Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Φυσικό αέριο και «αέρας φρέσκος».Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου και, φυσικά, ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας του «TAP», ποζάρουν πανευτυχείς μετά την υπογραφή της λεγόμενης «Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας» για τη διέλευση του αγωγού από την Ελλάδα.


Δεν είναι στις προθέσεις μας να σκιάσουμε το χαρούμενο πάρτι της κυβέρνησης, αλλά επειδή πολλά ακούγονται για τα οφέλη που θα έχει ο ελληνικός λαός από αυτή τη συμφωνία, έχουμε την εξής απορία:

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις κατασχέσεις .

Σε δήλωσή του για τις κατασχέσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:
«Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι δεν πρέπει να γίνει καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη ή δεύτερη κατοικία ιδιαίτερα σε μακροχρόνια ανέργους. Kαι από αυτή την άποψη καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια, όπως αυτή που προβάλλει σήμερα το πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη", για τον άνεργο μεταλλεργάτη που πήγαν να του κάνουν κατάσχεση επειδή είχε κάποια παλιά χρέη στην εφορία, από μια κλήση Τροχαίας για 30-40 ευρώ.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα.

«Η λύση, η διέξοδος για το λαό έρχεται κυρίως από τα κάτω, με οργάνωση της πάλης, με κοινωνική συμμαχία, τη λαϊκή συμμαχία.  


Μια συμμαχία που έχει περιεχόμενο και κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ικανή να συσπειρώσει τη λαϊκή πλειοψηφία με στόχο την εργατική λαϊκή εξουσία», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην πλατεία Γεωργίου.