Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

 Το πρωί μίλησε η Αλληλεγγύη.Του Γιώργου Σαρρή στον 902.gr.


Του Γιώργου Σαρρή 



Κάποτε πρέπει να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλο.
Κάποτε πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους πάνω στο βράχο αλληλεγγύης που θα γίνουμε.
Κάποτε πρέπει να τους κλείσουμε το δρόμο.
Κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες.

Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ στο Έθνος : ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ* 


Στο χακί, λοιπόν, έντυσε και τους ναυτεργάτες η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Εκαναν απεργία ζητώντας να πληρωθούν από τους εφοπλιστές που τους έχουν ακόμη και... πέντε, έξι ή και περισσότερους μήνες απλήρωτους και η κυβέρνηση, αντί να πιέσει τους εφοπλιστές να καταβάλουν τους μισθούς που χρωστούν αδικαιολόγητα στα πληρώματα, επιστράτευσε τους ναυτεργάτες!

Die Welt: Η Ελληνική Αστυνομία συγκαλύπτει βασανιστήρια.


Στις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες των κρατούμενων για ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», κάνοντας λόγο για συγκάλυψη βασανιστηρίων από την ελληνική αστυνομία



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι οικογένειες των κρατουμένων και μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες χωρίς προηγούμενη επεξεργασία. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αμφιβολίες ότι η αστυνομία προσπάθησε να κουκουλώσει τα βασανιστήρια. Στο ερώτημα γιατί η αστυνομία προχώρησε σε δημοσίευση ρετουσαρισμένων φωτογραφιών ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση», παρατηρεί.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο λιμάνι του Πειραιά για την απαράδεκτη στάση του Υπουργού Ναυτιλίας.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο λιμάνι του Πειραιά για την απαράδεκτη στάση του Υπουργού Ναυτιλίας.




«Βεβαίως την απάντηση στον υπουργό τη δίνει η Ομοσπονδία, εμείς οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ συμπαραστεκόμαστε.
Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως το εξής, γιατί και σε εμένα διαμήνυσε ο υπουργός να απαγορεύσει την πορεία μέχρι το υπουργείο και να έρθει εδώ να γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και με όσα κόμματα είμαστε εδώ, με την εξής σκηνή: Ο υπουργός προστατευμένος με τα ΜΑΤ και εμείς βεβαίως με τους εργαζόμενους. Τέτοιο διάλογο δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να τον δεχτεί.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον πρωθυπουργό για την επιστράτευση των ναυτεργατών.


Προς τον Πρωθυπουργό



Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση και των ναυτεργατών, με την συνδρομή και των ΜΑΤ, δείχνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης για να επιβάλλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό, που είναι σε βάρος των ναυτεργατών αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά.

Φόρμουλα οπορτουνιστικής πίεσης στο ΚΚΕ και συγκρότησης νέου οπορτουνιστικού πόλου.Άρθρο του 902.gr


Πρόσφατα στην ιστοσελίδα "ergatikosagwnas.gr" εμφανίστηκε ένα πολυσέλιδο κείμενο, ως αντι-σχέδιο προγράμματος του ΚΚΕ.

Εκεί με προκλητικό και προβοκατόρικο, στην ουσία, στιλ, το συγκεκριμένο site καμώνεται πως υπερασπίζει τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, στην πραγματικότητα όμως τις διαστρεβλώνει, με μόνο σκοπό να υποστηρίξει πως πρέπει το ΚΚΕ να θέσει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, με στόχο μια κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού.

Απορώ!...Του Στάθη.


Για να «επιστρατεύσει» τους απεργούς του Μετρό ο κ. Σαμαράς βγήκε από το Μαυσωλείο του Μαξίμου νύχτα και υπό βροχήν κι εξήγγειλε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», για

το λάθος όμως του ΔΝΤ που έστειλε την Ελλάδα άκλαυτη κιχ ο κ. Σαμαράς. Απορώ.
Βεβαίως, το ότι στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς «επιστρατεύει» τους ναυτεργάτες με την ίδια ευκολία που θα έβλεπε, απογευματάκι για να του περάσει η ώρα, την «Αλίκη στο Ναυτικό», δεν μου προκαλεί απορία.

Πήρε την απάντηση που της αρμόζει η συγκυβέρνηση.ΚΚΕ για δηλώσεις Στουρνάρα: Παλαιοκομματισμός είναι η ανεργία, η φτώχεια, οι εξοντωτικοί φόροι, η επιστράτευση, τα ΜΑΤ.


Σε σχόλιό του, για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κατηγόρησε το ΚΚΕ για παλαιοκομματική νοοτροπία, με αφορμή τις κινητοποιήσεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:

«Παλαιοκομματισμός είναι αυτό που ζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Η ανεργία, η φτώχεια, οι εξοντωτικοί φόροι, η επιστράτευση, τα ΜΑΤ. Και αυτά τα εκφράζετε και τα υπερασπίζεστε εσείς κύριοι της συγκυβέρνησης.

Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ: Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών. Όλοι στους καταπέλτες.


Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ: Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών. Όλοι στους καταπέλτες

Σε κινητοποίηση-συμπαράσταση για τους επιστρατευμένους Ναυτεργάτες καλεί η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στις 12:00 στην είσοδο της Απλωταριάς.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διακινούν την κεντρική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ από νωρίς το απόγευμα ενώ κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι: « Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : 24ωρη Πανεργατική-Παναττική Απεργία - Συγκέντρωση στο Λιμάνι (Άγ. Διονύσης) 10 πμ.


ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 
Κάλεσμα για περιφρούρηση στο λιμάνι, 5.30 πμ στον Άγιο Διονύσιο
Προσυγκέντρωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 9.30 πμ στο σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά.
 
Μετά και την επιστράτευση των Ναυτεργατών είναι φανερό και στους πιο δύσπιστους ακόμη οτι ο κυβερνητικός  ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Ξεσηκωμός σε όλη την Αττική ! Την Τετάρτη Παναττική 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα !


Την Τετάρτη Παναττική 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στην επιστράτευση μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων σε σημερινές έκτακτες συνεδριάσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Παμπειραϊκή 24ωρη απεργία και από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων.Η απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στον Αγιο Διονύση.