Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της νΚΑ για το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 2 Δεκέμβρη

aei_ae.gifΗ νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζει το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 2 Δεκέμβρη, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για κατάθεση νέου νόμου-πλαίσιο.
Με τη μαζική τους συμμετοχή φοιτητές από όλη τη χώρα έστειλαν σαφές μήνυμα στα κυβερνητικά επιτελεία ότι στην προσπάθεια που κάνει η κ. Διαμαντοπούλου να σχεδιάσει τον περίφημο «εκπαιδευτικό Καλλικράτη» θα βρει μπροστά της το φοιτητικό κίνημα και ότι καλό θα ήταν να μη διανοηθούν οι κύριοι της κυβέρνησης να κατεβάσουν καν το αντιδραστικό, αντιλαϊκό, αντιεκπαιδευτικό τους έκτρωμα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του μνημονίου και του ΔΝΤ έδειξε σήμερα πώς αντιμετωπίζει τις νεολαιίστικες διεκδικήσεις φανερώνοντας για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Αντιμετώπισε τους φοιτητές που μάχονται για ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη ζωή με γκλομπς, χημικά και ατέλειωτο ξύλο στέλνοντας μάλιστα 20 από αυτούς στο νοσοκομείο ενώ 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές, εκ των οποίων 2 μέλη της ν.Κ.Α, κατέληξαν προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ.

ΑΘΛΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΑΘΛΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 48,1 % (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.300 ΨΗΦΟΙ) ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ! Σχόλιο του Red Star

Αυτό είναι το ερώτημα της ιστοσελίδας www.tovima.gr.H "άθλια" σφυγμομέτρηση του ιντερνετικού Βήματος στην πρώτη σελίδα του) ,θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε πως έστω και το 48 % των επισκεπτών του, θεωρεί ευτυχία (προσέξτε ευτυχία ούτε καν "αναγκαίο κακό" όπως λένε οι Πασόκοι) το μνημόνιο!Συμφωνούν δλδ με τον Αντιπρόεδρο Θ.Πάγκαλο.
Όσοι μπλόγκερς μπορούν ας παροτρύνουν τους επισκέπτες τους να αλλοιώσουν το "στημένο" αποτέλεσμα και να ψηφίσουν ΟΧΙ , για τη νοημοσύνη μας ρε γαμώτο !


http://www.tovima.gr/

( Τα αποτελέσματα έως την στιγμή που έκανα την ανάρτηση) 


Ο Θ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι «το Μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο». Συμφωνείτε με την άποψη αυτή:

Red Star 

Τρομοκράτες οι Αμερικάνοι,συνεργάτες τρομοκρατών οι Βρετανοί ! Αποθήκευαν παράνομα βόμβες διασποράς οι ΗΠΑ.Σε βρετανικό έδαφος, και παρά την Συνθήκη του Όσλο που απαγορεύει ρητά την κατοχή και χρήση βομβών διασποράς.

Αποκαλύψεων συνέχεια από το wikileaks που έφερε στο φως συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ, προκειμένου να αποθηκευτούν σε βρετανικό έδαφος αμερικανικές βόμβες διασποράς.
Η συμφωνία έγινε παρά συγκεκριμένη συνθήκη που είχε υπογράψει το Λονδίνο, βάσει της οποίας απαγορεύονταν τέτοιου είδους όπλα στο έδαφός του.

Το αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο “ανέβηκε” στο Wikileaks και δημοσιεύτηκε από τη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" .

ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ - Σχέδια για νέα επικίνδυνα γυμνάσια...


Έτσι, μετά τη χτεσινή ολοκλήρωση των κοινών τετραήμερων στρατιωτικών γυμνασίων ΗΠΑ - Ν. Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα, Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν και νέο γύρο γυμνασίων ως το τέλος του χρόνου, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό «δείχνουν την αποφασιστικότητά τους» έναντι της «επιθετικότητας» της ΛΔ Κορέας. Ηδη οι Νοτιοκορεάτες σχεδιάζουν για την ερχόμενη βδομάδα επταήμερες ναυτικές ασκήσεις με αληθινά πυρά σε 29 περιοχές της χώρας. Διαστρεβλώνοντας μάλιστα την πραγματικότητα, με δεδομένες τις συχνές ασκήσεις επίδειξης δύναμης σε διαφιλονικούμενες θαλάσσιες περιοχές της Κορεατικής Χερσονήσου, κατηγόρησαν την Πιονγκγιάνγκ ότι «είναι υψηλές οι πιθανότητες να επιτεθεί και πάλι» (όπως δήλωσε χτες ο επικεφαλής των νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών Γουόν Σέι-χουν).

ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Αναδημοσίευση από το www.iskra.gr


ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ!
Με χημικά και γκλομπς αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές φοιτητές στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνοικό κλοιό στην πρεσβεία της Μ. Βρεττανίας προς επίδειξη αλληλεγγύης στους Βρετανούς φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αυξήσεις των διδάκτρων.  Σύμφωνα με πληροφορίες από άλλα ενημερωτικά sites έχουν γίνει πέντε προσαγωγές νεαρών, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Η εργατική αλληλεγγύη ακαταμάχητο όπλο της εργατικής τάξης!
Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία και περικύκλωσαν το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ
Αμεση δυναμική, μαζική απάντηση στην πολιτική επιστράτευση που επέβαλε η κυβέρνηση για να ανακόψει τη μεγαλειώδη απεργία των ναυτεργατών, μετατρέποντας τα πλοία σε στρατόπεδα, επιχειρώντας ταυτόχρονα για λογαριασμό των εφοπλιστών, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, να «βάλει στο γύψο» το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της απεργίας, έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι στεριάς και θάλασσας, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε προχτές το απόγευμα το ΠΑΜΕ, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, συλλαλητήριο που συγκλόνισε ολόκληρο τον Πειραιά.
Στο πλευρό των ναυτεργατών, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ, Αλέκα Παπαρήγα, δείχνοντας ταυτόχρονα τους ακατάλυτους δεσμούς που συνδέει το ΚΚΕ με τους εργάτες της θάλασσας.

K.K.E :Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων

Κανένας μισθωτός δεν πρέπει να ξεγελαστεί απ' την προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματα κυβέρνησης - πλουτοκρατίας. Το νομοσχέδιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση με οδηγό τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών οδηγεί στην κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη δραστική μείωση των ήδη απαράδεκτα χαμηλών μισθών για όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για αύριο. Συνεργοί σε αυτό το αντεργατικό έγκλημα είναι οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ικανοποιεί και τις άλλες αξιώσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων που επιπλέον απαιτούν παράταση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς πληρωμή υπερωριών, κατάργηση του πενθημέρου και της Κυριακάτικης αργίας. Απαιτούν απόλυτη εξουσία και ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς για τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της  Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς για τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είναι εξωφρενικό, απαράδεκτο και πρωτοφανές με συμφωνία της ίδιας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στην κυβέρνηση  για την άμεση προώθηση του αντεργατικού νομοσχεδίου – «παραγγελίας» της τρόικα για να υπερισχύουν των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που θα προβλέπουν χαμηλότερους μισθούς. 

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ 10+1 ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

 
Εισαγωγική παρατήρηση: Είναι βασικό να μην εμπιστευόμαστε το Χαζοκούτι της TV για την ενημέρωσή μας, το χαζοκούτι στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χρησιμεύσει σαν μέσο χαλαρωτικής διασκέδασης. Να αναζητάμε την αλήθεια (ιεραρχικά) από το Διαδίκτυο, τις Εφημερίδες και Περιοδικά, και από το Ραδιόφωνο - εννοείται με κριτικό πνεύμα.


Το 1ο ψέμα : για να έχουμε ανάπτυξη θα πρέπει να μην έχουμε χρέη και ελλείμματα
Και η αλήθεια : μόνο η Ρουμανία του Τσαουσέσκου είχε μηδενισμένα χρέη και ελλείμματα, τον καιρό που έκλεινε το φως μετά τις 9 το βράδυ και έβαζε όριο στις διατροφικές μερίδες . Όλες οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν τεράστια ελλείμματα και χρέη με πρώτες τις ΗΠΑ. Επιπλέον όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν (σε απόλυτα μεγέθη ή και σε σχέση με το ΑΕΠ) χρέη υψηλότερα από την Ελλάδα. Το «κυνήγι» των χρεών και των ελλειμμάτων επινοήθηκε τα τελευταία χρόνια και είναι πρόσχημα για να επιβληθεί ο σύγχρονος Φασισμός- Νέα Τάξη (Νεοφιλελευθερισμός) σε βάρος των λαών και των εθνών – όταν τους σώθηκαν τα άλλα «επιχειρήματα». Με το πρόσχημα των «χρεών» μεθοδεύουν τον αφανισμό της μικρής ιδιοκτησίας (γη, σπίτι, οικονομίες, καταθέσεις) και την «εξαγορά» ή το κλείσιμό της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Το 2ο ψέμα : η Ελλάδα χρωστάει περίπου 300 δις, και Στάση Πληρωμής του «χρέους» σημαίνει ότι θα σταματήσει η πληρωμή συντάξεων και μισθών.
Και η αλήθεια: η Ελλάδα δεν χρωστάει δραχμή, έχει εξοφλήσει δυόμισι φορές το «χρέος» και συνεχίζει να πληρώνει τοκογλυφικά πανωτόκια (άλλο που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί χρωστάνε στην Ελλάδα τα κλεμμένα).

Συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων



Συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτυρόμενοι για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Φοιτητές και μαθητές θα συγκεντρωθούν  στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν  πορεία προς τη Βουλή.

Πηγή:www.enet.gr

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις θέσεις του ΣΕΒ και της κυβέρνησης 1/12/2010

Οι μεγαλοβιομήχανοι αποθρασυμμένοι αξιώνουν να αποφασίζουν αυτοί   το χρόνο εργασίας και το μισθό πείνας που θα δίνουν στους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση και η ΝΔ  όχι μόνο υιοθετούν τις αντιδραστικές τους επιδιώξεις αλλά και προπαγανδίζουν ως πατριωτικό καθήκον τη συναίνεση για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.
Η εργατική τάξη έχει και υποχρέωση και τη δύναμη να υπερασπιστεί και να κατακτήσει το δίκιο της, οργανώνοντας τώρα αποφασιστικά την ταξική αντεπίθεσή της κατά των κομμάτων και της ΕΕ που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της.

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΡΟΦΗ - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα, για επαφές με τους Οικολόγους Πράσινους.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Μόνικα Φρασόνι, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και πρώην συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, η Βούλα Τσέτση, γενική γραμματέας της ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο και ο Χρήστος Δουλκερίδης, ελληνικής καταγωγής Πράσινος υπουργός στέγασης στην τοπική κυβέρνηση των Βρυξελλών και περιφερειακός γραμματέας του Ecolo, του Πράσινου κόμματος στο γαλλόφωνο Βέλγιο.

Αποκλεισμός του Υπουργείου Εργασίας από δυνάμεις του ΠΑΜΕ



Στην συνάντηση πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας μας, της Υπουργού Εργασίας Κας Κατσέλη, με τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΕ, τη ΓΕΣΕΒΕ και την ΕΣΕΕ, με θέματα συζήτησης τη γενίκευση της ευελιξίας και ικανοποίηση των αιτημάτων των πολυεθνικών και επιχειρηματικών ομίλων για την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, για την κατάργηση των ΣΣΕ, αυτή τη στιγμή συνδικάτα και δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τη μαχητική τους παρέμβαση, μπλόκαραν το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
Γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσουν, γιατί είναι ορκισμένοι υπηρέτες της πλουτοκρατίας, εχθροί των εργαζομένων και των αγώνων τους, όμως δεν είναι ανίκητοι.

«Σπίθα» - κίνημα ζύμωσης ιδεών. Μίκης: Ανυπακοή στις κυβερνητικές αποφάσεις




«Ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, που -όπως είπε- προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις» ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσία του κ. Κακογιάννη, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου, ανακοίνωσε και επισήμως την ίδρυση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, το οποίο φέρει την ονομασία "Σπίθα".
Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα. Σημείωσε δε, ότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Στις 9:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος, η NASA θα ανακοινώσει μια σημαντική ανακάλυψη της αστροβιολογίας.

Όργιο φημών έχει ξεσπάσει μετά την ανακοίνωση της Nasa ότι θα προβεί την Πέμπτη σε ανακοινώσεις σχετικά με επιστημονική ανακάλυψη που έχει σχέση με την αναζήτηση ζωής έξω από τη Γη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση στο site της Nasa, "θα διεξαχθεί συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου για να συζητηθεί μία ανακάλυψη της αστροβιολογίας, που θα επηρεάσει την αναζήτηση αποδείξεων για ύπαρξη εξωγήινης ζωής".