Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Προκήρυξη νέων Κόκκινου για το Δεκέμβρη


Σ’ αυτούς τους δρόμους σ’ αυτή την κοινωνία
οι  εξεγέρσεις γίνονται, δεν είναι ουτοπία! 

 Ένα χρόνο μετά, «τίποτα δεν έχει αλλάξει και  τίποτα δεν είναι όπως παλιά». Οι πολιτικές που μας κλέβουν  το παρόν και το μέλλον, πέρυσι με τη ΝΔ και φέτος με το ΠΑΣΟΚ, είναι εδώ: το σχολείο και το πανεπιστήμιο εξακολουθούν να μας προετοιμάζουν για την ανεργία, την επισφαλή εργασία, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τον κρατικό αυταρχισμό.
 Τόσες θυσίες για  ένα άθλιο μέλλον… Στον κόσμο  της κρίσης του συστήματος το δικαίωμα στην παιδική ηλικία και την εφηβεία …καταργείται, μαζί με τα δικαιώματά μας ως νέων ανθρώπων και στη συνέχεια ως ενηλίκων.
 Είμαστε η πρώτη  γενιά μετά τον Πόλεμο που θα ζήσει  χειρότερα από την προηγούμενη. Γι’ αυτό είμαστε, όχι στιγμιαία  αλλά σε διάρκεια, η γενιά της εξέγερσης. Ο Δεκέμβρης ήταν η απάντηση σ’ αυτή την πραγματικότητα. Εμείς οι νέοι και οι νέες κάτι «είπαμε» μέσα από την εξέγερση. Ή μάλλον, κάτι βροντοφωνάξαμε! Κανείς δεν μπορεί να κάνει πως δεν άκουσε ή δεν κατάλαβε!
 Θέλουμε τις  κλεμμένες ζωές μας και το κλεμμένο μέλλον μας πίσω!
 Όμως, οι δυνάμεις του συστήματος έκαναν πως δεν  κατάλαβαν. Είναι φυσικό: αυτοί που  μας κλέβουν το παρόν και το μέλλον θέλουν να παρουσιάζουν την  εξέγερσή μας σαν ανεξήγητη «εκτροπή από την κανονικότητα». Δεν άκουσαν αυτό που είπαμε.
 Όταν ένας «καουμπόη» της Αστυνομίας δολοφόνησε έναν δικό μας και ξεχυθήκαμε ποτάμια, με πέτρες, με σώματα και με στόματα, ενάντια  στα αστυνομικά τμήματα σε όλη  την Ελλάδα, η κυβέρνηση, τα κόμματα  εξουσίας και οι κονδυλοφόροι τους «είδαν» σπασμένες βιτρίνες. Στα ρεπορτάζ τους και στις τηλεοράσεις τους ποτέ δεν μιλούν για μας και για όσα διεκδικούμε, αλλά για «ταραχές» και «επεισόδια». Οι πορείες μας, η διαμαρτυρία μας, οι καταγγελίες μας, τα αιτήματά μας, οι πόθοι και τα όνειρά μας δεν υπάρχουν! Όταν με όλους τους τρόπους μάς δείχνουν ότι το σύστημά τους δεν μας χωράει, τότε δεν χρειαζόμαστε αυταπάτες. Θα κερδίσουμε τα δικαιώματά μας και το μέλλον μας με τους αγώνες μας και τις εξεγέρσεις μας.
 Θα πετάξουμε  στα σκουπίδια όλη τη σαβούρα των ανάξιων «αξιών» τους: τον ατομικισμό, τη λατρεία του χρήματος και της εξουσίας, την εμπορευματοποίηση των πάντων, τον αυταρχισμό, το μιλιταρισμό, το σεξισμό. Θα οικοδομήσουμε τις συλλογικότητες της ζωής και του αγώνα, την αλληλεγγύη, την αμφισβήτηση των σάπιων «αξιών» τους, τις ιδέες της χειραφέτησης από το σάπιο σύστημά τους. Είμαστε η γενιά της κρίσης, η γενιά της εξέγερσης.
 Θα κάνουμε  τα όνειρά μας εφιάλτες του συστήματός τους!
Θα τα αλλάξουμε  όλα, θα τα ανατρέψουμε όλα, θα τα πάρουμε  όλα πίσω!

