Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δημοσίευμα του Reuters για πτώχευση της Ελλάδας το Νοέμβριο !



«Νομίζω ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να πτωχεύσει, από τη στιγμή που θα ισχύσει ο νέος EFSF και θα αλλάξει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, δηλαδή από το Νοέμβριο», εκτίμησε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου ερευνών Bruegel Γκούντραμ Γουλφ.

Στο σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου, αναφέρεται ότι «επί δύο χρόνια η ευρωζώνη πάσχισε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους ξοδεύοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και ώρες συζητήσεων τα οποία όμως δεν είχαν σχεδόν καμία επιτυχία.

ΒΟΛΙΒΙΑ-Κίνημα ιθαγενών και Γενική Απεργία οδηγούν πέντε Υπουργούς σε παραίτηση


Κίνημα ιθαγενών και Γενική Απεργία οδηγούν πέντε Υπουργούς σε παραίτηση.

Ανταπόκριση από την Επαναστατική Σοσιαλιστική Εναλλακτική (το τμήμα της CWI στη Βολιβία). Μετάφραση Πάρη Μακρίδη.


Η πολιτική κατάσταση στη Βολιβία έχει φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή. Η κυβέρνηση του Έβο Μοράλες αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή πολιτική κρίση μετά από την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος ιθαγενών το οποίο ακολουθήθηκε από μια δυναμική Γενική Απεργία και που ανάγκασε πέντε Υπουργούς να παραιτηθούν.

Την Κυριακή (25 Σεπτέμβρη) μια μεγάλη πορεία ιθαγενών από κάθε άκρη της Βολιβίας έφτασε στην πρωτεύουσα Λα Παζ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-Η ζοφερή εικόνα του καπιταλισμού- Με απολύσεις, φτώχεια και ανέχεια πληρώνει την ανατροπή του σοσιαλισμού και στη σημερινή κρίση ο λαός

Στις αρχές του Αυγούστου οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο ενάντια στις σχεδιαζόμενες απολύσεις

Η εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στη Ρουμανία στο όνομα της αντιμετώπισης των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια στο λαό, καθώς βλέπει ολοένα και περισσότερο να βυθίζεται στην ανέχεια, τη φτώχεια, αισθανόμενος καθημερινά την αβεβαιότητα για το μέλλον του και αυτό των παιδιών του. Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις ανθρώπων που θέτουν δημόσια τέλος στη ζωή τους, εκφράζοντας με αυτόν τον ακραίο τρόπο κραυγή απόγνωσης και οργής. Σοκ είχε προκαλέσει, το Δεκέμβρη του 2010, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η αυτοκτονία του 43χρονου Αντριάν Σομπαρού, τεχνικού τηλεοπτικού καναλιού. Πριν πηδήξει από το μπαλκόνι του Κοινοβουλίου, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση, φώναξε «σκοτώσατε το μέλλον μας», «πήρατε το ψωμί από το στόμα των παιδιών μας».

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στην τηλεόραση της ΝΕΤ (Κ. Αρβανίτης -Μ. Κατσίμη)



Σε μεγάλη μερίδα μισθωτών του δημοσίου, αντί να έρθει μισθός δεκαπενθημέρου, έχει έρθει αντίδωρο. Είναι αυτό που εμείς ονομάζουμε συντεταγμένη χρεοκοπία. Αυτό είναι συντεταγμένη χρεοκοπία.
• Πόσο εξοικονομεί η χώρα από τους 30 χιλιάδες στην εφεδρεία.  300 εκατομμύρια ξέρετε τι είναι στον προϋπολογισμό της χώρας; Όσο περίπου τα μυστικά κονδύλια τα οποία σηκώνουν από τα υπουργεία  χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι υπουργοί.
• Το 2012 θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά για την ελληνική οικονομία που θα είναι σε ύφεση. Τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ύφεση για την ελληνική οικονομία είχαμε να δούμε από το ΄41-΄44, την περίοδο της Κατοχής
• Να πληρώσουν οι πλούσιοι είναι το αίτημα. Εκεί είναι το μεγάλο ζήτημα. Να υπάρξει αντίστροφη αναδιανομή του πλούτου. Αυτή τη στιγμή αφήνουμε στο απυρόβλητο τις μεγάλες περιουσίες, αφήνουμε στο απυρόβλητο τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και ιδίως αυτή που έχουν, επαναλαμβάνω, στο εξωτερικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-Δυναμώνει η επιθετικότητα της εργοδοσίας στην εταιρεία ΕΒΓΑ



Δυναμώνει η επιθετικότητα της εργοδοσίας στην εταιρεία ΕΒΓΑ, καθώς η διασφάλιση της κερδοφορίας που έχει ο Όμιλος Φιλίππου απαιτεί εντατικοποίηση της εργασίας, μεταθέσεις/δανεισμούς και απολύσεις. Οι προχθεσινές 9 απολύσεις εργαζομένων, τα 12ωρα ωράρια και το πρόσφατο εργατικό ατύχημα αποδεικνύουν πως, αν δεν υπάρξει φρένο, ο Όμιλος θα συνεχίσει ακάθεκτος στη ρότα που έχει χαράξει.

