Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την επιστολή του υπουργού εργασίας για τον καθορισμό του μισθού της ΕΓΣΣΕ.


Σχετικά με την επιστολή του υπουργού εργασίας για τον καθορισμό του ύψους των μισθών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)



Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού εργασίας, έστειλε επιστολή στη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις καιζητά την έναρξη διαλόγου όπως προβλέπονταν στο μνημόνιο 2 με στόχο «την αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση, μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για τους χαλυβουργούς.


Για τους χαλυβουργούς

            Ο Μάνεσης και οι μηχανισμοί του, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της δε μπορούν να κρύψουν το ταξικό μίσος που νοιώθουν για το σωματείο των εργαζομένων της χαλυβουργίας και τον ηρωικό 9μηνο αγώνα τους.
            Αμέσως μετά το κλείσιμο της απεργίας εξαπέλυσαν ένα κύμα άγριας τρομοκρατίας καιαπολύσεων για να τρομοκρατήσουν, να ταπεινώσουν, να τσακίσουν ηθικά τους απεργούς και τη διοίκηση του σωματείου.

Προσβολή για τους Έλληνες πρωταθλητές της Ολυμπιάδας - Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητάει πίσω τα 150 από τα 300 ευρώ στους Έλληνες πρωταθλητές που δεν κατάφεραν να προκριθούν σε τελικούς.


Aπίστευτο κι όμως άκρως ελληνικό και... απογοητευτικό.
Κάθε Έλληνας αθλητής είχε πάρει από την ΕΟΕ χρηματικό ποσό 300 ευρώ για τις καθημερινές ανάγκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αυτό μεταφράζεται σε pocket money (όπως τα λένε στις δαπάνες) 20 ευρώ την ημέρα. Ως εδώ ας πούμε καλά, με δεδομένο ότι οι αθλητές δεν έχουν ιδιαίτερα έξοδα, αφού τα περισσότερα είναι καλυμμένα (διατροφή, διαμονή, μεταφορικά).

Για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού της Τουρκίας - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Εξωτερικών



Πριν  λίγες ημέρες, ο τουρκικός Τύπος δημοσιοποίησε την παρουσίαση της μακέτας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού της Τουρκίας -απέναντι από τις ακτές της Κύπρου και κοντά στο νησί της Ρόδου- από τη ρωσική Ροσατόμ, την ανάδοχο εταιρία η οποία πρόκειται να αρχίσει τις εργασίες κατασκευής του το 2013.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το εργοστάσιο, συνολικής ισχύος 4.800 Megawatt, θα έχει τέσσερεις αντιδραστήρες, θα κατασκευαστεί πάνω σε μια τεχνητή λωρίδα ξηράς κοντά στην Αττάλεια και θα ψύχεται με νερό από τη Μεσόγειο, διαθέτοντας αντιδραστήρες νερού υπό πίεση VVER 1200, οι οποίοι δεν έχουν κατασκευαστεί ποτέ στο παρελθόν και δεν υπάρχουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες.

To KKE για τις νέες τρομοκρατικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδας



Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τις έξι νέες τρομοκρατικές - εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών χαλυβουργών από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μάνεση, προκειμένου να πλήξει το ανυπότακτο ταξικό τους φρόνημα. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στο στόχαστρο της απόλυσης η μεγαλοεργοδοσία και οι συνεργάτες της έβαλαν τους έξι εργάτες που συνέλαβαν οι δυνάμεις καταστολής κατά την διάρκεια της  βίαιης εφόδου τους στην πύλη του εργοστασίου με εντολή εισαγγελέα και του πρωθυπουργού. Ανάμεσα στους 6 απολυμένους πρωτοπόρους χαλυβουργούς είναι ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και δύο αναπληρωματικά μέλη.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις αποφάσεις των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης 02-08-2012.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


«Πίσω από το θέατρο που παίζουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της τρικομματικής κυβέρνησης, φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμιά συνταγή ούτε μαλακή ούτε σκληρή που μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Ο ελληνικός λαός και πριν απ' όλα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αποφασίσουν ότι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους είναι η μόνη εναλλακτική λύση και πρέπει να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις για αυτό.

ΚΚΕ και ... facebook ...


Αίσθηση μου προκαλούν, για ακόμα μια φορά, τα χιλιάδες προφίλ στο γνωστό μας facebook, δήθεν οπαδών, αλλά και μελών του ΚΚΕ.

