Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Π.Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ, για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Σοσιαλιστική Διεθνή.



Είναι τραγικό ο Πρωθυπουργός να υποκρίνεται πως δεν καταλαβαίνει το πραγματικό μήνυμα των διαδηλώσεων και του κινήματος των πλατειών. Η αδικία είναι συνώνυμο της πολιτικής του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου. Η ανατροπή αυτής της πολιτικής αποτελεί τη βασική στόχευση των διαδηλώσεων, είναι η θέληση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ημερών δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά.
Οι εκβιασμοί, η εξαπάτηση, η αλόγιστη χρήση βίας, οι ωμές επεμβάσεις από ευρωπαϊκά και εγχώρια κέντρα δεν μπόρεσαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας.

Μήνυμα σε χιλιάδες υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης απηύθυνε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι.


                                                                        Photograph: Mohamed Messara/EPA

Μήνυμα σε χιλιάδες υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης απηύθυνε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, δεσμευόμενος να παραμείνει στην εξουσία και προειδοποιώντας το NATO να σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει μια «μεγάλη καταστροφή».

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ.



Ο νέος Νόμος Πλαίσιο επιχειρεί να εφαρμόσει το σύνολο των αντιδραστικών κατευθύνσεων που χρόνια τώρα επεξεργάζονται και δρομολογούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί με την ΕΕ, προκειμένου να προσαρμόσουν την ανώτατη εκπαίδευση στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες για το δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων στη μόρφωση, αλλά και για το λαό συνολικά αφού πανεπιστήμια και έρευνα θα υπηρετούν αποκλειστικά την κερδοφορία και την ισχυροποίηση των μονοπωλίων.
Θεσμοθετεί τους 3 κύκλους σπουδών, τα μονοετή και διετή προγράμματα σπουδών, τα προγράμματα κατάρτισης - δια βίου εκμετάλλευσης. Έτσι δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων, προορισμένα για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ως εισιτήρια στην ανεργία και στην επανακατάρτιση. Το πτυχίο αποσυνδέεται πλήρως από το επάγγελμα.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΚΕ.



Βεβαίως εμείς από την αρχή είχαμε μιλήσει για τον χαρακτήρα και το ρόλο του Καλλικράτη, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση πραγματικά διαμορφώνεται δραματική.
Γιατί πέρα από την αρχική πρόθεση να μετατραπούν οι Καλλικρατικοί δήμοι σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς, τώρα θα φτάσουν στο σημείο να μην έχουν ούτε ένα ευρώ να εκτελέσουν ακόμα και τυπικά έργα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Ανακοίνωση - καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για την φασιστική επίθεση στην πλατεία Συντάγματος.



Φασιστική επίθεση δέχθηκε το Μ-Λ ΚΚΕ στην Πλατεία Συντάγματος, επί της οδού Αμαλίας, πάνω από τα σκαλοπάτια, την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 9.30μμ, από μαινόμενη ομάδα τραμπούκων φασιστών κατόπιν πρόσκλησης και σε συνέργια με αυτοσυστηνόμενους ως αμεσοδημοκράτες, με σκοπό να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν το πανό του που, επί δυο ώρες, ήταν υψωμένο χωρίς να ενοχλείται κανείς από την παρουσία του.
Τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ υπερασπίστηκαν με σθένος το κομματικό πανό από τη φασιστική επίθεση και με την άμεση συμπαράσταση μελών του ΚΚΕ (μ-λ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος παρευρισκομένων αγωνιστών, συγκρότησαν ένα κοινό μπλοκ που επί ένα μισάωρο έδινε μάχη φωνάζοντας συνθήματα και περιφρουρώντας το πανό, προασπίζοντας, έτσι, το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε οργάνωσης να επιλέγει αυτή και όχι διάφοροι ακροδεξιοί εθνικιστές ή κάποιοι «αμεσοδημοκράτες» τον τρόπο που θα παρεμβαίνει στις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΥΝΗΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΕΝΤΕ.


Μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών οργάνων και ιεραρχικών τους προϊσταμένων για εγκληματική συμπεριφορά κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Τέντε, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ με την ελπίδα ότι κάποιοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη δημοκρατία μας& λειτουργούν κανονικά. Με την ελπίδα ότι η δικαιοσύνη θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εποπτεύσει, θα διασφαλίσει τη δημοκρατική νομιμότητα. Γιατί, όσα διαπράχθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν ωμή παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη μάζωξη των σοσιαλδημοκρατών στον αστέρα Βουλιαγμένης.



Και μόνο το γεγονός ότι τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και της ΕΕ πανηγυρίζουν στον Αστέρα για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, είναι αρκετό για να εγκαταλείψει τα κόμματά τους κάθε εργαζόμενος που τους ακολουθεί.
Η σοσιαλδημοκρατία είναι διεθνώς ένα πτώμα, που έχει το θράσος να εμφανίζεται και ως ανανέωση.

« …Ασφαλώς σιγά σιγά αποκαθίσταται η αλήθεια, η προπαγάνδα υποχωρεί και θα ξημερώση η ημέρα, που θα κυματίσουν αι σημαίαι του Ναζισμού».Από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη , πατέρα του δικηγόρου του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Θανάση Πλεύρη που τον υπερασπίστηκε στην δίκη για αντισημιτισμό,το οποίο βιβλίο διαφήμιζε από την εκπομπή του ο...Άδωνις Γεωργιάδης στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη ΤηλέΑστυ !.Γράφει ο Red Star.


Η επίθεση του ΛΑ.Ο.Σ στο Κ.Κ.Ε δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.Με αφορμή λοιπόν το θράσος των βουλευτών του ακροδεξιού συνεργάτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αναρτώ μερικά στοιχεία για δύο κορυφαία στελέχη του Λ.Ορθόδοξου Συναγερμού, τον Θανάση Πλεύρη και του Άδωνι Γεωργιάδη που κρύβουν καλά τις φιλοναζιστικές τους απόψεις.Τα παρακάτω αποσπάσματα που θα διαβάσετε είναι μερικά μόνο από το βιβλίο του πατέρα του Θανάση Πλεύρη ,Κώστα Πλεύρη γνωστού φιλοναζιστή και πολιτικού συνεργάτη και φίλου του Γιώργου Καρατζαφέρη στο παρελθόν.Ο Κώστας Πλεύρης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ) . Επίσης ήταν Πρόεδρος του ακροδεξιού και φιλοναζιστικού κόμματος Πρώτη Γραμμή που συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 1999 παίρνοντας 48.532 ψήφους (!!!) και ποσοστό 0,75 % !!!.

Για τις συκοφαντικές δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.




«Να βγείτε να πείτε ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από μεγαλόσχημους τίτλους, ανταρσίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο»…. κραύγαζε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή σήμερα για να χρεώσει τις καταστροφές γραφείων βουλευτών των Χανίων στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων οργής κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και της άγριας καταστολής των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα.
Η αρχηγός της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" που κάνει πλάτες στη κυβέρνηση και ως γνήσια εκφραστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών προαλείφεται για υπουργεία σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Δεξιάς και χάνει την ψυχραιμία της μπροστά στην εκρηκτική είσοδο στο προσκήνιο χιλιάδων εργαζόμενων και νέων που δεν τηρούν το σαβουάρ βιβρ της καθεστωτικής πολιτικής ορθότητας.

Απέτυχε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για σύγκρουση κουκουλοφόρων και χαφιέδων της αστυνομίας με τον κόσμο του ΠΑΜΕ !


Η κυβέρνηση αξιοποίησε το κίνημα των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν απλοί άνθρωποι, σε αντιπαράθεση με τις απεργίες που χαρακτήριζαν βίαιες, ενώ χαρακτήριζαν τους «αγανακτισμένους» ειρηνική πάλη. Το σχέδιο, που είχαμε πληροφορίες πριν τη 48ωρη απεργία, ήταν η δημιουργία σκηνικού, όπου κουκουλοφόροι, ομάδες φιλάθλων, μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα, άλλοι μηχανισμοί να συγκρούονται με το ΠΑΜΕ, υποτίθεται για ιδεολογικούς λόγους. Έτσι να δοθεί η δυνατότητα στην Αστυνομία να μακελέψει το λαό λόγω διαμάχης, με την καταστολή σαν αναγκαστική επιλογή. Ήθελαν να ταυτίσουν το ΠΑΜΕ με αυτή τη βία, να δείξουν ότι οι απλοί αγανακτισμένοι δε θέλουν το ταξικό κίνημα, τα κόμματα και ιδιαίτερα το ΚΚΕ.

