Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Σε συγκέντρωση των ΚΟ ΜΜΕ της KOA του ΚΚΕ μίλησε ο Γ. Γκιόκας.

Καμία ανοχή, καμία αναμονή, ο λαός να μη στοιχηθεί πίσω από τη διαπραγμάτευση καθώς δε γίνεται για το συμφέρον του, ούτε για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά για το κεφάλαιο τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής μιλώντας σε συγκέντρωση τωνΚομματικών Οργανώσεων ΜΜΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν κατάργησε το μνημόνιο, ούτε τους εφαρμοστικούς νόμους και συμφώνησε στην επέκταση του προγράμματος. Έδωσε κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια και μετέθεσε στο μέλλον και κατόπιν συμφωνίας με τους δανειστές και το κεφάλαιο τις προεκλογικές της διακηρύξεις, σημείωσε.

8η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ): Να χαράξουμε το δικό μας δρόμο. Για την ανασυγκρότηση του εργατικού, επαναστατικού, κομμουνιστικού κινήματος

Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση: Παρασκευή 24 Απριλίου, 7:30 μ.μ., ΑΣΟΕΕ

Στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η 8η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ). Η 8η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους λαούς. Η παρατεταμένη και συνολική κρίση αναπαραγωγής του συστήματος και η παρόξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών αποτελεί εγγύηση για ακόμα χειρότερες εξελίξεις ενάντια στους λαούς και το προλεταριάτο σε όλον τον κόσμο. Και επειδή προς το παρόν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την «τελική λύση» μιας γενικευμένης σύρραξης, το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα αναζητά διέξοδο στην πυροδότηση περιφερειακών εστιών πολέμου, στη λεηλασία των πιο αδύναμων χωρών, στην ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη και τους λαούς.
Η 8η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο που όλα τα παλιά και νέα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας εμφανίζονται ακόμη πιο περίπλοκα. Μετά από δύο χρόνια (2010-2011) μαζικών λαϊκών και εργατικών αγώνων ενάντια στην πρωτοφανή καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική επίθεση, βρισκόμαστε τώρα σε μια παρατεταμένη φάση οπισθοδρόμησης του λαϊκού κινήματος.