Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ για την Χρυσή Αυγή.


Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ



Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός του χθεσινού εμπρησμού με γκαζάκια, στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο κέντρο του Πειραιά, αλλά και η σημερινή εξέλιξη  με τις τηλεφωνικές φάρσες για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης στον Πειραιά, την ίδια ώρα που η ναζιστική «Χρυσή Αυγή» πραγματοποιούσε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την βάρβαρη αστυνομική επίθεση σε βάρος των βουλευτών και των νέων του ΣΥΡΙΖΑ.


Η τρικομματική χούντα χτυπάει παντού πια.


Το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου, ξυλοκόπησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές του που έκαναν συμβολική διαμαρτυρία στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Μέργου, του ανθρώπου που λειτουργεί ως «λαγός» για τη νέα μείωση μισθών που έρχεται.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αύξηση της ανεργίας 14/2/2013.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η συνεχής αύξηση της ανεργίας αποκαλύπτει πόσο μεγάλο ψέμα ήταν ο ισχυρισμός των κυβερνήσεων και της ΕΕ ότι η μείωση των μισθών και η επέκταση της ελαστικής εργασίας θα την αντιμετώπιζαν. Είναι εγκληματική η πολιτική που αντί να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, τους στέλνει χαράτσι και φόρους ενώ  χρηματοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματίες και προγράμματα εκμετάλλευσης των ανέργων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ: 500ΑΡΙΚΟ ΜΙΣΘΟΣ; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ! Του Γιώγου Δελαστίκ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ *
Ψεύτεςαδίστακτοι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες είναι οι υπουργοί που κατ' εντολήν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βγήκαν προχθές καιχθες να διαψεύσουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών υπαινίχθηκε σαφώς ότι το 2014 θα μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ: Η αντιλαϊκή πολιτική προχωράει μαζί με ένταση της καταστολής.


Σε σχόλιό του, για την καταστολή της κινητοποίησης των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει :

«Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας προχωράει μαζί με την αποφασιστική εφαρμογή του "Νόμου και της Τάξης", με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία, όπως ενάντια στους αγρότες, στους ναυτεργάτες, στους εργαζόμενους στο Μετρό, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σήμερα στη διαμαρτυρία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέργος, όπως λέμε «Σαμαράς», όπως λέμε «ΕΕ» και «μνημόνιο». Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Ο κ. Μέργος όταν μιλά για νέα μείωση του κατώτατου μισθού εκφράζει - μόνο - τις «προσωπικές του απόψεις»;


Ας δούμε πόσο «προσωπικές» είναι οι απόψεις του κ. Μέργου:
*
1) Στη σελίδα 427 του «μνημονίου 2» αναφέρονται τα εξής:
*
«Τα μέτρα αυτά (σ.σ.: μειώσεις μισθών κ.λπ.) θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)»!

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη σχετικά με την απαράδεκτη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας.


"Συναγερμός για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού"



Την απαράδεκτη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ-Πασόκ -Δημάρ και της Ε.Ε και στον τομέα της υγείας κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης με παρέμβαση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνοντας τα εξής : 
"Η δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του συναγερμού.

Ποιος/α θα θέλατε να εκλεγεί Γ.Γ. του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο ; Τι ψηφίζουν οι αναγνώστες του Κ.Κ.4ever.


Ποιος/α θα θέλατε να εκλεγεί Γ.Γ. του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο ;



Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 104 



Το πρώτο μικρό δείγμα 104 ψήφων από τους αναγνώστες του μπλογκ μας, δεν είναι σαφέστατα αντιπροσωπευτικό για την βάση του Κ.Κ.Ε ,ούτε καν την βάση όσων μας διαβάζουν, αλλά είναι μια αρχή για να παρατηρούμε την εξέλιξη των ποσοστών όσο πλησιάζουμε στο συνέδριο.

Και από την αρχή διευκρινίζω ότι αυτή η έρευνα δεν είναι επιστημονική, σε αυτήν πιθανόν να ψηφίζουν και άτομα που δεν είναι Κ.Κ.Ε και να αλλοιώνουν το αποτέλεσμα, αλλά τέλος πάντων αφορά την προτίμηση που έχει το αναγνωστικό κοινό που μας παρακολουθεί καθημερινά ή τυχαία μπαίνει στο μπλογκ.

Άρα το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό άλλων δημοσκοπήσεων του μπλογκ, τι κόμμα θα ψηφίζατε στις εκλογές, οπότε βλέπαμε ποιοι μας διαβάζουν και όχι την τάση του εκλογικού αποτελέσματος.

Θα ονομάσουμε αυτή την πρώτη μέτρηση ως 1ο "κύμα":

Ξεχωρίζουν λοιπόν 2 επιλογές, αυτή του Θανάση Παφίλη που συγκεντρώνει 39 % και της όποιας απόφασης της ΚΕ του Κ.Κ.Ε με 34 % .Και τα δυο ποσοστά είναι μεγάλα.