Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Καταραμένη η Αϊτή λόγω συμβολαίου με τον Διάβολο, λέει ο τηλευαγγελιστής Pat Robertson


O Pat Robertson


Οργή και απαξίωση προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του ακροδεξιού Αμερικανού τηλευαγγελιστή Pat Robertson σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο οποίος υπονόησε ότι ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Αϊτή, σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή στον φτωχό λαό της χώρας, ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ «θέλημα θεού».
«Αν έχουν πέσει τα περισσότερα κτίρια – απ’ ότι κατάλαβα περισσότερα είναι αυτά που καταστράφηκαν από αυτά που απέμειναν - μπορεί να πρόκειται για ευλογία υπό μεταμφίεση που θα επιφέρει την μαζική ανοικοδόμηση της χώρας, δεν νομίζετε;» είπε ο γνωστός για τις ακραίες και θρησκόληπτες θέσεις του Pat Robertson στον παρουσιαστή, ο οποίος είχε μόλις διατυπώσει με βεβαιότητα την άποψη ότι η τραγωδία στην Αϊτή είναι η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή από το τσουνάμι στον νότιο Ειρηνικό.
Σε άλλη εμφάνισή του χθες, ο Robertson είπε: «Πριν από πολύ καιρό έγινε κάτι στην Αϊτή για το οποίο οι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό. Βρέθηκαν υπό το γαλλικό ζυγό, ξέρετε, Ναπολέων ο Γ’ κλπ. Οι άνθρωποι μαζεύτηκαν και σύναψαν συμβόλαιο με τον Διάβολο, είπαν «θα σε υπηρετούμε αν μας ελευθερώσεις από τους Γάλλους. Είναι αληθινή ιστορία. Έτσι, ο Διάβολος είπε ‘καλώς, θα σας βοηθήσω’. Έτσι οι Αϊτινοί εξεγέρθηκαν και ελευθερώθηκαν. Έκτοτε έχουν πέσει πάνω τους κατάρες, η μία μετά την άλλη, είναι απελπιστικά φτωχοί, το νησί τους είναι διχοτομημένο στη μέση με τη Δομινικανή Δημοκρατία από τη μιά και την Αϊτή από την άλλη. Η Δομινικανή Δημοκρατία ευημερεί, είναι υγιής, γεμάτη φυσικούς πόρους, ενώ η Αϊτή είναι απελπιστική φτώχεια, πάνω στο ίδιο νησί! Πρέπει να κάνουν μια μεγάλη στροφή προς το Θεό, και εμείς πρέπει να προσευχηθούμε γι’ αυτούς, και από την τραγωδία είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να βγει κάτι καλό».
Στο παρελθόν ο Robertson έχει διατυπώσει απόψεις όπως «οι μουσουλμάνοι είναι χειρότεροι από τον Χίτλερ», «η ατζέντα των φεμινιστριών δεν αφορά τα ίσα δικαιώματα αλλά ένα σχέδιο σοσιαλιστικό κατά της οικογένειας που ενθαρρύνει τις συζύγους να εγκαταλείψουν άντρες και παιδιά, να ασκήσουν μαγεία, να σκοτώσουν τα παιδιά τους, να καταστρέψουν τον καπιταλισμό και να γίνουν λεσβίες» ενώ έχει προτείνει στον τηλεοπτικό αέρα την δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chavez.
Πηγή:www.tvxs.gr

Ο Τάσος Κουράκης στην Αποστολή στη Γάζα


Σήμερα στις 13:30 αναχωρεί για το Κάιρο ομάδα ελλήνων που μετέχουν στην αποστολή στη Γάζα των 50 βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπουργών από 12 χώρες της Ευρώπης και προσωπικοτήτων, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποστολή Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων στη Γάζα. Το Ελληνικό Τμήμα της αποστολής αποτελούν οι βουλευτές Τάσος Κουράκης και Σοφία Σακοράφα,  ο πολιτικός αναλυτής Κώστας Μπιτσάνης, η δημοσιογράφος Εμυ Χριστούλα και ο συγγραφέας-ιστορικός Νίκος Κλειτσίκας. Μαζί τους βρίσκεται και ο Δρ. Νάντερ Αλ Αμπάντλα, πρόεδρος της Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας, που μετέχει ως επικεφαλής–συντονιστής της αποστολής. 

Ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει στην Αποστολή στη Γάζα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η αποστολή μας πέρα από την ηθική υποστήριξη στους καταδικασμένους σε αργό θάνατο στην Γάζα, είναι και μια κραυγή εναντίον της «πολιτισμένης» Δύσης που στην ουσία στηρίζει τους σιωνιστές του Ισραήλ. Ανάμεσά τους και η Ελληνική κυβέρνηση που στα Ηνωμένα Έθνη απείχε, δηλαδή δεν στήριξε, την έκθεση Γκόλντστοουν που μιλούσε σαφώς για εγκλήματα πολέμου από μεριάς των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Ένα χρόνο μετά, οι 1.310 Παλαιστίνιοι νεκροί, οι 5.000 τραυματίες, τα 25 βομβαρδισμένα σχολεία και νοσοκομεία περιμένουν δικαίωση.
Δεν αισθάνομαι ότι συμμετέχοντας στην αποστολή αυτή εκπροσωπώ το ελληνικό  κοινοβούλιο, απεναντίας αισθάνομαι αλληλέγγυος με χιλιάδες πολίτες σ’ όλο τον κόσμο που κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσει ο αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον πλανήτη, η οποία  μετατράπηκε  από τους ιμπεριαλιστές και τους Άραβες «προθύμους» σε πεδίο βολής των Ισραηλινών.»
Η αποστολή θα επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας, αποκλεισμένη με πλήρες εμπάργκο στα πάντα (τρόφιμα, νερό, φάρμακα, καύσιμα κ.λ.π.), επί 4 χρόνια και επίσης θα έχει συναντήσεις με αιγύπτιους αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Πρόγραμμα Αποστολής

Σήμερα άφιξη στο Κάιρο
Παρασκευή 15/1/2010
  • 06:00 Αναχώρηση για Γάζα
  • 14:00 Συνέντευξη Τύπου στο πέρασμα της Ράφα και εντός της Παλαιστίνης
  • 16:30 Συνάντηση με το Παλαιστινιακό Κοινοβούλιο
  • 19:30 Συνάντηση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Σάββατο 16/1/2010
  • 08:00 Επίσκεψη σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας που καταστράφηκαν από τους ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (Σχολεία ΟΗΕ, καταυλισμούς προσφύγων κ.α.)
  • 11:00 Συνάντηση με το Συμβούλιο Τεκμηρίωσης των Εγκλημάτων
  • 14:00 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Γάζας
  • 16:30 Συνάντηση με αξιωματούχους της UNRWA
Το βράδυ έξοδος από την Παλαιστίνη και επιστροφή στο Κάιρο
Κυριακή 17/1/2010
  • 11:30 Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου
  • 13:00 Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου
  • 14:30 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Βουλής
Δευτέρα 18/1/2010, επιστροφή στην Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ. ΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΪΤΗ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του στον δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής.




Η βιβλική καταστροφή στην πρωτεύουσα της Αϊτής από τον ισχυρό σεισμό ισοπέδωσε σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία και αρκετά θύματα που είναι καταπλακωμένα και θαμμένα στα συντρίμμια. Οι χειρότερες εκτιμήσεις μιλούν έως και 500,000 νεκρούς.


Η ολοκληρωτική καταστροφή στην φτωχότερη χώρα του Δυτικού Ημισφαιρίου, αφανίζοντας κυριολεκτικά την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς σπέρνοντας χάος και τραγικές συνέπειες σε ολόκληρη την χώρα επιβάλλεται από όλες τις χώρες – κυβερνήσεις, ΟΗΕ και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς να παράσχουν όλα τα περιθώρια παροχής βοήθειας και συνδρομής για τη διάσωση και ανακούφιση των πληγέντων.


Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ αποφάσισε να αποστείλει συμβολική οικονομική ενίσχυση διαμέσου των Ηνωμένων Εθνών εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον εξαθλιωμένο λαό της Αϊτής. 



Κ.Σ. ΕΔΟΝ
14/01/2010

Δείξε μου τους... χειροκροτητές σου


Οταν μια πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να προσφέρει στήριξη στο αστικό πολιτικό σύστημα, ιδιαιτέρως σε στιγμές δύσκολες για το ίδιο, με τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση να μεγαλώνουν, και τα βαθιά αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, να υπάρχει κίνδυνος να λειτουργήσουν σαν «πυροκροτητής» εργατικών και λαϊκών αγώνων... Τότε αυτή η πρωτοβουλία αναγνωρίζεται και επικροτείται απ' όλους όσοι αυτό το πολιτικό σύστημα υπηρετούν ακόμη κι αν φαινομενικά, στον πολιτικό χάρτη, τοποθετούνται σε διαφορετικά άκρα. Αναφερόμαστε βεβαίως στην πρωτοβουλία στήριξης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του, που ανέλαβε ο Λ. Κύρκος με το περιβόητο προχτεσινοβραδινό του δείπνο. Εσπευσε να την χειροκροτήσει ο Γ. Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., δηλώνοντας: «Ο κ. Κύρκος είναι χρήσιμος για τη Δημοκρατία και πήρε μία πρωτοβουλία η οποία πιστεύω θα έχει κάποια εξέλιξη» και ακόμα «χαίρομαι που μια καθαρή φωνή της αριστεράς, εναρμονίζεται πλήρως στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την κατάργηση του παρωχημένου πανεπιστημιακού ασύλου».
«Δείξε τους χειροκροτητές σου, να σου πω ποιος είσαι» θα λέγαμε παραφράζοντας τη γνωστή ρήση...





