Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ντύθηκε στα μαύρα η Ισπανία...

Γυναίκες εργαζόμενες στα μαύρα σε ένδειξη πένθους για την επέλαση λιτότητας...


 Ντυμένες στα μαύρα σε ένδειξη πένθους, χιλιάδες γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι μαζί με άνδρες συναδέλφους τους κατέβηκαν χθες στους δρόμους της Μαδρίτης διαδηλώνοντας δυναμικά κατά της ισοπεδωτικής λιτότητας που επιβάλει στη Ισπανία η μνημονιακή κυβέρνηση Ραχόι κατ' εντολή της Ε.Ε. με αντάλλαγμα την “επιμήκυνση” της δημοσιονομικής “προσαρμογής” και το πακέτο διάσωσης των τραπεζών.Η κυβέρνηση επιστράτευσε το όπλο της δυσφήμησης για να πλήξει το λαϊκό κίνημα, υποστηρίζοντας δια στόματος βουλευτή του κυβερνώντος δεξιού Λαϊκού Κόμματος ότι “εξτρεμιστικά στοιχεία θέλουν να μετατρέψουν τη Μαδρίτη σε Αθήνα”...

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ψηφίστηκε η απαγόρευση του σφυροδρέπανου.


Νέο «επεισόδιο» στην αντικομμουνιστική εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μολδαβία. 

Το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε την Πέμπτη το βράδυ υπέρ της απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων (σφυροδρέπανο) στη χώρα, ώστε να «τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων που σκοτώθηκαν κατά το σοβιετικό καθεστώς». Συνολικά 53 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του συγκεκριμένου αντικομμουνιστικού νομοσχεδίου, σε σύνολο 101 βουλευτών. Οι δηλώσεις του επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού Φιλελεύθερου Κόμματος Μιχάι Γκίμπου είναι χαρακτηριστικές:

Μειώσεις 15% στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων βάσει κλαδικής.


Τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση που προβλέπει τη μείωση των αποδοχών για 130.000 εργαζομένων υπέγραψαν ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι.
Οι δύο ομοσπονδίες ανακοίνωσαν μετά από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, την επίτευξη συμφωνίας για μείωση του βασικού μισθού κατά 15%.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι ξενοδόχοι είχαν ως βασικό επιχείρημα την κακή πορεία του τουρισμού και τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ξενοδόχοι κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές. Οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν το κεκτημένο να υφίσταται κλαδική σύμβαση, προτίμησαν να δεχθούν τις μειώσεις στους μισθούς τους.

ΣΥΡΙΖΑ : «Κουκιά σπέρνω» για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.


Βερμπαλισμοί και αοριστολογίες για να συσκοτιστεί η ουσία

« Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση νόμου που κατέθεσε χτες το ΚΚΕ, ζητώντας την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών νόμων και της δανειακής σύμβασης. Οπως προεκλογικά απέφευγε με σοφιστείες να πάρει θέση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που είχε προαναγγείλει το ΚΚΕ, έτσι και τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει κουβέντα για το πώς θα τοποθετηθεί μέσα στη Βουλή απέναντι στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ.

ΝΑΡ : Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ! Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
Η «νέα» συν-κυβέρνηση ξεπουλάει τη ΔΕΗ με μόνο αντάλλαγμα το μπράβο της Τρόικας και των απατεώνων, βιομηχάνων της ενέργειας! Ξεπουλάει όσο-όσο όλη τη δημόσια περιουσία, όλο το δημόσιο πλούτο! Λογαριάζει όμως χωρίς τον ιδιοκτήτη! Θα βρει μπροστά της τους εργαζόμενους και το λαό που θα της κόψει τα χέρια και τις μέρες!
Η νέα κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά ξεκίνησε τις προγραμματικές της δηλώσεις με εξαγγελίες πώλησης και κλεισίματος δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων με πρώτη στη λίστα τη ΔΕΗ, σε όλο το φάσμα της παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. 

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνου του τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, για την προσφυγή της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον εισαγγελέα εναντίον των απεργών.


Δήλωση του Δ. Στρατούλη
Η «Ελληνική Χαλυβουργία», αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς με τρομοκρατία, δικαστικές διώξεις και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς να λυγίσει τους χαλυβουργούς  που επί 9 περίπου μήνες απεργούν για το ψωμί και τη δουλειά τους, τώρα χρησιμοποιεί ωμούς εκβιασμούς ότι θα κλείσει το εργοστάσιο αλλά και επιστρατεύει  εισαγγελείς ΜΑΤ και βουλευτές της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στηρίζει και συμπαραστέκεται στους απεργούς  χαλυβουργούς και καλεί για άλλη μια φορά τον Υπουργό Εργασίας να πάρει επιτέλους πρωτοβουλία σύγκλισης τριμερούς συνάντησης μεταξύ του ίδιου, της επιχείρησης και του σωματείου για να δοθεί μια θετική διέξοδος με βάση και την πρόσφατη απόφαση στης γενικής συνέλευσης των απεργών.

Καπιταλισμός (2).Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Σίγουρα είναι κουραστικό να μιλάς για πολιτική οικονομία.


Ο Μαρξ, μάλιστα, αστειευόταν λέγοντας ότι είναι το δεύτερο κουραστικότερο πράγμα. Το πρώτο - όπως έλεγε αυτοσαρκαζόμενος - είναι να... γράφεις για πολιτική οικονομία.
Εντούτοις, και ειδικά λόγω του ορυμαγδού της αντιεπιστημονικότητας στην οποία επιδίδεται η αστική προπαγάνδα για να συγκαλύψει τις αιτίες της κρίσης, παρά το κουραστικό και το βαρετό του πράγματος, πρέπει να κρατήσουμε αυτό το βασικό συμπέρασμα:
Οταν μιλάμε για τη σημερινή κρίση, μιλάμε για υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και την συνακόλουθη αδυναμία του να λειτουργήσει ως κεφάλαιο.