Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

 Η νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και μαζικές απεργίες της 15 Δεκέμβρη φανερώνουν με τον πιο καταφανή τρόπο την αντίδραση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας στην πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και των πρόθυμων συμμάχων της.
   Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αμήχανη να αντιμετωπίσει την οργή που εκφράστηκε στις πορείες της 15 Δεκέμβρη για ακόμη μια φορά επέλεξε το δρόμο της αδικαιολόγητης καταστολής και του άδικου ξυλοδαρμού διαδηλωτών.

ΑΝΑΣΑ - ΕΑΑΚ Παντείου: Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.




Η ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. Παντείου έχει γίνει το τελευταίο διάστημα,στόχος ακραίων επιθέσεων βίας και αποκλεισμού από το ΜΑΣ και μέλη της ΚΝΕ Παντείου. Αποκορύφωμα των επιθέσεων αυτών ήταν η άνευ προηγουμένου τρομοκρατία που δέχθηκαν μέλη του σχήματος της ΑΝΑ.Σ.Α. από μέλη της ΚΝΕ, την Δευτέρα 13/12. Η επίθεση αυτή λεκτική αλλά και σωματική έγινε έπειτα από άρνηση μελών της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. να δώσουν το χώρο που το σχήμα μας έχει και χρησιμοποιεί για την παρέμβαση του στο Πάντειο.

KNE : Για τη βεβήλωση του μνημείου της κομμουνίστριας φοιτήτριας του Παντείου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από τους σύγχρονους ΕΚΟΦίτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ





ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΑΘΗΝΑΣ


Για τη βεβήλωση του μνημείου της κομμουνίστριας φοιτήτριας
του Παντείου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου
από τους σύγχρονους ΕΚΟΦίτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ



Την Παρασκευή 17/12/2010 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ομάδα 60 ατόμων από όλη την Αθήνα από τις γνωστές αντικομμουνιστικές ομάδες των ΕΑΑΚ, βεβήλωσαν και αφαίρεσαν την πλακέτα που είχε τοποθετηθεί από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.
Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι δολοφονημένο μέλος της ΚΝΕ, φοιτήτρια Παντείου που δολοφονήθηκε έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ.

ΠΑ.ΣΟ.Κ : ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.





1.1.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δεσμευόμαστε να θέσουμε σε άμεση εφαρμογή στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση που αντιμετωπίζει άμεσα τα μεγάλα προβλήματα και βάζει τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.

- Στήριξη του εισοδήματος. Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.

- Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Ένεση ρευστότητας στην αγορά. Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚH (15-12-2010)«Δεν είμαστε πρόβατα - Λιοντάρια θα βγούμε μπροστά»!

Οι απεργιακές φρουρές που στήθηκαν στους τόπους δουλειάς από το χάραμα, παρά το τσουχτερό κρύο, η μαζική συμμετοχή στην απεργία και η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, που συγκρότησαν πολλές χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, μαθητές και φοιτητές, ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση για την αντεπίθεση. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν το βήμα για πρώτη φορά, από μια σειρά χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα (εργαζόμενοι στα «Ατλάντικ», σε επιχειρήσεις επισιτισμού, στα ΜΜΕ, στους ΟΤΑ, ΑΓΝΟ, ΕΥΑΘ κ.λπ.) αλλά και από το χώρο της Παιδείας και της Υγείας.
Motion Team
Από τα ξημερώματα, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης σε εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, σε εταιρείες πληροφορικής.

Σοφία Σακοράφα: Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα και κοινή δράση της αριστεράς

Χρήστου Δημήτρης
ΑΥΓΗ
Για να φτάσεις στην επιβολή, που οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση, προϋπόθεση είναι η απώλεια της εθνικής σου ανεξαρτησίας, το γκρέμισμα ακόμη και αστικών θεσμών, η διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας, η επικράτηση της λογικής της συλλογικής ευθύνης, κοινωνικός κανιβαλισμός. Η απόφασή μου να αντιταχτώ στο Μνημόνιο και τις συνέπειες του δεν ήταν συναισθηματική, δεν στηρίχτηκε σε εικασίες. Όποιος διάβασε το κείμενο του Μνημονίου κατάλαβε πού πάει το πράγμα, τονίζει στη συνέντευξή της στην "Αυγή" της Κυριακής η Σοφία Σακοράφα.
Αναλυτικά:

* Όταν αποφάσισες να αρνηθείς την ψήφιση των όρων του Μνημονίου, είχες φανταστεί τελικά το μέγεθος της επίθεσης που φτωχοποιεί μαζικά δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά;
Το εργαλείο πρόβλεψης δεν είναι η φαντασία, αλλά η γνώση των ίδιων συνεπειών που έχει προκαλέσει η προσφυγή στο ΔΝΤ σε άλλες χώρες, με διαφορετικές μάλιστα δομές, με διαφορετικά ιστορικά αλλά και παραγωγικά δεδομένα, σε διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η φτώχεια λοιπόν είναι παντού μια κυρίαρχη συνέπεια.

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Κερατέα.



Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Κερατέα, όπου οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε κόστος τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στη θέση Οβριόκαστο.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η περιοχή στην Κερατέα θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς οι κάτοικοι συγκρούονται με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι γίνονται μάχες σώμα με σώμα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εντεταμένη χρήση χημικών και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προσαγάγουν πολίτες.
Νωρίτερα, γερανοί της αστυνομίας επιχείρησαν να μεταφέρουν σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τα οποία οι κάτοικοι είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν μπλόκο.