Πηγή:Ριζοσπάστης

Φτωχή χώρα που γεννήθηκε από την εξέγερση των μαύρων-σκλάβων

Η πρώτη δημοκρατία μαύρων του κόσμου, η Αϊτή, δημιουργήθηκε το 1804, έπειτα από μια επιτυχή εξέγερση σκλάβων εναντίον των Γάλλων αποίκων, στη Θάλασσα της Καραϊβικής, νοτιοανατολικά της Κούβας και ήταν η πρώτη χώρα του κόσμου που αναγνώρισε την Ελλάδα, μετά την επανάσταση του 1821.
H σημαία της Αϊτής

Είναι η μόνη χώρα που γεννήθηκε από εξέγερση σκλάβων. Ο αρχηγός τους, ο Ντεσαλίν, κυβέρνησε δεσποτικά και εξολόθρευσε όλους τους λευκούς. Η μοίρα της χώρας όμως ήταν να ζήσει, από τότε, βουτηγμένη στο αίμα εμφύλιων συγκρούσεων και στη φτώχεια. Η εσωτερική αστάθεια, οι αιμοσταγείς δικτάτορες και οι φυσικές καταστροφές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των 204 ετών που υπάρχει η Αϊτή. Οι τυφώνες και οι σεισμοί χτυπάνε αλύπητα τη χώρα. Το ρήγμα που έδωσε τον χθεσινό σεισμό θεωρείται υπεύθυνο για επτά μεγάλους σεισμούς, από το 1618 ώς το 1860, δήλωσε ο Χάρλεϊ Μπενζ, της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, στο Γκόλντεν του Κολοράντο. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ο σεισμός του 1860, που σάρωσε το Πορτ Ο Πρενς προκάλεσε και τσουνάμι. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει καταγραφεί στην περιοχή, τη σύγχρονη εποχή, ήταν το 1946. Είχε μέγεθος 8,1 Ρίχτερ και προκάλεσε τσουνάμι. Οι νεκροί ήταν τότε 1.790. Το επίκεντρο ήταν στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία. Η χώρα έμελλε να ζήσει και υπό αμερικανική κατοχή από το 1915 ώς το 1934. Οταν αποχώρησαν οι πεζοναύτες, ήρθαν πάλι δικτατορίες. Υπό τις διαταγές του δικτάτορα Τροχίλο, το 1937, τουλάχιστον 18.000 Αϊτινοί σφαγιάστηκαν στα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία. Από το 1957 ώς το 1986 κυβέρνησε τη χώρα η οικογένεια Ντιβαλιέ. Ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Αϊτής ήταν ο ιερέας Ζαν Μπερτράν Αριστίντ, ο οποίος εξελέγη το 1990, με την ψήφο των φτωχών. Το 1991 ανατράπηκε. Ακολούθησε χάος και οι Αϊτινοί στράφηκαν στη θάλασσα, σε μια ομαδική έξοδο προς τη Φλόριντα. Το 1994, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον έστειλε 20.000 στρατιώτες για να αποκαταστήσουν τον Αριστίντ στην εξουσία. Την επόμενη χρονιά όμως αποχώρησε και επανεξελέγη το 2000. Η δεύτερη θητεία του σημαδεύτηκε από καταγγελίες για διαφθορά. Το 2004 ο Αριστίντ ανατράπηκε από νέο πραξικόπημα παραστρατιωτικών μονάδων. Ο Μπονιφάς Αλεξάντρ κυβέρνησε προσωρινά έως ότου, τον Φεβρουάριο του 2006, πρόεδρος εξελέγη, για δεύτερη φορά, ο Ρενέ Πρεβάλ, που πρόσκειται στον Αριστίντ και ο οποίος είχε διατελέσει πρώτη φορά πρόεδρος στο διάστημα 1995-2000. Η Αϊτή είναι η πιο φτωχή χώρα της αμερικανικής ηπείρου. Εχει 9 εκατ. πληθυσμό, πάνω από το 50% του οποίου ζει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Το 78% του πληθυσμού ζει με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα. Στην πραγματικότητα, η Αϊτή ζει με την εξωτερική βοήθεια.