Είμαστε η γενιά της  εξέγερσης - θα τα αλλάξουμε  όλα!


 

Νέοι και νέες του ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Δελτίο Τύπου του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος - τροτσκιστές.(8/12)Συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ 12μ.μ.

Στις 6 Δεκεμβρίου στην διαδήλωση για την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξαπολύθηκε δολοφονική επίθεση από μονάδες Δέλτα ενάντια στο μπλοκ του ΕΕΚ στην πλατεία Συντάγματος, με θύμα το ιστορικό στέλεχος του Αγγελική Κουτσουμπού. Συνέπεια αυτής της επίθεσης έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία θλάση στον εγκέφαλο, και συντριπτικό κάταγμα της αριστερής κλείδας. Η κατάσταση συνεχίζει να είναι σοβαρή. 
Πέντε άλλοι σύντροφοι και αγωνιστές στο μπλοκ τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την διάρκεια της επίθεσης των «προστατών του πολίτη». Ακολούθησαν αναίτιες συλλήψεις συντρόφων και συναγωνιστών που ήταν στο μπλοκ. 
Επειδή η πολιτική σημασία της δολοφονικής επίθεσης μας αφορά όλους σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας & Βουκουρεστίου γωνία την Τρίτη 8 Δεκέμβρη και ώρα 12μ.μ.




Παράξενες σκέψεις-Του Γιώργου Κακουλίδη

1. Η σιωπή δεν σημαίνει αποδοχή.
2. Αυτό που συμβαίνει τώρα με τους μουσουλμάνους στη Γενεύη δεν είναι παρά ένα προοίμιο για το τι επιθυμούν ν' ακολουθήσει - για να λάβουν δικαίωση τα όνειρα των ακροδεξιών οργανώσεων του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας και της Λίγκας του Βορρά. Πρόκειται για γενική πρόβα, αλλά σύντομα ο θίασος θα περιοδεύει παντού. Γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την ευρωπαϊκή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι Ελβετοί κατάφεραν να ανανεώσουν το ρατσισμό τους μέσω δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύουν να έχουν τεμένη οι μουσουλμάνοι. Το έργο ανεβαίνει στη Γενεύη χωρίς τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό, με την κρυφή ελπίδα ότι αυτή η μεγάλη προσβολή θα προκαλέσει βίαιες αντιδράσεις από την πλευρά των μουσουλμάνων ώστε να απελαθούν με συνοπτικές διαδικασίες. Πρόκειται για ελβετική προβοκάτσια με τις πλάτες των Ευρωπαίων.
3. Οσα συμβαίνουν γύρω μας έχουν το χαρακτήρα φαρσοκωμωδίας. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή, γιατί τα γέλια τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε δάκρυα.
4. Οι δοκιμασίες στις οποίες μας υποβάλλει καθημερινά η πραγματικότητα μας δίνουν το δικαίωμα να είμαστε κυνικοί απέναντι σε όσους θέλουν να μας χρησιμοποιούν. Οπως όλοι, είμαι κι εγώ θεατής της αξιοθρήνητης παράστασης της Νέας Δημοκρατίας. Η Ντόρα στο ρόλο της θλιμμένης Μαγδαληνής και ο Αντώνης, ο βάρβαρος μουζίκος που έφαγε τον Μητσοτάκη και τώρα θα φάει κι εκείνη. Στο τέλος της παράστασης άκουσα τις φωνές των θεατών από τον εξώστη: δεν πάτε στο διάολο;

