Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

SOS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ www.iskra.gr
ΑΡΧΙΖΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ!
Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Σημαντικές ενωτικές διεργασίες φαίνεται ότι σημειώνονται αυτές τις μέρες ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς στην Πορτογαλία.Σύμφωνα και με σημερινό δημοσίευμα (06.04) τηςΑΥΓΗΣ, το οποίο υπογράφει ο Γιάννης Μπουρνούς, το Μπλόκο της Αριστεράς της Πορτογαλίας, απεύθυνε δημόσια πρόσκληση προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας (ΚΚΠ) με σκοπό την έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων.
Σύμφωνα με  δηλώσεις του επικεφαλής του Μπλόκο Φρανσίσκο Λούσα, θα προτείνει προς το επικείμενο Συνέδριο  (7-8 Μαϊου) μια στρατηγική συνεργασίας όλης της Αριστεράς.
Η πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο κομμάτων, του Ζερόνιμο Ντε Σόουζα από το ΚΚΠ και τουΦρανσίσκο Λούσα από το Μπλόκο, θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 8 του μήνα στο κτίριο τηςΠορτογαλικής Βουλής και θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση του διαλόγου.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στον ρ/σ «ΡΑΔΙΟ ΕΝΝΕΑ»




Πολιτικά κατά τη γνώμη σας σε ποιες εξελίξεις παραπέμπει αυτή η κατάσταση που την περιγράφετε με τον τρόπο που την περιγράφετε.
«Είναι αντικειμενική κατάσταση δεν εξαρτάται ούτε καν από το μείγμα διαχείρισης που προτείνει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπανδρέου και κάτι άλλες προτάσεις που ακούμε περί αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, περί δραχμής κλπ».
Υπάρχει ένα θέμα για το τι πρέπει να κάνουμε κατά τη γνώμη σας.
«Αν πάρουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς δεδομένους και την κυρίαρχη πολιτική δεδομένη,  το μόνο που θα γίνει είναι ο λαός να πάει από το κακό στο χειρότερο.

Προκήρυξη της οργάνωσης Βόλου του "Ξ"-Bόλος: Όχι στο εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών!



Εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό πως η εταιρία ENGAL του Γ. Αλεξάκη σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα τεράστιο εργοστάσιο στη ΄Β ΒΙΠΕ Βόλου, το οποίο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια καίγοντας σκουπίδια. Η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου στη Μαγνησία θα προκαλέσει νέα πολύ μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία. Ας μην ξεχνάμε ότι η ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, όπου βρίσκεται η Β` Βι.Πε. του Βόλου, είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη περιβαλλοντικά καθώς εκεί λειτουργούν μεγάλες και ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής (Χαλυβουργία, Χυτήρια, ΠΕΒ κλπ).

Για αυτό το εργοστάσιο της ENGAL δεν πρέπει να γίνει!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις εξελίξεις στην οικονομία 06/04/2011



Ο «δρόμος του μνημονίου» της κυβέρνησης, το «άλλο μείγμα» που προτείνει η ΝΔ, η «καλύτερη εφαρμογή του» που λέει ο Καρατζαφέρης και η «αναδιάρθρωση του χρέους» που προτείνουν οι διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα:
Το λαό στην πτώχευση και στην διασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας που ευθύνεται για την κρίση και το χρέος. Λύση για το λαό υπάρχει με λαϊκή συμμαχία, οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία προς όφελός του.

«Πες μου τους φίλους σου... »-Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ο κ. Σόρος είναι ο επιφανής «επενδυτής» που το Σεπτέμβρη του 1992 επιτέθηκε ως γνήσιο αρπακτικό στη στερλίνα της Αγγλίας, «εξοικονομώντας» για τον εαυτό του και τους κεφαλαιούχους πελάτες του μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία βεβαίως φορτώθηκαν - με τη μορφή του χρέους - πάνω στις πλάτες των Βρετανών εργαζομένων.
*
Ο κύριος Σόρος είναι ένας εξπέρ των περίφημων «hedge funds». Από το 1973, που δημιούργησε το «Quantum Fund», έχει εξασφαλίσει στους πελάτες του 35 δισ. δολάρια,στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται οι προμήθειες για τον «κόπο του». Κατέχει περίοπτη θέση στην πρώτη δεκάδα των ιδρυτών των κορυφαίων «hedge funds» του κόσμου που μέσα από την κερδοσκοπία έχουν απομυζήσει πάνω από 182 δισ. δολάρια τις τελευταίες δεκαετίες.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην τηλεόραση της ΕΤ 3 (X. Αρβανιτίδης- Θ. Αυγέρη)



