Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση-πρόκληση με την οποία η αστική δικαιοσύνη έκρινε την απεργία των χαλυβουργών παράνομη, δικαιώνοντας τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του Μάνεση. Μετά από εφτά μήνες ηρωικού απεργιακού αγώνα η εργοδοσία ζήτησε, για μια ακόμη φορά, τη συνδρομή των κρατικών μηχανισμών για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των χαλυβουργών και να σπάσει την απεργία.
Έχοντας αποτύχει παταγωδώς στις προσπάθειες υπονόμευσης, δυσφήμισης και διάσπασης της απεργίας, στριμωγμένη από την αποφασιστικότητα των απεργών που οδήγησε σε αποτυχία και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε τις τελευταίες ημέρες, η εργοδοσία βρήκε «αποκούμπι» σε μια δικαστική απόφαση που υπηρετεί απόλυτα την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Πολιτική που νομιμοποιεί την εργοδοτική αυθαιρεσία και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την ισοπέδωση κάθε εργατικού δικαιώματος, την επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα.
Και αυτή η μεθόδευση κράτους και εργοδοσίας πρέπει να πέσει στο κενό! Κανένα δικαστήριο δεν νομιμοποιείται να κρίνει το δίκιο αυτής της απεργίας και το δίκιο των χαλυβουργών. Το δίκιο αυτής της απεργίας έχει ήδη κριθεί στις συνειδήσεις του λαού και των εργαζομένων, στο πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και αυτή η αλληλεγγύη, τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να εκδηλωθεί πλατιά, μαζικά και αποφασιστικά!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ!
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!
Τρίτη 5 Ιούνη 2012

Ταξική Πορεία

Απόφαση δικαστηρίου για κήρυξη παράνομης της απεργίας των χαλυβουργών


Καταγγελία του ΠΑ.ΜΕ

Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των χαλυβουργών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη  7 μήνες τώρα, δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας.

Η συγκεκριμένη δικαστής (κυρία Νικολάου) και οι άλλοι αρμόδιοι δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επιχειρεί μείωση των μισθών.
Δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα έχει απολύσει στη διάρκεια της απεργίας δεκάδες απεργούς. 

Η συνέντευξη της κ. Παπαρήγα για την ανάπτυξη

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη τη συντέυξη της κυρίας Παπαρήγα για την ανάπτυξη και τις απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. 

Μαύρη Βίβλος του αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος

 Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου, βρίσκει τη χώρα μας υπό τη μέγγενη του Μνημονίου και με την εκδήλωση ενός πρωτοφανούς παράδοξου. Το αυτόνομο (Οκτώβριος 2009), υποτίθεται, υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου η πολιτική του ηγεσία, το δίδυμο Παπακωνσταντίνου - Σηφουνάκη (από τα μέσα Ιουνίου έως ότου ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση), ξεθεμελίωσε κάθε κανόνα από συστάσεως ελληνικού κράτους και πρόσθεσε πλήθος διατάξεων εις βάρος του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος προς εξυπηρέτηση ποικιλώνυμων ιδιωτικών συμφερόντων. Η Βουλή χρησιμοποιήθηκε και πάλι. Στην κατεδάφιση, στις περισσότερες των περιπτώσεων, εκτός του ΠΑΣΟΚ, συνέβαλαν και οι ψήφοι Ν.Δ. και ΛΑΟΣ.

Ενδεικτικά: Ο νόμος 4014/21.9.2011 "περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με τη δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου". Μέσω αυτού απαλλάσσονται από την υποχρέωση περιβαλλοντικής αξιολόγησης πλήθος έργων και δραστηριοτήτων, εκχωρείται η αξιολόγηση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η κατάργηση των περιβαλλοντικών όρων σε ιδιώτες, όπως και οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ


Η ανάγκη διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, δεν υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στους προέδρους της Ν.Δ. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Για αυτό το λόγο, ως ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ.
Οι όροι διεξαγωγής του ντιμπέιτ ανάμεσα στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών, πλην της Χρυσής Αυγής, μπορεί να γίνει κατά τα πρότυπα του 2009. 

Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμαστε ευχαρίστως και στην πρόταση της ΝΔ για διεξαγωγή ντιμπέιτ ανάμεσα στους προέδρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου : Κάτω τα χέρια από τα νησιά μας. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.


ΟΧΙ στα σχέδια της ΡΟΚΑΣ-IMBERTOLA. Κάτω τα χέρια από τα νησιά μας, τη γη μας, τον αέρα μας.

Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό, όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ρεύμα φτηνό για το λαό
Βιαστικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΡΟΚΑΣ-IMBERTOLA ξεκίνησαν εκστρατεία στη δυτική Λέσβο για τον εξωραϊσμό της «επένδυσης» τους για την εγκατάσταση 10 αιολικών πάρκων. Με τις «συντηρητικές» προβλέψεις της εταιρείας πρόκειται να τοποθετηθούν στη δυτική Λέσβο 153 ανεμογεννήτριες, η κάθε μία ισχύος 2MW και συνολικής ισχύος 306 MW, βάρους 231 τόνων, ύψους 67 μέτρων (όσο μια 15όροφη πολυκατοικία), διαμέτρου πτερυγίων 80 μέτρων, με θεμέλια διαστάσεων τουλάχιστον 15Χ15Χ2,5 μέτρα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το ντιμπεϊτ 4/6/2012

Το ΚΚΕ για το ντιμπέιτ



Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την πρόταση που κατέθεσε και στη διακομματική επιτροπή σχετικά με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ: Να γίνει ένα ντιμπέιτ στο οποίο να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, να απαντούν όλοι στην ίδια ερώτηση και τους δημοσιογράφους να τους επιλέξει η ΕΣΗΕΑ. Από εκεί και πέρα, η συζήτηση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ μεταξύ τους, θυμίζει τον αλήστου μνήμης δικομματικό καυγά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.  

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη την χώρα.


Τρίτη 5/6:


-- Χαλάνδρι, πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΝΣοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
-- Λιμάνι Λαυρίου, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γ. Μανουσογιαννάκης.
-- Κεντρική πλατεία Καισαριανής, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΘΠαφίλης.
-- Αλιμος, στις 8.30 μ.μ., στο Παλιό Τέρμα στο Ανω Καλαμάκι, θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΕΟΠΥΥ & στο φάρμακο.

... βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρεοκοπία του δημόσιου συστήματος Υγείας...



«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι τώρα πριν να είναι πολύ αργά πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα, ενόψει και των εκλογών, στο τι πρέπει να γίνει με τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΕΟΠΥΥ και με τη στάση πληρωμών που ουσιαστικά υπάρχει απέναντι στα φάρμακα των ασθενών, στους υγειονομικούς μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους και στους φαρμακοποιούς. Στην ουσία δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρεοκοπία του δημόσιου συστήματος Υγείας όπως λέγεται.
Ο ΕΟΠΥΥ αυτή τη στιγμή καλύπτει το 92% των ασφαλισμένων του ελληνικού λαού, περίπου 10 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους.