Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ.


Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ



Άνοιξε η όρεξη και τα μονοπώλια τα θέλουν όλα. Να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ εντείνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλούν και εκβιάζουν.
Η δήλωση Κουτρουμάνη ότι όλα είναι στο τραπέζι δεν αφήνει κανένα περιθώριο αναμονής.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί.

Reuters: “Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα ζήσει σκηνές Αργεντινής” !


Θα γίνει της...Αργεντινής


Με τις ταραχές και τις οδομαχίες που έλαβαν χώρα στην Αργεντινή μετά τη χρεοκοπία της παρομοιάζει το πρακτορείο Reuters τα όσα εκτιμά ότι θα γίνουν στην Ελλάδα, σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας. Στο δημοσίευμα προεξοφλείται ότι μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας θα φέρει ανεξέλεγκτη βία.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η χρεοκοπία της Αργεντινής είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές συγκρούσεις, πλιάτσικο στα καταστήματα, μέχρι και απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Με το σενάριο της χρεοκοπίας της Ελλάδος ακόμη να υπάρχει, μία τέτοια κατάσταση ίσως είναι δυνατόν να γίνει και στην Ελλάδα, γράφει το Reuters.

Άθλια προπαγάνδα από την Καθημερινή.


Άθλια προπαγάνδα


Η χτεσινή «Καθημερινή» είχε πρωτοσέλιδη φωτογραφία τις ουρές λαϊκών ανθρώπων στο Σύνταγμα για να πάρουν δωρεάν λαχανικά από τους αγρότες της Βοιωτίας. Η συνειδητή λαθροχειρία στο θέμα ξεπερνά κάθε όριο. Στον τίτλο μιλά για «έμπρακτη διαφήμιση των λαχανικών της Βοιωτίας» και κάπου στο τέλος της λεζάντας γράφει αυτό που πραγματικά αποτυπώνει η εικόνα των εξαθλιωμένων (οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, οι άστεγοι το ίδιο, όπως και τα υποσιτιζόμενα παιδιά), την «ανέχεια». Αθλια δημοσιογραφία, με δεδομένο επίσης ότι στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της αναφέρει: «Πριν να είναι αργά, ο πρωθυπουργός πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να κηρύξει συναγερμό... Τα ψέματα τέλειωσαν...έχουμε όλοι ευθύνη για να αποφευχθεί η μεγάλη καταστροφή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, που θα φέρει φτώχεια, βία και αίμα στους δρόμους». Τι θέλει να πει;

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Real FM.

  •  Εκτιμώ ότι ο κ. Παπαδήμος- και δεν θέλω να αμφισβητήσω την ειλικρίνειά του-ανεξαρτήτως του φόρτου εργασίας που είχε, έχει και επί της ουσίας πραγματικό πρόβλημα να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσα.
  • Βρισκόμαστε μπροστά σε μια απίστευτη επικοινωνιακή προπαγάνδα από την πλευρά της κυβέρνησης να προσπαθήσει να παρουσιάσει ως απαίτηση της τρόικας κάτι το οποίο κατά την εκτίμησή μας είναι απαίτηση του ΣΕΒ. Δεν υπάρχει καμιά λογική και καμιά λογική δεν μπορεί να εξηγήσει το σε τι θα ωφελήσει τη μείωση του ελλείμματος  και του δημόσιου χρέους η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε μεγάλη εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας .

 
Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναχωρεί την Κυριακή 29 Γενάρη για την Άγκυρα. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει επίσης ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η Αλέκα Παπαρήγα θα πάρει μέρος και θα απευθύνει χαιρετισμό σε μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει στην τουρκική πρωτεύουσα το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, την Κυριακή το απόγευμα, στο μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της Άγκυρας, με κεντρικό σύνθημα: «Ο σοσιαλισμός θα νικήσει!».

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ για 13ο και 14ο μισθό και τις διαπραγματεύσεις για το PSI.



Ως ακλόνητος υπερασπιστής του 13ου  και 14ου μισθού εμφανίζεται ο κ. Παπαδήμος  έναντι της Τρόικα, μόνο που το κατατεθειμένο υπόμνημα των δανειστών δεν έχει καμιά αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Πρόκειται για άλλη μια επιχείρηση επικοινωνιακής απάτης εκ μέρους των κυβερνώντων με σκοπό  να περάσουν τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα που ζητά η τρόικα ως το μικρότερο κακό .
Κυβέρνηση  και τρόικα  τα έχουν ήδη  όλα συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι .

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης – Τρόικας – ΣΕΒ.


Αρκετά κράτησε η κοροϊδία. Τα κόμματα της κυβέρνησης έχουν βάλει στο τραπέζι του Προκρούστη, μαζί με την τρόικα και τους βιομήχανους, και τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι έτοιμοι να συνθλίψουν κυριολεκτικά τη ζωή των εργαζομένων. Αυτό που τους δυσκολεύει είναι η αγανάκτηση που φουντώνει στους χώρους δουλειάς.

Ανακοίνωση Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών: Μην τολμήσετε να ξανακόψετε το ρεύμα στις Φοιτητικές Εστίες !


Ανακοίνωση Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Συνάδελφε-ισσα,
Την Πέμπτη 26/1 οι φοιτητές που στεγαζόμαστε στις Φοιτητικές Εστίες στην οδό Δροσοπούλου, μείναμε έκπληκτοι όταν από το πρωί καταλάβαμε οτι δεν υπάρχει σε κανένα χώρο της Εστίας ρεύμα!
Μάλιστα, μας «ενημέρωνε» ένα χαρτί τοιχοκολημένο στην είσοδο του χώρου οτι η ΔΕΗ  έκοψε το ρεύμα, αφού δεν είχε η διευθύντρια πληρώσει επί έναν χρόνο!

Το 7ο πολιτικό βαρόμετρο του Red Star,1o του 2012.Στο 54,3 % (από 56,2%) υποχωρεί η τρικομματική συγκυβέρνηση.Κατακόρυφη άνοδος της Δημοκρατικής Αριστεράς και σημαντική πτώση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Αναλύει ο Red Star.



Το έβδομο στην σειρά εκλογικό βαρόμετρο και πρώτο του 2012,άργησε λίγο, αλλά σημασία έχει να γίνεται καλή δουλειά και σωστή επεξεργασία δεδομένων.Ενάμιση μήνα λοιπόν μετά το βαρόμετρο του Δεκεμβρίου και χωρίς μεγάλη εισαγωγή ας δούμε μαζί την σημερινή καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων, χωρίς πολιτικές παρωπίδες και έχοντας στο νου μας πως οι δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν είναι αρκετά πονηρές και παραπλανητικές, ιδίως σε μια χρονική περίοδο, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην ουσία δεν έχει έχει αρχηγό και δεν γνωρίζουμε πότε και εάν θα γίνουν εκλογές.

Η αύξηση της αποχής στο 34,5 % καθώς και το 3,5 % των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων είναι το πρώτο σημαντικό μας στοιχείο,Τις συνολικές έγκυρες ψήφους τις υπολογίζω σε 6.200.000 περίπου.Με απλά λόγια +3,5 % αύξηση της αποχής και +1 % των άκυρων και λευκών σε σχέση με το 2009.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