  • Έχουν έρθει τα διεθνή κοράκια. Mυρίστηκαν κρέας και έχουν έρθει εδώ να εκτιμήσουν τα ασημικά, να ορμήσουν σ΄ αυτά.
  • Την προσφυγή στο μνημόνιο την ονόμασαν σωτηρία. Το μνημόνιο είναι αυτό που μας οδηγεί στη χρεοκοπία τελικά. Αποδεικνύεται μέρα με την μέρα.
  • Ο ΟΠΑΠ φέρνει 500, 600 εκατομμύρια κέρδη. Δηλαδή για όσα θα πάρουμε σε τρία χρόνια, θα τον ξεπουλήσουμε;
  • Η κυβέρνηση που μας κυβερνάει σήμερα και που αποφασίζει για την επόμενη και για την μεθεπόμενη γενιά στις δημοσκοπήσεις παίρνει 22%. Αυτό είναι δημοκρατία;
  • Ζητάμε  δημοψήφισμα για το Σύμφωνο του Ευρώ. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη η οποία λέει ότι οι εκλογές στη δημοκρατία δεν είναι φόβητρο.
  • Θα υπάρξει ασυνέχεια στη γραμμική εξέλιξη της εναλλαγής των δύο κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
  • Η καταγγελία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ιδιαίτερα σήμερα. Αλλά πρέπει να προσανατολιστεί στη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου & Στρος Καν για την χρεοκοπία


Aπ' όσα του λένε η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και οι σύμμαχοί τους του ΔΝΤ και της ΕΕ, ο λαός πρέπει να συμπεραίνει και να περιμένει τα ακριβώς αντίθετα. Είναι ανάγκη να πάψει να τους πιστεύει και πολύ περισσότερο να τους φοβάται.
Όλοι αυτοί είναι συστρατευμένοι στην εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων και στην πτώχευση της λαϊκής οικογένειας. Διαφωνούν μόνο στο πώς θα μοιραστεί η λεία από την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας και πώς θα μοιραστούν οι ζημιές μεταξύ των μονοπωλίων.

Εστησαν φιέστα για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιου


Φιέστα για την υποδοχή του Κρουαζιερόπλοιου «Mariner of the Seas», που έδεσε στο λιμάνι της Σούδας την περασμένη Κυριακή, έστησε ο Δήμαρχος Χανίων (ΠΑΣΟΚ) Μανώλης Σκουλάκης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι της εκκλησίας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, θέλοντας να αποπροσανατολίσουν το λαό και τη νεολαία του νομού Χανίων. Και να πείσουν ότι οι κρουαζιέρες θα δώσουν οικονομική ανάσα ή θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών.
Τα ίδια έλεγαν και για την ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας και τα αμερικανικά στρατεύματα που μετά από κάθε αιματοκύλισμα ενός λαού έρχονταν για να εκτονωθούν και να ψυχαγωγηθούν στα Χανιά, ότι θα αφήσουν δολάρια. 

Η ανεργία «σκοτώνει»


Κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές ακόμα και πρόωρο θάνατο μπορούν να προκαλέσουν η ανεργία και η μείωση του εισοδήματος σύμφωνα με έρευνες Καναδών επιστημόνων.
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα δύο ερευνών που πραγματοποίησαν δύο Πανεπιστήμια του Καναδά καταδεικνύοντας τη μεγάλη συνάρτηση ανάμεσα στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση ενός ατόμου με τη ψυχική του υγεία.