Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες κατά του νέου νόμου για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. στη Θεσσαλονίκη



Έληξαν οι δύο πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν απόψε στη Θεσσαλονίκη και ήταν ενάντια στο νέο νόμο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Η πορεία που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ ξεκίνησε γύρω στις οκτώ το απόγευμα από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία πραγματοποίησαν φοιτητές και κινήσεις της αριστεράς.

4 χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές του 2007- Ανακοίνωση του Συνασπισμού Ηλείας



Ανακοίνωση του Συνασπισμού Ηλείας

Πέρασαν 4 χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στο νομό μας, πυρκαγιές που έκαψαν πάνω από 1.000.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, πάνω από 30.000 ζώα, 4.000.000 ελιές, 1.500 κατοικίες και το φρικτότερο όλων 26 συμπολίτες μας. Τέσσερα χρόνια εγκληματικής αδιαφορίας και εγκατάλειψης της πυρόπληκτης Ηλείας.
Για την Ηλεία η άρση των συνεπειών της καταστροφής παραμένει ζητούμενο. Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού για υποδειγματική πράσινη ανάπτυξη του νομού μας, δεν ήταν τίποτε άλλο από μια προεκλογική τότε επικοινωνιακού τύπου εξαγγελία, δύο χρόνια μετά δεν έχει υλοποιηθεί απ’ όσα υποσχέθηκε τίποτε.

ΚΥΠΡΟΣ-Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για την Οικονομία



Η χώρα μας διέρχεται ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές σ΄ότι αφορά την οικονομία. Παρόλο που το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα συγκρίνονται ευνοϊκά μ΄αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η έλλειψη ρευστότητας, η δυσκολία δανεισμού, η εξάρτηση του τραπεζικού τομέα από την Ελλάδα και η πολυδιάσπαση στο εσωτερικό μέτωπο δημιουργούν πολύ αρνητικό κλίμα.
Η συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης είναι η λήψη μέτρων που από τη μια θα καθησυχάζουν τους οίκους αξιολόγησης και κατ΄επέκταση και τις αγορές και από την άλλη θα αυξάνουν τα έσοδα του κράτους με στόχο την αποτελεσματική του ανταπόκριση στις σημερινές ανάγκες.

ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ-Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Η επικείμενη ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη ως αποτέλεσμα του σχεδόν εξάμηνου πολέμου που διεξάγουν εναντίον του οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟθέτει εκ νέου επί τάπητος ένα κολοσσιαίο θέμα, τη σοβαρότητα του οποίουδεν έχει συνειδητοποιήσει ο κόσμος ευρέως. 
Ανεξαρτήτως του αν συμπαθεί ή απεχθάνεται κανείς τον Μουαμάρ Καντάφι, το αναμφισβήτητο γεγονός είναι πως η Λιβύη θα αποτελέσει την τέταρτη κατά σειρά χώρα η οποία πέφτει θύμα πολεμικής επίθεσης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα - την τελευταία δωδεκαετία, αν θέλουμε να είμαστε απολύτως ακριβείς.

Κόβονται οι μόνιμοι από τα σχολεία, μπαίνουν οι "φτηνοί" ωρομίσθιοι


Με... την ώρα θα "λειτουργήσουν" φέτος τα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες διορισμούς εκπαιδευτικών για... γέλια και για κλάματα. Μόλις 546 μόνιμους εκπαιδευτικούς θα στείλει στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα χιλιάδες κενά θα καλυφθούν, στην πλειοψηφία τους, με ωρομίσθιους. Λίγο μετά την ανακοίνωση των διορισμών, δόθηκε στη δημοσιότητα Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη 20.720 αναπληρωτών και ωρομισθίων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρώην υπουργός έβαλε κρατούμενους να της βάψουν το σπίτι!!


H πρώην υπουργός με τον πρώην πρωθυπουργό
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση πρώην υπουργού η οποία έβαλε δύο κρατούμενους που εξέτιαν την καταδίκη τους προσφέροντας κοινωνική εργασία να κάνουν επισκευές στο σπίτι της.
 
Πρόκειται για την Τζάκι Σμιθ, πρώην υπουργό Εσωτερικών, η οποία δήλωσε ότι οι δύο κρατούμενοι "είχαν ελεύθερο χρόνο, οπότε έπρεπε να τους βάλει να εργαστούν στην κατοικία της".