Ο στόχος του Ομίλου ειναι σαφής. Ευελιξία στην εργασία με μισθούς των 500€, αποδοχή των βάρβαρων μέτρων με σκυμμένο το κεφάλι.

Ανακοίνωση του K.K.E για το σχέδιο κυβέρνησης – Τρόικας για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο



Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους να διαμορφώσουν τη δική τους συμμαχία στη γραμμή: Τέλος οι θυσίες για την κρίση και το χρέος που δημιούργησε με τα κέρδη και τις φοροαπαλλαγές της η πλουτοκρατία. Τώρα πρέπει να εμπιστευθούν το ΚΚΕ, που έγκαιρα, άφοβα και τεκμηριωμένα τους προειδοποίησε γι' αυτά που ζουν σήμερα και δικαιώθηκαν πλήρως οι θέσεις και οι εκτιμήσεις του.
Οι 30.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2011,  που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι η αρχή της μεγάλης σφαγής. Έρχονται κι άλλες 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013.

Απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ -ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ 




1. Σχεδόν ενάμιση χρόνο από την υπογραφή του μνημονίου οι μισθωτοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες βιώνουν μια καταστροφή. Οι κυρίαρχες δυνάμεις στον ευρωπαϊκό χώρο και η Ελληνική κυβέρνηση, προσκολλημένες με τον πλέον δογματικό τρόπο στο νεοφιλελευθερισμό, προωθούν και επιβάλουν πολιτικές ενάντια στην εργασία και την κοινωνία. 

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα Στην εκδήλωση της ΚΕ για την αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη

 
Αθήνα 2 Οκτωβρίου Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών
 
Συναντηθήκαμε εδώ μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αγωνιστές και αγωνίστριες στην πρώτη δημόσια εκδήλωση αφιερωμένη στην απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΚΚΕ η οποία συγκλήθηκε στις 16 Ιουλίου 2011 με θέμα « ΔΟΚΙΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Β΄ΤΟΜΟΣ, ΠΕΡΊΟΔΟΣ 1949-1968, με την οποία πραγματοποιείται η κομματική αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη ως αφοσιωμένου, ασυμβίβαστου, πρωτοπόρου και μαχητικού λαϊκού ηγέτη στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στον προλεταριακό διεθνισμό, στην πάλη για κοινωνική απελευθέρωση.
Ο Νίκος Ζαχαριάδης, ως γνωστόν διετέλεσε, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1931 ως το 1935 και Γενικός Γραμματέας της ΚΕ έως το 1956.

Κανένας απολυμένος – Κανένας «έφεδρος»! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με μανία που ξεπερνά κάθε προηγούμενο η κυβέρνηση και η Τρόικα εφορμούν πάνω στο πλέον βασικό δικαίωμα των εργαζομένων, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Προχωρούν άμεσα, μέχρι το τέλος του χρόνου, σε 30.000 απολύσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τόσους απαιτούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών και των ντόπιων υποτακτικών τους. Και έπεται συνέχεια τα επόμενα χρόνια, μέχρι να φτάσουν οι απολυμένοι τις 200.000.
Η καταστροφή της πλέον παραγωγικής δύναμης, της ανθρώπινης εργασίας, δείχνει τον τρόπο λειτουργίας του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος σε συνθήκες κρίσης. Τα ''νομικά κωλύματα'' για την συνταγματικότητα ή μη της λεγόμενης εργασιακής εφεδρείας απλώς φανερώνουν τις πραγματικές προθέσεις τους για ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ χωρίς κανένα «προστάδιο». Ας φανταστεί ο καθένας τι θα σημαίνει νοσοκομεία χωρίς νοσοκόμες, σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, δήμοι χωρίς καθαριστές κ.λπ. Και πολύ περισσότερο την απειλή της ίδιας της ζωής δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που θα προστεθούν στον καιάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και μισοανέργων στη χώρα μας.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ :Αγωνιστικός συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς

Αθήνα: Στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί
Θεσσαλονίκη: Στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 το πρωί
Εχουμε τη δύναμη, με τον οργανωμένο αγώνα να τους σταματήσουμε!
  • Να απορρίψουμε το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, που οδηγεί πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από το όριο της φτώχειας, στην εξαθλίωση. Ηδη μέχρι τώρα ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει πάνω από έξι μισθούς!
  • Να εναντιωθούμε στην εφεδρεία, και στις απολύσεις. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Ολοι για έναν και ένας για όλους!
  • Δε δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση - κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.

