Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑΤΟϊκός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε 10 πολίτες

Δέκα πολίτες σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ εναντίον τριών οχημάτων που μετέφεραν υποστηρικτές ενός υποψηφίου των βουλευτικών εκλογών στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, καταδικάζοντας απερίφραστα την επιδρομή αυτή.

Σπάτα εναντίον αδέσποτων


Άλλος ένας δήμος της Αττικής, αυτός των Σπάτων, όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει το νόμο 3170 του 2003 που αφορά στην προστασία και περισυλλογή των αδέσποτων, αλλά πολεμά τους φιλόζωους που τα φροντίζουν.

ΕΔΟΝ : Ελληνοκύπριοι – Τουρκοκύπριοι και θέλουν και μπορούν να επανενώσουν την πατρίδα τους.Έξω όλοι οι στρατοί ανεξάρτητο νησί !

Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ συγχαίρει θερμά τους διοργανωτές ΠΕΟ, DEV-IS και την Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης για την χθεσινή μαζική εκδήλωση κάτω από το σύνθημα: «Συναπάντημα ειρήνης και επανένωσης». Θεωρούμε πολύ σημαντικές τέτοιου είδους επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν το κοινό όραμα του κάθε Κύπριου, Ε/κ και Τ/κ, της επανένωσης και απελευθέρωσης του τόπου και του λαού μας.

Ο Κυπριακός Λαός, Ε/κ και Τ/κ εξέφρασαν μαζικά ηχηρό μήνυμα για συνέχιση του αγώνα για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή ορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Μια λύση που θα διασφαλίζει ένα ενωμένο κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Μόνο αυτή η λύση θα αποτρέψει την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας που είναι η καταστροφή του τόπου μας.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσ. ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση για αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβ. Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την πρόταση για αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, έκανε την παρακάτω δήλωση: 

Η υπεραύξηση που προτάθηκε για το πετρέλαιο θέρμανσης, ανεξάρτητα αν υλοποιηθεί ή όχι, αποκαλύπτει τις ληστρικές προθέσεις της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση της «νεοαποικιακής παράδοσης» της χώρας, μπροστά στα αδιέξοδα των επιλογών της, έχει ρίξει τον τόπο σε ατελείωτο φαύλο κύκλο και σχεδιάζει νέα θύελλα μέτρων αδιάκοπης λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων!
Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου καταστρέφει την οικονομία και οδηγεί τη χώρα στη μεγαλύτερη οικονομικοκοινωνική τραγωδία μετά τον πόλεμο.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, θα οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση. Το λαϊκό κίνημα, το εργατικό, το αγροτικό, πρέπει να είναι σε εγρήγορση διεκδικώντας αποφασιστικά κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή φθηνό πετρέλαιο για το λαό.
Ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία σημασία σε αυτά που διαδίδει η κυβέρνηση για εξαίρεση και μειωμένα τιμολόγια για τους εξαθλιωμένους.

ΙΝΔΙΑ -Οι δείκτες ανεβαίνουν, ο λαός δυστυχεί

Από πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια
 
Νέα ανάπτυξη της τάξης του 8,8% παρουσιάζει η ινδική οικονομία, ενώ ο λαός της χώρας ζει σε μεγάλα ποσοστά κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χτες, η δυναμική της ινδικής οικονομίας παραμένει σταθερή, παρά την καπιταλιστική κρίση, σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, με τη βιομηχανία να σημειώνει άνοδο 12% και τις υπηρεσίες 10%. Την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός και οι συνεχείς ανατιμήσεις βασικών προϊόντων πρώτης ανάγκης εξακολουθούν να καλπάζουν, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση του λαού της χώρας, με τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια και διεκδικώντας αμοιβές που θα τους επιτρέπουν να επιβιώσουν.

Πηγή:www.rizospastis.gr

ΟΣΟ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ, Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ-του μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ΖΗΣΗ ΖΑΝΝΑ* για την iskra.gr

του ΖΗΣΗ ΖΑΝΝΑ* για την iskra.gr 
Δύο δεκαετίες μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού, τα σύμβολα και οι λέξεις που ταυτίστηκαν με την πάλη και τις θυσίες των λαών για το δίκιο, την ειρήνη και την πρόοδο εξακολουθούν να αποτελούν φόβητρο για τις εθνικές αστικές τάξεις και τους κυρίαρχους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κύκλους.
Έτσι, στις χώρες του 
πρώην ανατολικού μπλοκ ο αντικομμουνισμός δεν παραμένει στο επίπεδο της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαλότητας αλλά υιοθετείται από τις εκάστοτε νομοθεσίες ως ποινικό αδίκημα. Η προσπάθεια για απονομιμοποίηση της κομμουνιστικής νεολαίας της Τσεχίας, την απαγόρευση και ποινικοποίηση των συμβόλων και εικόνων στην Πολωνία, τη στοχοποίηση του κόμματος των Κομμουνιστών της Μολδαβίας, η μεταφορά μνημείων του αντιφασιστικού αγώνα στην Εσθονία είναι λίγα από τα εκατοντάδες παραδείγματα αντικομμουνισμού. Προφανής στόχος η εξουδετέρωση από τη μία οποιασδήποτε εναλλακτικής για τους λαούς και από την άλλη η πλαστογράφηση της ιστορίας και η δυσφήμιση των κομμουνιστών.