Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


          Εργάτη εργάτρια

          Συνταξιούχε, άνεργε, φτωχέ αγρότη, μικρέ επαγγελματία

          Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε αυτές τις μέρες νέο πλήγμα στα εργατικά και  λαϊκά νοικοκυριά. Ανακοίνωσε νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 13,7% το λιγότερο σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.
          Η πρώτη  δέσμη  αυξήσεων   επιχειρείται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2011 και για το 2012 ετοιμάζουν νέες αυξήσεις. Ξετινάζουν το λαϊκό εισόδημα. Η λεηλασία προστίθεται στη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων, κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, σε βάρος του λαού υπέρ των μονοπωλίων.
          Η κυβέρνηση λέει χοντρά ψέματα ότι οι αυξήσεις έγιναν με κοινωνικά κριτήρια. Τα μεγάλα θύματα από τις αυξήσεις είναι ο εργαζόμενος λαός. Οι αυξήσεις των τιμολογίων επιβάλλονται στις καταναλώσεις ρεύματος από 0-800 και κλιμακωτά μέχρι 2000 κιλοβατώρες. Αντίθετα για τις μεγάλες οικιακές καταναλώσεις από 3000 κιλοβατώρες δηλαδή και πάνω τα τιμολόγια μειώνονται.

Εγκληματίες και γελοίοι! Καταδικάζουν διαβητικούς σε ακρωτηριασμό!

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση 

Tου Νίκου Μαλίνογλου
(μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζόμενων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο)

Οργή έχει προκαλέσει σε όλους τους διαβητικούς η απίστευτη απόφαση του ΙΚΑ (ΙΚΑ-ΤΕΑΜ) να μην καλύπτει το κόστος της προμήθειας ορθωτικών μέσων (θεραπευτικά υποδήματα που καθυστερούν τα επιπλοκές του  διαβητικού ποδιού) και που έτσι αποτρέπουν ακρωτηριασμούς, με το σκεπτικό ότι

"με τη χρήση τους, δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα με δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος".

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ – ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ – ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι – Νέοι – Νέες – Άνεργοι – Συνταξιούχοι,
           
          Οι εκλογές για τα νέα όργανα του κράτους στο επίπεδο της περιφέρειας και του δήμου, είναι μια εκλογική μάχη με μεγάλη σημασία αντίστοιχη με αυτήν των βουλευτικών εκλογών. Το ερώτημα που μπαίνει μπροστά μας είναι πολύ καθαρό: Θα δώσουμε περήφανη και αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική ου ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., ή θα δείξουμε ανοχή όπως έγινε στις εκλογές του 2009.
            Το ΠΑΜΕ σας καλεί, χωρίς καμία ταλάντευση, να πάρετε θέση. Αποφασιστική καταδίκη των υποψηφίων και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Θα τους πονέσει η ψήφος σας μόνο αν δοθεί στους υποψήφιους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο ενιαία.

Ουγγαρία … όπως Κορινθιακός Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μετά την περιβαλλοντική καταστροφή στην Ουγγαρία


Τοξική και φονική λάσπη στο χωριό Devecser της Ουγγαρίας

Η περιβαλλοντική καταστροφή στην Ουγγαρία μας υπενθυμίζει με τον πιο επώδυνο τρόπο ότι η περιβαλλοντική νομοθεσία θέτει στον πυρήνα της προστασίας της τη βιομηχανία και σε δεύτερη μοίρα το περιβάλλον.

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την περιβαλλοντική καταστροφή που κόστισε ανθρώπινες ζωές και θα απειλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα δώδεκα κράτη της Ευρώπης.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Γιούνκερ

Εκείνο που αποδεικνύεται από τις δηλώσεις Γιούνκερ είναι ότι όλοι γνώριζαν για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αλλά ο καθένας για τους δικούς του λόγους τα απέκρυπτε.
Ο κ. Καραμανλής παρουσίαζε μικρότερο έλλειμμα και έπαιζε  με τα νούμερα. Ο κ. Παπανδρέου έκανε τον ανήξερο για να στηρίξει έτσι την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Ενώ η Γερμανία και η Γαλλία βολεύονταν αφού κέρδιζαν διπλά, τόσο από την προώθηση των εξαγωγών τους όσο και από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού προς τη χώρα μας.

