Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λάρισα.

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι



Να πάμε στην κάλπη με το μυαλό μας στην επόμενη μέρα. Μόνο έτσι θα μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά για το ποια δύναμη πρέπει να ενισχύσουμε την Κυριακή της κάλπης και με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ.
Γιατί την επόμενη μέρα θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος: η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους, με ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα που έχουν ματώσει για να ικανοποιούν την ανάγκη για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους.

Οι αντιφάσεις της αλλοπρόσαλλης πολιτικής Αναστασιάδη έχουν διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδιασμών της Άγκυρας.Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη.


Οι αντιφάσεις της αλλοπρόσαλλης πολιτικής Αναστασιάδη έχουν διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδιασμών της Άγκυρας



Ο κ. Άιντε με τις σημερινές του δηλώσεις απλώς επιβεβαίωσε αυτό που είναι ήδη πολύ καλά γνωστό. Ότι δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε να τεθεί το θέμα του φυσικού αερίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η αναίρεση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της κόκκινης γραμμής που σωστά έθετε η πλευρά μας, συνοδεύτηκε από την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX.

Κοινή ανακοίνωση του ΚΚ των Λαών Ισπανίας και του ΚΚΕ για την επίσκεψη Ραχόι στην Ελλάδα !

Οι λαοί να γυρίσουν την πλάτη σε όλους τους διαχειριστές του καπιταλισμού



Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι στην Ελλάδα, για να στηρίζει το κόμμα της ΝΔ, έρχεται μετά την ανάλογη εκδήλωση υποστήριξης του PODEMOS και της «Ενωμένης Αριστεράς» στο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δυνάμεις του νέου δικομματισμού στην Ελλάδα προβάλλουν τους συμμάχους τους στην Ισπανία και στο όνομα του λεγόμενου «Μετώπου του Νότου» επιχειρούν να αποσπάσουν την ψήφο των εργαζομένων. 

ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΣΤΟ… 1981.Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου

Παρακαλούμε την προσοχή σας. Κυρίες και κύριοι οι ώρες είναι κρίσιμες, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Εξηγούμαστε:
Η Ελλάδα απειλείται από «κίνδυνο αλλαγής καθεστώτος». Το άλλο καθεστώς (αυτό που θα έρθει) θα επιφέρει «κατάργηση της ιδιοκτησίας». Θα κάνει πλάτες σε «αναρχικούς εμπρηστές». Θα επιβάλλει «τάγματα εργασίας και πλύση εγκεφάλου». Θα φέρει «δήμευση των επιχειρήσεων χωρίς να καταβάλει ούτε δραχμή». Αφήστε, δε, που θα προκαλέσει «ακρίβεια και έλλειψη αγαθών»…

Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας (URCF)...Ποια εθνική ενότητα

Η Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας (URCF), σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση, αφού εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την καταδίκη της για την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό και τις άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αποκαλύπτει και τη λεγόμενη «εθνική ενότητα» που προβάλλουν οι αστοί. Σημειώνει χαρακτηριστικά θέτοντας ερωτήματα: 


«Το καπιταλιστικό σύστημα βασίζεται στην εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας, όπου τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου έρχονται σε αντίθεση με εκείνα της εργατικής τάξης. Η πρώτη αρπαγή είναι αυτή του πλούτου που παράγεται από τους εργαζομένους και δεν μπορεί να υπάρξει κοινότητα συμφερόντων μεταξύ των καπιταλιστών και των εργαζομένων.

Περιοδείες και εξορμήσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ την Τετάρτη 14 Γενάρη.

Δεκάδες συγκεντρώσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Γενάρη  οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. 

Συγκεκριμένα:
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  • Στις 11.30 π.μ., σε συγκέντρωση στο Χημείο θα μιλήσει η Ελένη Μητικάρη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στη 1 μ.μ., σε συγκέντρωση στη Φιλοσοφική Σχολή θα μιλήσει ο Γιάννης Πατσής, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.
  • Στις 3 μ.μ., σε συγκέντρωση στο ΠΑΠΕΙ θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας.
  • Στις 3 μ.μ., σε συγκέντρωση στη Φυσικομαθηματική Σχολή θα μιλήσει ο Νίκος Ρεμπάπης, υποψήφιος βουλευτής Αττικής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στα Μέγαρα στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος βουλευτής Αττικής και μέλος της ΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στου Ζωγράφου στον Κινηματογράφο «Αλέκα» θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας και μέλος της ΚΕ. Θα χαιρετίσει η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια βουλευτής Β' Αθήνας.

Kαταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου.

Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει τη δημοτική αρχή Περιστερίου, η οποία μετά το τέλος της διακομματικής συνάντησης κατά την οποία συμφωνήθηκαν οι χώροι που θα χρησιμοποιήσει το κάθε κόμμα προεκλογικά, προσπάθησε να εμφανίσει ως παρόντες και υπογράφοντες δύο εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. 



Αυτό έγινε παρότι δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της φασιστικής οργάνωσης και παρά το γεγονός ότι τόσο οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και του ΚΚΕ απαίτησαν ξεκάθαρα να μη δοθεί κανενός είδους βοήθεια στο ναζιστικό μόρφωμα.

Αντώνης Σαμαράς : Προωθεί τις προβλεπόμενες στην ΕΕ αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Αντώνης Σαμαράς : Προωθεί τις προβλεπόμενες στην ΕΕ αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις


 Το δικό του πρόγραμμα υπέρ του κεφαλαίου περιέγραψε αναλυτικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, το Σάββατο, ορίζοντας ως άξονές του τηδιάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας στα μονοπώλια, νέες φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεισοδηματίες, απελευθέρωση απολύσεων για τους εργαζόμενους και τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων, νέες μειώσεις στις συντάξεις και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.