Πηγή:Του ΘΟΔΩΡΗ Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΥΡΟΤΥΠΙΑ

Γυναίκα 34 χρόνων επανήλθε ύστερα από 15λεπτη ανακοπή καρδιάς


Για περίπου δεκαπέντε λεπτά η καρδιά μιας 34χρονης γυναίκας είχε σταματήσει να λειτουργεί.Είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή ύστερα από ακατάσχετη αιμορραγία, που προκλήθηκε λόγω προδρομικού πλακούντα, κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής.Δεν υπήρχε καμιά ένδειξη ζωής.Ο καρδιογράφος σταμάτησε να καταγράφει οποιονδήποτε καρδιακό παλμό.Πρόβαλε μόνον μια συνεχόμενη ευθεία γραμμή και ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος, που πάγωσε τους πάντες.Στο χειρουργείο βρισκόταν ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι προσπαθούσαν, με όσα μέσα είχαν στη διάθεσή τους, να επαναφέρουν τη γυναίκα στη ζωή.Αρχικά με ηλεκτροσόκ και στη συνέχεια με μαλάξεις στην καρδιά.Και εκεί που φαινόταν ότι η μάχη είχε χαθεί, η καρδιά της 34χρονης άρχισε να πάλλεται ξανά και η ευθεία συνεχόμενη γραμμή του καρδιογράφου να παίρνει σχήμα και να καταγράφει καρδιακή λειτουργία.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η νεαρή μητέρα επέστρεψε από το σύντομο ταξίδι της και το εντυπωσιακότερο όλων ήταν ότι στα δεκαπέντε λεπτά, που η καρδιά της είχε σταματήσει να λειτουργεί, ο εγκέφαλός της δεν είχε υποστεί βλάβη, ενδεχόμενο που ανησυχούσε τους γιατρούς.Σήμερα, μετά την εμπειρία της, είναι καλά και απολαμβάνει την ευτυχία της μητρότητας για πέμπτη φορά.Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές μέρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας και το αποκάλυψε στην εφημερίδα ο διευθυντής της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής του, Σταύρος Νεοφύτου, ο οποίος το έζησε λεπτό προς λεπτό.

ΠΗΓΗ www.express.gr

Διακρίσεις για γυναίκες Ρομ

«Οι γυναίκες Ρομ δέχονται τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, μεγαλύτερες και από εκείνες που υφίστανται οι μετανάστες.
Είναι φτωχές μαζί με τα παιδιά τους και δεν μπορούν να απαλλαγούν από τη φτώχεια και να ενταχθούν στην κοινωνία, αλλα παραμένουν στο περιθώριο. Στα ΜΜΕ, άλλοτε παρουσιάζονται ως σουφραζέτες της παρακμής και άλλοτε ως οι κολασμένες της Ευρώπης».
Οι διαπιστώσεις ήταν μερικές από τις πολλές, που αναπτύχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη γυναίκα Ρομ, που διοργάνωσε στο Ζάππειο το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Για τις γυναίκες Ρομ υπάρχουν παγιωμένα στερεότυπα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Στην Ουγγαρία αναφέρθηκε πως 1.000 Ρομ όταν εγκυμονούσαν, χτυπούσαν την κοιλιά τους ή έπαιρναν φάρμακα, ώστε να βγάλουν παιδιά με προβλήματα, ώστε να τα αξιοποιήσουν για επαιτεία. Αλλοτε μαζί με τους άνδρες Ρομ, εμφανίζονται ως κλέφτες παιδιών και έμποροι βρεφών. Οι εικόνες αυτές τροφοδοτούν τα ΜΜΕ και καλλιεργούν την απόρριψη και τον φόβο. Ο φόβος γεννά το μίσος. Το μίσος γεννά τη βία και η βία μπορεί να φτάσει μέχρι και τον θάνατο. Οπως έγινε με τον Χίτλερ.
Στην Ελλάδα η εικόνα είναι διαφορετικότερη, οι γυναίκες της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας παρουσιάζονται να λένε τη μοίρα, τα χαρτιά, να καταχρώνται την πιθανή εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι άνθρωποι, να κλέβουν και να ζητιανεύουν.
Οι Ρομ στα ευρωπαϊκά και ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζονται ως εκφραστές της εγκληματικότητας. Στην Ελλάδα εμφανίζονται ως μια φυλή που δεν επιθυμεί να ενταχθεί στην κοινωνία και να ενσωματωθεί.
Αντίδοτο σε όλα αυτά τα στερεότυπα, αλλά και στην περιθωριοποίηση είναι η επικοινωνία, ο διάλογος, η εκπαίδευση όχι μόνο των Ρομ αλλά και του υπόλοιπου πληθυσμού.
Τέλος, από τους Ελληνες συνέδρους καταγγέλθηκε ότι όλα τα κονδύλια της Ε.Ε., ύψους 10 εκατ., που έφτασαν στην Ελλάδα «ροκανίστηκαν και χάθηκαν».
ΠΗΓΗ www.enet.gr

Χάκερ «έσπασε» την ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού


 Χάκερ, παραβίασε τα δεδομένα ηλεκτρονικής σελίδας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.



