Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Τα «voucher» της ντροπής: θησαυρίζουν οι μεσάζοντες, πετούν τα «ψίχουλα» στους άνεργους, οι εργατοπατέρες σιωπούν…

Πάνω από το 40% των πόρων του Ευρωπαϊκού Kοινωνικού Tαμείου πηγαίνει σε «πιστοποιημένους» μεσάζοντες για «κατάρτιση»  προς όφελος «των κλειστών επαγγελμάτων» στο χώρο και εις βάρος των πραγματικών δικαιούχων, των ανέργων και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων που είναι ο προορισμός των πόρων αυτών...
 Μια διαρκής λεηλασία των πόρων του ΕΚΤ...ένα διαρκές αίσχος και σκάνδαλο για το πολιτικό σύστημα της χώρας που δεν μπορεί πλέον να μείνει κρυφό.

«Λαϊκό διδακτορικό» πίστεως...Της Λιάνας Κανέλλη

Η άγνοια στις μέρες μας αντιμετωπίζεται με την απλούστευση ή και την υπεραπλούστευση εννοιών, θέσεων και γνώσεων. Αυτό είναι το φριχτό λίπασμα που ρίχνεται με τους τόνους στο έδαφος της γενικευμένης κρίσης. Ρουφάει τα μυαλά και την κριτική ικανότητα των ανθρώπων με ταχύτητες μεγαλύτερες από την οικονομική και ηθική μας αφυδάτωση. Για να παταχτούν τα ζιζάνια της αμφισβήτησης, οι οξύτητες του φυσικού ανθρωπισμού, που έχει σπόρους σε κάθε κοινωνικό ον, για να στρογγυλευθούν τα «πρέπει» και να αναδειχτούν τα υπαγορευμένα «θέλω» των μαζών, η πραγματική παιδεία υποχωρεί ραγδαία σε προ-γουτεμβέργιες μεθόδους «αποκάλυψης και διάδοσης της μόνης συμφέρουσας την άρχουσα τάξη αλήθειας».