Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Συνέντευξη του νέου Δημάρχου Ικαρίας Στέλιου Σταμούλου (Audio).

Συνέντευξη του νέου Δημάρχου Ικαρίας Στέλιου Σταμούλου μετά την εκλογή του στις πρόσφατες εκλογές στις 18 και 25 Μαίου.

Ο κ. Σταμούλος μίλησε ζωντανά στο στούντιο της Ικαριακής Ραδιοφωνίας 92.8fm την Τρίτη 27 Μαίου 2014, στον Σωτήρη Πολίτη για όλα τα θέματα που θα ασχοληθεί ως νέος Δήμαρχος του νησιού, τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει αλλά και την απαραίτητη συνεργασία που χρειάζεται από όλη την Ικαριακή κοινωνία για να επιλύσει τα μεγάλα θέματα που απασχολούν.

Ακούστε την.


Ευρωεκλογές : Οι Έλληνες μετανάστες έφεραν το ΚΚΕ στην τρίτη θέση συνολικά με ποσοστό 17,92 % ! Στο 6,11 % ανέβηκε το ποσοστό του ΚΚΕ μετά την ενσωμάτωση των ψήφων εξωτερικού.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των Ελλήνων μεταναστών στο κάλεσμα του ΚΚΕ να υπερψηφιστεί το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Πάντως και στους μετανάστες παρατηρήθηκε μειωμένη συμμετοχή σε σχέση με τις περασμένες εκλογές (το 2009 ψήφισαν 25.889, φέτος 10.096). Ωστόσο, ξεχωρίζει η μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ από τους μετανάστες της Γερμανίας όπου το Κόμμα κατέγραψε το 32,5% παίρνοντας σε 3.437 έγκυρα ψηφοδέλτια τα 1.117, κατακτώντας την πρώτη θέση, με τη ΝΔ να έχει 705, τον ΣΥΡΙΖΑ 560, την ΕΛΙΑ 416, το Ποτάμι 150, τη Χρυσή Αυγή 141 και άλλα κόμματα κάτω από 50 ψήφους. 

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 1ης Ιούνη.

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 1η Ιούνη του 2014:

  • Αυτοί στηρίζουν το κεφάλαιο - Εμείς να στηριχτούμε στη δύναμη μας - Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος και τη Λαϊκή Συμμαχία σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση
  • Συνέντευξη: Προδιαγεγραμμένα τα μέτρα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης - Μιλά στον «Ρ» ο Θ. Γκώγκος, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ γιατην Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά:
  • Συνταξιούχοι: Στις 19 Ιούνη διαδηλώνουμε για την επιβίωσή μας