Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κύπρος:Άνοδος για το ΑΚΕΛ που έφτασε το 32,7 % (+1,5%) αλλά έχασε την πρωτιά από τον ΔΗ.ΣΥ που συγκέντρωσε το 34,3%(+3,7%).Μεγάλοι χαμένοι το ΔΗ.ΚΟ και το ΕΥΡΩ.ΚΟ.Έξω έπεσαν τα περισσότερα exit polls που έδειχναν μεγάλη νίκη του ΔΗ.ΣΥ.Αναλυτικά τα αποτελέσματα από κάθε επαρχία.Σχόλιο του Red Star.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ)
  138.618  34,27%
  30,52% +3,75%
ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  132.162  32,67%
  31,31% +1,36%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΔΗ.ΚΟ)
  63.783  15,77%
  17,98% -2,22%
ΕΔΕΚ ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ
  36.116  8,93%
  8,96% -0,03%
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΥΡΩ.ΚΟ)
  15.712  3,88%
  5,79% -1,90%
ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ
  8.954  2,21%
  1,96% +0,25%
ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ)
  4.350  1,08%


Το ΑΚΕΛ παρά την άνοδο στα ποσοστά και σε ψήφους δεν κατάφερε να έρθει
 πρώτο κόμμα, αφού από την πτώση του ΔΗ.ΚΟ και του Ευρωπαϊκού Κόμματος ,
περισσότερα κέρδη είχε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.
Μικρή άνοδο σημείωσαν οι Οικολόγοι 
που ξεπέρασαν το 2,2 %.

Στην Επαρχία της Κερύνειας το ΑΚΕΛ διατήρησε την πρωτιά του με ποσοστό 36 , 
3  μονάδες πάνω σε σχέση με τις περασμένες εκλογές και 7,5 πάνω από τον 
ΔΗ.ΣΥ που επίσης είχε μεγάλη άνοδο.
Πρώτη δύναμη παράμεινε το ΑΚΕΛ και στην επαρχία Λάρνακας με 35,9 %.
Ο ΔΗ.ΣΥ διατήρησε την πρωτιά στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμόχωστου, 
ενώ ήρθε πρώτο κόμμα στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού όπου 
το ΑΚΕΛ είχε κερδίσει το 2006.

Αναλυτικά: 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 100%  

Ένας τόνος, μια ζωή- Της Λιάνας Κανέλλη.


Συναινώ. Παράγεται από το αινώ, που σημαίνει και δοξάζω, υμνώ, επιδοκιμάζω, συνιστώ, συγκατατίθεμαι αλλά και υπόσχομαι, τάζω.
Αυτά σύντροφοι απ' το αινώ.
Ελα όμως που υπάρχει και το ρήμα αίνω. Προσοχή στον τόνο. Αίνω. Και ένας τόνος κάνει την εξής διαφορά. Αίνω σημαίνει κοσκινίζω, λιχνίζω, ξεχωρίζω την ήρα απ' το στάρι!
Γράφω πάνω από δυό χρόνια τώρα σε τούτο δω το μετερίζι για τις λέξεις της γλώσσας που ανοίγουν τις κουρτίνες της λυσσαλέας προπαγάνδας εναντίον του λαού. Ολων μας.

Αυτόπτης: Η δική μου μαρτυρία για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.


ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΕΒΙΑ- Η ΑΥΓΗ


Τη νύχτα της 22ας προς την 23η Μαΐου 1963 έλαχε σε μένα η τιμή να κρατήσω στα χέρια μου, για τέσσερις και πλέον ώρες, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το σώμα -την κεφαλή- του βαρύτατα τραυματισμένου Γρηγόρη Λαμπράκη, χωρίς -δυστυχώς για εκείνον- να συμβεί, ανυποψίαστος όπως ήμουν, να ψαύσω την πίσω πλευρά του κρανίου του, ώστε να εντοπίσω την κρανιακή κάκωση που, όπως αργότερα έγινε γνωστό, είχε υποστεί από τον σιδερολοστό με τον οποίο ο -εκ των δολοφόνων του, επιβαίνων στην καρότσα του τρικύκλου- Εμμανουηλίδης, του είχε καταφέρει συντριπτικό χτύπημα στο πίσω μέρος του κρανίου του.
Μέλος από τις πρώτες μέρες του 1960 της οργάνωσης σπουδάζουσας της νεολαίας της ΕΔΑ, συμμετείχα στη συγκέντρωση, σε μια μικρή αίθουσα του 1ου ορόφου ενός παλαιού κτίσματος, που προσήλθε, τραυματισμένος στο μέτωπο από τους παρακρατικούς τραμπούκους, που είχαν, με την ανοχή και τη συνεργασία της Χωροφυλακής, κατακλύσει τη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Ερμού, όπου μίλησε ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Φυλακές Δομοκού.Ο αντιεξουσιαστής Νταμιάνο Μπολάνο για Κορκονέα: «Θα τον ξαναδείρω»!



