Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Τα τετράποδα όργανα της τάξης...



Ζώτου Έλλη

    Μπροστά σε ένα νέο δίλημμα πρόκειται να βρεθούν “έξι αστυνομικοί υπάλληλοι” και στο μέλλον ίσως το ίδιο δίλημμα αντιμετωπίσουν ακόμα 24 κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας: να δαγκώσω ή να μη δαγκώσω;



    Πρόκειται για τους 30 συνολικά αστυνομικούς σκύλους που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα της αστυνομίας για την ενίσχυση των δράσεων της εμφανούς αστυνόμευσης και ύστερα από την κατάλληλη εκπαίδευση πρόκειται να ενταχθούν στο σύστημα των πεζών περιπολιών. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι οι αστυνομικοί σκύλοι δαγκώνουν και οι συνέπειες συχνά είναι σοβαρές.
    Οι πρώτοι έξι σκύλοι μαζί με τους εκπαιδευτές τους έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους πριν από ένα μήνα και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν ξεκινήσει ήδη τις περιπολίες από τις 24 Φεβρουαρίου.
    Τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμόν14 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ A 30/20.2.2009, περιλαμβάνουν την καταδίωξη σε ληστείες και άλλα αυτόφωρα αδικήματα, πεζές περιπολίες ακόμα και σε γήπεδα, καθώς επίσης φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων κατά τις μεταγωγές, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαιώνει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη διάλυση συγκεντρώσεων και πως κατά τις περιπολίες οι σκύλοι θα φορούν φίμωτρο που θα αφαιρείται όταν "παραστεί ανάγκη επέμβασης".

    Το Ισραήλ απειλεί με νέα επιδρομή στη Γάζα


    Το Ισραήλ απείλησε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ότι θα εξαπολύσει μία νέα εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση αντιποίνων αν δεν σταματήσει η ρίψη ρουκετών κατά των εδαφών του.

    "Αν η ρίψη ρουκετών κατά του Ισραήλ δεν σταματήσει, φαίνεται ότι θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε τη δράση μας κατά της Χαμάς", προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ.

    ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ «SEA DIAMOND» -Τρία χρόνια εμπαιγμός των κατοίκων της Σαντορίνης

     
     
    To θέμα της ανέλκυσης του ναυαγίου του «Sea Diamond» από το λιμάνι της Σαντορίνης επαναφέρει το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και Προστασίας του Πολίτη, που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚόμματοςΣπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Μαρίνος, Διαμάντω Μανωλάκου καιΣταύρος Σκοπελίτης.
    Συγκεκριμένα στην Ερώτηση τονίζεται: «Το ΚΚΕ έφερε πολλές φορές το θέμα στη Βουλή, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Σαντορίνης και ζητώντας από τις κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ να πάρουν άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση του ναυαγίου.
     Στις 5 Απρίλη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου "Sea Diamond" στη Σαντορίνη και το πλοίο παραμένει στο βυθό της θάλασσας. 

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετονομάζει το πρόγραμμα Stage σε "προεργασία"


          Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που αφού προχώρησε σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων Stage, τώρα συνεχίζει αυτή την αθλιότητα μετονομάζοντας το πρόγραμμα Stage σε «προεργασία». Προσλαμβάνουν όπως στο ΤΥΔΚΥ φοιτητές ΤΕΙ με τη δικαιολογία ότι κάνουν την πρακτική τους.
                Η  κυβέρνηση εφαρμόζει το Νόμο Πετραλιά της Ν.Δ., αφού άλλαξε μόνο την ονομασία. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους. Συνεχίζουν τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
                Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους με stage, συμβασιούχους να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά. Μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα στις 8 Απρίλη. Στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 7.30μ.μ.

    ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Εκλογές χωρίς προοπτική- Νίκη του μπλοκ της δεξιάς, ήττα με ερμηνεία της αριστεράς




    Οι βουλευτικές εκλογές της 13ης Μαρτίου επεφύλασσαν μάλλον δυσάρεστες εκπλήξεις σε όσους πίστευαν ότι, μετά από οκτώ χρόνια προεδρίας Ουρίμπε, ο λαός της Κολομβίας θα ψήφιζε πιο δημοκρατικές και ειρηνικές δυνάμεις. Έτσι, το σκηνικό προδιαγράφεται αρκετά αρνητικό ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.