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΕΥΔΗΛΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 8:30 το βράδυ. Θα μιλήσει η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Νομαρχιακή Επιτροπή Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, εργαζόμενοι,
αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Ανταμώσαμε πολλές φορές στους αγώνες ενάντια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ ενάντια στο μνημόνιο και την επιτήρηση, ενάντια στην επιδρομή στο εισόδημα μας, στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στην ακρίβεια.
Σήμερα, ωμά, ανάλγητα, ανερυθρίαστα κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, δικομματικοί εταίροι και συνοδοιπόροι τους, μιλούν για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και συνεχίζουν να ρημάζουν τη ζωή των εργαζομένων, να βάζουν στο στόχαστρο και να ισοπεδώνουν ότι έχε απομείνει από αυτό που γνωρίσαμε ως δικαιώματα, να συκοφαντούν κάθε φωνή αντίστασης, να ψηφίζουν και άλλα μέτρα καταστολής και φίμωσης, να κάνουν επίσημη πολιτική τους τον αντικομουνισμό, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, μειώνουν τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, τους παραδίνουν χωρίς κανένα δικαίωμα τους εργαζόμενους, τους προσφέρουν γη και ύδωρ.

ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ : Συνεχίζει να εμπνέει το παράδειγμά του

Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 9 Οκτώβρη, από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα, ηρωικού αντάρτη Τσε, στη Βολιβία από πράκτορες της CIA. Υστερα από μια σκληρή μάχη με τις κυβερνητικές δυνάμεις, κοντά στο χωριό Λας Ιγέρας, ο Τσε τραυματίστηκε και συνελήφθη και στη συνέχεια δολοφονήθηκε από τους Αμερικανούς πράκτορες. Ετσι τον αντίκρισαν, ξαπλωμένο σε ένα πρόχειρο κρεβάτι στο Βαγιεγκράντε δημοσιογράφοι που είχαν μεταφερθεί εσπευσμένα με στρατιωτικά ελικόπτερα.
Μπορεί στις 9 Οκτώβρη 1967 ο θρυλικός Τσε να άφησε την τελευταία του πνοή, ωστόσο οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να σπιλώσουν την πρωτοπόρα δράση του, τη μεγάλη συνεισφορά του στην οργάνωση της ανατροπής του δικτάτορα Φ. Μπατίστα στην Κούβα, στην πάλη για το σοσιαλισμό.

Καταδικάστε την πολιτική που σας καταδικάζει ! Ομιλία Θ.Παφίλη και Ν.Σοφιανού στην πλατεία Βικτωρίας

Στην πλατεία Βικτωρίας μίλησαν χτες το απόγευμα για τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών οι υποψήφιοι της <Λαϊκής Συσπείρωσης> στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθηναίων, Θ. Παφίλης και Ν. Σοφιανός
 
Από την χτεσινή συγκέντρωση.

Σε εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες που ζουν ή εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας, στενάζοντας καθημερινά από τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και ζωής, μίλησαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Βικτωρίας ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εντονη ήταν η παρουσία νεολαίων, όπως και μεταναστών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και άκουσαν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ για τους ντόπιους και ξένους εργάτες, αλλά και όσοι δε γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, ένιωσαν τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Οι δύο υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους της Αθήνας να σκεφτούν μέσα από την καθημερινή τους πείρα, που συσσωρεύεται όλα αυτά τα χρόνια, να δουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευθύνονται για το σύνολο των λαϊκών αδιεξόδων και να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να δοθεί ώθηση στους αγώνες υπεράσπισης των σύγχρονων αναγκών του λαού και της κοινωνίας.

Κάλεσμα για το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγωνιστικών Κινήσεων 9-10/10/10

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ
9-10 ΟΚΤΩΒΡΗ | ΕΜΠ | ΚΤΗΡΙΟ ΓΚΙΝΗ

Στις 9/10 Οκτώβρη, στο ΕΜΠ (Κτήριο Γκίνη), οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, θα πραγματοποιήσουν το Πανελλαδικό τους Συντονιστικό, σε μια περίοδο φαινομενικής ηρεμίας, πριν από την καταιγίδα που θα έρθει. Καταιγίδα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα σε ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ. Καταιγίδα μέτρων που θα φέρουν το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη στην παιδεία και στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, με έναν νέο, αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο, που φιλοδοξεί να γκρεμίσει και τα τελευταία δικαιώματα των φοιτητών σε δωρεάν παιδεία, ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, αξιοπρεπή εργασία και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Καταιγίδα που θα συμπληρώσει το "νέο σχολείο" των λίγων και εκλεκτών, η πειθάρχηση των εκπαιδευτικών, και η ελαστική-ανασφάλιστη εργασία στην εκπαίδευση. Όπως είπε και η κ. Διαμαντοπούλου, "θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την παιδεία". Και έχει δίκιο.

Περιφερειακή Παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ - Δημοσκόπηση

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες διενεργείται στη Μαγνησία από γνωστή εταιρεία δημοσκόπηση για τις Περιφερειακές εκλογές, στην οποία δεν αναφέρεται μεταξύ των προτεινόμενων στους ερωτώμενους επιλογών το όνομα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Πουλάκη με την παράταξη της «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ».
Η φαλκίδευση των μεθόδων μιας δημοσκόπησης πέρα από την αναξιοπιστία της ίδιας της έρευνας και της εταιρείας, πλήττει την ίδια την δημοκρατία, πλήττει την πολιτική, πλήττει τελικά τη ζωή μας.

