Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΑ ΔΑΣΗ



Προσθήκη-βόμβα στο νομοσχέδιο για τα ενεργειακά, με χαριστική τροπολογία υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. Ανοικτή επιστολή των Οικολόγων Πράσινων στον πρωθυπουργό και τους βουλευτές
Mε αδιαφανείς διαδικασίες προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει τροπολογία στο ενεργειακό νομοσχέδιο προκειμένου να ανατρέψει τη δασική νομοθεσία και να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να μετατρέψουν δασικές εκτάσεις σε χωματερές αποβλήτων από εξορυκτική δραστηριότητα.

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί Έλληνα ακροδεξιό ιδρυτικό στέλεχος της αντιισλαμικής οργάνωσης PCCTS Ναΐτες Ιππότες στην οποία συμμετείχε ο Νορβηγός τρομοκράτης.



Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ μετά το κουβάρι των αποκαλύψεων για τον 32χρονο Νορβηγό «μακελάρη» Άντερς Μπρέιβικ το οποίο δεν αποκλείεται να φτάνει και στην Ελλάδα για δύο λόγους… Ηταν πολλές οι αναφορές του Μπρέϊβικ στην Ελλάδα, στο 1.500 αντιισλαμικό μανιφέστο του. Επιπλέον ένας Έλληνας ήταν ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της αντιισλαμικής οργάνωσης Ναΐτες Ιππότες, η οποία συστάθηκε μετά από συνάντηση του Μπρέιβικ με 8 εκπροσώπους ευρωπαϊκών χωρών στο Λονδίνο το 2002.
Η ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την Ιντερπόλ αναζητά τον “ελληνικό σύνδεσμο” ή τους ελληνικούς συνδέσμους του Μπρέϊβικ.

Ραγδαίες και σημαντικές εξελίξεις για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί

 Ραγδαίες και σημαντικές εξελίξεις αναμένονται μετά από τη σημερινή σύσκεψη των αστυνομικών ανακριτών με τη Γενική Εισαγγελία. Με έκθεση γεγονότων και με συγκεκριμένες εισηγήσεις πηγαίνει σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ - Αρχηγείου Αστυνομίας, για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, η οποία οδήγησε στο θάνατο δεκατριών  ανθρώπων και σε μεγάλες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, οι αστυνομικοί ανακριτές έχουν συγκεντρώσει επαρκές μαρτυρικό υλικό μέσα από το οποίο φαίνεται εκ πρώτης όψεως η εμπλοκή συγκεκριμένων ανθρώπων, για τους οποίους θα ζητηθεί να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τις μέρες αυτές η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κυκλοφόρησε πανελλαδική ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται με ψέματα και συκοφαντίες στο ΠΑΜΕ.
Που εστιάζει τις κατηγορίες της.
Η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ μας κατηγορεί, ότι οι θέσεις του ΠΑΜΕ είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους.  Το ΠΑΜΕ όντως έχει θέσεις που είναι επικίνδυνες, όχι όμως για τους εργαζόμενους, αλλά για την πλουτοκρατία και τα μονοπώλια. Ας μας υποδείξουν οι κύριοι αυτοί ποια θέση του ΠΑΜΕ συγκρούεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έστω και μία!

Η κατάντια του συστήματος- Με αφορμή το θάνατο της 27χρονης Βρετανής τραγουδίστριας Ε. Γουαϊνχάουζ



Ο θάνατος της Βρετανής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού, της σόουλ, ρυθμ εντ μπλουζ και τζαζ, Εϊμι Γουαϊνχάουζ, στα 27 χρόνια της, το περασμένο Σάββατο, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Ηταν απόρροια του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος και ειδικότερα της πολυσήμαντης για το σύστημα βιομηχανίας μουσικής, «διασκέδασης» και ευρύτερα του ελεύθερου χρόνου, που για τα κέρδη της συνθλίβει ανθρώπους και πολλές φορές ταλέντα. Η συγκεκριμένη καλλιτέχνης ήταν μια προσωπικότητα με μπόλικη εκκεντρικότητα και προβαλλόταν, όπως και άλλοι, ως πρότυπο σε έναν τρόπο ζωής που προτείνεται στη νεολαία, που περιλαμβάνει την ανοχή στα ναρκωτικά και στις κάθε είδους καταχρήσεις και ...αποδράσεις.

Ο ''άνθρωπος'' της Νορβηγίας


alt
''Η κοινοτοπία του κακού''–Η εξομολόγηση ενός αριστερού σκανδιναβού συγγραφέα  αστυνομικών ιστοριών και παιδικών μυθιστορημάτων
O Henning Mankell, γεννημένος στη Σουηδία αλλά ζώντας ταυτόχρονα στη Νορβηγία, αριστερός και ακτιβιστής, από το κίνημα ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ μέχρι την καμπάνια «ένα πλοίο για τη Γάζα», όπου συμμετείχε πέρυσι στο σκάφος ΜS Sophia και συνελήφθηκε από τους Ισραηλινούς, σύζυγος της Εύας, κόρης του σκηνοθέτη  Ίγκμαρ Μπέργκμαν, συγγραφέας αστυνομικών και παιδικών μυθιστορημάτων παγκόσμιας αναγνώρισης, έγραψε στη Guardian της 25.7.2011 το άρθρο: “Norway Attacks: Anders Behring Breivik will join history’s human monsters”.
«Ο 32χρονος νορβηγός που παραδέχθηκε ότι σκότωσε πάνω από 70 ανθρώπους ζήτησε δύο πράγματα για την εμφάνισή του στο δικαστήριο: να φορά στρατιωτική στολή και η ακροαματική διαδικασία να είναι ανοικτή.
Αυτό κάνει αυτό που συνέβηκε πιο συγκεχυμένο. Φαίνεται ότι ο άνθρωπος που διέπραξε αυτό το ειδεχθές έγκλημα ανέπτυξε μια πολιτική ατζέντα για να υπερασπισθεί  τις πράξεις του. Δεν μπορεί να απαλλαγεί απλώς ως «ψυχοπαθής», είναι κάτι περισσότερο. Βλέπει τον εαυτό του ως  «στρατιώτη» και θεωρεί ότι έχει κάτι σημαντικό να πει.

Αλέξης Τσίπρας- Η Δημοκρατία να μη γίνει θύμα της οικονομικής κρίσης

 Την ανάγκη περιφρούρησης της Δημοκρατίας αυτή την «βάρβαρη και βάναυση» περίοδο, ώστε «να μην είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο θύμα αυτής της ζοφερής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του 

ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. 
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και κυρίως «τα αιτήματα των πλατειών» είχαν δύο τα σημαντικά αιτήματα: το ένα ήταν «όχι άλλα άδικα, βάρβαρα και βάναυσα μέτρα» και το δεύτερο «Δημοκρατία τώρα». Δηλαδή, ο κόσμος ζητάει να εμπιστευτούμε τους πολίτες, να εμπιστευτούμε τη κρίση τους και να αποφασίσουν αυτοί για το μέλλον τους.

Σχόλιο του KKE για την πραγματοποίηση συζήτησης στη βουλή για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ



Ανεξάρτητα από την πρόθεση του πρωθυπουργού για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι αναγκαίο και απαραίτητο να γίνει ενημέρωση και συζήτηση στη βουλή για τη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που υποθηκεύει το μέλλον του λαού και της νεολαίας για 40 χρόνια με βάρβαρα μέτρα διαρκείας.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξί



Το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί πρέπει να προωθηθεί με τις αναγκαίες πληθυσμιακές αναλογίες και προϋποθέσεις που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μέσα από διάλογο, χωρίς αγκυλώσεις και απολυτότητες, ώστε να επιστρέψουμε στην εύρυθμη λειτουργία της χώρας.

Ήθελε να "σώσει" τη Νορβηγία και την Ευρώπη από τον “πολιτιστικό μαρξισμό” ο Νορβηγός ακροδεξιός δολοφόνος


    Ήθελε να "σώσει" τη Νορβηγία και την Ευρώπη από τον “πολιτιστικό μαρξισμό” και την “ισλαμοποίηση” ο ακροδεξιός μακελάρης Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που αιματοκύλησε την Παρασκευή το Όσλο και το νησί Ουτόγια αφήνοντας πίσω του 76 πτώματα και δεκάδες τραυματίες.

    Ανακοίνωση ΚΚΕ για την προωθούμενη κατάργηση του θεσμού των ΒΑΕ




    Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για την ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιταχύνουν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια.
    Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί σαθρά και ανεδαφικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την επιδρομή εναντίον αυτής της θεμελιώδους κατάκτησης των εργαζομένων που αποτελεί αγκάθι για τα κέρδη των μονοπωλίων.

    ΝΟΡΒΗΓΙΑ -Μακελειό ρατσισμού που εκκολάφτηκε στο σύστημα


    Η περίπτωση του 32χρονου εγκληματία είναι το αποτέλεσμα της έξαρσης του εθνικισμού και του αντικομμουνισμού
    Ο θρήνος για τους δολοφονημένους νέους κυριαρχεί σε όλη τη Νορβηγία