5. Ο Νεοέλληνας είναι το αγαπημένο ανέκδοτο στους κόλπους της Ευρώπης. Πιστεύει, ο έρμος, πως έχει το πάνω χέρι στις Βρυξέλλες, δεν μπορεί να ελέγξει στο ελάχιστο την έπαρσή του, λέει ψέματα δίχως λόγο και, το κυριότερο, δεν ξαφνιάζεται ούτε στιγμή όταν κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη.
6. Αφού γνωρίζουμε με ακρίβεια αυτό που μας περιμένει από τους Πράσινους, τις αποφάσεις που ετοιμάζονται να πάρουν μέσα στα κλειστά τους δωμάτια, πώς ενδίδουμε στα πιο φτηνά τους τρικ; Πώς παραμυθιαζόμαστε έστω για λίγο;
7. Τέχνη και καθημερινότητα μέσα από τον Πάμπλο Πικάσο: «Είμαι περήφανος που το λέω: Ποτέ δεν θεωρούσα την τέχνη ασχολία για να περνά ευχάριστος ο χρόνος μου. Πάντα επιδίωκα με τις εικόνες και τα χρώματα, που αποτελούν τα όπλα μου, να διεισδύσω καλύτερα στις άγνωστες πλευρές του κόσμου και της ανθρώπινης ύπαρξης ώστε με το πέρασμα του χρόνου να κατακτήσω την απαραίτητη γνώση που θα μπορέσει να μ' ελευθερώσει».
8. Η διεφθαρμένη δημοκρατία μας από τη στιγμή που δεν μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να περάσει στη λησμονιά. Μόνο σ' αυτήν την κατάσταση μπορεί ν' απολαμβάνει μια αιώνια ειδυλλιακή ζωή, χωρίς καμία απολύτως ανησυχία.
9. Η έξοδός μας από την Ευρώπη ασφαλώς και δεν θα είναι εύκολη. Είναι όμως επιτακτική. Οσο κι αν μας το παρουσιάζουν σαν μια περίπλοκη οικονομική υπόθεση, όσο κι αν τονίζουν δραματικά πως μας ωφελεί εφ' όλης της ύλης, όταν στο Μεσολόγγι μεγαλώσει η απελπισία, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την έξοδο!

Του Γιώργου Κακουλίδη

Πηγή:Κυριακάτικος Ριζοσπάστης

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ΜΑΤ-διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας.Δεκάδες συλλήψεις, ακόμα και μαθητών.

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο .Πετροπόλεμος στα Προπύλαια με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.Έχουν καταστραφεί τράπεζες και οχήματα από ομάδες αντιεξουσιαστών.
Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν γίνει 19 συλλήψεις και 35 προσαγωγές.  Συνολικά, το τελευταίο 48ωρο, σε όλη την Ελλάδα, έγιναν 784 προσαγωγές και συνελήφθησαν 138 άτομα.  



Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτική πήραν μέρος στο συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πορείες μαθητών και στο κέντρο του Πειραιά, στο Αιγάλεω, στο Φάρο Ψυχικού και στην Αγία Παρασκευή. Συγκεντρώσεις μαθητών βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις μεγάλες πόλεις.


Πηγές:www.tanea.gr-www.zougla.gr

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη


Στα πλαίσια της επικοινωνίας του κ. Χρυσοχοίδη με τους πολιτικούς αρχηγούς επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.Η θέση μας ήταν σαφής. «Θα συμμετάσχουμε μαζικά στις ειρηνικές εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου». Η εκ των υστέρων ενοχοποίηση της επικοινωνίας από πλευράς του κ. Χρυσοχοϊδη εισάγει νέα πολιτικά ήθη στην πολιτική πρακτική. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να υπερασπιστεί τις επιλογές του, προσωποποίησε τις πολιτικές αντιθέσεις.Η ειρηνική, μαχητική και περιφρουρημένη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του ΣΥΝ στη χθεσινή πορεία αποτέλεσε το δείγμα της δικιάς μας γραφή.

Προσαγωγές 15χρονων μαθητών από τις ΟΡΔΕΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ !

Μεγάλο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιείται στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ, που έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως και τη λήξη της βάρδιας. Λίγο μετά τις 12.30 ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων εκτόξευσαν πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Ρήγα Φεραίου στο ύψος της Ακαδημίας. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τουλάχιστον 12 προσαγωγές. 