Ο Ρουμάνος χάκερ Τιν Κοντ, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρει «ανοίγματα» στην επίσημη σελίδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), παραβίασε τα δεδομένα ηλεκτρονικής σελίδας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Πρόκειται για τη σελίδα Army Housing OneStop, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή πληροφοριών και διευκολύνσεων που σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα Αμερικανών στρατιωτών, για ζητήματα παροχής υπηρεσιών στέγης. Σύμφωνα με τον αναφερόμενο χάκερ, ο ίδιος μπήκε στα δεδομένα 75 ηλεκτρονικών τραπεζών πληροφοριών του κεντρικού σέρβερ της αναφερόμενης σελίδας, από τις οποίες θα μπορούσε να αποσπάσει «εμπιστευτικές» πληροφορίες.
Η «παραβίαση» της αναφερόμενης ηλεκτρονικής σελίδας έγινε με τη μέθοδο SQL (Structured Query Language), η οποία χρησιμοποιείται από τους χάκερ προκειμένου να εντοπιστούν τα αδύναμα «κλειδιά» ασφαλείας των ηλεκτρονικών σελίδων που επιδιώκουν να παραβιάσουν.
Το θέμα είναι σοβαρό και άπτεται του ενδιαφέροντος της ειδικής υπηρεσίας που έχουν συστήσει οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ηλεκτρονικής ασφάλειας των σελίδων τους στο Διαδίκτυο (cyber-patrolling).


Πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Θεοί του Χόλιγουντ κάτω από την Ακρόπολη


Από την Αθήνα θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου η καριέρα της χολιγουντιανής ταινίας «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: η κλοπή της αστραπής», που είναι μια σύγχρονη απόδοση της ελληνικής μυθολογίας. Διακόσιοι εξήντα δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο θα καταλάβουν το εστιατόριο «Διόνυσος», απέναντι από την Ακρόπολη, για να ανακρίνουν τα αστέρια που πρωταγωνιστούν.
Αναμένεται η Ούμα Θέρμαν που υποδύεται τη Μέδουσα, ο Πιρς Μπρόσναν που είναι ο Κένταυρος Χείρων, ο Σον Μπιν (Δίας), ο Λόγκαν Λέρμαν που ερμηνεύει τον κεντρικό ήρωα, άλλοι 19 ηθοποιοί, αλλά και ο σκηνοθέτης της ταινίας Κρις Κολούμπους. Ωστόσο μέχρι χθες η διάσημη ηθοποιός δεν είχε επιβεβαιώσει την άφιξή της.
Η ταινία, μια κωμική περιπέτεια φαντασίας, παραγωγής της Φοξ, φιλοδοξεί με τον δικό της ευφάνταστο μικρό ήρωα, τον έφηβο Πέρσι (από το Περσέας) Τζάκσον, να κατατροπώσει εμπορικά τον Χάρι Πότερ. Ο Κρις Κολόμπους είχε, άλλωστε, υπογράψει τις δύο πρώτες ταινίες του μικρού μάγου.
Ο Πέρσι Τζάκσον, δημιούργημα του συγγραφέα Ρικ Ριόρνταν, είναι ένα χαρισματικό αγόρι. Μπαίνει στο ασανσέρ του Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ για να εκτοξευθεί στον 600στό όροφο, εκεί όπου βρίσκεται ο σύγχρονος Ολυμπος και το δωδεκάθεο. Ο Πέρσι θεωρείται... ύποπτος για την κλοπή του κεραυνού του Θεού Δία.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έχει οριστεί για τις 12 Φεβρουαρίου. Στις ελληνικές αίθουσες θα βγει στις 18 Φεβρουαρίου.
ΠΗΓΗ www.enet.gr

ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ !

CITY PRESS
ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κινητοποιήσεις αγροτών στη Β. Ελλάδα


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι αγρότες του νομού Καβάλας, κατεβάζοντας αρχικά τα τρακτέρ στους δρόμους και ζητώντας -μεταξύ άλλων- τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους και μείωση του κόστους παραγωγής.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού χθες οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγροτών Νέστου και Τεναγών Φιλίππων, αναφέρθηκαν στην αντιμετώπιση που είχαν από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.
Το μέλος της Επιτροπής Αγροτών Νέστου, Γιάννης Πασσαλίδης, έκανε μια αναδρομή στις μέχρι τώρα συνελεύσεις που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών με τη συμμετοχή 21 συλλόγων από 17 νομούς της χώρας. Όπως είπε, στις συνελεύσεις αυτές συζητήθηκαν εκτεταμένα τα διογκωμένα προβλήματα του αγροτικού τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η έναρξη διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Υποστήριξε ακόμα, ότι τα αιτήματα που κατατέθηκαν στο υπουργείο παρέμειναν αναπάντητα και οι προτάσεις του «πολιτικού, δημοκρατικού, ανοιχτού οργάνου τους δεν έτυχαν εποικοδομητικής αξιοποίησης». Τόνισε, επίσης, πως η «βιωσιμότητα του Έλληνα αγρότη» επανέρχεται ως πρωταρχικό αίτημα στο προσκήνιο και ενισχύεται το μήνυμά της από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο παραγωγός.
Ο κ. Πασσαλίδης υποστήριξε τέλος, πως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, «εξαιτίας της αδιαλλαξίας της ηγεσίας του υπουργείου» και συνεκτιμώντας την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση, αλλά και τα θεσμικά προβλήματα του αγροτικού τομέα. Οι κινητοποιήσεις τους, τόνισε, αποτελούν το έσχατο μέτρο αντίδρασης στην αδιαφορία και την αδράνεια της Πολιτείας.
Στις Σέρρες
Νέο γύρο κινητοποιήσεων εξήγγειλαν, οι εκπρόσωποι δύο αγροτικών Ομοσπονδιών του νομού Σερρών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΟΔΑΣ), Αναστάσιο Κάτο, οι αγρότες θα παρατάξουν σήμερα τα τρακτέρ τους, παραπλεύρως της εθνικής Οδού Σερρών- Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Στρυμονικού και μετά από ανοικτή ψηφοφορία θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν την εθνική οδό και άλλα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.

