Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Ρ/Σ “Real fm” (Β.Σκουρής – Λωρα Ιωάννου)



  • Βλέπουμε τη χρεοκοπία μιας στρατηγικής, νεοφιλελεύθερης και συντηρητικής, πολιτικής λιτότητας.
  • Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την παράκαμψη των αγορών
  • Η ελληνική κυβέρνηση πρωτοστάτησε σε αυτή την κούρσα των αδιέξοδων επιλογών και λύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη.
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι αυτή που αποδέχθηκε να γίνει η Ελλάδα το νεοφιλελεύθερο πειραματόζωο σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε  μια πολιτική σκληρής λιτότητας.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το βάθεμα της κρίσης


Αλ. Παπαρήγα: Όλα αυτά που ακούμε αυτές τις μέρες περί της διάσωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης και περί της διάσωσης της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νέα καταιγίδα εναντίον των λαών - καταιγίδα φοβερή - και θα λέγαμε με απρόβλεπτες και προβλεπόμενες συνέπειες τα επόμενα χρόνια.

 

Δεν είναι ανάξιοι οι ηγέτες της ΕΕ, όπως ακούμε, δεν υπολείπονται των προηγούμενων, ούτε τα πράγματα περιπλέχτηκαν περισσότερο γιατί οι ηγέτες της ευρωζώνης βρίσκονται σε διακοπές. Αυτό που αποδεικνύεται είναι αυτό που εδώ και πολλά χρόνια λέει το ΚΚΕ και το επανέλαβε ακόμα πιο σταθερά με την έναρξη της κρίσης, ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικό διαχειριστικό φάρμακο για την κρίση του καπιταλισμού.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη νέα αύξηση του ΦΠΑ




Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και για τους χυμούς, τα αναψυκτικά, τα σουβλάκια κ.α. γεμίζουν οργή τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κοινή πρέπει να είναι η απάντηση και διεκδίκησή τους: Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, τη ΔΕΗ κλπ. Την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία που τα δημιούργησε.

Δεν άνοιξε πυρ εναντίον της αστυνομίας ο νεαρός πατέρας που δολοφόνησε η Βρετανική αστυνομία.«Κόλαφος» από ανεξάρτητη αρχή στη βρετανική αστυνομία, για το θάνατο που πυροδότησε τις ταραχές.


Ο 26χρονος Μαρκ Ντάγκαν, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τις ταραχές στο Λονδίνο, δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, ανακοίνωσε σήμερα η ανεξάρτητη επιτροπή που έχει αναλάβει να ερευνήσει το θέμα.
Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις» ότι ο Ντάγκαν πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 26χρονος δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις.
Ο Ντάγκαν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στο Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου από αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Ο πρώτος νεκρός στις ταραχές στο Λονδίνο.Επεισόδια και σε Λίβερπουλ, Μπέρμινχαμ και Μπρίστολ.


    Τον πρώτο νεκρό στις ταραχές του Λονδίνου ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Πρόκειται για έναν 26χρονο άντρα, που υπέκυψε στα τραύματά του από πυροβολισμό που δέχθηκε, χθες, τρίτη ημέρα των χειρότερων ταραχών που έχει γνωρίσει η βρετανική πρωτεύουσα τις τελευταίες δεκαετίες. Oι βιαιότητες έχουν επεκταθεί σε δεκάδες συνοικίες του Λονδίνου, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στις πόλεις Λίβερπουλ, Μπέρμινχαμ και Μπρίστολ. Τουλάχιστον 450 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρία άτομα ύποπτα για «απόπειρα δολοφονίας» αστυνομικών.

Σχόλιο του K.K.E για την κρίση και το ευρωομόλογο



Η κυβέρνηση, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου εξακολουθούν να συγκαλύπτουν τις αιτίες της κρίσης και του χρέους, τους οξυμένους ανταγωνισμούς και προτείνουν ως λύση σωτηρίας το ευρωομόλογο, που, εφόσον δημιουργηθεί, θα συνοδεύεται από νέες επώδυνες και αιματηρές θυσίες για τους λαούς.

Spiegel: Η Ελλάδα φτιάχνει τάφρο κατά των μεταναστών



«Η Ελλάδα θέλει να κατασκευάσει τάφρο κατά των μεταναστών» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του SPIEGEL-Online με υπότιτλο «Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν πέρσι από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη. Η κυβέρνηση προφανώς ενισχύει τώρα τα σύνορά της: Σύμφωνα με δημοσίευμα ξεκίνησε η κατασκευή τάφρου, η οποία θα έχει πλάτος 30 και βάθος 7 μέτρα».

Ο πανικός των τελευταίων ημερών στα χρηματιστήρια και τις αγορές χρέους δεν άργησε να μεταδοθεί και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.


Του Σταύρου Χριστακόπουλου-TOPONTIKI.GR

Ο πανικός των τελευταίων ημερών στα χρηματιστήρια και τις αγορές χρέους δεν άργησε να μεταδοθεί και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Εν όψει του ανοίγματος των αγορών κυβερνήσεις, επικεφαλής κρατών, οικονομικοί και πολιτικοί συνασπισμοί τρέχουν κάτι να προλάβουν. Τι ακριβώς; Κατά κύριο λόγο τις συνέπειες από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ και την πανθομολογούμενη αφερεγγυότητα των «λύσεων» της ευρωζώνης.
Οι αναφορές (και οι φόβοι) των αναλυτών παγκοσμίως σε αναμενόμενη «αιματοχυσία» δεν μπορούν να μην ληφθούν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Ήδη:

Eκτιμήσεις για την υποβάθμιση των ΗΠΑ απο την S&P

TOMETOPO.GR

alt
              Σε άρθρο των Robin Harding και Alin Van Duyn στους  Financial Times του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνονται ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις, από τη γνωστή βέβαια σκοπιά της εφημερίδας, για τη σημασία και τις ευρύτερες επιπτώσεις από την υποβάθμιση των αμερικάνικων ομολόγων, τη σύγκρουση Ρωσίας Κίνας, τον φοβερό ρόλο των εταιριών αξιολόγησης.
             Η Standard and Poors έχει υποβαθμίσει την πιστωτική αξιολόγηση των ΗΠΑ κατά ένα σημείο, από τριπλό Α σε διπλό Α συν σε μια διαμφισβητούμενη και ιστορική κίνηση που δίνει έμφαση στο αποδυναμωμένο δημοσιονομικό ratings committee at S&P, told the Financial Times.

Θοδωρής Δρίτσας: Το καθεστώς που γεννά σκάνδαλα αναπαράγεται και ενισχύεται


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Προμηθειών της Βουλής και της Ειδικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση των υποβρυχίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με τη δίωξη που άσκησε η Βουλή κατά του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Τσοχατζόπουλου:
«Με τη διαπίστωση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να διωχθεί για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, επειδή αυτό έχει παραγραφεί, ολοκληρώθηκε η συγκάλυψη του σκανδάλου της αγοράς των υποβρυχίων τύπου 214 και της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

ΠΑΜΕ-23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΑΕ



Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ έχουν ανοίξει το δρόμο για το ολοκληρωτικό ξήλωμα του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιταχύνουν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια.
Ο θεσμός των ΒΑΕ αποτελεί τη βασική ελάχιστη ασφαλιστική συμβολή στον περιορισμό των συνεπειών του επαγγελματικού κινδύνου και της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες.