Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Φόβοι ότι ήταν πολιτικά τα κίνητρα της απόπειρας δολοφονίας της Gabrielle Giffords, μέλους του Κογκρέσου και του Δημοκρατικού Κόμματος.Σχόλιο του Red Star


Διαψεύδεται η είδηση του θανάτου της  Αμερικανίδας πολιτικού Gabrielle Giffords.Όπως μεταδίδουν τα Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είναι σε κρίσιμη κατάσταση,και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι μπορεί να επιβιώσει παρά τον σοβαρότατο τραυματισμό της.
Η είδηση για την απόπειρα δολοφονίας της ,καθώς και την δολοφονία τουλάχιστον άλλων 6 ατόμων που βρίσκονταν σε πολιτική εκδήλωση στο Tucson της Arizona, προκάλεσε οργή και θυμό σε πολλούς Αμερικάνους πολίτες που θεωρούν ότι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν πολιτικά.Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Ομοσπονδιακός δικαστής John Roll και ένα κορίτσι μόλις 9 ετών.Το όνομα του ενόπλου είναι Jared Lee Loughner, 23 ετών ο οποίος είχε εκφράσει αντικυβερνητικές θέσεις στο διαδίκτυο.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία

Ελπίζω η μετάλλαξη του Πρωθυπουργού χθες ενώπιον των Τούρκων διπλωματών και η υπενθύμιση των αυτονόητων  δεσμεύσεων της Τουρκίας απέναντι στο διεθνές δίκαιο να είναι μια ειλικρινής πράξη, να είναι πραγματικότητα και όχι μέρος ενός επικοινωνιακού σχεδίου που θέλει να θολώσει τα νερά.
Κι αυτό το λέω, γιατί την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός κάνει αναφορά στο αυτονόητο, ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. περνάει μόνο μέσα από τη λύση του Κυπριακού, η κυβέρνησή του έχει συναινέσει στο ξεπάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας χωρίς  κανένα αντάλλαγμα, χωρίς καμία πρόοδο στο Κυπριακό.

Έξι νεκροί στην Αριζόνα ύστερα από επίθεση ενόπλου κατά της Αμερικανίδας πολιτικού Γκάμπριελ Γκίφορντς που είναι σοβαρά τραυματισμένη από σφαίρα στο κεφάλι.

Επίθεση από ένοπλο δέχθηκε η αντιπρόσωπος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Γκάμπριελ Γκίφορντς έξω από κατάστημα στο Τουκσόν της Αριζόνας κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης.
Η Αμερικανίδα πολιτικός δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι από κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πυροβολισμούς δέχθηκαν και τρία από τα μέλη του επιτελείου της. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο άγνωστος έτρεξε προς τους συγκεντρωμένους και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ο δράστης συνελήφθη.

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού περί νέας ειρηνικής εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ούτε από τις δήθεν τολμηρές αναφορές του στις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου.
Πίσω απ' αυτά προωθούνται επικίνδυνες συμφωνίες σε βάρος των λαών, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ειδικότερα στο Αιγαίο. Πρόκειται για την «εταιρική συμμαχία», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης μέσω και της μυστικής διπλωματίας, υπό την επίβλεψη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΜ


Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό.
Να αυξάνει τις τιμές των βασικών κοινωνικών αγαθών που έχει ανάγκη ο πολίτης.
Η νέα μεγάλη αύξηση, αυτή τη φορά, στα εισιτήρια των ΜΜΜ έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο ιδιαίτερα τους εργαζομένους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Τι κι αν γκρεμίζονται τα τείχη; Στην Ελλάδα μόλις χτίζονται! - Ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου στην Κομισιόν σχετικά με τις εξαγγελίες για τη δημιουργία «φράχτη» στον Έβρο


Το θέμα της ανέγερσης τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα θέτουν στο Ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ερώτηση του ευρωβουλευτή τους Μιχάλη Τρεμόπουλου. Δύο δεκαετίες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τις τότε πανηγυρικές εξαγγελίες τους ότι δεν θα ξαναχτιστούν τείχη στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει θέση για το νέο τείχος στα σύνορά της.
Στην ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο Μ. Τρεμόπουλος τονίζει την πάγια απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης στη χορήγηση ασύλου, η οποία κατέχει τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε., που φτάνουν στο επίπεδο ντροπής του 1,2%, έναντι 27% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

ΑΛΓΕΡΙΑ - ΤΥΝΗΣΙΑ:Οργή και συγκρούσεις για τις τιμές των τροφίμων και την ανεργία


Από χτεσινές συγκρούσεις στο Αλγέρι-7 Ιαν. 2011. (AP Photo)
Σε πεδίο μάχης μετατρέπονται οι δρόμοι της μιας πόλης μετά την άλλη στην Αλγερία καθώς εξοργισμένοι νεαροί συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, πυρπολούν και λεηλατούν κυβερνητικά κτίρια, τράπεζες και πολυκαταστήματα, διαμαρτυρόμενοι για την εκτόξευση των τιμών βασικών ειδών διατροφής, όπως π.χ. το αλεύρι, η ζάχαρη και το λάδι, των οποίων οι τιμές διπλασιάστηκαν.Σποραδικές διαδηλώσεις γίνονταν και τις προηγούμενες βδομάδες, αλλά από την Τετάρτη έλαβαν διαστάσεις χιονοστιβάδας την ώρα που ο ΟΗΕ προειδοποιούσε ότι υπάρχει κίνδυνος νέας επισιτιστικής κρίσης παγκοσμίως.

Με αφορμή τη δολοφονία του παιδιού στο Μενίδι

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό της μικρής Έρρικας,  καλεσμένη από τοπικές κινήσεις των γύρω περιοχών, οργανώσεων της αριστεράς και σχημάτων της αυτονομίας και αναρχίας στο Μενίδι. Στη πορεία συμμετείχαν γύρω στα 200 - 250 άτομα (εκφράστηκε και εδώ το φαινόμενο κάποιοι να βάζουν τις υπογραφές τους, να καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες αλλά να μην τις στηρίζουν στη πράξη) που ξεκίνησαν από τον Κάραβο και προχώρησαν προς το σημείο της δολοφονίας για να καταλήξουν στο κέντρο του Μενιδίου. 

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ


Οι αδιαφανείς διπλωματικές κινήσεις επιτρέπουν να αιωρούνται, λιγότερο ή περισσότερο, ευλογοφανή σενάρια για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη σχέση με τη γείτονα. Η ενημέρωση της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων είναι ζωτικής σημασίας. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υποστηρίζει σταθερά το διάλογο και την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και τον αμοιβαίο σεβασμό των δικαιωμάτων των δύο χωρών που θα διευκολυνθεί και από τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα: Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Παρασκευή 7 Γενάρη, στην Πλατεία Μενιδίου, 5 μμ.

ΑΤΥΧΗΜΑ” ; ΔΕΝ... ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!
Να διαλυθούν οι δολοφονικές ομάδες “ΔΙΑΣ” και “ΔΕΛΤΑ”
Έξω η αστυνομία από τις γειτονιές


Για άλλη μια φορά η δολοφονική αστυνομική ομάδα “ΔΙΑΣ” εμπλέκεται σε “ατύχημα”. Αυτή τη φορά θύμα ήταν μία 7χρονη τσιγγάνα στο Μενίδι που είχε την... ατυχία να βρεθεί μπροστά στις ρόδες ενός από τους γνωστούς για την άθλια “οδική” συμπεριφορά τους μέλους της εν λόγω ομάδας.
Η συμπεριφορά της μηχανοκίνητης ομάδας “ΔΙΑΣ” στους δρόμους είναι αντανάκλαση της αρμοδιότητας τους: Να αστυνομεύουν τις ζωές μας σε κάθε πόλη, συνοικία και γειτονιά.
Καθημερινά είναι τα “ατυχήματα” στα οποία εμπλέκεται η Αστυνομία και ειδικά οι νεοσύστατες αυτές ομάδες, όπως αυτά που έχουμε ζήσει στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων (πχ 6/12/2009 επίθεση ενάντια στο μπλοκ του ΕΕΚ και παρολίγον θάνατος της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού, 15/12/2010)

