Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Διακόπτονται οι σχέσεις μεταξύ Βενεζουέλας και ΗΠΑ !

Διακόπτονται οι σχέσεις μεταξύ Βενεζουέλας και ΗΠΑ ! 


Η Βενεζουέλα διέκοψε το «κανάλι επικοινωνίας» που είχε ανοίξει στα τέλη του 2012 με τις ΗΠΑ, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Καράκας Ελίας Χάουα.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε με αφορμή την «παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού»


Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι εχθροί της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.



Ο Έλληνας άνεργος, ο νέος μαθητής και σπουδαστής, ο ανασφάλιστος εργάτης, ο κακοπληρωμένος υπάλληλος, ο καταχρεωμένος ΕΒΕ δεν έχουν εχθρό το μετανάστη βιοπαλαιστή, τον εργάτη με διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρησκεία. Δεν τους κλέβει αυτός το ψωμί από το τραπέζι.  Είναι το μεγάλο κεφάλαιο που το κάνει, μαζί με τα κόμματα και τους πολιτικούς που το στηρίζουν. Για την τραγική κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία δεν φταίνε τα παιδιά των μεταναστών που κάθονται στο ίδιο θρανίο με τα παιδιά των Ελλήνων εργατών.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Αγωνιστικό διήμερο αύριο και μεθαύριο.


 Πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, το νόμο - πλαίσιο κ.ά.



 Αύριο και μεθαύριο το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διοργανώνει αγωνιστικό διήμερο δράσης στις σχολές, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ και την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, το νόμο - πλαίσιο και υπέρ του δικαιώματος στις δωρεάν σπουδές για κάθε σπουδαστή, για τη σίτιση και τη στέγαση.
Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών θα προχωρήσουν σε τοπικές κινητοποιήσεις ανά τμήμα και σχολή. Μια τέτοια κινητοποίηση έγινε την Παρασκευή από τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΕΜ Πολυτεχνείο.

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για την σημερινή συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ.


Σχόλιο του ΠΑΜΕ για την συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ


 Η ηγεσία της ΓΣΕΕ στην σημερινή της συνέντευξη τύπου για μια ακόμη φορά υπερασπίστηκε την στρατηγική που χρόνια ακολουθεί. Ανταγωνιστικότητα – Υγιής επιχειρηματικότητα και ζήτω το εργαλείο της δημοκρατίας, ο κοινωνικός διάλογος που δήθεν δεν αξιοποιήθηκε.
Ακόμη, ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη βαρβαρότητα που ζουν και οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι η Γερμανία και η Μέρκελ.

Ανακοίνωση του Α.Σ.Κ.Ε : Γερμανική επίθεση μέσω Κύπρου.


ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ


Η φαινομενικά παράλογη και ανεξήγητη απόφαση του Eurogroup, οργάνου της Γερμανίας, για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες διαλύει την κυπριακή οικονομία και θέτει σε νέα κρίση την ευρωζώνη και την Ε.Ε. Πρόθεση της Γερμανίας είναι ν’ αρπάξει τη μερίδα του λέοντος από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, αφού εξασφάλισε ήδη την «ευρωπαϊκή» ΑΟΖ της Ελλάδας του μοιραίου και άβουλου Σαμαρά.

Υπάρχει το «όχι» του λαού και το «όχι» εκείνων που θέλουν να υπηρετήσουν ιδιαίτερα συμφέροντα μονοπωλίων.Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο



Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό απέναντι στους εκβιασμούς και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που του επιβάλλουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, με τη συνενοχή των αστικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της κυπριακής και της ελληνικής, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το «όχι» στο σχέδιο της ΕΕ δεν είναι ενιαίο. Υπάρχει το «όχι» του λαού και το «όχι» εκείνων που θέλουν να υπηρετήσουν ιδιαίτερα συμφέροντα μονοπωλίων.

Απαράδεκτη η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου για κλείσιμο των τραπεζών.Ο Αναστασιάδης συνεχίζει την επικίνδυνη πορεία σχολιάζουν κύκλοι του ΑΚΕΛ.


   Χτυπήματα κατά της κυπριακής οικονομίας συνεχίζουν να δίνουν στελέχη του ΔΗΣΥ σύμφωνα με κύκλους του ΑΚΕΛ στην Κύπρο.


Μιλώντας στο «Κουτί της Πανδώρας» στελέχη του ΑΚΕΛ σχολίασαν πως «ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης έχει έτσι κι αλλιώς βάλει την Κύπρο σε μία καταστροφική πορεία αφού παρά το «ΟΧΙ» η πρόθεσή του να προχωρήσει από κοινού με το Eurogroup σε κούρεμα των καταθέσεων δημιουργεί αρνητικό κλίμα.

Θανάσης Παφίλης στον ΑΝΤ1: Αποδεικνύεται ότι μέσα στην ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου, δεν μπορεί να έχεις φιλολαϊκή πολιτική.


Θανάσης Παφίλης στον ΑΝΤ1



Το αποτέλεσμα και αυτό που έχει σημασία, είναι ότι είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, είτε οπουδήποτε αλλού, τα μέτρα που παίρνονται, είτε με «plan A» είτε με «plan B», δεν είναι φιλολαϊκά, αυτά θα τα πληρώσει ο κόσμος, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «πρωινό ant1», o Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Και προσωρινή λύση να βρεθεί στην Κύπρο με δεύτερο πλάνο, τα μεροκάματα θα πέσουν κι άλλο, τα ασφαλιστικά δικαιώματα θα χτυπηθούν, θα γίνει ό,τι έγινε στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ΕΕ, επισήμανε.

Yπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος: Δεν θα ξανανοίξουν ποτέ οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή !


Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος.


Όπως είπε μιλώντας στο Mega δεν γίνεται δεκτό το plan B της Κύπρου από την τρόικα και μάλιστα τόνισε ότι το πιο πιθανό είναι να μην ξανανοίξουν οι δύο τράπεζες αλλά να μπουν σε διαδικασία εκκαθάρισης. Όπως είπε αν ανοίξουν οι τράπεζες τότε θα πτωχεύσουν γιατί όλοι θα σπεύσουν να βγάλουν τα λεφτά τους.

Επεσήμανε ότι στελέχη της τρόικας επικοινώνησαν με την κυβέρνηση αμέσως μετά το "όχι" της Βουλής και τους είπαν να βρουν άμεσα λύση καθώς θα κοπεί η χρηματοδότηση.

Κορεάτικη Χερσόνησος: Στο κόκκινο η ένταση από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β52.

Κορεάτικη Χερσόνησος 

«Ασυγχώρητη πρόκληση» χαρακτήρισε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας τις τάχα «εκπαιδευτικές» πτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 πάνω από τη Νότια Κορέα στο πλαίσιο του μπαράζ στρατιωτικών γυμνασίων που πραγματοποιούν στην περιοχή, τις τελευταίες βδομάδες, χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες και Νοτιοκορεάτες στρατιώτες.

Αποδέσμευση από την ΕΕ. Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπήρξε και δε θα γίνει ποτέ η λέσχη των τάχα «ισότιμων εταίρων», το κλαμπ της αγάπης και της συναλληλίας μεταξύ «φίλων».


Το μόνο είδος «φιλίας» που ευδοκιμεί στο εσωτερικό της ΕΕ είναι η λυκοφιλία.
Η Ευρωζώνη δε σχεδιάστηκε και δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ σαν το φανταστικό εκείνο «απάνεμο λιμάνι» που έταζαν οι αρχιτέκτονές της στους λαούς.