Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Να φύγουν κυβέρνηση και πολιτικές fast-crack της κοινωνίας και των εργαζόμενων!

Στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τον ΣΕΒ, την Τρόικα και τους Τραπεζίτες, η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο! Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι άνθρωποι, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, δεν κατέστρεψαν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, όπως συνέβη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται πραγματικά για κυβέρνηση fast-crack της κοινωνίας και των εργαζομένων! Όλες οι δήθεν «αντιστάσεις» και «διαπραγματεύσεις» της Υπουργού Εργασίας και του ίδιου του Πρωθυπουργού κατέληξαν σε ένα νομοσχέδιο που οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη φτώχεια, στην άγρια εκμετάλλευση, στην ελαστική εργασία, στην ανεργία.

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπροσωπου Τύπου του ΣΥΝ, για το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Με το νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση διαλύονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, πλήττεται καίρια η δημοκρατία και ο κοινωνικός ιστός και εγκαθιδρύεται ένα καθεστώς ζούγκλας που αναγορεύει το δίκαιο των εργοδοτών σε απόλυτο νόμο.Αποτελεί βαθιά υποτίμηση του Κοινοβουλίου με διαδικασίες εξπρές να καλείται να ψηφίσει το πλέον αντιδραστικό νομοσχέδιο των τελευταίων δεκαετιών.Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός, με μία φτηνή κίνηση αντιπερισπασμού καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις προσπαθώντας να δημιουργήσει μια εικόνα τεχνητής συναίνεσης.

ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 


  • Να ανατραπεί το Μνημόνιο – Nα μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του καπιταλισμού
  • Όχι στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας – να απαγορευτούν οι απολύσεις – δικαίωμα στη δουλειά
  • Κόψτε τα κέρδη των τραπεζιτών – όχι τους μισθούς των εργατών
  • Διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση στους καπιταλιστές κάτω από εργατικό έλεγχο

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Πρόκληση και απειλές σε εργαζόμενους και άνεργους.Όσες κορόνες κι αν σηκώσει ο πρωθυπουργός, όσα ψέματα κι αν πει, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ότι η πολιτική της υπαγορεύεται από τα συμφέροντα του ΣΕΒ και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου

Την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω παρουσίασε ο πρωθυπουργός, σε ό,τι αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης και το ποιον ωφελούν
  

Την στιγμή που η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της εντός και εκτός Ελλάδας κατεδαφίζουν και τα τελευταία ψήγματα των εργατικών κατακτήσεων στην Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου, απαντώντας στην Αλέκα Παπαρήγα, παρουσίασε την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω, λέγοντας ότι «δεν θα κάνουμε πίσω στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται να κάνουμε για να μπορέσει να υπάρξει ελπίδα, σιγουριά και ασφάλεια σε αυτόν τον τόπο και αυτά που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς για να διασφαλίσουμε σιγουριά και ασφάλεια ακόμα και στον εργαζόμενο που σήμερα απειλείται με τη μεγαλύτερη απειλή, αυτή της ανεργίας».

Άρθρο της Ελεάννας Ιωαννίδου, εκπροσώπου τύπου των Οικολόγων Πράσινων. Ανήλικοι «τρομοκράτες», εξιλαστήρια θύματα στη Λάρισα - Η εξέγερση των νέων δεν είναι τρομοκρατία

Άρθρο της Ελεάννας Ιωαννίδου* στο PressInAction.gr

Tη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας πιθανόν να έχει πάρει την απόφασή του. Μπορεί να έχει αναβάλει, να έχει αθωώσει, να έχει καταδικάσει. Θα έχει, όμως, στο εδώλιό του κατηγορούμενους ως τρομοκράτες ένδεκα εφήβους, που συμμετείχαν, μαζί με χιλιάδες άλλους συνομηλίκους τους σε ολόκληρη την χώρα, στις πορείες διαμαρτυρίας που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Με δεδομένη την τελεσίδικη απαλλαγή των ενηλίκων συγκατηγορουμένων τους και την δυσκολία εξατομίκευσης της ποινικής ευθύνης σε μαζικές κινητοποιήσεις, πολύ φοβάμαι πως η δίκη αυτή γίνεται, για να λειτουργήσουν οι ανήλικοι αυτοί ως εξιλαστήρια θύματα για προληπτικούς και μόνο λόγους.
Μ΄άλλα λόγια, ένδεκα νέοι βρίσκονται κατηγορούμενοι ως τρομοκράτες «για παραδειγματισμό».

Θερμός χειμώνας στη διεθνή οικονομία! Μπορεί να φέρει την Άνοιξη;


Tου Χάρη Σαββίδη
ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση


Η παγκόσμια κρίση, που ξεκίνησε από τις αμερικανικές τράπεζες, πέρασε στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, οδήγησε σε πρωτόγνωρη ύφεση την παγκόσμια οικονομία και εξελίχθηκε σε παγκόσμια κρίση δημοσίου χρέους, είναι έτοιμη να περάσει σε μια νέα φάση, καθώς το πολιτικό σύστημα σε κράτη της Ευρωζώνης «τρίζει» συθέμελα. Το ότι αμφισβητείται η πολιτική σταθερότητα μίας εκ των 5 ισχυρότερων οικονομικών περιοχών του πλανήτη είναι ενδεικτικό της ραγδαίας κλιμάκωσης της παγκόσμιας κρίσης. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το νέο «μέτωπο» βρίσκεται στην Ευρωζώνη.

Απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στη Βουλή δήλωσε για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό:
«Θα δώσουμε μια σκληρή μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή, κυρίως στους κοινωνικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις και με τον κόσμο που σας ψήφισε και σήμερα αισθάνεται προδομένος. Εμείς, θα δώσουμε μια σκληρή μάχη και στο Κοινοβούλιο, Δευτέρα και Τρίτη, έστω και με αυτές τις υποτιμητικές διαδικασίες για το Κοινοβούλιο και για τον θεσμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και θα ζητήσουμε –δεν έχουμε την δυνατότητα ως κοινοβουλευτική ομάδα, έχουμε 9 Βουλευτές- και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ονομαστική ψηφοφορία.

Pώσοι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί (ΓMO) είναι επιβλαβείς για τα θηλαστικά. Oι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ζώα που τρώνε ΓM ζωοτροφές, χάνουν την ικανότητά τους να αναπαράγονται.


Pώσοι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί (ΓMO) είναι επιβλαβείς για τα θηλαστικά. Oι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ζώα που τρώνε ΓM ζωοτροφές, χάνουν την ικανότητά τους να αναπαράγονται.

Σχετικά με το πείραμα, το οποίο διεξήχθηκε από την Eθνική Ένωση για τη Γονιδιακή Aσφάλεια και από το Iνστιτούτο Oικολογικών και Eξελικτικών Προβλημάτων της Pωσίας, ο Δρ Alexei Surov δήλωσε: «Eπιλέξαμε αρκετές ομάδες χάμστερ, τα διατηρήσαμε σε ζεύγη σε κλουβιά και τους δώσαμε συνηθισμένη τροφή, όπως πάντα. Στη μία ομάδα δεν προσθέσαμε τίποτα, όμως τη δεύτερη την ταίσαμε με σόγια, η οποία δεν περιείχε ΓM συστατικά, την τρίτη με κάποια περιεκτικότητα γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών και την τέταρτη με αυξημένη ποσότητα ΓMO».

ΡΩΣΙΑ: Στον «αέρα» η αντισοβιετική εκδοχή για το Κατίν


Με ανοιχτή επιστολή απευθύνθηκε ο Βίκτορ Ιλιούχιν, πρώην γενικός εισαγγελέας της ΕΣΣΔ και βουλευτής σήμερα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχετικά με την υπόθεση του Κατίν και τις δηλώσεις του στα πολωνικά ΜΜΕ ο Ρώσος Πρόεδρος. Στη μακροσκελή επιστολή σημειώνεται μεταξύ άλλων πως εκείνοι οι «επιστήμονες», που ενεργά δρουν στους κυβερνητικούς κύκλους και στους κύκλους του Κρεμλίνου, προωθώντας την εκδοχή πως για την εκτέλεση των Πολωνών αξιωματικών ευθύνονται οι αρχές ασφαλείας της ΕΣΣΔ κι όχι οι ναζί, λαμβάνουν από τη Βαρσοβία τα μεγάλα χρηματικά ποσά.