Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Οι Κινέζοι στέλνουν σεληνιακό όχημα στο φεγγάρι στα μέσα Δεκέμβρη.

  H Κίνα εκτόξευσε έναν πύραυλο που μεταφέρει στο φεγγάρι ένα τηλεκατευθυνόμενο εξερευνητικό όχημα, το «Κουνέλι από νεφρίτη», σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.



Ο πύραυλος Μεγάλη Πορεία απογειώθηκε μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης στη 01:30 της Δευτέρας (19:30 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) από τη βάση εκτόξευσης δορυφόρων της Σιτζιάνγκ (νοτιοδυτική Κίνα). Η αποστολή Chang'e-3 σηματοδοτεί ένα κρίσιμο στάδιο του φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος της Κίνας.

Με αυτή την πρώτη αποστολή, η Κίνα αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη προσελήνωσή της.

Εκδήλωση στο Γοργοπόταμο: Διδασκόμαστε, συνεχίζουμε για το λαό με στόχο το σοσιαλισμό

 
Παρουσία πλήθους κόσμου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έγινε σήμερα στο Γοργοπόταμο η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Επιτροπή Περιοχής Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας του ΚΚΕ και η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) για την επέτειο Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

"Καρκινική γραφή", άρθρο της Λ.Κανέλλη στον κυριακάτικο Ριζοσπάστη


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
H γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια πρέπει να φαίνεται κιόλας. Σ' όλες τις παραφράσεις του, αυτό το ρηθέν υπό των επικοινωνιακών προφητών, που υπάρχουν χιλιάδες χρόνια τώρα, σε όλες τις κοινωνίες, ανεξαρτήτως του βαθμού οργάνωσης και εξέλιξής τους, ισχύει ως αξίωμα στο ακέραιο μέχρι σήμερα. Είναι δε σαφές και αναγνώσιμο από δεξιά προς τ' αριστερά κι από τ' αριστερά προς τα δεξιά ταυτόσημον! Δε γίνεται δηλαδή η γυναίκα του Καίσαρα να είναι τίμια αλλά να μην φαίνεται ή να μην είναι και να φαίνεται.