Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στη Συρία


Η ακραία αιματηρή καταστολή στη Συρία πρέπει να σταματήσει τώρα. Η κυβέρνηση της Συρίας οφείλει να σεβαστεί τα αιτήματα των διαδηλωτών για δημοκρατία, ψωμί και ελευθερία.


Ο αμερικανικός και ο ισραηλινός παράγοντας, όπως και οι ισχυροί της ΕΕ και το ΝΑΤΟ τηρούν μια απαράδεκτη υποκριτική στάση έναντι όλων των εξεγερμένων λαών της Βόρειας Αφρικής, του Αραβικού κόσμου και της Μέσης Ανατολής.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις ανακοίνωσεις της EUROSTAT



Η ανακοίνωση του ελλείμματος για το 2010 δείχνει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και έρχεται ως αποτέλεσμα της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και του περιορισμού των εσόδων.
Η κυβερνητική πολιτική  βυθίζει την οικονομία στην ύφεση, τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του K.K.E για το έλλειμμα του 2010




Η εξέλιξη του ελλείμματος του 2010 έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις προβλέψεις του ΚΚΕ ότι τα κλιμακούμενα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου δεν τα λαμβάνουν για να αντιμετωπίσουν την κρίση και το έλλειμμα, αλλά για να τσακίσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Οι διάφορες δικαιολογίες της κυβέρνησης και οι ισχυρισμοί κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι το μνημόνιο απέτυχε ή δεν εφαρμόζεται καλά είναι εντελώς ανυπόστατοι και εκ του πονηρού. Κρύβουν τις αιτίες της κρίσης και του ελλείμματος.

Λαϊκός Δρόμος: O κάθε πόλεμος είναι συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, κρίνεται μέσα στο ιστορικό του κάδρο, αποτελεί αντικείμενο συγκεκριμένης ανάλυσης και δεν είναι θεόσταλτο κακό.


O πόλεμος είναι ακραίο γεγονός. Σχίζει βαθιά την κοινωνία, αναγκάζει τους ανθρώπους να βγάλουν τα «σώψυχά» τους στη φόρα. Φτιάχνει συμμαχίες, ανατινάζει τεκτονικές πλάκες που κρατούσαν δέσμιο το καλό και το κακό. Aυτό που το προσδιόρισε η ιστορία κι έβαλε πάνω του τη σφραγίδα του ο χωρο-χρόνος. O πόλεμος είναι σεισμός! Aπέναντι στον παρόντα πόλεμο που διεξάγεται στη Λιβύη καταγράφηκαν οι πολιτικές τάσεις και δείχτηκαν όλες οι σημαίες των «αλληλέγγυων». Ένα πρώτο ρεύμα, το αντιιμπεριαλιστικό-διεθνιστικό δήλωσε πως χρειάζεται αντίσταση στην ξένη επέμβαση. Oδηγητική του αρχή είναι το περίφημο γράμμα του N. Zαχαριάδη όταν χτύπησε τη χώρα μας ο ιταλικός φασισμός το 1940.

Προς σίγουρη χρεοκοπία ! Του Γιώργου Δελαστίκ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-www.prin.gr


Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, από τη στιγμή που οι Γερμανοί τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και τραπεζικής ηγεσίας φαίνεται ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν στο βήμα αυτό πριν από τον Ιούνιο του 2013, αλλάζοντας τη γραμμή που είχαν μέχρι τώρα. Το βέβαιο είναι πως η χρεοκοπία αυτή, τους όρους και τη χρονική στιγμή της οποίας θα καθορίσει το Βερολίνο, θα γίνει πιο οργανωμένα από όσο φαντάζονται πολλοί και σίγουρα όχι με ηλεκτρονικά μηνύματα διαφόρων αγγλοαμερικανών κερδοσκόπων σαν αυτή τη γελοία, αλλά χρυσοφόρα πιθανότατα για τους οργανωτές της, ιστορία που αναστάτωσε την Τετάρτη την Ελλάδα.

Η Ρωσική αρκούδα ορθώνει το ανάστημα της:Πρόκληση οι ενέργειες των δυτικών χωρών στη Λιβύη.


Το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποδομών στη Λιβύη, διότι αυτό δεν προβλέπεται από το ψήφισμα 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

Μιλώντας στην πρωτεύουσα της Ν.Οσετίας Τσχινβάλι, ο κ. Λαβρόφ είπε ακόμη ότι οι ενέργειες των δυτικών χωρών, που ωθούν τους αντιπολιτευόμενους στις χώρες της Μ.Ανατολής να αρνούνται τις διαπραγματεύσεις, «αποτελούν πρόσκληση σε σειρά εμφυλίων πολέμων, γι' αυτό και η ανεύθυνη χρήση βίας εναντίον του αμάχου πληθυσμού, όπως και οι ανεύθυνες εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για βοήθεια από το εξωτερικό πρέπει να αποκλειστούν».

Πηγή:www.skai.gr