Πηγή:www.nooz.gr

Οι πανεπιστημιακοί και ερευνητές του Συνασπισμού χαιρετούν τις μεγάλες δημοκρατικές διαδηλώσεις που γίνονται πανελλαδικά στην επέτειο της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου, του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Ανακοίνωση Πολιτικής Κίνησης ΑΕΙ-ΕΙ

Η θλίψη και η οργή που μας διακατέχουν εκφράζεται με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια στη μνήμη του αλλά και στην καθημερινή μας προσπάθεια να αλλάξουμε ριζικά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, να διατηρήσουμε ως κόρην οφθαλμού την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, να κάνουμε το σχολείο και το πανεπιστήμιο θεσμό παραγωγής γνώσης και συνειδητών πολιτών και όχι αποσπασματικών δεξιοτήτων, ημιμάθειας και αμοραλισμού.Ένα χρόνο μετά και όλα στο χώρο της εκπαίδευσης μένουν τα ίδια. Ίδια μ’ εκείνα που έφεραν πέρυσι τους δεκάδες χιλιάδες νέων να ξεσηκώνονται κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής, αλλά και κατά ενός εκπαιδευτικού συστήματος μαζικής αποβλάκωσης και ισοπέδωσης της κριτικής σκέψης, των ευαισθησιών και των ελπίδων, των ονείρων των νέων μας για εργασία, δημιουργία, χαρά. Ίδια μένουν και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο, καθώς η ανεργία, η εργασιακή επισφάλεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία, ο αποκλεισμός από την εργασία και την επαγγελματική σταδιοδρομία ρίχνουν τις ζοφερές σκιές τους.Τα προβλήματα διογκώνονται και δεν επιλύονται με τη μαζική επιχείρηση καταστολής που έχει εξαπολυθεί από τον Υπουργό Προστασίας (από τον) Πολίτη, ούτε με εκτονωτικούς χειρισμούς δημόσιων σχέσεων της Υπουργού Παιδείας.Καμιά αστυνομική ακρότητα, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες πράξεις κατά μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, πολύ δε περισσότερο όταν μέλημά τους είναι η περιφρούρηση του ακαδημαϊκού ασύλου.Το άσυλο κατοχυρώνει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, όχι την ελεύθερη χρήση της βίας. Η ΠΚ ΑΕΙ-ΕΙ του Συνασπισμού καταδικάζει απερίφραστα πράξεις φανατισμού, τραμπουκισμού και μισαλλοδοξίας  που καταλύουν το άσυλο, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, που καταστρέφουν εργαστήρια και υποδομές. Κανένα πολιτικό επιχείρημα δεν μπορεί να καλύψει τη βαρβαρότητα και τον άθλιο χουλιγκανισμό τέτοιων πράξεων.Η ΠΚ ΑΕΙ-ΕΙ του Συνασπισμού εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη Χ. Κίττα και τον Γ. Γραμματέα  Κοντό του Πανεπιστημίου Αθηνών και εύχεται την ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΙ – ΕΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγας για τις εκδηλώσεις μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το ΚΚΕ δεν απέχει απο τις εκδηλώσεις μνήμης της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και μετέχει σε κινητοποιήσεις που έχουν στο επίκεντρο τα προβλήματα της μόρφωσης και της εργασίας, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα. 


Για το άσυλο ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθούν οι Πρυτανικές αρχές μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα είτε να χάσουν το κεφάλι τους είτε να φωνάξουν την αστυνομία να καταργήσει το άσυλο.
Πηγή:www.skai.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού και νεολαίας που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα τιμώντας τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στις διαδηλώσεις καταδίκασαν και κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική της καταστολής, της καταπάτησης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και το κλίμα της κρατικής τρομοκρατίας που καλλιεργείται καθημερινά.Αυτό το κλίμα επιχείρησε να επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ανοικτό χτύπημα των διαδηλώσεων καθώς και τις εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές πριν και μετά.

Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση και το σοβαρό τραυματισμό του στελέχους του ΕΕΚ, αγωνίστριας από την εποχή της χούντας, από τις μηχανοκίνητες δυνάμεις καταστολής. Καταδικάζουμε την επίθεση για τη διάλυση της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη και τις συλλήψεις αγωνιστών διαδηλωτών.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι μεθοδεύσεις της είναι καταδικασμένες στις συνειδήσεις όλων αυτών που βγαίνουν στους δρόμους. Όσο κι αν προσπαθεί, όλοι γνωρίζουν ότι είναι αυτή που κρατάει οπλισμένο το χέρι που δολοφόνησε το Αλέξη.

  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ


Αθήνα 6/12/09

ΚΚΕ(μ-λ)

Ανακοίνωση για την πορεία 06/12/09

Παρά το όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού από μεριάς κυβέρνησης-ΝΔ-ΜΜΕ, δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές πλυμμήρισαν τους δρόμους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας τιμώντας αγωνιστικά την πρώτη επέτειο από την δολοφονία του μικρού Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη που ακολούθησε. Λαός και νεολαία έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως δεν πρόκειται να ανεχτούν το διαρκές χτύπημα των δικαιωμάτων τους στην εργασία και την παιδεία, τη διαρκή καταπάτηση ακόμα και των στοιχειοδέστερων δημοκρατίκων δικαιωμάτων.

Το σκηνικό βίας και τρομοκρατίας άρχισε να στήνεται από τις προηγούμενες μέρες με την αστυνομοκρατία και χαφιεδοκρατία σε όλο το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, με τις δεκάδες "προληπτικές" προσαγωγές και ξυλοδαρμούς, με την προσπάθεια κατάλυσης του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, με την εισβολή στο στέκι "Ρεσάλτο" και τις συλλήψεις αγωνιστών που ακολούθησαν, την ίδια ώρα που σύσσωμο το πολιτικό επιτελείο της κυβέρνησης έδινε πλήρη κάλυψη στα όργανα βίας και καταστολής, μιλώντας για "μηδενική ανοχή".

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ακόμα και η πρόσβαση στην πορεία ήταν αμφίβολη με χιλιάδες αστυνομικούς σε κάθε γωνιά να διεξάγουν ελέγχους, "προληπτικές" προσαγωγές και τραμπουκισμούς αγωνιστών. Προκλητικότητα και τρομοκρατία που συνεχίστηκε καθ'όλη τη διάρκεια της πορείας με διαρκή ρίψη δακρυγόνων, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών στο σωρό. Στο Σύνταγμα σημειώθηκε αναίτια και προκλητική επίθεση αστυνομικών της ομάδας Δέλτα σε μπλοκ αγωνιστών του ΕΕΚ, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της αγωνίστριας Αγγελικής Κουτσουμπού και την σύλληψη 5 αγωνιστών.

Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε όλες τις παραπάνω ενέργειες τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας και συνεχίζουμεστο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση και κατάκτηση των δικαιωμάτων μας σε σπουδές-δουλειά-δημοκρατικές ελευθερίες, καλώντας λαό και νεολαία να διαδηλώσει μαζικα αυρίο Δευτέρα 7 Δεκέμβρη στα κατά τόπους πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ ΤΕΙ

Η πορεία χθες έγινε. Όλοι στις σημερινές πορείες και συγκεντρώσεις!

