Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος από μαφιόζους της Στυλίδας !


Έξαλλος εμφανίστηκε στο αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας ο Απόστολος Γκλέτσος. Ηρέμησε μόνο, όταν ήρθε άρον- άρον, ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης και τον διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.


«Με απείλησαν μπροστά στη μάνα μου και στους φίλους μου. Δεν είναι δυνατόν να φοβάται ο κόσμος να κυκλοφορήσει από τη γνωστή συμμορία της Στυλίδας και κανείς να μην κάνει τίποτα. Δεν πάει άλλο... από Δευτέρα πάω στον εισαγγελέα. Δεν υπάρχει αστυνομία. Δεν υπάρχει τίποτα...

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για τις εξελίξεις στην οικονομία (7-8-2011)



Που είναι η λύση που υποσχέθηκαν οι ηγεσίες της Ε.Ε. στις 21 Ιουλίου; Που είναι οι πανηγυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης; Έχουμε τονίσει πως η συστημική κρίση της Ευρωζώνης δεν ξεπερνιέται, αντίθετα βαθαίνει, με πολιτικές και ηγεσίες που ακολουθούν το νεοφιλελεύθερο δόγμα και υποτάσσονται στα συμφέροντα των χρηματαγορών και των διεθνών κερδοσκόπων.
Τέτοιες πολιτικές κατεδαφίζουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, επιβάλλουν δεκαετίες βαριάς λιτότητας.

Tου Γιώργου Δελαστίκ -Ωμός, όπως πραγματικά ταιριάζει σε έναν υπουργό Οικονομικών του Ράιχ, ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε.-

 Tου Γιώργου Δελαστίκ -ΠΡΙΝ


Ωμός, όπως πραγματικά ταιριάζει σε έναν υπουργό Οικονομικών του Ράιχ, ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε.Αλαζονικός, όπως ταιριάζει σε έναν Γερμανό στις δηλώσεις που έκανε στο περιοδικό Στερν: «Ένα κράτος-μέλος της ΕΕ με προβλήματα, το οποίο δέχεται βοήθεια, πρέπει σε αντάλλαγμα να παραδίδει στην ΕΕ ένα μέρος των κυριαρχικών του δικαιωμάτων», τόνισε. Όποια χώρα της ΕΕ δανείζεται δηλαδή από τους «φίλους» και τους «εταίρους» της δηλαδή, θα περνάει σε κατάσταση υποτέλειας, χάνοντας την υπόστασή της ως κυρίαρχο κράτος! Θα μετατρέπεται δηλαδή σε επαρχία του Ράιχ με περιορισμένα δικαιώματα, ήθελε να πει ο Σόιμπλε αλλά για την ώρα κρίνει ότι δεν ωρίμασαν οι συνθήκες για να το διακηρύσσει ανοιχτά και δημόσια.


Αμερικάνικο και Νατοικό αίμα χύνεται στο Αφγανιστάν από επιθέσεις των Ταλιμπάν-35 στρατιώτες νεκροί μέσα σε 2 μέρες από επιθέσεις των Αφγανών ανταρτών


                                             Οι Ταλιμπάν χτες κατέρριψαν το Αμερικάνικο Σινούκ.(AP Photo/Anja Niedringhaus, File)

Μια ημέρα έπειτα από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν που κόστισε τη ζωή σε 31 αμερικανούς στρατιώτες μέλη των επίλεκτων δυνάμεων, σήμερα ακόμη τέσσερα μέλη της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF) έχασαν τη ζωή τους σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στη χώρα.

Τα παιδία πεθαίνει...Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ





Κόπτονται για τα χρηματιστήρια. Μεσούντος ενός σφόδρα απειλητικού θέρους. Ολοι οι... πολιτισμένοι της ελεύθερης αγοράς. Οι αγοραίοι των συνειδήσεων.
«Χαμηλό εικοσαετίας στο Χ.Α.Α». Χα!! Την ίδια ώρα, την ίδια στιγμή, κάθε λιγότερο από λεπτό πεθαίνει ένα μωρό, ένα παιδί στη Σομαλία και την κάθε Σομαλία. Ενα παιδί στα πέντε υποσιτίζεται στις ΗΠΑ. Ενα παιδί στην Ελλάδα, το κάθε παιδί, ζει και μεγαλώνει στο προαναγγελθέν και προσχεδιασμένο σκοτάδι μιας ζοφερής 20ετίας.
Τα νούμερα είναι φρικιαστικά όταν εναλλάσσονται άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη... Ξέρεις, ξέρω, ξέρουμε ότι στο βάθος του πηγαδιού της κρίσης τρέφεται και θεριεύει ο πόλεμος. Θα ξεπεταχτεί και θα θερίσει σα στάχυα γενιές ολόκληρες.
Τα παιδία πεθαίνει... Είναι βαρύ κι ασήκωτο για ζωντανούς πολίτες να το βλέπουν και να το ζουν ως «φυσικό» παρεπόμενο των πολιτικών τους επιλογών.
Οι παιδοκτόνοι «πολιτισμοί», τα «συστήματα», όσο γρηγορότερα χαθούν, τόσο περισσότερα παιδιά θα ζήσουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Παρέμβαση του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές στην Κέρκυρα



