Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τη σημερινή απεργία .



Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εργαζομένων των ΔΕΚΟ στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση που ήταν η μεγαλύτερη αυτών των χώρων μετά τη μεταπολίτευση.
Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα με την αγωνιστική και μαζική συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση έστειλαν ισχυρότατο μήνυμα σε πολλούς αποδέχτες.
Στην κυβέρνηση και στην Τρόικα ότι εδώ σ’ αυτή τη χώρα οι εργαζόμενοι δεν θα καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα να οδηγηθούν σε κοινωνική εξαθλίωση και γενοκτονία με πολιτικές και μέτρα ακραίας βαρβαρότητας και απανθρωπιάς.

Σχόλιο από το Ξεκίνημα-Θέλουν να καταργήσουν και τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!-Τα «μολών λαβέ» του άθλιου υποκειμένου που λέγεται Παναγόπουλος πρέπει να το πούμε εμείς η βάση των εργαζομένων για να έχει νόημα

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Και μετά τον δημόσιο τομέα ο ιδιωτικός!

Μετά το απίστευτο τσεκούρεμα στις αποδοχές και την εργασία των δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα τώρα ζητάει κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)– κάτι που ισχύει στην Ελλάδα από τον μεσοπόλεμο!
Ναι,  τα 751.39 ευρώ μεικτά που είναι η  σύμβαση που υπόγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ τον Ιούλιο του 2010 – που για τους νέους κάτω των 25 είναι ήδη 600 ευρώ μεικτά – είναι  πολλά για τα στελέχη της τρόικα που αμείβονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.



Οι εντολές της τρόικας για τη διαρκή επιβολή όλο και πιο αδιανόητων μέτρων φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, που εφαρμόζει κατά γράμμα η κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου με συναυτουργούς τους βουλευτές τους και, δυστυχώς, τον κ. Παπούλια, έχει αποχαλινώσει πλήρως την ευρωπαϊκή ακρίδα, που απεργάζονται τη λεηλασία της περιουσίας της χώρας. Με εταιρείες τύπου «Εύρηκα», που για ψίχουλα θέλουν την εκχώρηση σ’ αυτούς όλης της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων, για να ερημοποιήσουν την Ελλάδα.
Η επιδρομή της Ε.Ε. κατά της Ελλάδας, όμως, δεν μπορεί να κρύψει τον κίνδυνο κατάρρευσης του ευρώ και των τραπεζών τους και, στο βάθος, τη διάλυση της ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Stern-Το 54 % των Γερμανών νοσταλγούν το μάρκο



Η επιστροφή στο μάρκο φαίνεται πως θέλγει πολλούς Γερμανούς, αφού περισσότεροι από ένας στους δύο επιθυμούν την εγκατάλειψη του ευρώ και την επιστροφή της χώρας τους στο μάρκο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει την Τετάρτη το περιοδικό Stern.
Συγκεκριμένα, το 54% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε να συναλλάσσεται πλέον με γερμανικά μάρκα.Στα κρατίδια της πρώην ανατολικής Γερμανίας το ποσοστό των νοσταλγών του μάρκου εκτινάσσεται στο 67%.

Δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Πλατεία Κλαυθμώνος


Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής οικονομίας και της χώρας που λήγει το 2013.
Οι αντιδράσεις της κοινωνίας όμως, η συσπείρωση του λαού μας είναι ικανή να σπάσει αυτό το συμβόλαιο. Να τους στείλει σπίτι τους πριν χρεοκοπήσουν για τα καλά την ελληνική οικονομία, πριν φτωχύνουν τον ελληνικό λαό.

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα για την τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΝ σχετικά με το ΕΑΜ .



Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν «αρχές και αξίες» τύπου Μάαστριχ, ΟΝΕ και ευρώ. Για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του ανδρώθηκε και συσπείρωσε το λαό.
Η σύγχρονη λαϊκή συμμαχία που μπορεί να σώσει και να δώσει λύση υπέρ του λαού πρέπει να έχει στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Επειδή αυτά δεν τα θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ούτε μπορεί να φανταστεί το λαό οργανωμένο και πρωταγωνιστή, τα χαρακτηρίζουν «δευτέρα παρουσία»!