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ όλες τις προηγούμενες μέρες η συμμετοχή του κόσμου στη πορεία της Αθήνας ήταν μεγάλη. Και αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό χθες και όχι τα μπάχαλα με τα οποία μας ζάλισαν για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ.
Το κλίμα τρομοκρατίας πάντως που ήθελε να περάσει στους διαδηλωτές η κυβέρνηση φαινόταν από την αρχή. Ήδη είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια στο χώρο γύρω από το Πανεπιστήμιο, από τη πλευρά της Ρήγα Φεραίου. Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 2:30 με σκοπό να ακολουθήσει τη διαδρομή προς Ομόνοια - Σταδίου - Σύνταγμα και ξανά Ομόνοια. Ο ..."πόλεμος" από κάποια στιγμή και μετά μεταφέρθηκε στα πλαϊνά της πορείας. Η αστυνομία έριχνε χημικά που βέβαια έβρισκαν το στόχο τους, τη πορεία δηλαδή, μια χαρά! Συλλήψεις έγιναν κάμποσες και κυρίως από κόσμο που ήταν στις παρυφές της πορείας ή έκανε το λάθος να φύγει μη αντέχοντας. Ένα κομάτι του ΣΥΝ αναγκάστηκε να κινηθεί προς τη Σταδίου μέσω της Μπενάκη.
Στο ύψος της Κλαυθμώνος έπεσαν τα πιο πολλά χημικά. Εκείνη την ώρα περνούσαν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΣΕΚ) και του ΚΚΕ(μ-λ), από τη πλευρά της Κοραή άρχισαν να τρέχουν ΜΑΤ κατά της πορείας, βλέποντας όμως ότι ο κόσμος δεν πανικοβλήθηκε και συγκροτημένα συνέχισε να πορεύεται φωνάζοντας συνθήματα κατά της καταστολής υποχώρησαν προσπαθώντας να συλλάβουν κόσμο που ήταν χύμα.
Το πιο σοβαρό όμως έγινε στο Σύνταγμα. Για κάποια στιγμή το μπλοκ του ΕΕΚ απομονονώθηκε από την υπόλοιπη πορεία και τότε από τη Καραγιώργη Σερβίας ομάδες μοτοσυκλετιστών εφόρμησαν κατά του μπλοκ. Τραυματίστηκαν διαδηλωτές και πιο σοβαρά η Αγγελική Κουτσουμπού στέλεχος του ΕΕΚ. Και σα να μην έφτανε αυτό αστυνομικός τη χτύπησε με γκλομπ στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένη κάτω. Η αστυνομία συνέχισε να επιτίθεται κατά των συντρόφων της Κουτσουμπού που προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν και να τη προστατέψουν από τα χτυπήματα των αστυνομικών συλλαμβάνοντας παράλληλα 5 μέλη του ΕΕΚ. Περισσότερα για αυτό στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

Το ξεκάθαρο σχέδιο της κυβέρνησης να μη γίνει η πορεία δεν πέτυχε. Η παρουσία του κόσμου ήταν μαζική και παρά τις ...δυσκολίες διαδήλωσε κατά της κυβερνητικής πολιτικής και καταστολής.
Αύριο πρέπει να δοθεί η απάντηση κατά της κυβερνητικής πολιτικής και καταστολής με την ακόμη πιο μαζική παρουσία του λαού και της νεολαίας στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Στην Αθήνα θα γίνει στις 12:30 στα Προπύλαια.

Να διαδηλώσουμε για να μη γίνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία τα θύματα στον βωμό της καπιταλιστικής κρίσης. Να ανατραπούν οι πολιτικές της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχειας, του εργασιακού μεσαίωνα. Να ανατραπεί η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Να καταργηθούν οι τρομονόμοι-κουκουλονόμοι. Για να υπερασπιστούμε το άσυλο.

Το βίντεο από το tvxs

Συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στις 9 Δεκεμβρίου 2009, 12:00



09/12/2009, 12:00


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για:
  • «Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα».
  • «Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, στην Ομόνοια (Θεμιστοκλέους & Πανεπιστημίου).

Συναίνεση και ο φόβος των «αποκάτω»

Ανέβηκε απότομα, μετά την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, η πίεση των ΜΜΕ για την ανάγκη συναίνεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε από κοινού να προωθήσουν τα «επώδυνα πλην αναγκαία» μέτρα για την έξοδο από την κρίση. «Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία», είναι η μόνιμη επωδός της αρθρογραφίας δραματικών τόνων των έγκυρων εντύπων του αστικού Τύπου, προτρέποντας τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων να μη λογαριάσουν το «πολιτικό κόστος». Προκειμένου να πείσουν μάλιστα το «πολιτικό προσωπικό» να αφήσει κατά μέρος τους δισταγμούς, στρώνουν το έδαφος χρησιμοποιώντας συστηματικά την ιδεολογική τρομοκρατία των ελλειμμάτων, της τιμωρίας των αγορών, κ.ο.κ. Φυσικά, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πανέτοιμες να βάλουν πλάτες, για να εξαπολύσουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που θα σαρώσει τα εναπομείναντα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και θα φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Η συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης - ΝΔ και κοινωνικών εταίρων δε χρειάζεται να πάρει και επίσημο χαρακτήρα, αφού ουσιαστικά υπάρχει και λειτουργεί στην πράξη, αλλά δεν αποκλείεται να το δούμε να γίνεται και τυπικά στις συναντήσεις που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για την επόμενη βδομάδα. Γνωρίζουν, βεβαίως, πολύ καλά ότι το πρόβλημα δεν είναι η απουσία συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων διαχειριστών των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και των συνδαιτυμόνων τους από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερο μεγαλώνει επικίνδυνα το χάσμα που τους χωρίζει με τους «αποκάτω». Αυτό είναι που φοβούνται και προσπαθούν να μην «καούν» όλοι μαζί. Δεν μπορούν όμως να γλιτώνουν εσαεί...