Συνωμοσία κατά του Στρος Καν ;;; Σε αντιφάσεις φαίνεται να έπεσε η καμαριέρα.



Οι κατηγορίες εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, για σεξουαλικό έγκλημα κατά της καμαριέρας ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, δείχνουν να καταρρέουν, σύμφωνα με τους Νιου Γιορκ Τάιμς.

Λίγες μόλις ώρες, πριν από την έκτακτη  επανεμφάνιση του Στρος Καν στο δικαστήριο,, μέλη της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης συναντήθηκαν με τους δικηγόρους του Στρος-Καν και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι κατηγορίες για κακούργημα που τον βαραίνουν.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αστυνομίας, αν και τα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, η καμαριέρα επανειλημμένα είπε ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά από αυτά που έχει καταθέσει. 

Δημόσια εμφάνιση του Ούγκο Τσάβες.Παραδέχτηκε ότι έχει καρκίνο.


ENET.GR

Την πρώτη του δημόσια εμφάνισή εδώ και μέρες έκανε ο Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να διαψεύσει τις φήμες ότι είναι βαριά άρρωστος. Παραδέχθηκε ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Κούβα για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, αλλά πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και βρίσκεται στο στάδιο πλήρους ανάρρωσης.
Εμφανώς καταπονημένος, εμφανίστηκε μπροστά σε μία σημαία της χώρας του και  μια εικόνα του Σιμόν Μπολιβάρ και διάβασε επί 15 λεπτά μήνυμα προς το λαό της Βενεζούελας.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ» : ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν μαζί τα 22 από τα 49 άρθρα


Επί της ουσίας συναίνεση, στο ξεκλήρισμα των εργαζομένων και του λαού, ανάμεσα στα κόμματα του κεφαλαίου
 
 
Με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, η οποία ψήφισε τα 22 από τα 49 άρθρα που αφορούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις περικοπές δημόσιων δαπανών, η κυβέρνηση πέρασε χθες από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νόμο - έκτρωμα που ονομάζεται «εφαρμοστικός νόμος» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση μετά την ομιλία του εισηγητή της Ν. Καραθανασόπουλου και κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΟΡΤΗ, ΕΞΩ "ΠΟΛΕΜΟΣ"-του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Μέσα στο Κοινοβούλιο χθες χαρές, γέλια, αγκαλιές, φιλιά, χειροκροτήματα, πανηγυρισμοί. Δικαίως. Η κυβέρνηση πέτυχε την κοινοβουλευτική νίκη που επεδίωκε με θριαμβευτικό τρόπο και με μηδαμινές απώλειες ενός και μόνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τους 155 που του είχαν μείνει. Μοναδική αχτίδα φωτός συνειδησιακής αντίστασης ένας τυφλός βουλευτής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής - ο οποίος φυσικά διεγράφη αυθωρεί και παραχρήμα από τον πρωθυπουργό από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Το Μεσοπρόθεσμο θα περνούσε έτσι κι αλλιώς, αυτό ήταν βέβαιο, αλλά το να περάσει με 154 ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν μια προσωπική νίκη του Γ. Παπανδρέου στο εσωτερικό του κόμματός του και γι' αυτό είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ευτυχής κι αυτός και οι βουλευτές του - γι' αυτό και πανηγύριζαν.
Εξω από τη Βουλή το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό. Διαμετρικά αντίθετο. Ηταν κλίμα "κοινωνικού πολέμου". Θάλαμος αερίων ήταν η πλατεία Συντάγματος. Τόνους χημικά έριξε η αστυνομία. Οργίασαν οι προβοκάτορες.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, Ο «ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ» ΤΟΥ.



Κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου σε κάθε μορφή περιβαλλοντικής προστασίας. Λεηλατούν ό, τι μπορέσουν, πριν φύγουν. Αποκαλυπτική η θετική ψήφος της ΝΔ.
Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία δηλώνουν ανοικτά την πρόθεσή τους να βγάλουν τη χώρα εκτός Ευρώπης στα περιβαλλοντικά θέματα. Αν το Μεσοπρόθεσμο είναι  επίθεση στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ο Εφαρμοστικός του Νόμος ισοδυναμεί με  κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου σε κάθε συνταγματική, ευρωπαϊκή ή άλλη μορφή περιβαλλοντικής προστασίας.

Μαζική διαδήλωση εργαζομένων στο Λονδίνο.


Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, με μεγαλύτερη αυτή στην πρωτεύουσα Λονδίνο, που διοργανώθηκαν χθες, μέρα γενικής απεργίας για το δημόσιο τομέα στην Αγγλία και την Ουαλία. Απεργία ενάντια στις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας, που προωθεί η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον και θεωρούνται τα σκληρότερα και ευρύτερα από τη δεκαετία του '30, και ενάντια στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που θα έχει άμεσες συνέπειες για 5,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, δηλαδή την αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης (με προτάσεις ακόμα και για τα 70 χρόνια), αλλά και των εισφορών, όπου ουσιαστικά προβλέπεται ο διπλασιασμός των εισφορών εκ μέρους των εργαζομένων, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του πακέτου περικοπών και μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Κάμερον, με πρόσχημα τη χαλιναγώγηση του ελλείμματος από τα 149 δισεκατομμύρια λίρες (179 δισεκατομμύρια ευρώ) που είναι τώρα στα 20 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι το 2015/6, δηλαδή από το 10,1% του ΑΕΠ στο 1,1%.

Ένταση στο Σύνταγμα και πάλι.Μπήκε ο Ιούλιος με χημικά !



Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 02:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πλ. Συντάγματος όπου παραμένουν διαδηλωτές. Όλα ξεκίνησαν όταν ορισμένοι θερμόαιμοι που ανήκαν σε ομάδα 100 περίπου νεαρών οι οποίοι βρίσκονταν επί ώρες στα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Η απάντηση ήρθε άμεσα, οπότε και οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας το πλήθος για λίγα λεπτά από τα κιγκλιδώματα.

Και τώρα μπορούμε να πα'να κοψοχεριαστούμε !


Γιάννης Καλαϊτζής -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Ο Μίκης καταγγέλει τους κουκουλοφόρους του Παπουτσή


    Κρημνιώτη Π.

    To "σατανικό σχέδιο της Κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους του Παπαπουτσή που δεν δίστασε δύο φορές να κάψει το κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να τρομοκρατήσει και να εμποδίσει την ειρηνική παρουσία των ανεξάρτητων και Αγανακτισμένων διαδηλωτών μπροστά και γύρω από τη Βουλή" καταγγέλει ο Μίκης Θεοδωράκης και καλεί το "Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών να επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις για να παροτρύνουν τον λαό και να τον καλέσουν να συγκεντρωθεί μαζικά στο Σύνταγμα".
    Όπως επισημαίνει στη συνέχεια "ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών θα μπορέσει να απομονώσει και να αχρηστεύσει τους προβοκάτορες του Παπουτσή. Παράλληλα, το ΚΑΠ, με ειδικά τμήματα, θα επιχειρήσει να τους αντιμετωπίσει δυναμικά, και αν είναι δυνατόν να τους ξεσκεπάσει, για να μάθει ο λαός την αλήθεια.

    Σχετικά με τις δηλώσεις του Χρήστου Παπουτσή για τη σύλληψη του σ. Σήφη Καυκαλά και την παρουσία των συνεργατών της ΕΛ.ΑΣ.



    «Δικαιωμένος» προσπάθησε να εμφανιστεί σήμερα ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. σχετικά με όσα αποκαλυπτικά καταγράφηκαν στο βίντεο της απαράδεκτης σύλληψης του σ. Καυκαλά, την Τρίτη 28 Ιούνη, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη διάλυση της κινητοποίησης δεκάδων χιλιάδων λαού στο Σύνταγμα. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το όργιο αστυνομικής και κυβερνητικής καταστολής, ενάντια στο δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει. Παραμένουν όμως ορισμένα ερωτήματα:
     
    1.   Με τίνος απόφαση η αστυνομία καλύπτει και συνεργάζεται με οπλισμένα ακροδεξιά στοιχεία μέσα κι έξω από διαδηλώσεις, όπως προχθές;