Αν λοιπόν κάνουμε μια βόλτα στο διαδίκτυο, και ποιο συγκεκριμένα στην συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θα συναντήσουμε πολλούς όπου ισχυρίζονται πως είναι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, πίσω φυσικά από την ανωνυμία τους. Ανώνυμα λοιπόν, αυτοί όλοι οι κύριοι και οι κυρίες, φτιάχνοντας « κλίκες» μεταξύ τους, καθίζουν χοντρά πυκνά τον υπόλοιπο κόσμο στο διαδικτυακό σκαμνί, και σε δικάζουν, για το αν είσαι ή όχι κομουνιστής. Πολλές φορές αυτά όλα,  γίνονται και στα γνωστά group του facebook, με τους « κατασκευαστές» τους, σε ρόλο «ομαδάρχη», όπως αυτούς των ναζιστικών νεολαιών, να αποφασίζουν για το μέλλον ενός μέλους του group του ….

Η διαδικτυακή έρευνα του kke4ever τέλειωσε.Τα τελικά αποτελέσματα-Ποιους από τους παρακάτω πολιτικούς ηγέτες του χτες και του σήμερα θαυμάζετε ;(Δυνατότητα πολλαπλών επιλογών)-Τελικά αποτελέσματα

Αλέκα Παπαρήγα
  234 (32%)
 
Αλέξης Τσίπρας
  85 (11%)
 
Αλέκος Αλαβάνος
  31 (4%)
 
Λεωνίδας Κύρκος
  23 (3%)
 
Φώτης Κουβέλης
  11 (1%)
 
Γιώργος Α.Παπανδρέου
  3 (0%)
Ανδρέας Γ.Παπανδρέου
  12 (1%)
 
Γεώργιος Γ.Παπανδρέου
  2 (0%)
Γρηγόρης Φαράκος
  26 (3%)
 
Ούγκο Τσάβες
  150 (21%)
 
Φιντέλ Κάστρο
  290 (40%)
 
Ιωσήφ Στάλιν
  390 (54%)
 
Βλαντιμίρ Λένιν
  432 (60%)
 
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
  396 (55%)
 
Μιχαήλ Γκορμπατσώφ
  6 (0%)
Ενρίκο Μπερλινγκουέρ
  33 (4%)
 
Μάο Τσε-Τουνγκ
  209 (29%)
 
Χο Τσι Μινχ
  143 (20%)
 
Νικίτα Χρουστσόφ
  26 (3%)
 
Λέων Τρότσκι
  74 (10%)
 
Λεονίντ Μπρέζνιεφ
  30 (4%)
 
Έριχ Χόνεκερ
  81 (11%)
 
Νικολάε Τσαουσέσκου
  28 (3%)
 
Γιόσιπ Μπροζ Τίτο
  41 (5%)
 
Ρόζα Λούξεμπουργκ
  280 (39%)
 
Μαχάτμα Γκάντι
  47 (6%)
 
Κιμ Γιονγκ-Ιλ
  59 (8%)
 
Χου Ζιντάο
  12 (1%)
 
Ηλίας Ηλιού
  47 (6%)
 
Έβο Μοράλες
  75 (10%)
 
Τοντόρ Ζίβκοφ
  51 (7%)
 
Ενβέρ Χότζα
  151 (21%)
 
Ζορζ Μαρσέ
  10 (1%)
 
Δημήτρης Χριστόφιας
  61 (8%)
 
Βόιτσεκ Γιαρουζέλσκι
  26 (3%)
 
Ίμρε Νάγκυ
  5 (0%)
Ούλωφ Πάλμε
  47 (6%)
 
Ντενγκ Σιαοπίνγκ
  16 (2%)
 
Σαλβαδόρ Αλιέντε
  153 (21%)
 
Πολ Ποτ
  20 (2%)
 
Γκεόργκι Δημητρόφ
  194 (27%)
 
Ντανιέλ Ορτέγκα
  41 (5%)
 
Χαρίλαος Φλωράκης
  257 (36%)
 


Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 712
Η ψηφοφορία έκλεισε 

Ευρώ μαζί με «νέα δραχμή»(;)-Στόχος είναι να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα



Ομάδα Γερμανών οικονομολόγων και εκπροσώπων της γερμανικής οικονομίας, προτείνει την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και «νέας δραχμής» στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, στόχος τους είναι να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, αλλά και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας. 

Και έτσι προτείνουν την πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη. Το εθνικό νόμισμα θα μπορεί να υποτιμηθεί.

ΚΚΕ (μ-λ) -ΑΤΕ. Το μεγάλο ξεπούλημα ξεκίνησε




Μια πιο αντιλαϊκή και αντιδραστική επίθεση σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και ιδιαίτερα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, εγκαινιάζει η τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Το ισχυρό μήνυμα που στέλνουν στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, της τρόικας και του ΔΝΤ, είναι μήνυμα συμμόρφωσης στο πρόγραμμα λεηλασίας του πλούτου του δημοσίου και συνολικότερα της χώρας. Ταυτόχρονα εξυπηρετεί και τα σχέδια αναδιαμόρφωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της απαλλαγής του από τα όποια βαρίδια κοινωνικής πολιτικής, κατάλοιπα άλλων περιόδων, που ειδικά η ΑΤΕ διεκπεραίωνε μέχρι σήμερα.

O Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Πέτερ Ραμσάουερ, μιλά για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.





Δεν αποκλείει αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Πέτερ Ραμσάουερ, αν και παραδέχεται πως «δεν είναι αυτή η λύση όλων των προβλημάτων».«Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ» είπε ο Ραμσάουερ, μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας. «Αν και πρέπει να το πούμε, δεν είναι αυτή η λύση όλων των προβλημάτων» πρόσθεσε.

Προτάσεις στα μέτρα του συστήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ για χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης



Διάλογος» και ξανά «διάλογος» είναι η απάντηση στα όσα συμβαίνουν και εξυφαίνονται στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που χτες παρουσίασε την πρότασή του η οποία υποστηρίζει ότι οδηγεί στην «εύρυθμη λειτουργία Πανεπιστημίων και ΤΕΙ». Οπως σημειώνει, καταθέτει σχετική πρόταση νόμου - ως απάντηση στην πρόταση τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας - και προτείνει «ακαδημαϊκό διάλογο μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας για την υιοθέτηση ενός νέου καταστατικού χάρτη, ένα διάλογο που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα σε ορίζοντα ενός έτους και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2013».

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 - Στα 17 χρυσά μετάλλια έφτασε Κίνα-Στα 12 οι Η.Π.Α - Στην τρίτη θέση ανέβηκε η Νότια Κορέα που ξεπέρασε και τους Γάλλους.Παραμένουν στην 5η θέση οι Βορειοκορεάτες με 4 χρυσά ! Στην εξάδα η Γερμανία.Ενδέκατη η Μεγάλη Βρετανία με 9 μετάλλια ,2 από αυτά χρυσά.Η Ελλάδα φιγουράρει στον πίνακα για πρώτη φορά στην 39η θέση με το χάλκινο του Ηλιάδη.



ΘΕΣΗΧΩΡΑΧΡΥΣΑΑΣΗΜΕΝΙΑΧΑΛΚΙΝΑΣΥΝΟΛΟ
1
People's Republic of ChinaΚΙΝΑ
179430
2
United States of AmericaΗΠΑ
128929
3
Republic of KoreaΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
62412
4
FranceΓΑΛΛΙΑ
53513
5
Democratic People's Republic  of KoreaΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
4015
6
GermanyΓΕΡΜΑΝΙΑ
38213
7
ItalyΙΤΑΛΙΑ
3429
8
KazakhstanΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
3003
9
JapanΙΑΠΩΝΙΑ
241117
10
Russian FederationΡΩΣΙΑ
24511
11
Great BritainΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
2349
12
HungaryΟΥΓΓΑΡΙΑ
2114
13
UkraineΟΥΚΡΑΝΙΑ
2046
14
South AfricaΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
2002
15
AustraliaΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
1629
16
RomaniaΡΟΥΜΑΝΙΑ
1326
17
BrazilΒΡΑΖΙΛΙΑ
1113
17
NetherlandsΟΛΛΑΝΔΙΑ
1113
19
GeorgiaΓΕΩΡΓΙΑ
1001
19
LithuaniaΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
1001
19
SloveniaΣΛΟΒΕΝΙΑ
1001
19
VenezuelaΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
1001
23
ColombiaΚΟΛΟΜΒΙΑ
0213
23
CubaΚΟΥΒΑ
0213
25
MexicoΜΕΞΙΚΟ
0202
26
CanadaΚΑΝΑΔΑΣ
0156
27
IndonesiaΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
0112
27
NorwayΝΟΡΒΗΓΙΑ
0112
29
Czech RepublicΤΣΕΧΙΑ
0101
29
DenmarkΔΑΝΙΑ
0101
29
EgyptΑΙΓΥΠΤΟΣ
0101
29
SpainΙΣΠΑΝΙΑ
0101
29
PolandΠΟΛΩΝΙΑ
0101
29
SwedenΣΟΥΗΔΙΑ
0101
29
ThailandΤΑΙΛΑΝΔΗ
0101
29
Taipei (Chinese Taipei)ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΤΑΙΠΕΙ
0101
37
New ZealandΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
0022
37
SlovakiaΣΛΟΒΑΚΙΑ
0022
39
AzerbaijanΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
0011
39
BelgiumΒΕΛΓΙΟ
0011
39
BelarusΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
0011
39
GreeceΕΛΛΑΔΑ
0011
39
IndiaΙΝΔΙΑ
0011
39
Republic of MoldovaΜΟΛΔΑΒΙΑ
0011
39
MongoliaΜΟΓΓΟΛΙΑ
0011
39
QatarΚΑΤΑΡ
0011
39
SingaporeΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
0011
39
SerbiaΣΕΡΒΙΑ
0011
39
UzbekistanΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ
0011