Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Να πάρουμε στα χέρια μας την Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Η ένταση της επίθεσης ενάντια στο λαό και το βάθεμα της εξάρτησης αποτελούν τη μόνη διέξοδο για την άρχουσα τάξη και το πολιτικό τους προσωπικό (παλιό και «νέο»), ώστε να παραμείνουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να αποτελούν πυλώνα της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής στην περιοχή.
Παρά τα αδιέξοδα του αστικού πολιτικού προσωπικού αλλά και τη συνολική αμφισβήτηση του λαού απέναντι τους που εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία, κανένα τμήμα αυτού του χώρου και αυτής της τάξης δεν είναι διατεθειμένο να ξεκόψει από τη βασική στρατηγική της επίθεσης στο λαό και της έντασης της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές.
Η επίθεση, λοιπόν, του συστήματος δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα. Δεν είναι μια παρένθεση που θα την διαδεχθούν η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Η επίθεση αυτή επιδιώκει να διαμορφώσει τους όρους της ζωής μας για τα επόμενα χρόνια.. Δεν έχει όρια που να εξαρτώνται από διεργασίες και ανακατατάξεις στο πλαίσιο του συστήματος.
Το μόνο όριο που μπορεί να συναντήσει είναι το τείχος που μπορεί να ορθώσει το μέτωπο πάλης των λαϊκών δυνάμεων. Γίνεται καθαρό ότι η οικοδόμηση αυτού του μετώπου πάλης είναι σήμερα η άμεση προτεραιότητα και αποτελεί όρο υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού μας να ζήσει. Στην κατεύθυνση οικοδόμησης αυτού του μετώπου πρέπει να στοχεύσουν οι πιο επίμονες, συνεχείς, σοβαρές και αποφασιστικές προσπάθειές μας.
Από το 2003 το ΚΚΕ(μ-λ) επιχείρησε να μορφοποιήσει και να επεξεργαστεί την κατεύθυνση αυτή με την οποία αν και κινείται πιο συστηματικά από τότε. Η πρότασή μας απευθυνόταν στα κοινωνικά λαϊκά στρώματα, αυτά που σε μια πορεία μπορούν να συνενώσουν τις κινήσεις τους και τα πυρά τους προκειμένου να αντισταθούν και να ανατρέψουν την επίθεση.
Η πρότασή μας αυτή δεν προχώρησε αν και ήταν αντικειμενικά αναγκαία. Αν εξαιρέσουμε τις δυνάμεις και την επιρροή του ΚΚΕ(μ-λ) καμιά άλλη, μικρότερη ή μεγαλύτερη συλλογικότητα δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό το καθήκον. Για χρόνια εισπράτταμε την απάντηση ότι είχαν «άλλες προτεραιότητες». Η πρόταση του μετώπου φαινόταν ανεπαρκής, αμυντική, χωρίς πολιτικό στίγμα κ.λπ.. Ήταν, βλέπετε, σε εξέλιξη τα μεγαλεπήβολα σχέδια για «λαϊκή εξουσία», για «μεγάλη Αριστερά», για «πόλο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς», για «ενότητα των ομοϊδεατών».

O ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ AΡΙΣΤΕΡΑΣ.Του Γιώργου Δελαστίκ.

Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Eξακολουθούν να μην έχουν προκηρυχθεί οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες υποτίθεται ότι θα διεξαχθούν το αργότερο σε ένα μήνα! Eίναι προφανές ότι η αστική τάξη, οι Γερμανοί επικυρίαρχοι, το ΠAΣOK και η NΔ θέλουν να τις κάνουν κυριολεκτικά «στη ζούλα», καθώς οι πολιτικοί των δύο αστικών κομμάτων εξουσίας δεν είναι δυνατόν να εμφανιστούν σε δημόσιες πολιτικές συγκεντρώσεις χωρίς τον κίνδυνο να προκληθούν γιουχαΐσματα ή γιαουρτώματά τους, ακόμη και ξυλοδαρμοί τους από θερμόαιμους πρώην ψηφοφόρους τους που τους οδήγησαν στην εξαθλίωση με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αρχικά, του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα που κυβέρνησε ποτέ αυτή τη χώρα και τη συγκυβέρνηση Bενιζέλου - Σαμαρά στη συνέχεια.

