Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το θάνατο του Μπάμπη Γκολέ


Ένας μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, ένας αυθεντικός ρεμπέτης, ο Μπάμπης Γκολές έφυγε για το στερνό ταξίδι, αφήνοντας φτωχότερο το ελληνικό τραγούδι, έχοντας διαγράψει σ' αυτό φωτεινή τροχιά. Με το τραγούδι του συντρόφεψε τον λαό μας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες αποτυπώνοντας σε αυτό τους καημούς, τους πόθους, τα πάθη και τις ελπίδες του, όπως έκανε και με τη συμμετοχή του σε συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς, έξω από την πύλη του εργοστασίου, κατά τον 9μηνο αγώνα τους.

Γκάλοπ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία.Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5 %.Ακολουθεί η ΝΔ με 27 %.Το ΚΚΕ φτάνει το 6 % και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 1 %.Στο 9% οι αναποφάσιστοι.



Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίες μονάδες στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, από 29,5% στην προηγούμενη μέτρηση (28-30 Δεκεμβρίου), ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 27% από 25% που είχε την προηγούμενη φορά. 

Ακολουθεί το Ποτάμι με 6,5%, το οποίο εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 1,5% από την προηγούμενη μέτρηση.

Την τέταρτη θέση διεκδικούν τόσο το ΚΚΕ, όσο και η Χρυσή Αυγή με 6%.

«Σύμφωνο για το Ευρώ»: Το Μνημόνιο των Μνημονίων! Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο enikos.gr.

 Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Ο κ.Σαμαράς εγγυάται την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και απειλεί ότι μόνο εκείνος μπορεί να την διασφαλίσει ειδάλλως – εκτός ΕΕ, εκτός Ευρωζώνης και εκτός ευρώ – η Ελλάδα θα καταστραφεί…
    Ο κ.Τσίπρας δηλώνει ότι το «εθνικό νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ», ότι τίποτα δεν θα διαταράξει αυτή τη σχέση και ως εκ τούτου διαβεβαιώνει (συνέντευξη στη χτεσινή Real News) ότι η κυβέρνησή του θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν εντός του Μάρτη για να είναι συνεπής απέναντι στους εταίρους.

ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ εκλογές 2015. Το διαδικτυακό σποτ της εκλογικής συνεργασίας.

Το διαδικτυακό σποτ της εκλογικής συνεργασίας.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον τ/ς STAR σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον τ/ς STAR



Να ξεκινήσουμε ζητώντας ένα σχόλιό σας για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και τη χτεσινή πολύ μεγάλη κινητοποίηση.

«Δυστυχώς όλες αυτές οι αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί, η κρίση και τα προβλήματα που βιώνει το σύστημα σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου και σε ισχυρές οικονομίες, μαζί με τα παιχνίδια που γίνονται για τα δικά του συμφέροντα από μυστικές υπηρεσίες μέχρι ολόκληρες κυβερνήσεις, κράτη και άλλα συμφέροντα, βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς. Τέτοιο φαινόμενο είναι και αυτό το ζήτημα του «κινήματος των τζιχαντιστών» -πως λέγονται- του ισλαμικού κράτους κλπ.
Εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή ως ΚΚΕ την αλληλεγγύη μας, τη συμπαράσταση, ταυτόχρονα με τη θλίψη την οργή, για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων στη Γαλλία, όπως και πιο πριν σε άλλες χώρες του κόσμου, με τις εκτελέσεις και όλα αυτά που έχουν δει τα μάτια μέσα από τα ΜΜΕ, το κύριο όμως ζήτημα είναι να δούμε, να σκεφτούμε, τι κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά. 

Αποδυνάμωση ή ενίσχυση του ΚΚΕ και της ελπίδας για την ανατροπή της ολιγαρχίας που μας εξουσιάζει ; Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.


Το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά δεν μου προκαλεί καμιά έκπληξη. Αποδεικνύει πως οι δεξιοί πολιτικοί είναι εντελώς δογματικοί και συντηρητικοί ,"παίζουν" με τον φόβο και τον μικροαστισμό του Έλληνα πολίτη.



Ο Σαμαράς προσπαθεί μέσα από το σποτ αυτό να πείσει τα παιδιά που παίζουν μπάλα (δηλαδή τους συντηρητικούς γονείς τηλεθεατές) ,πως ναι μεν τα πράγματα είναι δύσκολα για την πατρίδα και τον λαό αλλά στο βάθος του τούνελ υπάρχει φως γιατί η Νέα Δημοκρατία κυβερνά με το σωστό τρόπο.

Η αλήθεια είναι όμως πως από το τέλος του εμφυλίου και μετά την Ελλάδα την κυβερνούν αποκλειστικά τα κόμματα του καπιταλισμού, δεξιά, κεντρώα, σοσιαλδημοκρατικά με τα διάφορα δεκανίκια τους.Μέχρι και η ακροδεξιά πήρε την εξουσία 7 χρόνια με το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Το Σάββατο 17 Γενάρη, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει η ΚΝΕ μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.



Το Σάββατο 17 Γενάρη,στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει η ΚΝΕ μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. Μπροστά στις εκλογές στις 25 Γενάρη καλεί τους νέους να δώσουν μαχητικά το «παρών» με σύνθημα «Αρκετά! Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια μας. Τώρα δυνατό ΚΚΕ».
Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ψηφοδέλτιο ελπίδας του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας !

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ 2015
ΑΤΤΙΚΗ


Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

1. Βουρδουμπά Τατιάνα, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος ΔΣ Σωματείου
Χρηματοπιστωτικού
2. Γαρδούνη Τόνια, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
3. Ζαφειρίου Ελένη, δικηγόρος
4. Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, τυπογράφος, μέλος της Πανελλαδικής
Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ
5. Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα), δημοσιογράφος, συνεργαζόμενη
6. Καφαντάρη Λίλα, ηθοποιός, περιφερειακή σύμβουλος Ν. Αιγαίου

Ξανά τα ίδια με τους ίδιους ; Ή ξανά τα ίδια με τους άλλους ; Προεκλογικό Σποτ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.


 Εκλογές 25 Ιανουαρίου 2015 , Προεκλογικό Σποτ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας


Ζητάνε άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου !

Αίτημα για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και υποψήφιου βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές,Σωτήρη Ζαριανόπουλου,κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής διώκεται μαζί με τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη»Αννα Ανανιάδου επειδή, με την ιδιότητα του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στελέχους του ΠΑΜΕ, στις 17 Δεκέμβρη 2009, μέρα απεργίας, πρόβαλλε μέσα από την τότε δημόσια τηλεόραση της ΕΤ-3 τις θέσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, που συστηματικά αποκρύπτονται και διαστρεβλώνονται από τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ.

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-Μ.ΑΡ.Σ. στις εκλογές της 25/1.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές  της 25ης Γενάρη μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και άλλα ανατρεπτικά ρεύματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, στη βάση της κοινής πολιτικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε.


Το όνομα του ψηφοδελτίου είναι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ με υπότιτλο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ / ΣΤΡΙΩΝ.
Οι υποψήφιοι ανά εκλογική περιφέρεια είναι (όπως ανακηρύχθηκαν από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία)

Α' Αθήνας   

ΑΡΓΥΡΗ ΝΙΚΗ του Ευαγγέλου

Σχόλιο του KKE για τις δολοφονικές επιθέσεις στη Γαλλία [11/1/2015]

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Η θλίψη και η οργή για τις εγκληματικές επιθέσεις στη Γαλλία πρέπει να στραφεί και εναντίον όσων δημιούργησαν ή στήριξαν τις ομάδες των «Τζιχαντιστών», και σ' αυτό η ΕΕ έχει μεγάλη ευθύνη.