Το ίδιο σκηνικό θα στηθεί και στην εθνική οδό Σερρών- Καβάλας στον κόμβο των Κερδυλλίων.
Εξάλλου, στον αποκλεισμό του οδικού δικτύου από και προς το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, αποφάσισε να προχωρήσει από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία Αδέσμευτων Αγροτών νομού Σερρών.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων, διεκδικούν, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και πάγωμα των χρεών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας, Παύλο Αραμπατζή, το γεγονός ότι το υπόλοιπο των επιδοτήσεων θα καταβληθεί στο τέλος Μαρτίου "έχει εξοργίσει" τον αγροτικό κόσμο.



Πηγή:www.tanea.gr

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την περιοδεία στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ





Για τις 100 μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
«Να κάνουμε μια διόρθωση σε αυτό που είπαμε, ότι έρχεται θύελλα, εδώ έρχεται τυφώνας, ούτε καν θύελλα.
Να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Οι 100 μέρες δεν είναι τίποτα, όπως και πριν, θα είναι 365 μέρες όπου κάθε μέρα θα παίρνεται ένα μέτρο εκμετάλλευσης και ληστείας των εργαζομένων.
Αλλά μπορούμε να προλάβουμε, διότι αυτή τη στιγμή μέσα στη Βουλή υπάρχει συναίνεση. Κοιτάξτε αυτό το πάρτι που έγινε προχθές στο Ζάππειο, αυτό το τραπέζι δεν ήταν τυχαίο, ψήνεται το κλίμα της συναίνεσης. Εκεί ήταν κόμματα, επιχειρηματίες, αυτά δεν γινόντουσαν πριν από 10-15 χρόνια, γιατί κρίση δεν είναι ότι έχουμε μια επίθεση κατά της Ελλάδας και μαζεύεται ο πολιτικός κόσμος να την αντιμετωπίσει. Το κλίμα της συναίνεσης ψήνεται γίνονται και οι καυγάδες για το θεαθήναι. Αν αυτή η συναίνεση αγκαλιάσει το λαό τότε θα μετράμε φοβερές απώλειες που θα είναι μπροστά μας για 10 -20 χρόνια. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο λαός θα δεχθεί, θα αντεπιτεθεί». 
Για τα άδεια ταμεία του ΟΑΕΔ
Αποφάσισαν και είπαν ότι θα χρηματοδοτούνται οι εργοδότες. Αντί να παίρνει το επίδομα ο άνεργος θα το δίνουν στον εργοδότη, για να κάνει προσλήψεις. Σε αυτή τη περίπτωση πως βρέθηκαν χρήματα για τους εργοδότες;
Λένε ότι χρωστάει και το ΙΚΑ. Μα όταν το κράτος χρωστάει 9 δις στο ΙΚΑ, το ΙΚΑ δεν θα χρωστάει στον ΟΑΕΔ;
Για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό
Με όλη τη συναίσθηση της ευθύνης, δεν κινδυνολογούμε, τα σενάρια για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις είναι τρομακτικά, εφιαλτικά. Έχουμε τις εισηγήσεις που γίνονται στην επιτροπή διαλόγου, τι εισηγείται δηλαδή ο κάθε σοφός και η κάθε σοφή. Φυσικά η επιτροπή αυτή κινείται πάνω σε ένα πλαίσιο, πάνω σε μια κατεύθυνση, μέσα σε αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ρηξικέλευστη πρόταση που να είναι υπέρ των εργαζομένων. Συζητάνε όλοι με κύριο σκοπό να δούνε ποια από τα άγρια μέτρα θα παρθούν και κυρίως πως θα καμουφλαριστούν, αυτή η συζήτηση γίνεται.
Καταρχήν δεν συζητιέται το χρέος του κράτους στο ΙΚΑ. Χρωστάει το κράτος, οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες στο ΙΚΑ από το 1950, αυτά έχουν παραγραφεί, ενώ πρόκειται για δισεκατομμύρια. Δεν συζητείται ότι χρωστάει 9 δισεκατομμύρια το κράτος στο ΙΚΑ, δεν συζητείται τι χρωστάει στο κλάδο της σύνταξης και στο κλάδο της υγειάς. Δεν γίνεται καμία συζήτηση για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν καταβάλλεται.
Δεν γίνεται καμιά συζήτηση για τα χρέη των εργοδοτών απέναντι στο ΙΚΑ, ούτε για τις ελλείψεις των οργανισμών, ούτε για τις ουρές, ούτε για το γεγονός ότι το ΙΚΑ στέλνει ασφαλισμένους στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και μετά ή πρέπει να τα μετακυλήσει στους εργαζόμενους ή να χρωστάει.
Αυτό που συζητείται είναι ότι έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που είναι ζημιογόνο, λες και το ασφαλιστικό είναι μια επιχείρηση που παράγει γούνες, κοσμήματα και δεν πουλήθηκε το προϊόν στην αγορά και έχουμε ζημιά, δεν βγάλαμε κέρδος. Συζητάνε το εξής: Πως θα καλυφθούν τα κενά του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων μέσα από φορολογία κατά κλάδο των εργαζομένων και γενικότερα όλων των εργαζομένων.
Ένα άλλο σενάριο που έχει η κυβέρνηση, το είχε και στο πρόγραμμα της, είναι να υπάρχουν ταμεία του ΙΚΑ που να αναλαμβάνουν την βασική σύνταξη και με τη βοήθεια του κράτους, η οποία θα είναι η προνοϊακή σύνταξη 400-500€ και από εκεί και πέρα ο ασφαλισμένος θα καταβάλει παραπάνω και αν συμφωνήσει και ο εργοδότης για να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.
Ένα άλλο που συζητάνε είναι να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Δουλεύεις 30 χρόνια θα μπαίνει ο πρώτος και τελευταίος μισθός μαζί σε ένα κουβά και θα βγαίνει ο μέσος όρος.
Εμείς αυτό που λέμε είναι αντίσταση, συνειδητοποίηση ότι η κρίση είναι υπαρκτή αλλά είναι και το πρόσχημα για να περάσουν μέτρα προαποφασισμένα εδώ και χρόνια.  Όσες θυσίες και να κάνουν οι εργαζόμενοι και αν υπάρχει ανάκαμψη από τη κρίση σε πέντε-δέκα χρόνια θα έχουμε χειρότερη κρίση. Οι θυσίες των εργαζομένων δεν πρόκειται να μπαλώσουν τις τρύπες του συστήματος γιατί την κρίση δεν την προκαλούν οι εργαζόμενοι. Είναι ένας πόλεμος σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να χυθεί αίμα των εργαζομένων.