Δυο  φορές έχουν βρεθεί ως τώρα  αντιμέτωποι μέσα στις φυλακές  Δομοκού όπου αναγκαστικά συνυπάρχουν, αλλά και τις δυο ο προφυλακισμένος αντιεξουσιαστής Νταμιάνο Μπολάνο… ξυλοφόρτωσε αλύπητα τον καταδικασμένο για την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου Επαμεινώνδα Κορκονέα! Κι όπως λέει, θα το… ξανακάνει!

Χριστόφιας: Σήμερα η Δημοκρατία θα είναι νικητής Ο Πρόεδρος της Κύπρου ψήφισε στο Γυμνάσιο Εγκωμης.


Ο Πρόεδρος ψήφισε στο Γυμνάσιο Εγκωμης
Σε αλλαγή σελίδας από αύριο έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα της Κύπρου κάλεσε σήμερα όλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, από το Γυμνάσιο Εγκωμης όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.


«Η μέρα σήμερα είναι ξεχωριστή για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό», τόνισε, «γιατί είναι μέρα όπου δοκιμάζεται ακόμα μια φορά η δημοκρατία και οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα μας». Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «και σήμερα η Δημοκρατία θα είναι νικητής». 



Στη χώρα μας, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «έχει εμπεδωθεί ένας πολιτικός πολιτισμός ο οποίος μας υποδεικνύει καθημερινά ότι το πιο σημαντικό αγαθό το οποίο έχει κερδίσει ο κάθε λαός είναι η δημοκρατία και οι δημοκρατικές διαδικασίες».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 140 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ


ΓΙΑ ΤΑ 140 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ
Με βαθιά συγκίνηση οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές στην Ελλάδα αποτίνουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες μαχητές της Κομμούνας του Παρισιού, που πριν από 140 χρόνια έπεσαν στα οδοφράγματα του Παρισιού, εκτελέστηκαν ή εξορίστηκαν από την αστική κυβέρνηση του Θιέρσου, πραγματοποιώντας την έφοδο του προλεταριάτου στον ουρανό. Ο μεγαλειώδης ηρωισμός ανδρών, γυναικών, ακόμα και παιδιών, στην πρώτη εργατική έφοδο για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που έδωσαν απλόχερα τη ζωή τους για μια νέα κοινωνία, η εμπειρία της Παρισινής Κομμούνας, καθώς και τα διδάγματα από τη δράση στις 72 μέρες (18 Μάρτη έως 28 Μάη 1871) της πρώτης εργατικής εξουσίας στον κόσμο, παραμένουν επίκαιρα.
Εξίσου επίκαιρη είναι και η συνειδητοποίηση, η γνώση της αγριότητας της αστικής τάξης, που έδειξε ότι είναι ικανή να διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα, προκειμένου να διασώσει την εξουσία του κεφαλαίου.

Λαϊκός Δρόμος: ΣXETIKA ME TO XPEOΣ.


Παρατηρήσεις για ένα πολιτικό ζήτημα


H συζήτηση για το περίφημο χρέος έφερε στην επιφάνεια όλες τις ξεχασμένες αντιπαραθέσεις στο χώρο της αριστεράς και από αυτή την άποψη δικαιώνεται το «ουδέν κακόν...».

Aίφνης, αντικαπιταλιστές που βροντοφωνάζουν για την επαναστατική τους πορεία συντάχθηκαν με αστούς δημοσιολόγους και οπαδούς του κεϋνσιανισμού, ανακάλυψαν στην εθνικοποίηση των τραπεζών τον κρυμμένο εαυτό τους. Συνδικαλιστές της αριστεράς ομογενοποιήθηκαν γύρω από το ζήτημα και άνοιξαν οι κερκόπορτες για να επικοινωνεί ο ΣYPIZA με την ANTAPΣYA. Πρόσφατα, ένας από τους γνωστούς οικονομολόγους που ασχολήθηκαν με το χρέος (Δ. Kαζάκης), αφού «ίδρυσε» την πρόταση πρωτοβουλίας πολιτών «Σεισάχθεια», πέρασε στη Σπίθα του Θεοδωράκη και αναχώρησε για να πορευτεί ολομόναχος. Άλλοι πάλι προτίμησαν να συνεννοηθούν με τους διαφωνούντες ΠAΣOKους βουλευτές (Δημαράς - Oικονόμου) και να συστήσουν Eπιτροπή για το Λογιστικό Έλεγχο του Xρέους (EΛE), η οποία πλαισιώθηκε από «ανήσυχους» οικονομολόγους της λεγόμενης αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Ένας εξ αυτών (K. Λαπαβίτσας) γράφει στην εφημερίδα «δρόμος» (7-5-2011), ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το ντοκυμαντέρ «Xρεοκρατία - Debtocracy» είναι έργο της ανάλογης επιτροπής (EΛE).

