφράστηκε με άρνηση πληρωμής των χαρατσιών στη ΔΕΗ, είχε τη δική της καθοριστική συμβολή ώστε και δικαστήρια να κρίνουν καταρχήν ως παράνομη και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ίδια την ύπαρξη των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ.


Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ.



  • Εκδήλωση από τη ΝΕ Φθιώτιδας, στη Λαμία, με θέμα την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη, στις 18.30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (πλ. Διάκου). Θα μιλήσει ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ.
  • Εκδήλωση για τα 95 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, διοργανώνει η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Θα μιλήσει ο Σ. Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΜΕ : Για τη ΓΣΕΕ.


H ΓΣΕΕ με κείμενο της προς τον Υπουργό Εργασίας για το "Σχέδιο Δράσης Στοχευμένων Παρεμβάσεων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων", αφού πρώτα προσκυνά αυτά τα προγράμματα, στη συνέχεια κάνει παρατηρήσεις σε χειρισμούς και επιμέρους πλευρές.

Η κάθε επισήμανση που κάνει η ΓΣΕΕ ώστε να διαφυλαχτεί η δήθεν εργασιακή νομιμότητα αλλά και η αρχή όπως αναφέρει της "ίσης αμοιβής για ίση εργασία", είναι υποκριτική και ψεύτικη καθώς έχει συμβάλλει ενεργητικά ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος με τις εργοδοτικές οργανώσεις, στην πλήρη ελευθερία που έχουν οι εργοδότες "να κόβουν και να ράβουν" ανάλογα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Εκδήλωση για την 70ή επέτειο στο Γοργοπόταμο.Να είμαστε πανέτοιμοι για την ώρα που θα μιλήσει ο λαός.Αποσπάσματα από την ομιλία του Τηλέμαχου Δημουλά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χιλιάδες αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, φίλοι και απόγονοι, αγωνιστές του λαϊκού κινήματος απ' όλα τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που έφθασαν με δεκάδες πούλμαν και άλλα μέσα από κάθε γωνιά της χώρας, με μαζική συμμετοχή της νεολαίας της ΚΝΕ, τίμησαν την Κυριακή την 70ή Επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας, στο Γοργοπόταμο.



Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), με τα συνθήματα και τα λάβαρά της, όπως αρμόζει στους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων, που μαζεύτηκαν την προηγούμενη Κυριακή σε μια σύναξη αντάμα με εκπροσώπους Οργανώσεων, οι οποίες υπήρξαν ακόμα και συνεργάτες των κατακτητών.