Το παραμύθι και ο ... δράκος


«Το ΔΝΤ δεν πρέπει να το βλέπουμε ως "μπαμπούλα". Ενδεχομένως - εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα - ίσως το δούμε και για "σωτήρα"...», αυτό δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. ρίχνοντας νερό στο μύλο της κινδυνολογίας που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τη λαϊκή συνείδηση. «Σωτήρας» λοιπόν το ΔΝΤ που έχει παίξει ρόλο εγκληματικό εναντίον χωρών και λαών, και ρόλο σωτήρα μόνο όταν πρόκειται να διασωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. βέβαια καμία απειλή για το λαό δε βλέπει να προέρχεται απ' το κεφάλαιο και τα όργανά του, διεθνή ή εγχώρια. Αλλά επειδή κάθε «παραμύθι» πρέπει να έχει το «δράκο» του ο Κ. Αϊβαλιώτης μαζί με την παραπάνω δήλωση έκανε και την ακόλουθη: «Η ελληνοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών είναι σαφής απειλή αλλοιώσεως της εθνικής μας ταυτότητας»...


Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

'Ημέρα χωρίς μετανάστες' σε Ιταλία και Γαλλία

Μια "ημέρα χωρίς μετανάστες" ή, ακριβέστερα, χωρίς την εργατική τους δύναμη θα είναι κατά τα φαινόμενα η 1η Μαρτίου για την Ιταλία, καθώς κινήσεις μεταναστών στις δύο χώρες διοργανώνουν την πρώτη απεργία μεταναστών στην Ευρώπη για εκείνη τη μέρα. Στην Ιταλία, μάλιστα, υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα εξαιτίας και των τελευταίων γεγονότων στην Καλαβρία, όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν διαδοχικές ένοπλες επιθέσεις εναντίον μεταναστών και μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων (φωτό).