Πηγή:Κυριακάτικος Ριζοσπάστης 

Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών-Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Αθήνα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009, 12:00

Ένας χρόνος κλείνει από την δολοφονία του συμμαθητή μας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το μαθητικό κίνημα ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους μαζικά στην επέτειο της εξέγερσης. Στο διάστημα του ενός χρόνου, η ίδια αστυνομία δολοφόνησε μετανάστες, συνεργάστηκε με φασιστικές συμμορίες και μας έδειξε στην πορεία του Πολυτεχνείου ότι η βία της είναι τυφλή.
Οι μαθητές τον Δεκέμβρη αποδείξαμε ότι δεν είμαστε πρόβατα καμιάς κυβέρνησης που με τις πανελλαδικές εξετάσεις μας πετάνε έξω από τα πανεπιστήμια. Εξεγερθήκαμε γιατί δεν χωρούσε στην γενιά μας καμία σφαίρα, σε μια γενιά που βιώνει καθημερινά το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα, τα φροντιστήρια, την αβεβαιότητα για το μέλλον.
Και αυτό το Δεκέμβρη θα διαδηλώσουμε ξανά στον δρόμο του αγώνα! Με καταλήψεις στα σχολεία και ενωμένοι με τους φοιτητες, καθηγητές και εργάτες, μπορούμε να νικήσουμε!

* Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί.
* Να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν οι ειδικές δυνάμεις (ΜΑΤ, «Δ», κτλ)
* Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την κρίση.

 -Ολοι-ες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 7 Δεκέμβρη, Προπύλαια 12:00

Με τα πανό των σχολείων,
Ένα χρόνο μετά, κι αυτός ο Δεκέμβρης θα είναι του Αλέξη!

7η Δεκεμβρίου 2009, Ημέρα εθνικού πένθους στην Ρωσία

Στη Ρωσία, στην πόλη Περμ, οι κάτοικοι πενθούν την απώλεια 112 συνανθρώπων τους στην τεράστια φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, σε νυχτερινό κέντρο. Συνεχίζεται από τους συγγενείς το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων. Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν στα νοσοκομεία. Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ δεσμεύτηκε να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Η πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο της Περμ ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής, στην διάρκεια σόου με πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος, Οι θαμώνες του κλαμπ -έχοντας καταληφθεί από πανικό- όρμησαν μαζικά προς τις εξόδους και ποδοπατήθηκαν. Πολλοί βρήκαν το θάνατο από
ασφυξία, δεκάδες απανθρακώθηκαν, ενώ περισσότερα από 100 άτομα νοσηλεύονται.
Ο 
πρόεδρος Μεντβιέντεφ ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου:"Πρώτον, μου φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε μυαλό ούτε συνείδηση και δεύτερον, είναι εντελώς αδιάφοροι γι' αυτό που συνέβη. Για την τιμωρία τους θα πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα", είπε ο Μεντβιέντεφ και πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου είχε δεχτεί επανειλημμένως προειδοποίηση από τους αρμόδιους επιθεωρητές ότι οι εγκαταστάσεις δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος κήρυξε την 7η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη τη χώρα.



                                  Οι πυροσβέστες συγκεντρώνουν τις σορούς
                                  των θυμάτων που κάηκαν στο night club
                                   "Lame Horse" στο Περλ της Ρωσίας.
                                  


Πηγές: NET, AΠΕ, Reuters