Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο θα κατευθυνθεί μετά την Αμερικανική και στην Ισραηλινή Πρεσβεία.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που θα συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία τιμής στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 θα κατευθυνθούν, μετά την Αμερικανική, στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Στόχος είναι να εκφραστεί η λαϊκή απαίτηση να σταματήσουν τώρα τα νέα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη ΗΠΑ - ΕΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στη Μάλτα.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στη Μάλτα


Σε ρόλο ταχυδακτυλουργού ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται και πάλι ότι έχουν κοινά συμφέροντα η πλουτοκρατία που δημιουργεί την κρίση και οι εργαζόμενοι που πληρώνουν τις συνέπειές της και ότι ο «ευρωμονόδρομος» και η ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ αποτελούν σωτηρία και για το λαό και για το κεφάλαιο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.


Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο


Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, να τιμήσουν την εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973, τους νεκρούς του Νοέμβρη, υψώνοντας ψηλά τη σημαία της πάλης για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για τις διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Πρέπει να σταματήσει αμέσως η απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων.  Πρέπει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει. Η κυβέρνηση έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα, να βρίσκονται οι ληστεμένες λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι, στο κρύο και στην απόγνωση.

O πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, αποδοκίμασε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

 Ο Πρόεδρος της Κυπριακής βουλής αποδοκίμασε την Χρυσή Αυγή.



«Είναι ανυπόφορα προκλητικό την ώρα που ο Ελληνισμός αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου, η Χρυσή Αυγή να διατυπώνει τον ανιστόρητο, απεχθή και ανατριχιαστικό ισχυρισμό ότι το Πολυτεχνείο είναι παραμύθι και ότι η γενιά του ευθύνεται για τη σημερινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος.

«Καλά Χριστούγεννα»! «Εφεραν» 156,6 δισ. ευρώ - βούτηξαν 202,7 δισ. ευρώ ! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


«Καλά Χριστούγεννα»! «Εφεραν» 156,6 δισ. ευρώ - βούτηξαν 202,7 δισ. ευρώ 
Παλιά θα «τρώγαμε με χρυσά κουτάλια», επειδή έβαλαν τη χώρα στην ΕΟΚ.
Στη συνέχεια, θα ζούσαμε «ζωή χαρισάμενη» γιατί βάλανε τη χώρα στην Ευρωζώνη.
Αργότερα, θα κατέβαιναν επί της Γης τα ουρί και τα αγγελάκια του παραδείσου, επειδή μας φέρανε το ευρώ.
Τώρα, καθώς για ευνόητους λόγους τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις τις αποφεύγουν, μας λένε ότι τουλάχιστον θα περάσουμε... «καλά Χριστούγεννα» «σούπερ δόση» (όπως έγραφαν προχτές τα «Νέα»), επειδή μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου και του νέου μνημονιακού προϋπολογισμού έρχεται η δόση του δανείου!

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2012
Ο λαός μπορεί να ανοίξει το δικό του δρόμο!

 

Η χώρα στη μέγγενη των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών εκβιασμών, λεηλατείται, ρημάζεται και απειλείται να βρεθεί ακόμα και μέσα σε πολεμικούς στροβίλους, καθώς αποτελεί κεντρικό σημείο μιας περιοχής όπου καίνε οι παλιές και ανάβουν νέες φλόγες των ιμπεριαλιστικών επιδρομών και αντιθέσεων: Βαλκάνια, Μ. Ανατολή, Ν.Α. Μεσόγειος, Β. Αφρική αποτελούν κρίσιμο παγκόσμιο κόμβο συνάντησης των στρατηγικών ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων, κεντρικό τοπίο των αιματηρών τους επεμβάσεων. Μέσα σε αυτό το τοπίο (αλλά και μέσα από αυτό) -με τη χώρα πολιτικοστρατιωτική πλατφόρμα των Αμερικανονατοϊκών- οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με τις κάθε είδους και έκτασης συγκρούσεις τους, επιδιώκουν να κριθούν ως οι «νικητές της κρίσης», οι νέοι κυρίαρχοι-ιδιοκτήτες των λαών και του πλανήτη.

Βίντεο και Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο.

Βίντεο και Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο.





Ξεσηκωμός! Με ταξικό αγώνα την ιστορία γράφει ο λαός

Απ’ το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του ’73 βγάζουμε συμπεράσματα: Ο λαός, η νεολαία δεν μπορούν να είναι θεατές στη σφαγή τους. Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση τους μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, να επιβάλουν το δικό τους δίκιο, ενάντια στο ζυγό των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Ποιοι και γιατί επέβαλαν τη στρατιωτική δικτατορία;

Η διακυβέρνηση της χώρας, την 21η Απριλίου 1967, πέρασε από τα αστικά κόμματα σε τμήματα δυνάμεων του στρατού.

Η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας στο CNN είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που σκίζουν τα ιμάτιά τους γιατί κάνουμε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.


Απαγορεύει την κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ (αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη)


Πρέπει να ενόχλησαν πολύ οι ομιλίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και του προϋπολογισμού, την αξιωματική αντιπολίτευση και επιστράτευσαν το στελεχικό τους δυναμικό με σωρεία άρθρων σε ηλεκτρονικό Τύπο και εφημερίδες να απαντήσουν στο ΚΚΕ.

902.gr , η αρχική σελίδα στους περιηγητές ,κάθε φίλου και φίλης του ΚΚΕ. Γράφει ο Red Star.

Ξεκινά σε λίγες ώρες την λειτουργία του το νέο portal του Κ.Κ.Ε. ,  902.gr .

Όσοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για την πολιτική ενημέρωση μας, δεν χρειάζεται πια να γυρνάμε από δω και από κει αναζητώντας τα νέα.Χωρίς ακόμα να έχουμε δει την μορφή του 902.gr , είμαι βέβαιος πως θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε φίλου του ΚΚΕ και όχι μόνο.