Δήλωση Μανώλη Γλέζου σχετικά με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας για τις γερμανικές επανορθώσεις.


Δήλωση Μανώλη Γλέζου

Η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε δημοσιογραφική ερώτηση, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική.
Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δις εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3 1/2 δις δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δις ευρώ.

Συγκυβέρνηση Παπαδήμου με ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ-Συνένοχοι στην εξόντωση του λαού.

Συγκυβέρνηση Παπαδήμου



Από το Μάη του 2010, που υπογράφτηκε το 1ο μνημόνιο, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η συγκυβέρνηση Παπαδήμου με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (και αρχικά με ΛΑ.Ο.Σ.) έχουν φορτώσει στις πλάτες του λαού μέτρα ύψους περίπου 50 δισ. ευρώ, με περικοπές σε δαπάνες και χτύπημα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Κατά δήλωση του Αντ. Σαμαρά, η ΝΔ «ψήφισε το 60% των νομοσχεδίων» που κατατέθηκαν στη Βουλή πριν η ίδια μπει στη συγκυβέρνηση, τον περασμένο Νοέμβρη, όσο δηλαδή υλοποιούνταν το 1ο μνημόνιο.

Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεντεύξεις Βενιζέλου - Σαμαρά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.


Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ 

Ημέρα πρωταπριλιάς διάλεξαν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς για να μας πουν πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο στις εκλογές και η ΝΔ αυτοδύναμη. Από ψέματα  χορτάσαμε  όλο το προηγούμενο διάστημα, τα ψέματα όμως τελειώνουν καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά φαίνεται ρεαλιστική μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης με κορμό τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Ζαν Λικ Μελανσόν: Στόχος μας είναι να πάρουμε την εξουσία !


Συνέντευξη στην Ελένη Τσερεζόλε- ΑΥΓΗ:


 Ο υποψήφιος του Αριστερού Μετώπου, Ζαν Λικ Μελανσόν, αναδεικνύεται πλέον ως η έκπληξη των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Με ποσοστό στο 14% με ανοδική τάση, πιέζει εξ αριστερών έναν "χλομό" Φρανσουά Ολάντ, ενώ έχει ισοπεδώσει την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. Στη μακρά συνέντευξη που παραχώρησε στην "Αυγή" της Κυριακής μιλάει για την κρίση, την Ελλάδα, την Αριστερά, την Ευρώπη.

* Οι διαδοχικές κυβερνήσεις του κ. Παπανδρέου και του μη εκλεγμένου κ. Παπαδήμου, στην Ελλάδα, επαναλαμβάνουν ότι για την έξοδο από την κρίση δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η γενικευμένη λιτότητα. Αυτό, κατά τη γνώμη σας, ισχύει;

Χάος είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα-Από τον ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ



Έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους τα κόμματα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που βαδίζουν στις εκλογές με σημαία τους το αποπροσανατολιστικό δίλημμα «Ευρώπη ή χάος», για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας που με το γνωστό κυνισμό τους διατυμπανίζουν ότι οι μισθοί πρέπει να πέσουν στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Κροατίας για χάρη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Κανένας από τους λαλίστατους εκπροσώπους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ δεν έχουν βγάλει «κιχ» για τις δηλώσεις Τόμσεν, Ματίας, που φυσικά εκφράζουν αυθεντικά τη βούληση της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Απάντηση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ.


Η ηγεσία του ΚΚΕ πήρε δημόσια θέση στην επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με ολοσέλιδο άρθρο στον Ριζοσπάστη, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012.

H Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην επιστολή της, ανέφερε ότι «εκτιμώντας το βάθος της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα τεράστια προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας αλλά και το ότι ωριμάζουν κρίσιμες κοινωνικές και ταξικές αναμετρήσεις», ζήτησε «άμεσα συνάντηση αντιπροσωπειών, για μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων πάνω στα εξής δυο ζητήματα»:  

Γκάλοπ της Rass στην Β'Αθηνών για την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Στην πρόθεση ψήφου πρώτη είναι η Ν.Δ 14,7 % και στην δεύτερη θέση μαζί σχεδόν το ΠΑ.ΣΟ.Κ 10,2 %, η ΔΗ.ΑΡΙ. 10,1 %, το Κ.Κ.Ε. 10,0 %, ΣΥ.ΡΙΖ.Α 9,8 %.Ψηλά στο 9,4 % οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.Στο 2 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.Αδιευκρίνιστη ψήφος και Λευκά-Άκυρα στο 15,6 %.Ποια είναι τα ποσοστά στις έγκυρες ψήφους και στους αποφασισμένους.Σχόλιο του Red Star.

Δημοσκόπηση της Rass στην Β'Αθηνών


Η έρευνα διεξήχθη από 21 έως και 23 Μαρτίου 2012 με 1.202 συνεντεύξεις στην B’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.Το κόμμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α συμπεριλαμβάνεται (κακώς) στο πίνακα της Rass πάνω στην επιλογή άλλο αλλά συγκεντρώνει σύμφωνα με την εφημερίδα Το Παρόν ποσοστό 2,0 %.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή αδιευκρίνιστης ψήφου και άκυρων λευκών διαμορφώνονται ως εξής: (Στη παρένθεση βλέπετε το ποσοστό που πήρε το κάθε κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2009.)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Οι απουσίες ... εξαγοράζονται με ψήφο!«Πέρυσι σας γλίτωσα από τις απουσίες... κανονίστε τι θα κάνετε στις εκλογές...».



«Πέρυσι σας γλίτωσα από τις απουσίες... κανονίστε τι θα κάνετε στις εκλογές...». Το κάλεσμα αυτό εκλογικής στήριξης απεύθυνε σε μαθητές της Γ' Λυκείου σε σχολείο των Ιωαννίνων, καθηγητής που είναι στέλεχος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και πιθανά υποψήφιος βουλευτής. Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία απόπειρα χειραγώγησης και εξαγοράς των νεανικών συνειδήσεων. Αποτελεί όμως ένα χαρακτηριστικό και ενδιαφέρον παράδειγμα για το τι θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές, μέχρι πού μπορεί να φτάσει το όργιο ρουσφετιού και ομηρίας των ψηφοφόρων.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ για τις εκλογές.



Η οργή του λαού δεν ξεκινάει από τις κάλπες, δεν θα τελειώσει στις κάλπες, αλλά μπορεί  και πρέπει να εκραγεί και στις κάλπες, τραντάζοντας το σαπισμένο αστικό πολιτικό σύστημα και πυροδοτώντας το μαζικό κίνημα για την ανατροπή του.
Η οργή του λαού δεν ξεκινάει από τις κάλπες αλλά από την φτώχεια, την ανεργία, την πείνα, την εξαθλίωσηπου τον καταδίκασε και τον καταδικάζει επ’ αόριστο η τροϊκανή Μαφία του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοκαναλαρχών-μεγαλοεκδοτών, όλων των καπιτα-ληστών και των πολιτικών πρακτόρων τους, του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων, φανερών και μασκαρεμένων.ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΡΑΜΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ!

Σχόλιο του KKE για το νέο φορολογικό που σχεδιάζουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ



Η συζήτηση στη διακομματική επιτροπή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ για το νέο φορολογικό που θα φέρουν μετά τις εκλογές είναι αποκαλυπτικά ανατριχιαστική.
Αν μείνει κάτι από το εισόδημα της καταχρεωμένης λαϊκής οικογένειας μετά τη συνεχή και άγρια σφαγή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, τα άγρια χαράτσια και την ακρίβεια, τότε αυτό θα το φορολογήσουν ακόμα πιο βαριά ώστε να αυξηθούν οι φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κίνητρα προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, το μεγάλο κεφάλαιο.