Πηγή:www.avgi.gr-Τρίκκας Μιχάλης


Όλιβερ Στόουν:Ο Στάλιν έχει μια τελείως διαφορετική ιστορία. Δεν θέλω να τον παρουσιάσω ως ήρωα, αλλά με περισσότερη αντικειμενικότητα. Πολέμησε τη γερμανική πολεμική μηχανή περισσότερο από κάθε άλλον.

 Με αποκαλύψεις «απειλεί» τις ΗΠΑ ο Ολιβερ Στόουν

Η «γκρίζα» πλευρά της αμερικανικής Ιστορίας παρουσιάζεται σε μια νέα τηλεοπτική σειρά δέκα επεισοδίων του προκλητικού σκηνοθέτη



 Αν και γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις και τις αντισυμβατικές ταινίες του, ο Ολιβερ Στόουν απειλεί να ξεσηκώσει πρωτοφανές κύμα αντιδράσεων με το νέο σκηνοθετικό εγχείρημά του. Σε μια τηλεοπτική σειρά δέκα επεισοδίων θα επιχειρήσει να αποκαλύψει τη «Μυστική Ιστορία της Αμερικής» του 20ού αιώνα, καταρρίπτοντας ανακρίβειες και προκαταλήψεις που πιστεύει ότι υπάρχουν στα σχολικά βιβλία Ιστορίας και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, θα ασχοληθεί με «εμπρηστικές» προσωπικότητες, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Στάλιν, με την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν να χρησιμοποιήσει την πυρηνική βόμβα εναντίον της Ιαπωνίας, με τις πηγές και τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και με τον ρόλο εταιρειών αμερικανικών συμφερόντων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

«Κανένας δεν μπορεί να προσεγγίσει την Ιστορία αν δεν συμπάσχει με τα άτομα που μισεί.Μπόρεσα να μπω στη θέση του Στάλιν και του Χίτλερ και να καταλάβω την άποψή τους. Ο Χίτλερ υπήρξε ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος στο διάβα της Ιστορίας. Ηταν απλώς ένας άνδρας που θα μπορούσε εύκολα να πέσει θύμα δολοφονίας. Ο Στάλιν έχει μια τελείως διαφορετική ιστορία. Δεν θέλω να τον παρουσιάσω ως ήρωα, αλλά με περισσότερη αντικειμενικότητα. Πολέμησε τη γερμανική πολεμική μηχανή περισσότερο από κάθε άλλον» είπε ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης κατά την παρουσίαση της σειράς ενώπιον του αμερικανικού συμβουλίου τηλεκριτικών. 



Προσπαθώντας να προλάβει ή ενδεχομένως να απαλύνει τις αναμενόμενες αντιδράσεις ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον Πίτερ Κούζνικ , ο οποίος επιμελείται το σενάριο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν θα παρουσιαστεί μια θετικότερη εικόνα του Χίτλερ. Θα τον περιγράψουμε όμως ως ιστορικό φαινόμενο και όχι ως κάποιονπου εμφανίστηκε από το πουθενά». 
«Θα εισέλθουμε σε ζητήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση του ναζιστικού κόμματος. Πόσες αμερικανικές εταιρίες ενεπλάκησαν, από την General Μotors ως την ΙΒΜ» υποσχέθηκε ο Στόουν, προειδοποιώντας ότι θα αναδείξει τις δυνάμεις που δρουν πίσω από τους πολιτικούς ηγέτες και τους υπερβαίνουν. Υποστήριξε ότι η ίδια διαπλοκή συμφερόντων που υπήρχε τότε μεταξύ εταιρειών και στρατού εξακολουθεί και σήμερα να υφίσταται. «Μπορείτε να καταλάβετε γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα ακολουθεί τα βήματα τουΤζορτζ Μπους στο Αφγανιστάν. Πιστεύω ότι ο Ομπάμα είναι παγιδευμένος σε αυτό το σύστημα. Αυτό ακριβώς πρόκειται να σας δείξουμε:τον τρόπο λειτουργίας του» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η σειρά δεν πρόκειται να αρέσει στον δημοφιλή ακροδεξιό αμερικανό ραδιοφωνικό παραγωγό Ρας Λίμπο.



Πηγή:www.tovima.gr

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ


Για την πρωτοφανή τραγωδία που ζει η Αϊτή από τον μεγάλο σεισμό, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:Η βιβλική καταστροφή και η ανθρώπινη τραγωδία που ζει η πολύπαθη Αϊτή απαιτεί την άμεση και γενναία παροχή βοήθειας από τη διεθνή κοινότητα. Η χώρα μας, που γνώρισε τη διεθνή αλληλεγγύη απέναντι σε δικές της τραγωδίες, πρέπει να συμβάλει σ’ αυτήν την κατεύθυνση με κάθε δυνατό τρόπο, μέσω του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και αυτοτελώς.Εκφράζουμε την ολόθερμη αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής.

To Γραφείο Τύπου