Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

New York Times: “Κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία”.


Κίνδυνο να βρεθεί η χώρα μας αντιμέτωπη με κοινωνική αναταραχή βλέπει σε άρθρο της η εφημερίδα New York Times.


“Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται”, υποστηρίζει το άρθρο της εφημερίδας, τονίζοντας ότι οι αντιδράσεις σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία ενδέχεται να αυξηθούν.Η σύνταξη της νεοϋορκέζικης εφημερίδας επικρίνει κυρίως τη γερμανική πολιτική για τις “αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας”.

Από τις ακριβότερες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα με αποκλίσεις τιμών έως 30%

Μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης παραμένει η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στη διάρκεια του 2011 η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις τιμές σε γαλακτοκομικά και αβγά, με απόκλιση τιμών 31,5% σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το 2010 ήταν στη δεύτερη. Το υπουργείο Ανάπτυξης αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στο επίπεδο των τιμών είναι πολύ χειρότερη από την αναμενόμενη.

Στα έλαια και τα λίπη βρίσκεται στην έβδομη με απόκλιση τιμών από την ΕΕ με 15,7% και το 2010 ήταν στην τέταρτη με 18,7%.Στα ψάρια η χώρα μας το 2011 ήταν στην έκτη θέση όπως και το 2010 με απόκλιση 12,4% και 11,3%, αντίστοχα.


Το ΚΚΕ του 4,5 % οργανώνει τον λαό για να μπλοκάρει τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ του 27 % ράβει υπουργικά κουστούμια και συναντά τον... Ράιχενμπαχ !!! Άρθρο - κάλεσμα του Red Star προς τους φίλους-ες του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Γράφει ο Red Star



Φίλοι και φίλες που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις 17 Ιουνίου για να αντισταθείτε στα μνημόνια ,ελάτε μαζί μας στις 4 Οκτώβρη ,στις συγκεντρώσεις του Κ.Κ.Ε σε όλη την Ελλάδα. Η αντίσταση γίνεται με έργα και όχι με προεκλογικές υποσχέσεις τύπου παλαιού ΠΑΣΟΚ...


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ στις εκλογές στις 17 Ιουνίου φάνηκε σε πολλούς φίλους/ες του Κ.Κ.Ε αλλά και αριστερούς άλλων χώρων ως η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από την κρίση.

Συμβουλές για την καθημερινή μελέτη των παιδιών

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός των περισσότερων γονιών είναι το πως θα μάθει το παιδί τους να διαβάζει μόνο του, χωρίς γκρίνιες, απογοητεύσεις και τσακωμούς! Το παιδί πρέπει να μάθει να διαβάζει μόνο του, εξάλλου εκείνο πάει σχολείο και όχι εσείς οι γονείς. Για να το καταφέρει όμως αυτό χρειάζεται ενθάρρυνση, κατανόηση και κάποια βοήθεια από τους γονείς στην α' δημοτικού. 
 Είναι σημαντικό να καταλάβει το παιδί ότι σε αυτό το σπουδαίο στάδιο της ζωής του έχει για συμπαραστάτες τους γονείς του. Καλό είναι να το βοηθήσετε  αλλά όχι να κάνετε εσείς τελικά τις ασκήσεις του! Χρειάζεται ένα μέτρο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, με τις συμβουλές από την ειδική παιδαγωγό-ψυχολόγο του paidagwgos.blogspot.com, πατώντας εδώ !

Συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε, ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ στην ΙΚΑΡΙΑ, στον ΕΥΔΗΛΟ στις 8:30μμ.


Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων
Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΚΚΕ σε ΟΛΕΣ τις ΠΟΛΕΙΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ την 


ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ στην ΙΚΑΡΙΑ, στον ΕΥΔΗΛΟ στις 8:30μμ
Εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και νέες,
Ικαριώτες και Ικαριώτισσες,

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:Από το 7 στο 17,8 % η ΔΑΣ με τριπλάσιους ψήφους από το 2009 !


Νέα προοπτική στους αγώνες των εργαζομένων και στον απεγκλωβισμό από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό

Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) ξενοδοχοϋπαλλήλων που σχεδόν τριπλασίασε τις δυνάμεις της σε σχέση με το 2009, στις αρχαιρεσίες της Ενωσης ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Κ.Ε : Για τα Δημοτικά Ωδεία και άλλες καλλιτεχνικές δημοτικές σχολές και εργαστήρια.



Ο βουλευτής του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης



Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Όπως έχει γραφτεί στον τύπο της Θεσσαλονίκης, αλλά και με βάση τα υπομνήματα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης και του Συλλόγου Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και την διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Δικτύου Δημοτικών Ωδείων, τα δημοτικά ωδεία αλλά και οι άλλες καλλιτεχνικές δημοτικές σχολές και εργαστήρια σε ολόκληρη τη χώρα, κινδυνεύουν να διακόψουν τη λειτουργία τους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Κράτος και Αστυνομία καταστέλλουν τους αντιφασίστες και υποβοηθούν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές συλλήψεις και την αστυνομική φρικαλεότητα, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής μοτοπορείας την Κυριακή 30/9 και της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στις 1/10 στην Ευελπίδων. 



Καταγγέλλει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο , την ταύτιση ΕΛΑΣ- Χρυσής Αυγής, τον κοινό τους σχεδιασμό και την αλληλουποστήριξη. Καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που έγινε μέσα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, την βία και τους βασανισμούς απέναντι στους συλληφθέντες.

