Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Αγωνιστική «υποδοχή» της Α. Μέρκελ.Το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει χαρακτηρίσει την επίσκεψη Μέρκελ προσβολή για τον πορτογαλικό λαό.


Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «υποδέχτηκαν» χτες χιλιάδες Πορτογάλοι τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη λίγων ωρών στη Λισαβόνα.
Πορτογάλοι διαδηλωτές καίνε ομοίωμα της Α.Μέρκελ,
 Photograph: HUGO CORREIA/REUTERS
Με το σύνθημα «Οχι στη Μέρκελ, όχι στην τρόικα» το συνδικάτο «CGTP» είχε καλέσει για χτες το απόγευμα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μετά τις πορείες των τελευταίων ημερών για τον προϋπολογισμό και δύο ημέρες πριν την γενική απεργία της 14 Νοέμβρη.

Άθλια επίθεση του Λάκη Λαζόπουλου στο Κ.Κ.Ε.Γράφει ο Red Star.

Άθλια και στοχευμένη επίθεση στο Κ.Κ.Ε.




Μια καλά σχεδιασμένη επίθεση του Λάκη Λαζόπουλου κατά του Κ.Κ.Ε. προκαλεί τη νοημοσύνη όλων μας.

 Στη σημερινή εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Λάκης Λαζόπουλος μετέφερε την γνωστή δήλωση της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα στην βουλή, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εξυπηρετεί κομμάτι επιχειρηματικών συμφερόντων το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. 

Και συνέχισε λέγοντας ουσιαστικά ότι μένει έκπληκτος που το Κ.Κ.Ε. που θέλει να βγούμε από την Ευρωπαική Ένωση και δεν φοβάται την δραχμή, επιτέθηκε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α !

Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο.Σε συναγερμό η Εθνική φρουρά.


Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλα τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα όπου οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει την νεκρή ζώνη.
Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν στην νεκρή ζώνη με οχήματα χωρίς διακριτικά και περιέφραξαν μία περιοχή μπροστά από το κατεχόμενο χωριό παρά τις αντιδράσεις και των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αντιδράσεις σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο προκαλούν οι νέες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην νεκρή ζώνη μπροστά από το κατεχόμενο χωριό Αυλώνα.

Π.Α.ΜΕ.:Με αφορμή την ανακοίνωση της ΣΕΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.ΜΕ.


Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης που αποφάσισε το δεξί χέρι της κομισιόν και των πολυεθνικών της Ευρώπης, η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τον άθλιο ρόλο της. Επαναλαμβάνει ό,τι ψέμα και αθλιότητα χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές για να κρύψουν την αλήθεια για την καπιταλιστική κρίση που τραντάζει τις καπιταλιστικές οικονομίες από άκρη σε άκρη στον κόσμο, μαζί και στη χώρα μας.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για το EUROGROUP και τον τσακωμό για το νέο κούρεμα του χρέους.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να εγκλωβιστούν μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Είτε επικρατήσει η Γερμανία είτε το ΔΝΤ - Ιταλία - Ισπανία, για το πώς θα γίνει το νέο κούρεμα, το αποτέλεσμα για το λαό θα είναι νέα εξοντωτικά μέτρα.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΩΤΗ : Να σταματήσουν οι απολύσεις στην εταιρεία Αερογραμμές Αιγαίου (AEGEAN AIRLINES).


Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας



Το Σεπτέμβρη η εταιρεία Αερογραμμές Αιγαίου (AEGEAN AIRLINES), προχώρησε σε μαζικές απολύσεις 40 εργαζομένων από το ιπτάμενο προσωπικό καμπίνας (αεροσυνοδοί - φροντιστές), οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Με την απειλή της απόλυσης εξαναγκάζει εργαζόμενους σε άδειες άνευ αποδοχών και όπως έχει ανακοινώσει θα είναι 25 ανά μήνα

Στο ΠΑΜΕ η ελπίδα για το κίνημα !


Τα νέα βάρβαρα μέτρα και ο προϋπολογισμός μπορεί να ψηφίστηκαν στη Βουλή, όμως οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.


Ο αγώνας ενάντια στα μέτρα δε σταματά. Γιατί είναι αγώνας επιβίωσης της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, λαού και νεολαίας στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή η ταξική εργατική - λαϊκή δύναμη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και ανασύνταξη του κινήματος, στη διαμόρφωση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα αναδείξει το λαό σε πρωταγωνιστή και στην εξουσία.

Σε Λάρισα και Βόλο η Αλέκα Παπαρήγα.Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας.


Σε Λάρισα και Βόλο θα περιοδεύσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14/11. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Τρίτη 13/11
-- 7 μ.μ.: Ομιλία στη Λάρισα (Δημοτικό Ωδείο).

Στιβ Κίντσερ: Η Φρειδερίκη είχε σχέση με αρχηγό της CIA.


Η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας είχε σχέσεις με τον Αλεν Ντάλες σύμφωνα με βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα στις ΗΠΑ.

Ο πρώην δημοσιογράφος New York Times Στιβ Κίντσερ, αναμένεται να κυκλοφορήσει βιβλίο που αποκαλύπτει στενές σχέσεις της βασίλισσας Φρειδερίκης με τον αρχηγό της CIA Αλεν Ντάλες. Απόσπασμα του προδημοσιεύεται στους N.Y. Times.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ : ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» φοβούνται ότι στις αρχές του επόμενου χρόνου δεν αποκλείεται να σημειωθεί σοβαρή κοινωνική αναταραχή. Ισχυρό πλήγμα κατά των ισχυρισμών του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνησή του «αποκατέστησε την αξιοπιστία» της χώρας στο εξωτερικό
Σοκ προκαλούσε ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ελλάδα - Λαϊκή εξέγερση εν όψει»!