Ουστ! Μωρή φωτοτυπία!-Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Nάτη η βρισιά. Βγαλμένη απ' την πραγματικότητα. Τα λέει όλα και δεν υπάγεται στη λεξικογραφία της τρέχουσας νομοθεσίας - νομολογίας ως λόγω εξύβριση. Ουστ μωρή φωτοτυπία!
Ταιριάζει γάντι στο στόμα των μαθητών που προπηλακίζονται και δέρνονται από δασκάλους και γονείς τσαμπουκάδες, επειδή παλεύουν για να έχουν βιβλία κι αυτή τη στοιχειώδη παιδεία.
Ταιριάζει γάντι στην πολιτική της εφεδρείας. Γιατί είναι φωτοτυπία πολιτικής και πολιτική φωτοτυπία του ψεύδους, φερετζές της απόλυσης και διαβατήριο για την ανεργία.
Ουστ μωρή φωτοτυπία! Ταιριάζει γάντι σε κάθε ψωραλέα ταξική μεγαλοστομία, κάθε φανφάρα περί πατριωτισμού που εκτοξεύουν απίθανοι τύποι με ηθική υπόσταση μυίγας που υπερασπίζεται τα καπιταλιστικά σκατά που τη θρέφουν.

Υπουργικό: 30.000 στην εφεδρεία - 60αρηδες και όσοι απέχουν δύο χρόνια από τη σύνταξη.

 
  
Υπουργικό: 30.000 στην εφεδρεία - 60αρηδες και όσοι απέχουν δύο χρόνια από τη σύνταξη
Εκατό χρόνια από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ένας άλλον Βενιζέλος, ο Ευάγγελος, έρχεται ουσιαστικά να καταργήσει την μονιμότητα μετά από την ιστορική χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την απόλυση 30. 000 υπαλλήλων!

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία. Το κριτήριο που προτάσσεται είναι το ηλικιακό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφορά όσους βρίσκονται σε ηλικία 60 ετών και άνω και απέχουν γύρω στα δύο χρόνια από τη σύνταξη.

Από το Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο θανάτου για τη χώρα . Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα(σ.σ.χτες) ο Προέδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ, στο άλσος Γουδή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκτελεί «συμβόλαιο θανάτου» για τη χώρα και επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές, ανοίγοντας παράθυρο για συνεργασία με άλλα κόμματα, ακόμα και με στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης παρουσίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της χώρας από την κρίση.

 
“Η κυβέρνηση Παπανδρέου εδώ και δύο χρόνια με απίστευτο επαγγελματισμό και κυνισμό εκτελεί ένα προσυμφωνημένο συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία στο Γουδή και πρόσθεσε ότι “καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να πει ενσυνείδητα τόσα πολλά ψέματα και μετά να κυβερνά κόντρα στη κοινή λογική και σα να μη συμβαίνει τίποτα να διακηρύσσει ότι θα εξαντλήσει τη τετραετία, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις μετά βίας συσπειρώνει το 15% του εκλογικού σώματος”.

Άρης Βελουχιώτης: Το δίλημμα.

Το ντοκιμαντέρ του Φώτη Λαμπρινού που παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια του Άρη Βελουχιώτη και παράλληλα την πορεία των ιστορικών γεγονότων από την παράδοση των όπλων από τον ΕΛΑΣ στη Βάρκιζα μέχρι το θάνατό του πρωτοπροβλήθηκε το 1981 στην επέτειο 40 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ. Σήμερα η επαναπροβολή του από την Ταινιοθήκη συμπίπτει με την επέτειο των 70 χρόνων. Στα 30 χρόνια που μεοσλάβησαν ανάμεσα στις δύο αυτές προβολές, τα χρόνια της "μεταπολίτευσης", όπως τα ονομάζουν μετά βδελυγμίας οι σύγχρονοι σχολιαστές της κρίσης, σίγουρα μπορούμε να βρούμε διαφορετικές αναγνώσεις και κριτικές της συγκεκριμένης ταινίας αλλά και να διαπιστώσουμε ότι κάποια ερωτήματα ακόμα ζητούν απαντήσεις ή, έστω, ξεκάθαρες απόψεις από τη μεριά της αριστεράς.