Γερμανία: "Ξέφυγε" το νέο σκάνδαλο με διοξίνη σε κρέας και αυγά


Περισσότερα από 4.500 αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες έκλεισαν στη Γερμανία, καθώς το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τις μολυσμένες με ζωοτροφές διοξίνη, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το γερμανικό υπουργείο γεωργίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η μόλυνση να οφείλεται σε "εγκληματική ενέργεια" υποστηρίζοντας ότι "υπήρξαν πολλές εγκληματικές δραστηριότητες", χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Λίπη για βιομηχανική χρήση αναμίχθηκαν με λίπη που προορίζονται για ζωοτροφές με αποτέλεσμα να μολυνθούν αυγά και χοιρινό κρέας με διοξίνη, μία άκρως καρκινογόνο τοξική ουσία.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : Αυτό που τρέμουν είναι η οργανωμένη ταξική μας πάλη για την εξουσία

Κυκλοφόρησαν η κεντρική προκήρυξη και η αφίσα για την πεντάμηνη καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργατικής νεολαίας.
Κυκλοφόρησαν τα πρώτα από τα υλικά - η αφίσα και η προκήρυξη - για την πεντάμηνη καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας. Η καμπάνια, με έναρξη από αυτό το μήνα, θα απλωθεί στους χώρους δουλειάς, στις επαγγελματικές σχολές, τις εργατικές λαϊκές συνοικίες και θα περιλαμβάνει πολύμορφες εκδηλώσεις, πολιτικές, πολιτιστικές, εξορμήσεις και μια σειρά άλλες δράσεις. Στόχος είναι η οργάνωση της νεολαίας στη γραμμή της απειθαρχίας και της ανατροπής, να ετοιμαστεί η εργαζόμενη νεολαία για αποφασιστική σύγκρουση με τα μονοπώλια, για την ανατροπή της εξουσίας τους.

Δήλωση Κώστα Ησυχου, μέλος Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνου για την Εξωτ. Πολίτικη και την Άμυνα σχετικά με την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ερζερουμ με τον ομόλογο του

Ο κος Παπανδρέου συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία της « μυστικής διπλωματίας».
Το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ερζερούμ της Τουρκίας με τον ομόλογο του κ. Ερντογάν, πράγματι θα είχε ιστορικό χαρακτήρα, εάν είχαμε στις ανακοινώσεις των δυο πλευρών την οριστική και αμετάκλητη λήξη των συνεχιζόμενων παραβιάσεων του εναερίου χώρου της Ελλάδας από την Άγκυρα. Εάν είχαμε, έστω, κάποια αναφορά στο διεθνές δίκαιο, με τον οριστικό τερματισμό και την εγκατάλειψη των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και την άρση του “casus belli” από την γείτονα χώρα. Εάν είχαμε κάποια σημάδια πρόθεσης αποχώρησης των τουρκικών  κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Διαλύστε τώρα τις ομάδες Δίας και Δέλτα!

Να ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση της καταστολής

Ο θάνατος ενός 7χρονου κοριτσιού Ρομά στο Μενίδι, το οποίο σκοτώθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας Δίας (και σύμφωνα με μαρτυρίες εγκαταλείφθηκε κυνικά) έρχεται να υπογραμμίσει με τον πιο τραγικό τρόπο το πόσο επικίνδυνες είναι οι μηχανοκίνητες ομάδες καταστολής της ΕΛΑΣ που βγαίνουν παγανιά τάχα για την "ασφάλεια" των πολιτών. Προορισμένες να περιφρονούν τη σωματική ακεραιότητα, ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή, έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές αιματηρές επελάσεις κατά διαδηλωτών.