Πορτογαλία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας.


Δυναμική παρουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας στη συγκέντρωση-Σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης θα προσφύγουν οι κομμουνιστές βουλευτές.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι διοργανωτές μιλούν για 100.000, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη πλατεία του Παλατιού της Λισαβόνας για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιου. Τη διαδήλωση είχε διοργανώσει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGTP-IN) που είχε επίσης προκηρύξει τη χτεσινή ημέρα ως «ημέρα εθνικής δράσης - ημέρα διαμαρτυρίας και οργής», ενώ από τις 5 έως τις 13 Οκτώβρη σχεδιάζει διάφορες δραστηριότητες για «την καταπολέμηση της ανεργίας».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.


Κάλεσμα στο λαό για οργάνωση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές


Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διοργανώνει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα την Πέμπτη, 4 Οκτώβρη, καλώντας το λαό να αποδοκιμάσει μαζικά και να αντιπαλέψει τα βάρβαρα μέτρα που η κυβέρνηση του κεφαλαίου και η τρόικα φέρνουν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή. Καλώντας στις δεκάδες συγκεντρώσεις που διοργανώνει το Λεκανοπέδιο, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:
«Εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, λαέ της Αττικής.

Ποια η διέξοδος από την κρίση;

Ομιλία της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ» με θέμα: «Δεν πάει άλλο έτσι πια! Αλλά διέξοδος ποια είναι;»


Χωρίς αμφιβολία, ο καθένας και η καθεμιά σας γνωρίζετε αρκετά περιστατικά σε συζητήσεις με φίλους, συναδέλφους, συμφοιτητές, όπου κυριαρχεί το «δεν πάει άλλο έτσι πια!».
Αλλά στο «ποια είναι η διέξοδος», συναντάτε πολιτικές σκέψεις και επιλογές που μοιάζουν διαφορετικές και εναλλακτικές μεταξύ τους σε σχέση με τις λαϊκές ανάγκες.
Αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, στις μεγάλες μετακινήσεις που έγιναν, με μεγαλύτερη αυτή από ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το ΚΚΕ προς το ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι υπάρχει δυνατότητα διαφορετικής διεξόδου από το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη «διέξοδο» του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Ούτε ώρα χαμένη Να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να προετοιμαστούμε με πολύμορφες εκδηλώσεις πριν από όλα στους τόπους δουλειάς στις γειτονιές στα χωριά για νέα πανελλαδική απεργία μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου όταν η βουλή θα συζητά την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού πακέτου.

Μέτρα και ρήτρες μόνιμης δυστυχίας φέρνουν ιμπεριαλιστές-κυβέρνηση
Να υψώσουμε κύμα παλλαϊκού ξεσηκωμού!

Με ατελείωτη ανθρωποθυσία μοιάζει πια ο αιματηρός κατάλογος των δισεκατομμυρίων ευρώ που κάθε μέρα μακραίνει και ποτέ δεν είναι αρκετός. Στα 11,5 δισ. πρέπει, λέει, να προστεθούν άλλα 2 δισ. και μετά «θα χρειαστούν» άλλα 20 για το «χρηματοδοτικό κενό». Και κάθε μήνα να ελέγχεται η «απόκλιση» από τους «στόχους» και να κόβονται πάραυτα μισθοί, συντάξεις και ζωές. Αχόρταγος και απύθμενος ο Μινώταυρος του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Θέλει να καταπιεί τους εργάτες, το λαό και την ίδια τη χώρα και θέλει και «ρήτρα αστοχίας», πως θα ’ναι δηλαδή πάντα στο έχει του και στο πιάτο του ο πλούτος της, ο ιδρώτας και η ζωή των πληβείων της. Αυτά είναι λοιπόν τα «τελευταία» μέτρα. Να βάλουν στο κάτεργο όλο το λαό και να στήσουν ρήτρες-πολυβόλα και κυβερνήτες-επιτηρητές για να μείνει εκεί για γενιές ολόκληρες!

Η δεξιά μετατόπιση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και οι εσωτερικές διαμάχες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ

Και ξαφνικά, ο Αλέξης Τσίπρας απέκτησε εσωκομματική αντιπολίτευση. Η φιλοευρωπαϊκή ομιλία του στη ΔΕΘ, η μη υποστήριξη της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, η συνάντησή με τον Ράιχενμπαχ, η συνάντηση με τον Στουρνάρα, ακόμα και οι φράσεις περί «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς» ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από το ισχυρό «Αριστερό Ρεύμα», από συνιστώσες όπως η ΔΕΑ και το Κόκκινο, αλλά και από προεδρικούς όπως ο Τάσος Κουράκης και η Ηρώ Διώτη.

Reuters: Έτοιμη να ζητήσει διάσωση η Ισπανία.


Φτάνει η ώρα της Ισπανίας


Η Μαδρίτη είναι έτοιμη να υποβάλλει επίσημα αίτημα για συνολικό πακέτο στήριξης μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο αλλά το Βερολίνο επιμένει ότι θα πρέπει να αναβάλλει τα σχέδια της, σύμφωνα ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. 

«Οι Ισπανοί ήταν λιγάκι διστακτικοί αλλά τώρα είναι έτοιμοι να ζητήσουν βοήθεια» είπε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο. Τρεις ακόμη ανώνυμες πηγές της ευρωζώνης επιβεβαίωσαν την αλλαγή στην θέση της Ισπανίας, που μέχρι σήμερα καθυστερούσε την προσφυγή.