Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Σχετικά με την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών»

 
Ο ΣΥΝ εκφράζει την αδιαπραγμάτευτη καταδίκη οποιασδήποτε μορφής είτε άμεσης, είτε έμμεσης τρομοκρατίας απ΄ όπου και αν προέρχεται.
Στις εξαιρετικά δύσκολες εποχές που ζούμε, η αριστερά, ο ΣΥΝ, θα συνεχίσει να ενισχύει τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων, των νέων, των πολιτών αυτής της χώρας στο πλαίσιο των συλλογικών διεκδικήσεων.

Άνετος στα ημιτελικά ο Περικλής Ιακωβάκης.O Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης δείχνει ικανός να ανέβει πάλι στο βάθρο.

Γιάννης Ρήγας-www.sport.gr




Ο Περικλής Ιακωβάκης έδειξε από τα προκριματικά ότι είναι αποφασισμένος στην Βαρκελώνη να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Γκέτενμποργκ. Ο Πέρι τερμάτισε δεύτερος στη δεύτερη προκριματική σειρά των 400μ. εμπόδια, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση (49.49), εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Ο έλληνας πρωταθλητής ήταν πρώτος στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας, αλλά λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό ο βρετανός Ρις έκανε αντεπίθεση και πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με 49.35. Στη γενική κατάταξη ο Ιακωβάκης σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο των προκριματικών.

Η απάντηση του ΚΚΕ για την επιστράτευση-«Τσακίζουν το απεργιακό δικαίωμα»

«Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να επιτάξουν τα φορτηγά Δ.Χ. και να επιστρατεύσουν τους οδηγούς τους, αποτελεί φυσιολογική κίνηση μιας αδίστακτης κυβέρνησης που έχει ως στόχο να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα και να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Η κατάπτυστη απόφαση αποδείχνει ότι το μόνο που απομένει να κάνει η κυβέρνηση, είναι το άνοιγμα των τόπων εξορίας.

Επιστρατεύονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών !

Την απόφαση του πρωθυπουργού για την πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση επικαλείται σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας των προβλημάτων τροφοδοσίας της αγοράς με  καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα. Με τη απόφαση εξουσιοδοτούνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και οι νομάρχες να προχωρήσουν στην επιστράτευση των οδηγών και στην επίταξη των οχημάτων.

Τι γράφει η προκήρυξη της Σέχτας Επαναστατών. Απειλούν με νέες εκτελέσεις δημοσιογράφων .

«Η Σέχτα Επαναστατών οπλίζεται ξανά. Στο σημερινό κόσμο  το πιο βίαιο πράγμα είναι να μένεις απαθής. Όλη μας η ζωή κατακλύζεται από τη βία. Και όταν δεν είναι η βία των μπάτσων, των κρατητηρίων, των φυλακών, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο ύπουλα. Μιλάμε για μια βία χωρίς αίμα. Για την βία της εικόνας, των διαφημίσεων, της καταναλωτικής μαστούρας, των ψυχοαδιέξοδων, της μοναξιάς. Ζούμε σε άθλιες πόλεις, τρώμε πλαστικό φαγητό, ενημερωνόμαστε με κατασκευασμένες ειδήσεις, ψωνίζουμε τυποποιημένα προϊόντα, εργαζόμαστε σε αηδιαστικές δουλειές, θαυμάζουμε κάλπικα πρότυπα, φτιάχνουμε τα μικρά ιδιωτικά κελιά μέσα στα σπίτια μας με την χαρούμενη επίπλωση.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Κρίσιμο το φθινόπωρο για την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους επιτηρητές

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα…

 Ψ ηφίζοντας το ασφαλιστικό και τα εργασιακά στη Βουλή, βλέποντας επίσης τη ΓΣΕΕ να υπογράφει με τον ΣΕΒ… τριετή σύμβαση πάνω στις αρχές του Μνημονίου, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει έναν πρώτο γύρο κατεδάφισης των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων με πρόσχημα την κρίση.

ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - Τεράστιοι οι κίνδυνοι από την πετρελαιοκηλίδα.Με σύνταξη - αμοιβή φεύγει ο επικεφαλής της ΒΡ και πάει στη Ρωσία

 
Η κόλαση του Δάντη μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που ζουν οι κάτοικοι των αμερικανικών νότιων επαρχιών, που τρεις μήνες τώρα αργοπεθαίνουν, εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η διαρροή στο κοίτασμα Μακόντο, στην πλατφόρμα DeepWater Horizon που εκμεταλλευόταν η ΒΡ.
Εκτός της καταστροφής περιβαλλοντικής και οικονομικής, εκατομμύρια κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι πλέον αντιμέτωποι με την τοξική μαύρη βροχή, μια βροχή προϊόν των φαινομένων και τροπικών καταιγίδων και των κυκλώνων, που μεταφέρει σταγονίδια πετρελαίου αλλά και τεράστιες ποσότητες χημικών εξαιρετικά τοξικών που χρησιμοποιούνται για την απορρύπανση. «Τα δελφίνια αιμορραγούν. Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις απορρύπανσης αλλά και όσοι εργάζονται και διαβιούν στις παράκτιες περιοχές εμφανίζουν πλέον εσωτερικές αιμορραγίες», θα δηλώσει στο δίκτυο Democracy Now o Mάρκ Κάουφμαν, στέλεχος της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής προστασίας των ΗΠΑ-ΕΡΑ, προσθέτοντας ότι τόσο η ΕΡΑ όσο και η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν το τι συμβαίνει στον Κόλπο και τις φονικές συνέπειές του στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν εκεί.

ΠΑΜΕ-Αστική Δικαιοσύνη: " Νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη - καπιταλιστή"

    Καμιά αμφιβολία δεν είχαμε ότι για την αστική δικαιοσύνη και την πλειοψηφία των δικαστών της χώρας μας νόμος είναι το δίκιο (βλέπε κέρδος) του εργοδότη, του καπιταλιστή.
Αυτό επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά από την απόφαση της Πρωτοδίκη ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΖΩΧΙΟΥ που με την προκλητική απόφασή της να απορρίψει την αγωγή απόρριψης της απόλυσης του Νίκου Νικολόπουλου απολυμένου από τα Jumbo υιοθετώντας το σύνολο των ισχυρισμών της εργοδοσίας, δίνει συνέχεια στην εντολή του τέως Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου Γ. Σανιδά να τσακιστεί με κάθε μέσο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των JUMBO.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ

Σήμερα, Τετάρτη 28 Ιούλη:
-- Στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αθηνά Τσάμη, στέλεχος του Κόμματος, θα επισκεφθεί τη φαρμακευτική εταιρεία «LAVIPHARM AE» και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.
Αύριο, Πέμπτη 29 Ιούλη:
-- Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, θα επισκεφθεί στις 11.30 π.μ. τη «ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΑΒΕΕ» και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

Αναταράξεις από την πρόθεση Αλαβάνου να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης



    Ρεπορτάζ: Ανδρέας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΥΓΗ


    Πολλαπλές συζητήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και έντονη ενόχληση στην ηγεσία του ΣΥΝ, προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση του Αλέκου Αλαβάνου να είναι υποψήφιος για περιφερειάρχης Αττικής. Ο τελευταίος, όπως προκύπτει από συνομιλία που είχαν συνεργάτες του με το "Βήμα της Κυριακής", εμφανίζεται θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Πρόσωπα που συνομιλούν τακτικά με τον Αλ. Αλαβάνο επιβεβαιώνουν τη διάθεσή του να είναι υποψήφιος, διευκρινίζοντας ότι "στο 'Βήμα' έγινε εκδήλωση πρόθεσης ενδιαφέροντος και όχι ανακοίνωση υποψηφιότητας".
    Η ηγεσία του ΣΥΝ αντέδρασε έντονα στις σχετικές διαρροές, επισημαίνοντας πρωτίστως ότι τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ ακυρώνουν την ίδια την υποψηφιότητα του Αλ. Αλαβάνου, από τη στιγμή που, όπως λένε, ο ίδιος ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ δηλώνει ότι η προσπάθεια "δεν μπορεί να περιχαρακωθεί στα όρια της αριστεράς και των στερεοτύπων της".