ΜΑΤωσαν το Σύνταγμα τα κακοπληρωμένα πράσινα γουρούνια του Παπουτσή.Συμπλοκές με τραυματίες ύστερα από μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.Ρεπορτάζ του KKE4EVER.


(Οι φωτογραφίες είναι από τις σημερινές πορείες) 

Με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, φoιτητών και μαθητών έγιναν στο κέντρο της Αθήνα οι πορείες των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.Η συμμετοχή ξεπέρασε τις όποιες προσδοκίες.Στην Ομόνοια σύντροφοι του KKE4EVER από το ΠΑΜΕ μας περιέγραψαν μια μαζική συγκέντρωση εργαζομένων καθώς και σημαντική παρουσία μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας (ΣΑΣΑ και Μ.Α.Σ).

Ήταν αισιόδοξοι πως η συμμετοχή  κόσμου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην απεργία στις 19 Οκτωβρίου.Η εικόνα που είχα από την πορεία των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ προς το Σύνταγμα ήταν επίσης καλύτερη από την αναμενόμενη.

Διογκώνονται οι διαδηλώσεις στη Wall Street -Συμμετέχουν και εργατικά συνδικάτα


    Οι διαδηλώσεις στη Wall Street, το κέντρο του αμερικανικού εμπορίου αναμένεται να διογκωθούν καθώς όλο και περισσότερες ομάδες συμμετέχουν σε αυτές, μεταξύ των οποίων και εργατικά συνδικάτα.
Μεταξύ αυτών που θα συμμετάσχουν σήμερα στις διαμαρτυρίες, βρίσκονται η ΜΚΟ, MoveOn.org και κοινωνικές οργανώσεις όπως οι Working Families Party και United NY. Στο πλήθος θα βρεθούν επίσης μέλη της Ένωσης Chinatown Tenants και της Ένωσης Transit Workers. Παράλληλα οι διοργανωτές έχουν καλέσει τους φοιτητές από τις πανεπιστημιουπόλεις της χώρας να βγουν από τις τάξεις τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα).

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τη λειτουργία του ΚΕΑΤ(Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών)


Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ένα συντονισμένο έγκλημα συντελείται σε βάρος του μοναδικού δημόσιου ειδικού κέντρου για τυφλούς, του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Το Κέντρο βρίσκεται πια στα πρόθυρα της διάλυσης, λόγω της υποχρηματοδότησης, καθώς οι σημαντικότεροι τομείς του, όπως π.χ. το οικοτροφείο και η απογευματινή εκπαίδευση των τυφλών μαθητών γυμνασίου - λυκείου, δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν εξαιτίας της έλλειψης μόνιμου προσωπικού και της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους επί 9 μήνες απλήρωτους συμβασιούχους εργαζομένους του.
Να σημειωθεί ότι απογευματινά μαθήματα γίνονται λόγω της απαράδεκτης ανυπαρξίας ειδικού γυμνασίου - λυκείου για τυφλούς στη χώρα μας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ- Μία ακόμη επιχείρηση συκοφάντησης και αμαύρωσης του σοσιαλισμού- Με αφορμή την 21η επέτειο της λεγόμενης «επανένωσης»

Στην πρώην πρωτεύουσα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τη Βόννη, επικεντρώνονται από το Σαββατοκύριακο οι φετινοί εορτασμοί για την 21η επέτειο της λεγόμενης επανένωσης των «δύο Γερμανιών». Εκδηλώσεις με σύνθημα «Ελευθερία, Ενότητα, Χαρά», που συνιστούν ετησίως την ευκαιρία για το διεθνές κεφάλαιο να αμαυρώσει την προσφορά του σοσιαλισμού μέσα από το παράδειγμα της ΓΛΔ.
Η αποκαλούμενη επανένωση της Γερμανίας, τέθηκε σε ισχύ στις 3 Οκτώβρη του 1990, με την προσάρτηση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) στην Ομοσπονδιακή Γερμανία, μετά τις διαπραγματεύσεις που είχαν προηγηθεί με τον τότε πρόεδρο της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος είχε αναλάβει το τελικό στάδιο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.« Επιστολές του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα»


Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων


Προς τον

v κ. Πρωθυπουργό
v κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα : « Επιστολές του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα»

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εκχωρήσει τον δημόσιο πλούτο της χώρας σε κλιμάκια εμπειρογνωμόνων και σε εταιρείες εκποίησης ερήμην της λαϊκής βούλησης. Η αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους φαίνεται να εντάσσεται σε ένα σχέδιο μόνιμης λιτότητας και διάλυσης της κοινωνίας με προσβλητικές για τον ελληνικό λαό ρυθμίσεις.