Μοιρασμένη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η Δημοκρατική Αριστερά

Στη δημοσιότητα έδωσε τα πρώτα ονόματα υποψηφίων που στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά. Στις περιφέρειες κυριαρχούν οι αυτόνομες κάθοδοι, ενώ στους δήμους υπάρχουν τρεις τάσεις, τόσο με αυτόνομες καθόδους, όσο με συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, κυρίως στις περιπτώσεις των απερχόμενων δημάρχων που διεκδικούν επανεκλογή.
Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει στην Περιφέρεια Αττικής τον βουλευτή Γρ. Ψαριανό, στην Κ. Μακεδονία την Ασ. Ξηροτήρη, στη Δ. Ελλάδα τον βουλευτή Ν. Τσούκαλη, στην Θεσσαλία τον Θ. Ζαχαρόπουλο, στην Πελοπόννησο τον Γ. Τσόγκα και στα Ιόνια τον Σ. Βλάχο. Επίσης την ανεξάρτητη Δ. Σπανούδη στη Στ. Ελλάδα και τον Αν. Ανηψιτάκη στην Κρήτη, και τους δύο από κοινού με τους Οικολόγους - Πράσινους.

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη υποψήφιας Δημάρχου Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο κ. Λεγάκης και η παράταξή του, που στηρίζει ο ΣΥΝ, φαίνεται να αγνοούν ότι η ανάπτυξη υπέρ της κερδοφορίας των μονοπωλίων έχει ως αποτέλεσμα στην πόλη μας να κυριαρχούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, να έχει παραδοθεί το λιμάνι του Πειραιά στην СOSCO, να σπάει κόκκαλα η ανεργία, να πληθαίνουν τα λουκέτα στα μικρομάγαζα, ότι είναι η αιτία των εργασιακών σχέσεων γαλέρας και της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Το δίλημμα, λοιπόν, που τίθεται αντικειμενικά είναι ανάπτυξη για ποιόν για τα μονοπώλια ή για τον λαό.
Και προϋποθέσεις για μια ανάπτυξη υπέρ του λαού, δεν είναι βεβαίως η αντιμετώπιση της κακοδιαχείρισης του δήμου, η εξασφάλιση δημοκρατικών διαδικασίων ή η αντιμετώπιση των πελατειακών σχέσεων, ζητήματα που προβάλει αποπροσανατολιστικά ως τα κυρίαρχα ο κ. Λεγάκης. Δυστυχώς για τον κύριο Λεγάκη και το ΣΥΝ τα ίδια πράγματα λένε και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κκ Μίχας και Μιχαλολιάκος.

Α.Σ.Κ.Ε. :ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στις διαδηλώσεις ακούγεται συχνά το σύνθημα «αλήτες-ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι». Δεν απευθύνεται, βέβαια, στους χιλιάδες δημοσιογράφους που με ελάχιστη ή καθόλου αμοιβή τρέχουν στους δρόμους από το πρωί ως το βράδι, αλλά στους σοβαροφανείς κουστουμάτους ή τις ακριβοντυμένες κυρίες που κάθε μέρα μπαίνουν στο σπίτι μας και προσπαθούν, σιγοντάροντας πολιτικούς, να μας πείσουν για όποια ανοησία έχουν πάρει εντολή. Φυσικά όλοι αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι παπαγάλοι ούτε γι’ αστείο δεν πιστεύουν σ’ αυτά που λένε, όμως τα υπερασπίζονται με σθένος και γελοία επιχειρήματα. Μερικοί είναι τόσο ξεδιάντροποι και εμετικοί, που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος είναι αδύνατο να τους ανεχτεί, τόσο στο ποιόν όσο και στο ύφος του λόγου τους.Κάποιοι τέτοιοι λεβέντες και λεβέντισσες, που έχουν απαξιώσει και διαλύσει ολόκληρο το κύκλωμα της ενημέρωσης, ανέλαβαν εργολαβικά να μας πείσουν για το πόσο αναγκαίο είναι το μνημόνιο, πόσο τιτάνιο είναι το έργο και η προσπάθεια της κυβέρνησης, πόσο εμείς ευθυνόμαστε για το χάλι μας και πόσο χαμηλά μπορούμε να φτάσουμε αν αντιδράσουμε. Να πείσουν το χαμηλοσυνταξιούχο ότι πρέπει να δεχθεί δραστική περικοπή της σύνταξης των 500 ευρώ, ενώ οι ίδιοι αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα!!