Eurokinissi
Τη άμεση λήψη μέτρων για να μην κινδυνέψουν οι περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Κέρκυρα από πλημμύρες, ενόψει του χειμώνα, ζητά από τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και Προστασίας του Πολίτη, με Ερώτηση που κατέθεσε, χτες, στη Βουλή το ΚΚΕ.
Η Ερώτηση - την υπογράφουν οι βουλευτές Ν. Μωραΐτης και Χαρ. Χαραλάμπους - έχει ως εξής:
«Ανυπολόγιστες ζημιές άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Τρίτη 2 Αυγούστου στην περιοχή της βορειοδυτικής και Μέσης Κέρκυρας από τους Λάκωνες μέχρι το Κομπίτσι, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή. Δεκαεννιά εστίες ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε αυτές τις περιοχές, γεγονός που υποδεικνύει ότι ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού έτσι ώστε να αλλάξει η χρήση της γης. Η νέα οικολογική καταστροφή έρχεται να συμπληρώσει τις μεγάλες καταστροφές που άφησε στο πέρασμά της η μεγάλη πυρκαγιά στο Σκριπερό λίγες μέρες νωρίτερα.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ- Έργο πλημμυρισμένο από «το φως κάθε δίκαιας πράξης»


Είκοσι χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ποιητή
«Νικηφόρε, όσα τραγούδησες σε τραγουδάνε/ Ποτέ δε λείπεις/ Πάντα παρών στο πόστο σου/ στη μέσα πύλη της Ελλάδας, ορθός/ με τη λόγχη του στίχου σου/ ευγενικός δακρυσμένος φρουρός της Ποίησης και της Ελευθερίας».
Μ' αυτούς τους στίχους τελειώνει το ποίημα που έγραψε στις 25 Ιούνη 1974 ο Γιάννης Ρίτσος για να τιμήσει τον «μόνιμο συνομιλητή με τον ήλιο» ποιητή, φίλο και συναγωνιστή του Νικηφόρο Βρεττάκο. Εχοντας αφιερώσει τη ζωή και τη δημιουργία του στο μετερίζι της αλήθειας, ο Νικηφόρος Βρεττάκος - αυτές τις μέρες (4/8) συμπληρώνονται 20 χρόνια από θάνατό του - υπήρξε μια από τις κορυφαίες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. Η ποίησή του, πλημμυρισμένη από βαθύ ανθρωπισμό, συνδυάζει το ρεαλισμό με τη λυρική έξαρση. Και μαζί μ' αυτά τη βαθυστόχαστη κριτική ματιά, με την απόλυτη συναίσθηση ότι ασκεί υπεύθυνα ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό λειτούργημα, το λειτούργημα του πνευματικού δημιουργού. Το φως που πλημμυρίζει το έργο του σαν έννοια και σαν λέξη, δεν ήταν για εκείνον μόνο το φως του ήλιου, αλλά και «το φως κάθε δίκαιας πράξης». Το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας του ανθίζει σε χρόνια δραματικά για τον τόπο μας, σε συνάρτηση με τη γενικότερη πορεία της ανθρωπότητας. Ο ίδιος πίστευε πως «ο ποιητής δεν είναι ένα άτομο ξεκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο...Δεν μπορεί να νοηθεί έξω από τη ζωή, από τα φαινόμενα, από τα γεγονότα, από τις παραστάσεις της. Είτε το θέλει είτε όχι είναι φτιαγμένος από τη "μοίρα" του να είναι ο ευαίσθητος δέκτης τους». Και αυτό το αποδεικνύει μέσα από το μεγάλο έργο του.

Η πολεμική ενάντια στην θέση του Κ.Κ.Ε για τα ναρκωτικά. Υπονομεύουν την ανθρώπινη ζωή.



Και να θέλουμε να τους αντιμετωπίσουμε σαν ιδεολογικούς αντιπάλους μόνο, δεν μας αφήνουν. Η πολεμική με την οποία αντιμετώπισε το σύνολο του αστικού Τύπου τις θέσεις του ΚΚΕ ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ πως ο ταξικός αντίπαλος ενισχύει την καταστολή με την ναρκω-καταστολή. Ο αστικός Τύπος πέταξε στα σκουπίδια τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του ΚΚΕ στο ζήτημα των ναρκωτικών και χωρίς ούτε μία αντίκρουση σ' αυτές καθ' αυτές τις θέσεις προσπάθησε, χύνοντας μελάνι, να καλύψει την επιδίωξη των αστών: Να υιοθετηθούν από την κοινή γνώμη οι εξαιρετικά επικίνδυνες θέσεις της κυβέρνησης. Με χαρακτηρισμούς όπως «ιδεολογικοποιημένος παραλογισμός του Ριζοσπάστη στα άκρα» («Αυγή»), «απλουστευτικές προσεγγίσεις» («Νέα») και «σκληρή στάση και γλώσσα του ΚΚΕ» («ΣΚΑΪ»), όλοι τους υπεράσπισαν τη ναρκω-καταστολή.