Εργαζόμενοι στις απογραφές , δεν παραιτούμαστε


Οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν στην απογραφή 5 μήνες μετά την ολοκλήρωση της, παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. 

Σε κάθε περιοχή, σε κάθε εποπτεία κυριαρχεί φημολογία, που φτάνει ακόμα και σε πληρωμή τον Φλεβάρη. Επίσης, οι πάμπολλες και αδικαιολόγητες κρατήσεις στα δεδουλευμένα των απογραφέων, οι οποίες δεν έχουν σχέση και με το καθεστώς που εργαστήκαν στην απογραφή αυξάνονται έτσι όπως φαίνεται από τις δεκάδες καταστάσεις πληρωμής που αρκετοί από τους εργαζόμενους, κληθήκαν να υπογράψουν.

Μ.Α.Σ. Γύρνα την πλάτη στο άθλιο παζάρι της εξεταστικής.



Συνάδελφε-ισσα,
 Το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη ένα άθλιο παιχνίδι εις βάρος των φοιτητών και των αγώνων τους. Στις τελευταίες γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων ζούμε ένα ρεσιτάλ εκφυλισμού. Έχει σταματήσει η συζήτηση για τα προβλήματα μας, το νόμο, το πώς θα οργανωθούν οι αγώνες μας.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του δικομματισμού ΠΑΣΠ-ΔΑΠ αλλά και των ομάδων ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε ένα γελοίο και επικίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων που περιλαμβάνει δύο και τρεις γενικές συνελεύσεις σε μία βδομάδα στην ίδια σχολή με μοναδικό θέμα το αν θα μείνει ανοιχτή ή κλειστή η σχολή, αν θα χαθεί ή όχι η εξεταστική.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται, έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την φασιστική επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε 15χρονους μαθητές σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Είναι τέτοιος ο πανικός και η κατασταλτική λογική αυτής της κυβέρνησης, που ξυπνά μνήμες «Γρηγορόπουλου» στη μαθητική νεολαία, που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, θέλοντας να κάμψει την αντίσταση του μαθητικού κινήματος και της νεολαίας ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου από την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.

ΣΥΡΙΑ: «Στήθηκε» Συμβούλιο αλά Λιβύη.



Μετά από μήνες διαβουλεύσεων, παζαριών, ελιγμών οι δυνάμεις που διατείνονται ότι αποτελούν τη συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσαν τη σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο έθεσε ως στόχο του την ανατροπή της ηγεσίας Ασαντ. Η σχετική σύνοδος, όπως και όλες οι άλλες, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αποδεικνύοντας τον ενεργότατο ρόλο της αστικής τάξης της Τουρκίας στις εξελίξεις στη Συρία.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.Εφεδρεία: να απολύσουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ!



Να στείλουμε στην «εργασιακή εφεδρεία» και στην απόλυση την κυβέρνηση και την τρόικα! Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του μαζικού κινήματος σε μια κυβέρνηση που ξεπετά, με τον πιο κυνικό τρόπο, 30.000 εργαζόμενους από το δημόσιο, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην ανεργία, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις δημόσιες υπηρεσίες.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς σήμερα Τετάρτη.


Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Μετρό, στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης (5/10) που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως στο καθεστώς τηςεργασιακής εφεδρείας.

Ειδικότερα, το Μετρό θα κινηθεί κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο τερματικός σταθμός του μετρό θα είναι στηΔουκίσσης Πλακεντίας, καθώς λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν διασφαλίζεται το τμήμα της γραμμής από τη Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.