Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση του ΚΚΕ για την επίσκεψη Αμερικανών στην 133 Σμηναρχία Μάχης στην Κρήτη.

Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σπύρος Χαλβατζής σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου Αμερικανών αξιωματούχων στην 133 Σμηναρχία Μάχης για την αξιοποίησή της, ενόψει της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία.

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Άμυνας

11 Σεπετέμβρη 1973 ,Χιλή, πριν από 40 χρόνια...Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Σήμερα συμπληρώνονται 40 ακριβώς χρόνια από την εκδήλωση ενός από τα πιο αιμοσταγή φασιστικά πραξικοπήματα στην Ιστορία, το πραξικόπημα στη Χιλή στις 11 Σεπτέμβρη του 1973.



Ηταν η απαρχή της πολύχρονης υπαγωγής μιας ολόκληρης χώρας σε ένα από τα στυγνότερα φασιστικά καθεστώτα που επέβαλαν μέσα στον 20ό αιώνα το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές για τη διατήρηση της εξουσίας τους.
Στις 11 Σεπτέμβρη 1973 οι Αμερικανοί, με τη δολοφονία του Προέδρου Αλιέντε και την ανατροπή της κυβέρνησης Λαϊκής Ενότητας, εγκατέστησαν τοποτηρητή τους στη Χιλή το κτηνώδες ανδρείκελό τους, τον δικτάτορα Πινοσέτ.

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο χτες από το ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις ! Την ίδια στιγμή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξαπολύουν βρώμικες συκοφαντίες για το ΠΑΜΕ...

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά !



Την ώρα που μέσα στη Βουλή συζητιόταν το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, εργάτες και γονείς, κάνοντας δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, διαδήλωναν μαζικά και δυναμικά στο κέντρο της Αθήνας.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα 



«Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Με τον Αρχιεπίσκοπο ανταλλάξαμε σκέψεις για τις εξελίξεις, για την κατάσταση στη χώρας μας, την κρίση που βιώνει ο λαός μας, την φτώχεια, την ανεργία, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πατρίδας μας.