Το κείμενο που ακολουθεί κατατέθηκε στο 2μερο της ΑΡΕΝ από φοιτητές/ριες που συμμετέχουν στα φοιτητικά σχήματα/περιοδικό «Παιδεία Μάχης»

 1. Προτάσεις για τη συνέχιση του φοιτητικού κινήματος


Όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα μέτρα Διαμαντοπούλου στόχο έχουν την οριστική κατάργηση του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα των ΑΕΙ-ΤΕΙ, είναι συνέχεια των μέτρων της Γιαννάκου και αποτελούν συστατικό μέρος του Μνημονίου. Παρότι από την ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από φοιτητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις, το Φοιτητικό Κίνημα δεν έχει καταφέρει να αναπτυχθεί και να μαζικοποιηθεί ώστε να φτάσει την ένταση του ΦΚ του 2006-2007. Αντίθετα οι μέχρι σήμερα αντιδράσεις είναι μάλλον «χλιαρές» και στη βάση των φοιτητών επικρατεί προβληματισμός.

Το ΚΚΕ δε φοβάται κανέναν και τίποτα ! Την επικίνδυνη άποψη ότι το Κόμμα απολαμβάνει «πολιτικής ασυλίας» επανέφερε την Τρίτη, στη Βουλή, ο Απ. Κακλαμάνης, για να πάρει άμεση απάντηση από τον Σπ. Χαλβατζή


Tην επικίνδυνη για το λαό και τα δικαιώματά του άποψη ότι το ΚΚΕ έχει «πολιτική ασυλία» εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του Σώματος Απ. Κακλαμάνης, στη συζήτηση της Τρίτης για το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά.
Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική των βουλευτών του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο - έκτρωμα που κατεδαφίζει κάθε εργατικό δικαίωμα έφτασε στο σημείο να πει: «Υπάρχει μια διπλή ασυλία. Η ασυλία που έχουμε όλοι οι βουλευτές και η πολιτική ασυλία που έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα και αυτό επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί»!
Κατά τον Απ. Κακλαμάνη «κανείς δεν δικαιούται ούτε υποχρεούται σε ειδική ασυλία».Αντίστοιχες απόψεις έχουν κατά καιρούς εκφράσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, αλλά ο ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος έχει αναλάβει ως υπεργολαβία την αντικομμουνιστική επίθεση.

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ «ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Χιλιάδες λαού με ενωμένες γροθιές στον ταξικό αγώνα.



Στο χάρτη φαίνεται η ανάπτυξη όλης της πορείας. Οταν η κεφαλή έφτανε στο σταθμό του μετρό του ΦΙΞ, ξεκινούσαν τα τελευταία μπλοκ από την Ομόνοια
 Μαζί με τους εργάτες συμπαρατάχθηκαν στη μάχη φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι εργατικών λαϊκών οικογενειών.
 
Μάχη ελπίδας και προοπτικής ήταν η προχτεσινή πανεργατική απεργία που παλικαρίσια έδωσαν χιλιάδες εργάτες σε ολόκληρη τη χώρα, πρωτοστατώντας στη δράση για την οργάνωση όλου του λαού, να ξεσηκωθεί και να εμποδίσει την εξαθλίωσή του. Σε 63 πόλεις ακούστηκε η δέσμευση ενός λαού να μη διαπραγματευτεί με όσους καταργούν τα δικαιώματά του, αλλά με το κεφάλι ψηλά να κλιμακώσει την πάλη του. Μαζί με τους εργατοϋπάλληλους συμπαρατάχθηκαν στη μάχη φτωχομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι εργατικών λαϊκών οικογενειών αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία, να στεριώσουν οι ρίζες της κοινής δράσης ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ.
Στην Αθήνα, πολύ πριν το καθορισμένο «ραντεβού», η Ομόνοια είχε ήδη πλημμυρίσει κόσμο. Το κεντρικό σύνθημα δεσπόζει: «Οχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οργάνωση - Λαϊκή Αντεπίθεση».

ΕΕΚ-Τροτσκιστές : (20/12) Πικετοφορία στην Αργεντίνικη Πρεσβεία - 2 μήνες μετά τη δολοφονία του Μαριάνο Φερέιρα


2 μήνες μετά τη δολοφονία του Μαριάνο Φερέιρα

από τους μπράβους της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας

Δευτέρα 20 Δεκέμβρη, 6 μμ

Συγκέντρωση στο σταθμό μετρό του Ευαγγελισμού και πικετοφορία στην αργεντίνικη πρεσβεία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

(ΕΕΚ-Τροτσκιστές)

Λάβρος ο Τσίπρας κατά της κυβέρνησης-Ζητά δημοψήφισμα για το μνημόνιο

 

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συναινέσει σε δημιουργία μόνιμου μηχανισμού τιμωρίας των χωρών, που θα θέτει τις κοινωνίες σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δε περισσότερο, δεν δικαιούται να συναινέσει στη συμμετοχή ιδιωτών σε αυτό το μηχανισμό, θέση που αποτελεί προϋπόθεση της Γερμανικής πλευράς», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ , 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010