    «Οι πράξεις μου ήταν μακάβριες, αλλά απαραίτητες» δήλωσε ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, 32χρονος Νορβηγός, που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό τελικά 76 ανθρώπων (αρχικά είχε γίνει λόγος για 93 νεκρούς), κυρίως εφήβων, με τη βομβιστική επίθεση με ισχυρά εκρηκτικά στο κέντρο του Οσλο σε κυβερνητικά κτίρια και την ένοπλη επίθεση στο νησί Ουτόγια σε κατασκήνωση του κυβερνώντος «Εργατικού Κόμματος», όπου ντυμένος αστυνομικός εκτελούσε τους εφήβους. Ενα μακελειό σύμπτωμα του ρατσιστικού μίσους, του εθνικισμού και του αντικομμουνισμού, που δεν υπάρχει μόνο στο μυαλό αυτού του εγκληματία φασίστα, αλλά καλλιεργείται συστηματικά σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο και με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ, με συκοφάντηση του σοσιαλισμού και την ίδια στιγμή ανοχή ακόμα και θαυμασμό στους νεοφασίστες, ενώ ρατσιστικές δυνάμεις τύπου Λεπέν «σπρώχνονται» σε πολλές χώρες.

    Tο ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που διεξάγεται από τη πλευρά των μικροϊδιοκτητών ταξί.



    Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και γενικότερα το λαό να καταδικάσει και να αποδοκιμάσει την επιχείρηση ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού από την πλευρά της κυβέρνησης. Κάθε απεργία, κάθε αγώνας έχει κόστος. Όμως οι θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός για λογαριασμό του κεφαλαίου είναι υπερπολλαπλάσιες.
    Καταδικάζει τα κροκοδείλια δάκρυα για τον τουρισμό που δήθεν πλήττεται από την οποιαδήποτε κινητοποίηση όποτε και αν εκδηλώνεται, απ΄ αυτούς που οδήγησαν και οδηγούν εκατομμύρια εργατικών οικογενειών να μην πηγαίνουν καθόλου διακοπές στη χώρα μας, όσο και συνολικά στην Ευρώπη και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ- Για την απροθυμία της κυβέρνησης να φορολογήσει τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία


    Για την απροθυμία της κυβέρνησης να φορολογήσει τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία
    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε επίκαιρη ερώτησή του σχετικά με την απροθυμία που δείχνει από το 2005 το ελληνικό κράτος να συνάψει διμερής συμφωνία με το ελβετικό κράτος προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα των χρημάτων που έχουν βγει από την χώρα με προορισμό τις ελβετικές τράπεζες αλλά και να εισπράξει έσοδα από τους φόρους επί των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών στην Ελβετία, όπως έκαναν άλλες χώρες, επανέφερε το ζήτημα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και τοποθετήθηκε εξής:

    ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ:Μοχλός αντιδραστικών αλλαγών και νόθευσης της λαϊκής βούλησης


    Να τα ακυρώσουν στην πράξη οι εργαζόμενοι
    ΛΕΠΙΔΗΣ
    Το νομοσχέδιο περί δημοψηφισμάτων διευρύνει την έννοια του «κρίσιμου εθνικού θέματος», ώστε εκτός από θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής να περιλαμβάνει και ζητήματα σχετικά με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, όπως, π.χ., το δημοσιονομικό. Η λαϊκή ετυμηγορία στα δημοψηφίσματα θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, δε δεσμεύει την κυβέρνηση. Καλπιά δηλαδή. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πλήθος αντιδραστικότερων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, από τη λειτουργία της Βουλής, τον αριθμό βουλευτών, την ευθύνη υπουργών, μέχρι τη χρηματοδότηση κομμάτων, τη θητεία των εκλεγμένων, το εκλογικό σύστημα, τη Δικαιοσύνη κ.λπ. Δηλαδή, άκρως αντιδραστικά μέτρα που βάζουν ακόμη πιο σφιχτή θηλιά στο λαό.
    Σήμερα συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο
    Την προώθηση αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν κυρίως στο πολιτικό σύστημα και στα δημοκρατικά δικαιώματα, καθώς και τον εγκλωβισμό των λαϊκών μαζών σε ψευτοδιλήμματα, ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και κυρίως η πολιτική της νέας δανειακής σύμβασης μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, επιδιώκει η κυβέρνηση με το νέο σχέδιο νόμου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων που συζητείται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Μουαμάρ Καντάφι



    Γρηγοριάδης Κώστας
    Μετά από τέσσερις μήνες ανηλεών ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και τέσσερις συνόδους της «Ομάδα Επαφής», το όλο εγχείρημα μοιάζει να φτάνει στο αδιέξοδο που όλοι έβλεπαν εξαρχής: δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο θέμα της Λιβύης. Το όποιο ένοπλο σκέλος των αντικαθεστωτικών, παρά τις αλλεπάλληλες ερμηνείες - παραβιάσεις των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη βοήθεια που έλαβε από τους ιμπεριαλιστές, επιβεβαιώνεται ότι δεν μπορεί να υπερφαλαγγίσει τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι.
    Ετσι και τα σχέδια που θα προωθήσει και ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Πρόκειται για σχέδιο που, αν μη τι άλλο, υποσκάπτει από μόνο του την ίδια τη φρενήρη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί «ανάλγητου και εγκληματικού καθεστώτος», αφού, όπως λογικά προκύπτει, το μοναδικό ...πρόβλημα ήταν ο ίδιος ο Καντάφι και η οικογένειά του αλλά όχι όλο το καθεστώς.

