Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania) - Η ανατομία του Όχι


Χαμός έχει γίνει όλες αυτές τις μέρες μετά το δημοψήφισμα με το όχι του ελληνικού λαού το οποίο δεν το σεβάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ και πήγε ολοταχώς προς νέο μνημόνιο, είναι όμως να εκπλήσσεται κανείς; Η άποψη μου είναι πως όχι, μιας και η κυβέρνηση το έλεγε και το έδειχνε σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι αναζητά μια κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές η οποία έτσι και αλλιώς θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί χωρίς μια σειρά από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Και προκύπτουν λοιπόν μερικά ερωτήματα:
α) Κακώς ψήφισε όχι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;
Άποψη μου είναι ότι καλά έκανε και ψήφισε όχι(ή τέλοσπαντων δεν ψήφισε ναι) διότι από τη μια το όχι έχει μια συμβολική έστω αξία, και από την άλλη το ναι θα ήταν σαν να βάζει ο λαός μεμιάς την υπογραφή του στην ίδια του τη σφαγή.

Βάφτισαν τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ως κυβερνητικούς.Λαθροχειρίας το ανάγνωσμα


Στην πρώτη του σελίδα το site του ΣΥΡΙΖΑ, έχει είδηση για την συγκέντρωση που κάνουν αυτήν την ώρα διάφορες οργανώσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευσή της. Στο σχετικό θέμα παραθέτει εικόνα από το Russia Today (RT) με την ένδειξηlive, δηλαδή υποθέτει ο αναγνώστης ότι η εικόνα που βλέπει είναι ζωντανή, αυτήν την ώρα από το Σύνταγμα. 
Με απλή παρατήρηση φαίνεται ότι η εικόνα είναι από άλλη διαδήλωση, αυτήν του ΠΑΜΕ που έγινε την Παρασκευή.