Της σκούπας το... ανάγνωσμα-Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Κάνατε τον οίκο του πατρός μου οίκον εμπορίου, ανέκραξε ο Ναζωραίος και πήρε το φραγγέλιο, μαστίγιο δηλαδή, και πλάκωσε στο ξύλο τους σαράφηδες, τους αργυραμοιβούς, τους ληστές τοκογλύφους με τα παγκάκια τα στημένα έξω από το Ναό. Κι ύστερα έξαλλος αναποδογύρισε τα μαγαζάκια τους, κλώτσησε την πραμάτεια τους, βοηθούμενος προφανώς κι από μαθητές και πλήθος που όμως δεν πρόλαβαν μήτε διανοήθηκαν να τον σταματήσουν. Κατάπληκτοι οι... πιστοί, με εγκεφαλικό οι... πνευματικοί ταγοί τους, είδαν τον υιό του Ανθρώπου κατά τον ίδιον, τον υιό του Θεού κατά τους αντιπάλους του, να βγαίνει εκτός δεδομένου εαυτού μπροστά στην Αγορά και τη θεοποίησή της, έξαλλος για το εκμεταλλευτικό πάρτι των πιστών άμα τε και αφελών της εποχής.

Σχόλιο του Κώστα Ήσυχου μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου από την Κύπρο, σχετικά με τις «ΑΟΖ»



Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να αναφέρεται στο φλέγον θέμα των ΑΟΖ, όταν επί δεκαετίες το κόμμα του, αλλά και ο ίδιος, έχοντας την κυβερνητική και πολιτική ευθύνη που του αναλογεί,  να «αναλύει από μηδενική βάση» τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, στη βάση του διεθνούς δικαίου και της συνθήκης της θάλασσας του ΟΗΕ.
Η Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, δεν έχει οριοθετήσει με τις γειτονικές της χώρες την ΑΟΖ και σήμερα χωρίς να αναληφθεί καμία πολιτική ευθύνη,  αναφέρεται με «ελαφρά τη καρδία» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό και διεθνές θέμα.

Ενα βήμα μπροστά-Ο εργάτης πρέπει να επιβάλει το δίκιο του ως νόμο. Ενα βήμα μπροστά είναι και η ψήφος του στο Κόμμα του, το ΚΚΕ



Ποιος θυμάται το όνειρο της ΕΕ με τα χρυσά κουτάλια;
Έχει ήδη γίνει εφιάλτης για την εργατική τάξη.
Σ' αυτή την πραγματικότητα όποια μάσκα κι αν φορά μια διακυβέρνηση που αφήνει άθικτη την εξουσία του κεφαλαίου, οδηγεί στο απόλυτο χάος τους εργάτες.
Το ψέμα πάντα έχει κοντά ποδάρια όσο ισχυρό κι αν είναι.
***
Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανακοίνωσαν δουλειά μιας μέρας τη βδομάδα, δηλαδή τέσσερα μεροκάματα το μήνα. Αλλοι, πιο γαλαντόμοι καπιταλιστές, επιβάλλουν τριήμερη δουλειά τη βδομάδα.
Κοιτώντας τα πράγματα από τη σκοπιά της αστικής προπαγάνδας, μια νέα γενιά «προνομιούχων» εργατών γεννιέται. Αυτοί που θα έχουν τρία μεροκάματα απέναντι σ' αυτούς που θα έχουν ένα μεροκάματο. Πόσες φορές έχουμε δει αυτό το έργο; Απειρες.

Τετράδια που απεικονίζουν τον Σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν διχάζουν τους Ρώσους



Έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκάλεσε η κυκλοφορία τετραδίων για μαθητές στα οποία εικονίζεται ο Ιωσήφ Στάλιν, στο πλαίσιο μιας σειράς με τις "μεγάλες προσωπικότητες" της ρωσικής ιστορίας.