    Έβρισαν κι απείλησαν 80χρονη από τράπεζα επειδή είχε μια μικρή οφειλή! Σοβαρή καταγγελία από την ένωση καταναλωτών Χανίων!

    Έβρισαν κι απείλησαν υπερήλικη από τράπεζα επειδή είχε...οφειλή!
    Σοβαρότατη η καταγγελία που κάνει η ένωση καταναλωτών Χανίων και η πρόεδρός της κ.Μελάκη για την συμπεριφορά των τραπεζών. Συγκεκριμένα αναφέρει:
    "Τα αισθήματα που πέρασαν  στους εθελοντές της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, από υπερήλικη γυναίκα (80 ετών), που έκανε για δεύτερη φορά την  επίσκεψή της ,στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,για να ζητήσει βοήθεια για την αντιμετώπιση των τηλεφωνημάτων, από την Τράπεζα, (στη διάθεση του CRETALIVE τα στοιχεία ) , για ένα μικρό χρέος που είχε σ'αυτή, δεν αποτυπώνονται ούτε περιγράφονται.Η συγκεκριμένη υπερήλικη , με θλιμμένη φωνή και απογοητευμένη όψη, με κουρασμένο σώμα, δεν μπορούσε να δεχτεί την πίεση που αντιμετώπισε από την άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, από την εντεταλμένη υπάλληλο της Τράπεζας.

    Αναβιώνουν τον αντιακελισμό.Πρώην Ταγματάρχης του Ελληνικού στρατού είπε ότι ήταν λάθος να νομιμοποιηθεί το ΑΚΕΛ !



    Παρά τις εκκλήσεις για ενότητα και ομοψυχία σε αυτές τις δύσκολες ώρες, κάποιοι εν αποστρατεία στρατιωτικοί επιχειρούν να αναβιώσουν τον αντιακελισμό, τη μισαλλοδοξία και τις εποχές που ο λαός μας θρήνησε θύματα όπως την προ του πραξικοπήματος περίοδο.
    Χθες, σε μνημόσυνο που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Λάρνακας μαζί με τα σωματεία Εθνική Ενωση Μαυρομμάτης και Προσφυγικό Σωματείου Λάρνακας-Λαπήθου στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια, πρώην Ταγματάρχης του Ελληνικού στρατού ταυτισμένος με την πολιτική των Βρετανών αποικιοκρατών και του πρώην Κυβερνήτη Χάρντινγκ που κήρυξε το ΑΚΕΛ παράνομο το 1955, είπε ότι ήταν λάθος να νομιμοποιηθεί το ΑΚΕΛ. 
    Το φασιστικό του λογύδριο και το αντιακελικό του μένος ξεσήκωσε τις αντιδράσεις του κόσμου. 

    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”



    Αναφορά στα κόμματα, στα κινήματα και στα έντυπα της Άκρας Δεξιάς ανά ευρωπαϊκή χώρα, με τα οποία μοιράζεται κοινές αρχές, κάνει στο μανιφέστο του ο 32χρονος ακροδεξιός, Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία.
    Ανάμεσα σε αυτά, στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων, βρίσκονται ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Χρυσή Αυγή.

    Απόφαση ΕΕ για το χρέος: Aνάσα για τους τραπεζίτες – Θηλιά για τους λαούς




    Του Τάκη Γιαννόπουλου

    «Μετά από περισσότερα από 60 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει.»
    Financial Times 22-7-11

    «Πρόκειται για την πρώτη αναδιάρθρωση χρέους από μία χώρα της ζώνης του ευρώ»
    Wall Street Journal 22-7-11

    «Απαλλάχθηκε ο λαός από το βραχνά της χρεοκοπίας»
    Γ. Παπανδρέου 22/7/11



    Ποιος θυμάται το μακρινό 2004; Τότε που η «ισχυρή Ελλάδα» του «εκσυγχρονιστή» Σημίτη ζούσε το μύθο της εν μέσω Ολυμπιακών αγώνων και κατάκτησης του euro στο ποδόσφαιρο.

    Ή το 2008 όπου ο τότε υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γ. Αλογοσκούφης κόμπαζε για την «θωρακισμένη ελληνική οικονομία».

    Κι όμως δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια για να φτάσουμε στο σήμερα όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να πανηγυρίσει που δεν χρεοκοπήσαμε επίσημα.