ΡΩΣΙΑ- Αμφισβήτηση της εκτέλεσης του Μπιν Λάντεν.Είχε πεθάνει το 2006 υποστήριξε στην Ρωσική τηλεόραση πρώην μυστικός πράκτορας των Η.Π.Α.


Την αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα, Τζον Μπέιρλ, προκάλεσε η μετάδοση από το 1ο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης της αποκλειστικής συνέντευξης του τσετσένικης καταγωγής Μπερκάν Γιάσαρ, που δηλώνει πρώην μυστικός πράκτορας των ΗΠΑ και προβλήθηκε την περασμένη Τρίτη. Ο συγκεκριμένος υποστήριξε στη συνέντευξή του πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε πεθάνει από μακροχρόνια ασθένεια σχεδόν πριν από πέντε χρόνια και όχι στις 2 Μάη του 2011 κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης στο έδαφος του Πακιστάν. Σύμφωνα με τα λόγια του Μπερκάν Γιάσαρ, με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε γνωριστεί στην αρχή της δεκαετίας του '90, όταν ο Λάντεν επισκέφτηκε την Τσετσενία. Η γνωριμία τους έγινε σε ένα διώροφο σπίτι στην πόλη Γκρόζνι, όπου τότε ζούσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.
«Τους Τσετσένους από τη φρουρά του τους γνωρίζω καλά, είναι ο Σάμι, ο Αγιούμπ και ο Μαχμούντ. Ηταν μαζί του μέχρι το τέλος της ζωής του. Καλά θυμάμαι εκείνη την ημερομηνία, εκεί ήταν τρία εξάρια: 26/06/2006.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα νέα μέτρα.


Κάθε μέρα που περνάει, η αποτυχία του μνημονίου γίνεται τόσο φανερή, που πλέον το μνημόνιο έχει ήδη ξεπεραστεί και έχει ήδη περάσει στην Ιστορία ως η απόλυτη αποτυχία από όποια πλευρά και αν το δει κανείς. Έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους που έθεσαν η τρόικα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έχει «επιτύχει» να καταστρέφει μέρα με τη μέρα την πλειοψηφία της κοινωνίας, δημιουργώντας παράλληλα ανασφάλεια και φόβο.
Το χειρότερο, ωστόσο, είναι η επιμονή στην ίδια  νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιφυλάσσει τη διάλυση των πάντων σε κοινωνικό επίπεδο.

Μόνο το Κ.Κ.Ε. όρθωσε ανάστημα στο ψεύτη Πρωθυπουργό.Όλοι οι άλλοι τρέχουν στη συνάντηση !



Συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της Αλέκας Παπαρήγα, θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αντικείμενο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα κατατεθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας.


Θα έχει προηγηθεί τη Δευτέρα στις 12:00, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τρίτη στις 10:30 με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, αν και προσκλήθηκε, ανακοίνωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Εκρήγνυται το άκρως ενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας.


 

Το άκρως ενεργό ηφαίστειο Γκρίμσβετν που βρίσκεται κάτω από τον τεράστιο παγετώνα Βατναγιοκούλ στη νοτιοανατολική Ισλανδία, άρχισε να εκρήγνυται ξανά προκαλώντας περισσότερους από πενήντα μικρής εντάσεως σεισμούς οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τους 3, 7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Το ηφαίστειο εκτόξευσε ένα νέφος λευκού καπνού σε ύψος περίπου 15 χιλιομέτρων, όπως ανέφερε ο γεωλόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Χγιόρλεϊφουρ Σβέινμπγιορνσον, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να επηρεαστούν οι αερομεταφορές.

300 νεκροί και 700 τραυματίες είναι ο απολογισμός στην Τυνησία.



Περίπου 300 Τυνήσιοι σκοτώθηκαν και 700 ακόμη τραυματίστηκαν από τις 17 Δεκεμβρίου έως της 14 Ιανουαρίου όταν ξέσπασε η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του πρώην προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, όπως δήλωσε σήμερα ο εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Χουάν Μέντες επικαλούμενος τον κυβερνητικό απολογισμό. 

«Περίπου 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 700 τραυματιστεί στη διάρκεια των συγκρούσεων από τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Μέντες σε συνέντευξη Τύπου από την Τύνιδα.