Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις συναντήσεις της τρόικας και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα.



Ό,τι κι αν συζήτησαν, ό,τι κι αν συμφώνησαν με την τρόικα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης δεν δεσμεύει το λαό. Το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ αποδεικνύουν πόσο μεγάλα ήταν τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε στο λαό τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» για την κρίση και την ΕΕ.

Πολιτική θύελλα στην Ιρλανδία για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που ανακοίνωσε το …Βερολίνο.


Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ιρλανδία μετά την παραδοχή ενώπιον της βουλής του πρωθυπουργού Εντα Κένι ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης ανάμεσα στα οποία είναι αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που αποτελεί κόκκινο πανί για τους Ιρλανδούς, νέες περικοπές δημοσίων δαπανών με περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση φόρων και περαιτέρω μείωση κοινωνικών παροχών. Η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ και η πλειοωηφία των πολιτών έχουν εξοργιστεί διότι η είδηση για αύξηση του ΦΠΑ ανακοινώθηκε από το Βερολίνο, πριν από την ιρλανδική κυβέρνηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ -Για την Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρη 2011 - Γενάρη 2012

 
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προκηρύσσει δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση τους μήνες Δεκέμβρης 2011 - Γενάρης 2012.
Απευθύνεται πρώτα απ' όλους στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα και τους καλεί, συνεισφέροντας από το υστέρημά τους, να συμβάλουν στην υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης.
Τους καλεί, ενισχύοντας το ΚΚΕ και οικονομικά, να του δώσουν τη δυνατότητα και τα μέσα για να δυναμώσει την πολιτική, ιδεολογική του παρέμβαση, τη δράση του.

Με σάρκα και οστά-Της Λιάνας Κανέλλη


Έκλεισε μια δεκαετία και μπήκαμε στη δεύτερη του 21ου αιώνα. Η τεχνολογία που εξαφάνισε τις αποστάσεις και σμίκρυνε τα χάσματα πληροφόρησης, προχώρησε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στο μισό πληθυσμό της Γης, ο οποίος κατέχει τη χρηστική τεχνογνωσία των μέσων αλλά όχι και τα μέσα αυτά καθαυτά. Ο σύγχρονος καπιταλισμός, ειδικά στις πρωτοποριακές επιστημονικώς και τεχνολογικά εξελιγμένες χώρες της Δύσης και της Ανατολής, απ' τις ΗΠΑ ως την Ιαπωνία και την Ταϊβάν, φούσκωσε τα κέρδη του «αφύσικα», υπερτιμολογώντας και κεφαλαιοποιώντας άυλες αξίες όπως ο κίνδυνος, το προσδόκιμο ζωής, η ασφάλιση κερδών, η μακροχρόνια σπέκουλα επιπτώσεων φυσικών καταστροφών, οι καταναλωτικές τάσεις των μαζών με βάση προγράμματα δημιουργίας τους κι άλλα τέτοια...

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ για τις επαφές με την τρόικα


Οι στυλοβάτες της απονομιμοποιημένης  συγκυβέρνησης συναντώνται με την τρόικα.  Συζητούν για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το νέο μνημόνιο, την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις εντός της ευρωζώνης αποδεικνύουν πόσο ξεπερασμένες είναι αυτές οι αποφάσεις. Ή είναι τραγικά αφελείς ή τραγικά επικίνδυνοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY HUNEIN NEMER, γ.γ. του Κ.Κ. ΣΥΡΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY HUNEIN NEMER, γ.γ. του Κ.Κ. ΣΥΡΙΑΣ

- Τι λέτε για την επίθεση εξωτερικών δυνάμεων εναντίον της Συρίας;
Hunein Nemer: Αυτή η επίθεση, που έχει διάφορες αποχρώσεις, πρόκειται για την χειρότερη των τελευταίων δύο αιώνων εναντίον της Συρίας. Οι αμερικανοί καθοδηγούν μια επίθεση εναντίον μας από τουλάχιστον 30 χώρες, μεταξύ των οποίων 22 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλοντας να επιβάλουν μια Λιβυκή λύση. Μάλιστα πρόσθεσαν τις οικονομικές κυρώσεις και δημιούργησαν μια συμμαχία για να καταστρέψουν τη Συρία. Μέχρι σήμερα η επίθεσή τους μέσω των ΜΜΕ έχει κοστίσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ. 40 και πλέον κανάλια που εκπέμπουν στην αραβική γλώσσα μεταδίδουν νυχθημερόν ειδήσεις εναντίον της Συρίας.