Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Με τις κάλπες αποδοκιμάσαμε Με τους αγώνες θα διεκδικήσουμε και θα ανατρέψουμε

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 6 Μάη επιβεβαίωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι το μέχρι πρότινος κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό της χώρας καταρρέει.
Μια κατάρρευση που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια και φάνηκε ότι θα είναι ανεπίστρεπτη με την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία με την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης εισέπραξε ξανά τις γνωστές «μούντζες», όπως πριν από έναν χρόνο στις πλατείες, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά αυτές «κρύβονταν» στις κάλπες. Και πολύ δικαιολογημένα, αφού πλήρωσε για όλη αυτή τη βάρβαρη και αντιδραστική-καπιταλιστική επίθεση σε βάρος του λαού, της οποίας ηγήθηκαν το ΔΝΤ και η ΕΕ.
Και όμως, αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η λαϊκή αγανάκτηση και η οργή σωρεύονταν με γοργούς ρυθμούς, ιδιαίτερα μετά το 2009. Ο λαός είχε «προειδοποιήσει» με τους αγώνες του, τις αντιστάσεις του, τις απεργίες του, τις διαδηλώσεις του και με τις πλατείες του, παρά το όργιο της κρατικής βίας και καταστολής που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Παπαδήμου. Μπορεί, λοιπόν, να μη φαντάζονταν όλοι οι εκπρόσωποι του συστήματος την έκταση και την ένταση της λαϊκής κατακραυγής, οπωσδήποτε όμως «ήξεραν». Γι' αυτό και καθυστερούσαν τις εκλογές, γι' αυτό και όταν τις αποφάσισαν επιχείρησαν με σωρεία εκβιασμών και διλημμάτων να μετριάσουν την ένταση της καταδίκης των κυρίαρχων κομμάτων.

ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αγγελική Φατούρου
Καθηγήτρια στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου
Την 9η Μαϊου, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, νίκη στην οποία τεράστια συμβολή είχε ο ελληνικός λαός [από την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ, μέχρι το φόρο αίματος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές εκτελέσεις και τις σφαγές ολόκληρων πόλεων και χωριών από τους ναζί στο όνομα της «συλλογικής ευθύνης» - Καλάβρυτα, Δίστομο, Κάνδανος, Κομμένο, Χορτιάτης, Δοξάτο κλπ], ελάχιστοι ασχολήθηκαν με αυτήν [δηλαδή την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης], είτε γιατί θέλουν να την ξεχάσουν, είτε υπό το κράτος της απειλής εξάπλωσης νεοναζιστικών-φασιστικών αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία, με τη σαρωτική άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και την είσοδό της στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μάη. Και αυτό όχι μόνον –και κυρίως- γιατί αποτελεί βαρύτατη προσβολή στην ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά γιατί πιθανόν προοιωνίζεται κινδύνους εκφασισμού, θυμίζοντας περιόδους Μεσοπολέμου και Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Τη Δευτέρα να πλημμυρίσει ο λαός το Πεδίον του Αρεως ! Οι προσυγκεντρώσεις.



Συγκέντρωση διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα, στις 8.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.



Οι προσυγκεντρώσεις
Οι προσυγκεντρώσεις για τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί στις 7.30 μ.μ., στα εξής σημεία:
-- Ομόνοια: ΝΕ Κεντρικού Τομέα, Νοτίου Τομέα, Πειραιά, Μεσογείων, ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Εισήγηση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Πανελλαδικό Συντονιστικό



Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΚΣΕ) εξέτασε σε συνεδρίασή της τα αποτελέσματα των εκλογών και την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται και εκτίμησε τα παρακάτω:
1.           Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια σημαντική νίκη  του λαού που επιφύλαξε μια συντριπτική ήττα στο «μαύρο μέτωπο» του Μνημονίου και στράφηκε κατά κύριο λόγο προς την αριστερά. Ταυτόχρονα ενισχύθηκαν συντηρητικές δυνάμεις με μια δήθεν «αντιμνημονιακή» ρητορεία (Ανεξάρτητοι Έλληνες). Ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη συνιστά η  άνοδος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που με την στήριξη κέντρων του συστήματος εκμεταλλεύτηκε την απελπισία και τη σύγχυση ανθρώπων του λαού, ενισχύθηκε από την ρατσιστική πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και πρόβαλε δημαγωγικά  ένα  «αντισυστημικό» προσωπείο.

«Eγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω» ! Πρωτοφανές περιστατικό με χρυσαυγίτη ελεγκτή σε τρόλεϊ



Επιβεβαιώνουν με χθεσινή ανακοινωσή τους οι συνδικαλιστές του ΗΛΠΑΠ το πρωτοφανές περιστατικό με τον χρυσαυγίτη ελεγκτή σε τρόλει της γραμμής 13 που συνέβη πριν από δύο ημέρες, στην οποία καταδικάζουν μάλιστα τη συμπεριφορά του συναδέλφου τους και τη χαρακτηρίζουν μεμονωμένη, που δεν εκφράζει το σύνολο των συναδέλφων.Αναλυτικότερα το περιστατικό συνέβη προ δύο ημερών στη γραμμή του τρόλεϊ 13 στην Ακαδημίας, όταν ελεγκτής, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετοί "παράνομοι" Έλληνες επιβάτες, χωρίς εισιτήριο ή χωρίς να έχουν προλάβει να το επικυρώσουν, επικεντρώθηκε σε δύο, Μπαγκλαντεσιανούς πιθανότατα, επιβάτες.
«Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα» φωνάζει προς το μέρος τους και αρχίζει να τους σπρώχνει προς τη μεσαία πόρτα του τρόλεϊ από το βάθος όπου βρίσκονταν.

Πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του επικεφαλής του συνδυασμού «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο», Αλ. Τσίπρα, στο CNBC


Το Γραφείο Τύπου, δίνει στη δημοσιότητα την πλήρη απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ», Αλέξης Τσίπρας, στο CNBC στις 10/5/2012,  προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαστρεβλώσεις και παρερμηνείες των λεγόμενών του, όπως αυτές που είδαν χθες το φώς της δημοσιότητας σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου.
Ακολουθεί η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης:

-       Πρώτα από όλα συγχαρητήρια. Εκπλαγήκατε από ένα τόσο καλό εκλογικό αποτέλεσμα;
Δεν εξεπλάγην διότι θεωρώ απολύτως λογικό ο ελληνικός λαός να καταδικάσει τα κόμματα που εφήρμοσαν ένα σχέδιο οικονομικής βαρβαρότητας. Ο ελληνικός λαός τα τελευταία δύο χρόνια έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, έχει μειωθεί το εισόδημά του, χιλιάδες κόσμος έχει μείνει άνεργος, πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι άνεργοι σε όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην Βουλή και τα καθήκοντα της Αριστεράς.



Της Χριστίνας Ζιάκα



Αυτή είναι η εποχή μας! Από την μια χαρά ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για τον εξευτελισμό ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και την εντυπωσιακή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι από την άλλη ανησυχία και ερωτηματικά για την επίσης εντυπωσιακή είσοδο της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) στη Βουλή, που την επέλεξαν 441 χιλ. ψηφοφόροι – το 6,97%. Όχι συνειδητοί Ναζί, αλλά όσοι πίστεψαν πως με αυτή την επιλογή θα τιμωρήσουν και θα εκδικηθούν καλύτερα τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες μας.

Ήταν αυτό το κριτήριο που επέτρεψε στην ΧΑ να αυξήσει τη δύναμή της κατά 2.000% (!!) από τις μόλις 19.636 ψήφους (0,29%) στις εκλογές του 2009. Να πάρει ψήφους όχι μόνο στις «γνωστές» γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας ή στις παραδοσιακά συντηρητικές περιοχές (Κορινθία 11,7%, Λακωνία 10,1%, Άργος 9,9% κ.λ.π.), αλλά και στις εργατογειτονιές της Β' Αθήνας, της Β' Πειραιώςκαι της Αττικής (Ταύρος 8,8%, Καισαριανή 9,4%, Περιστέρι 8,4%, Δραπετσώνα 9,3%, Νίκαια 9,1%, Πέραμα 11,5%, Ασπρόπυργος 13%, Ελευσίνα 10,9% κλπ).

Ο κ. Δραγασάκης τα είπε όλα!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ




Τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τι ακριβώς εννοεί;
Πόσα από αυτά που λέει τα εννοεί και τι εννοεί από όσα λέει;
*
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει το μνημόνιο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει τη δανειακή σύμβαση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τους τοκογλύφους και θα απαλλάξει το λαό από το χρέος;

ΚΚΕ :Να απελευθερωθούν τα στελέχη του ΚΚ Ισραήλ.



Τη σύλληψη των δύο μελών της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ καταδικάζει με ανακοίνωσή του και τοΤμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


«Παράλληλα με το σχηματισμό μιας αστικής κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" η οποία πιθανώς να συνδέεται και με τις ανάγκες διεξαγωγής ενός πιθανού ιμπεριαλιστικού περιφερειακού πολέμου, η αστική τάξη του Ισραήλ εντείνει την επιθετικότητα της εναντίον του "εσωτερικού εχθρού", του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ και άλλων λαϊκών αγωνιστών. Οι ισραηλινές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 2 μελών της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ, με την κατηγορία πως είναι "ύποπτοι για διατάραξη της ειρήνης".

Του Νίκου Μπογιόπουλου: Λυδία λίθος.


λυδία λίθος της πολιτικής πρότασης κάθε κόμματος,


σε ό,τι κι αν αναφέρεται αυτή η πρόταση, είτε η πρόταση αφορά στους μισθούς και στις συντάξεις, είτε στις εργασιακές σχέσεις, είτε η πρότασή του έχει να κάνει με την οικονομία, είτε με την εξωτερική πολιτική, είτε με τις δημοκρατικές ελευθερίες,
η λυδία λίθος, επαναλαμβάνουμε, για να κρίνουμε όχι μόνο το τι λέει, αλλά και το τι στην πραγματικότητα εννοεί το κάθε κόμμα, είτε αναφέρεται στα «μικρά» είτε στα «μεγάλα»,
είναι μία και μόνη:
Η στάση του απέναντι στην ΕΕ και στο κεφάλαιο.