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη συνέντευξη των Υπουργών Α. Λοβέρδου & Π. Μπεγλίτη.



Για μια ακόμη φορά ο υπουργός κ. Λοβέρδος κατέφυγε σε απαράδεκτες  συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, για να δικαιολογήσει την εγκληματική πολιτική της χορήγησης του ναρκωτικού μεθαδόνη, ως υποκατάστατο στην ηρωίνη, αντί να στηρίξει τα προγράμματα απεξάρτησης.
Μετατρέπει τα νοσοκομεία και μάλιστα και τα στρατιωτικά σε κέντρα συντήρησης και τις αυλές τους σε κέντρα διακίνησης και εμπορίου, ενώ παράλληλα επιχειρεί τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα


Η υπόθεση της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί από την κυβέρνηση σε ένα παιχνίδι εξουσίας και σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια για να σκεπαστούν τα άλλα προβλήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. 
Η σημερινή εικόνα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με την ανομία, το διοικητικό αλαλούμ, την επιλεκτική εφαρμογή κανονισμών, την συγκάλυψη παρανομιών, την ατιμωρησία, και τους παράγοντες του υποκόσμου ή πρόσωπα μαριονέτες που λυμαίνονται ποδοσφαιρικές ομάδες, είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας όλων των προηγούμενων δεκαετιών στον αθλητισμό.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο



Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμφανίζει ως κάθαρση τις παρεμβάσεις της και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τον άγριο πόλεμο ανάμεσα σε επιχειρηματικά κυκλώματα για τον έλεγχο του ποδοσφαίρου της σήψης και της διαφθοράς. Οι φίλαθλοι που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το ποδόσφαιρο του κέρδους, δηλαδή της διαφθοράς, δεν εξυγιαίνεται.

Συνομιλίες του Ρώσου προέδρου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.



Άρχισαν στη Σιβηρία οι συνομιλίες του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιανγκ και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Προηγουμένως τη συνάντηση των δύο ηγετών είχε επιβεβαιώσει το Κρεμλίνο.

Χυδαίο «χιούμορ» του ΣΚΑΪ για ακόμα μια φορά...


Με «χιούμορ» βγαλμένο από το βόθρο της προπαγάνδας ενάντια στις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις και την ταξική τους πρωτοπορία, ο ΣΚΑΪ επιστράτευσε στη συκοφάντηση της χτεσινής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό τη μεσημεριανή σατιρική - κατά την άποψή τους - εκπομπή «Ιδρυμα». Με κρυάδες και εμετικές εξυπνάδες, οι συντελεστές της εκπομπής παρουσίασαν τους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία σαν «κομάντο του Περισσού», που «εκπαιδεύτηκαν στη Βόρεια Κορέα και είναι εμβολιασμένοι για να μην προσβληθούν από τον νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό».

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Ο ΚΑΝΤΑΦΙ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!



Αναδημοσίευση από www.iskra.gr
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!.ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
Η "Ίσκρα" δεν πανηγυρίζει, μαζί με το βρώμικο διεθνή ιμπεριαλιστικό συρφετό, την νίκη, τάχα, της "δημοκρατίας" στη Λιβύη ως αποτέλεσμα της επικείμενης πτώσης του Καντάφι.
Από την πρώτη στιγμή η "Ίσκρα" κατήγγειλε τον βάρβαρο απρόκλητο πόλεμο που, κατά παραβίαση κάθε ίχνους διεθνούς νομιμότητας, εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ σε βάρος της Λιβύης, με άθλιους πρωταγωνιστές τις κατάπτυστες κυβερνήσεις Σαρκοζί και Κάμερον και φυσικά τις ΗΠΑ του Ομπάμα!
Πρόσχημα και μόνον πρόσχημα για αυτόν τον βρώμικο πόλεμο ήταν η αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Λιβύη με την εκδίωξη του καθεστώτος Καντάφι και η ενίσχυση των εξεγερμένων στη Λιβύη.

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ».Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις.


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε διάφορες περιοχές της χώρας. Με κεντρικό σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό», το Φεστιβάλ ήδη «ταξίδεψε» σε εκατοντάδες μέρη στη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σεπτέμβρη σε πολλές πόλεις της χώρας και στηνΑθήνα με το κεντρικό Φεστιβάλ στις 15 - 16 - 17 Σεπτέμβρη στο «πάρκο Τρίτση».
Για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
-- Αύριο Τετάρτη στη Λαμία στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης της Ν. Μαγνησίας στις 8 μ.μ. με ομιλητές τον Γ. Οικονόμου μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕμ και την Δ. Λάππα μέλος του ΣΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

K.Κ.Ε για τις εξελίξεις στην Λιβύη:Οι κίνδυνοι για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εμπλοκή της χώρας σε μια πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη διαρκώς αυξάνουν. Συλλαλητήρια σήμερα στην Κρήτη.


ΚΚΕ: Οι κίνδυνοι για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εμπλοκή της χώρας σε μια πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη διαρκώς αυξάνουν. Συλλαλητήρια σήμερα στην Κρήτη.
Ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατά της Λιβύης κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες με λουτρό αίματος, αποτέλεσμα μαζικών σφαγών, κυρίως αμάχων, στην Τρίπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Η πολεμική μηχανή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ, καθορίζει τις στρατιωτικές εξελίξεις και έχει την ευθύνη για τα άγρια εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης. Οι δυνάμεις των λεγόμενων αντικαθεστωτικών, που ηγούνται πρώην συνεργάτες του Καντάφι, ακολουθούν και ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο. Στόχος του πολέμου, ο πλήρης έλεγχος των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της Λιβύης. Εκτεθειμένες οι δυνάμεις του οπορτουνισμού που χαιρετίζουν τη «νίκη» των αντικαθεστωτικών, δηλαδή του ΝΑΤΟ, και μιλούν για «αλλαγή σελίδας στη Λιβύη».

Δριμεία επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τα ΑΕΙ. Έκανε λόγο για απόπειρα κατεδάφισης των δημοσίων πανεπιστημίων.

Δριμεία επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τα ΑΕΙ

Έντονα επικριτικός για το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας για την δομή και λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «απόπειρα κατεδάφισης των δημόσιων πανεπιστημίων» και «κατάργηση του αυτοδιοίκητου τους με την δημιουργία ενός ολιγαρχικού και αδιαφανές σχήματος με ανεξέλεγκτη διοίκηση».


Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κατά βάση είναι νομοσχέδιο Παπανδρέου και έχει να κάνει με την εμμονή του σε μια αποτυχημένη απόπειρα αλλαγής του Συντάγματος που καταδικάστηκε από τις κινητοποιήσεις της ίδιας της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας πριν από λίγα χρόνια».

Εκκενώθηκαν Πεντάγωνο και Καπιτώλιο.Μεγάλος σεισμός στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ


Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε απόψε στις ΗΠΑ, στην ανατολική ακτή από τη Βιρτζίνια έως τη Βοστόνη, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίστηκε δυτικά του Ριτσμοντ, στην πολιτεία Βιρτζίνια.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ουάσιγκτον όπου, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία,  εκκενώθηκαν το Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο. Επίσης ταρακουνήθηκαν σε Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη, στο νησί Μάρθας Βίνεγιαρντ, όπου κάνει διακοπές ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Όπως μάλιστα μεταδίδει το CNN ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τορόντο του Καναδά.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ:Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής «Tέλος εποχής για το καθεστώς Καντάφι».





Η μακρόχρονη μονοκρατορία του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη φτάνει στο τέλος της. Η αλλοπρόσαλλη αυτή προσωπικότητα, πάγωσε χρόνια τώρα, στο όνομα του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα του.
Αποτέλεσμα αυτού του αυταρχισμού ήταν ο διαφυλετικός σπαραγμός. Ευρωπαϊκές πρώην αποικιοκρατικές δυνάμεις (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία) επωφελήθηκαν της στρατιωτικής καταπίεσης από την πλευρά του Καντάφι ενάντια στο πληθυσμό της Βεγγάζης και έσπευσαν να δώσουν  μονομερή και στρατιωτικά αποτελεσματική συμβολή στους εξεγερμένους. Και αυτό στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΥΛΛΑΚΙΥ : Ζημιές από χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στο Ν. Λάρισας.


Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


Εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις, προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Παρασκευή 10 Αυγούστου στο Ν. Λάρισας και συγκεκριμένα στους Δήμους Αγιάς και Τυρνάβου.
            Καταστράφηκαν καλλιέργειες που αφορούν κυρίως δενδρώδεις καλλιέργειες (μηλιές, αχλαδιές, ροδακινιές), αμπέλια και βαμβάκι, καλαμπόκι.