    Το μπλοκ της Δεξιάς και το κόμμα της... φυλακής




    Η επικράτηση των δυνάμεων που είναι φιλικές προς τον νυν πρόεδρο ήταν απόλυτη. Το κόμμα U (χαρακτηριστικός ο τίτλος του: U, από την Εθνική Ενότητα -Unidad Nacional- αλλά και από το όνομα του προέδρου Uribe) ήρθε πρώτο και κέρδισε τις 28 από τις 102 έδρες στη Γερουσία. Δεύτερο, το Συντηρητικό Κόμμα, της συμπολίτευσης κι αυτό, που κέρδισε 22 έδρες στη Γερουσία. Συνολικά, τα κόμματα που είναι φιλικά προς τον Ουρίμπε κέρδισαν την πλειοψηφία στη Γερουσία, ενώ ανάλογα είναι τα αποτελέσματα και στη Βουλή.


    ΙΝΔΙΑ: Πρόσχημα η απογραφή στόχος το φακέλωμα



    Στο φακέλωμα περισσότερων από 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων προχωρά η ινδική κυβέρνηση, με το πρόσχημα της απογραφής και επιχείρημα την καταπολέμηση του εγκλήματος, της «τρομοκρατίας», εθνοτικών κινηματών, τον έλεγχο και την εφαρμογή των νόμων. Ολοι οι Ινδοί πολίτες ηλικίας 15 ετών και άνω υποχρεούνται να δώσουν πλήρη αποτυπώματα για την τεράστια βάση βιομετρικών δεδομένων, που θα δημιουργηθεί για να αρχειοθετήσει τον πληθυσμό με βάση το γένος, τη θρησκεία, το επάγγελμα και τη βαθμίδα εκπαίδευσης. 

    Χαράς Ευαγγέλια για τους Βιομήχανους - Μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ στο κεφάλαιο και λένε ότι είναι μέτρα για τους άνεργους




               816 εκατομμύρια ευρώ μοιράζει στους επιχειρηματίες η κυβέρνηση σαν μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως χαρακτηρίστηκαν από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εργασίας !!!


                Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός της, προσπαθώντας να προωθήσει τις αξιώσεις της μεγαλοεργοδοσίας και την απαλλαγή του από τις ασφαλιστικές εισφορές, δε διστάζει να εμπαίξει προκλητικά τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά με αυτά τα μέτρα δε δίνουν απλώς ζεστό και μπόλικο χρήμα στην πλουτοκρατία, αλλά ανοίγουν το δρόμο για πιο γρήγορη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Προωθούν όπως απαιτούν οι εργοδότες μεγαλύτερη ελαστικοποίηση, γενικευμένη διευθέτηση, περισσότερη εκ περιτροπής εργασία. Κοροϊδεύουν τις γυναίκες και ενώ τις στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας, τις καλούν να γίνουν επιχειρηματίες. 

    Ολοκληρώθηκε η 7η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)

    Με την κοινή δράση για το Μέτωπο Πάλης και την ανατροπή της επίθεσης!
    Με την εργατική τάξη για το σοσιαλισμό!

    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα η 7η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ) στο διάστημα από 26 έως 28 του Μάρτη 2010. Η Συνδιάσκεψη ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 26 του Μάρτη, με ανοικτή εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, στην οποία ο γραμματέας του ΚΚΕ(μ-λ), Βασίλης Σαμαράς, διάβασε εκτεταμένα αποσπάσματα της πολιτικής εισήγησης που αφορούσε την τρέχουσα διεθνή και εσωτερική πολιτική κατάσταση, το ζήτημα της Αριστεράς που ήταν και το κεντρικό θέμα της συνδιάσκεψης και τις κατευθύνσεις πάλης της οργάνωσης.
    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν αντιπροσωπείες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, την ΟΚΔΕ, την ΚΟ Ανασύνταξη, το ΜΛ-ΚΚΕ και την Χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης προς την Συνδιάσκεψη έστειλαν κόμματα και οργανώσεις από το εξωτερικό, όπως το Κομμουνιστική Ανανέωση.ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό), το ΚΚ Αυστραλίας (μ-λ), η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση ενός Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος και η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας από την Αυστρία, το Επαναστατικό Μέτωπο για την Υπεράσπιση των Λαϊκών Δικαιωμάτων από την Βραζιλία, οι Επιτροπές Υποστήριξης της Αντίστασης – Για τον Κομμουνισμό από την Ιταλία, το νέο Ιταλικό ΚΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (μ-λ) και η Μαρξιστική-Λενινιστική-Μαοϊκή Ομάδα Μελέτης από τις ΗΠΑ.
    Η συνδιάσκεψη ψήφισε πολιτική απόφαση με την οποία αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ανασύστασης του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος που απαιτεί η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος και σε αυτή τη βάση η κατεύθυνση της πάλης και της κοινής δράσης για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και του «Προγράμματος Σταθερότητας», που αποτελούν σήμερα το κρίσιμο καθήκον που θέτει η ταξική πάλη. 
    Αθήνα 30 Μάρτη 2010
    simea@kkeml.gr
    www.kkeml.gr

    Γαλλία: Κοινωνική οργή και πολιτικά αδιέξοδα

    Οταν ακόμη και αυτοί οι καθολικά αναξιόπιστοι γάλλοι σοσιαλιστές της Ομπρί μαζί με τα αριστερά ρετάλια που τους περιστοιχίζουν κατανικούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στους δυο γύρους των περιφερειακών εκλογών, τότε είναι ολοφάνερο πως ο Σαρκοζί έχει σοβαρό πρόβλημα. Αν και ένας στους δύο γάλλους ψηφοφόρους δεν πήγε να ψηφίσει, το ποσοστό των Σοσιαλιστών και των συμμάχων τους, που ξεπέρασε το 50%, είναι μεγάλο για να σχετικοποιηθεί. Κέρδισαν τις 21 από τις 22 περιφέρειες στο μητροπολιτικό έδαφος (εκτός από την Αλσατία) και τις 3 από τις 4 στα λεγόμενα υπερπόντια εδάφη-αποικίες (εκτός από την Ρεϊνιόν) και έδειξαν πως η επερχόμενη μάχη για το Μέγαρο των Ηλυσίων το 2012 θα είναι σκληρή για τον σημερινό ένοικο του.

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ!

    Γρίβαμ σε θέλει ο δήμαρχος! Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθεί με την ονοματοθεσία των δρόμων της πόλης! Ωστόσο, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της πόλης, είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη η πρόταση της πλειοψηφίας να ονομαστεί δρόμος στην περιοχή Χαριλάου, οδός μητροπολίτη Λεωνίδα. Ο «άγιος» Θεσσαλονίκης Λεωνίδας (κατά κόσμον Παρασκευόπουλος) είχε τοποθετηθεί στη μητρόπολη επί Χούντας και έχει μείνει στην ιστορία ως υμνητής της. Είναι αυτός που, όταν συνάντησε τη δεύτερη σύζυγο του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, είχε πει το περίφημο: «Δύο Δέσποινας έχομεν. Μίαν εις τους ουρανούς, την Παναγίαν, και άλλην εις την γην, την κυρίαν Προέδρου».

    Μαζικές απολύσεις σε ΔΕΚΟ και δήμους

    Από Προλεταριακή Σημαία:
    Μέσα στον Απρίλη, η κυβέρνηση ετοιμάζει μαζικές απολύσεις στις ΔΕΚΟ, στους δήμους και στις νομαρχίες. Αυτό απαιτεί η ΕΕ όλο και πιο πιεστικά τους τελευταίους μήνες, αλλά και επέκταση των περικοπών στις αποδοχές και στα επιδόματα παντού όπου το Δημόσιο έχει σχέση. Το σχέδιο προβλέπει μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο μέσω της μη ανανέωσης των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου σε ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και σε φορείς και οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό.
    Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Οικονομικών που ήδη έχει αποσταλεί στην Κομισιόν, δηλαδή στα μεγάλα αφεντικά, πέραν των απολύσεων σε ΔΕΚΟ και τοπική αυτοδιοίκηση θα υπάρξει και μεγάλη μείωση των ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στελέχη και άλλοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου προβλέπουν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους γύρω στις 100.000 εργαζόμενοι.

    Ιράκ: 367 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο σε βίαια επεισόδια

    iraq_333Συνολικά, 367 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο σε βίαια επεισόδια στο Ιράκ, αυξημένος αριθμός σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Άμυνας, 216 άμαχοι, 101 αστυνομικοί και 50 στρατιώτες σκοτώθηκαν το Μάρτιο. Ο αριθμός των τραυματιών ήταν 699, ανάμεσα τους 419 άμαχοι, 160 αστυνομικοί και 120 στρατιώτες.
    Εξάλλου 57 αντάρτες σκοτώθηκαν και 666 συνελήφθησαν, σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές.
    Τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των θανάτων ήταν 352.

    Δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτη σχετικά με τη συνέντευξη του κ.Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα «Ημερήσια»


    Ο κ.Παπακωνσταντίνου μίλησε για τη μεγάλη νίκη των Βρυξελλών.  Τα πράγματα όμως μιλούν από μόνα τους. Τα spreads τραβάνε την ανηφόρα, οι ελληνικές τράπεζες υποβαθμίζονται, ενώ την ίδια ώρα η ανεργία φουντώνει, το ασφαλιστικό σύστημα διαλύεται και η πλειοψηφία της κοινωνίας γίνεται φτωχότερη.