Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ :Μπαράζ νέων μέτρων για πιο φτηνούς εργάτες. Οι αντιδραστικές ανατροπές είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο και μόνο η λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή του μπορεί να τις εμποδίσει.


Σφοδρή κλιμάκωση απέναντι στο λαό, με μπαράζ νέων μέτρων, που δε σχετίζονται ούτε με τα εμφανιζόμενα ελλείμματα, ούτε και με την εκτέλεση των κρατικών προϋπολογισμών, δρομολογεί το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Στόχος τους είναι να εφοδιάσουν την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία με ακόμα πιο φθηνούς εργατοϋπάλληλους, να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφόρας δράσης, ώστε από τη μια να αντισταθμίσει τη χασούρα από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου σε συνθήκες κρίσης και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μεγαλύτερη κερδοφορία στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης.

ΡΩΣΙΑ :Προσπάθεια χειραγώγησης της λαϊκής διαμαρτυρίας.


Ο Αλεξάντρ Μπάτοφ, Α' Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Μόσχας τουΚομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ),αναφέρθηκε στη μεγάλη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκέμβρη στη Μόσχα κατά της νοθείας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Στη συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν πολιτικές δυνάμεις που αποκλείστηκαν από τις εκλογές και καλύπτουν όλους τους πολιτικούς χώρους, ενεργό μέρος με ξεχωριστό μπλοκ πήρε το Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων της Ρωσίας (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ), που έχει συγκροτήσει το ΚΕΚΡ με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες.

Κοινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και της ανεξάρτητης βουλευτού Β’ περιφέρειας Αθηνών, Σοφίας Σακοράφα την Πέμπτη 15/12 ώρα 11:30 μ. στο ξενοδοχείο Athens Imperial


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, Σοφία Σακοράφα, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 11.30 π.μ., στο ξενοδοχείο Athens Imperial, με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κοινή δράση για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου.
To Γραφείο Τύπου

Διεθνής εκστρατεία για τα δημοκρατικά, κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα στο Καζακστάν


20 χρόνια ανεξαρτησίας του Καζακστάν – 20 χρόνια απολυταρχισμού

Διεθνής μέρα δράσης 16- 17/12



Το καθεστώς του Καζακστάν είναι ένα από τα πιο αντιδημοκρατικά καθεστώτα διεθνώς, παρά την υποτιθέμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία που το χαρακτηρίζει. Όλη η εξουσία είναι στα χέρια ενός ανθρώπου του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ και της οικογένειας του που ληστεύουν τον πλούτο τη χώρας, με τον οποίο εξαγοράζουν και τους διεθνείς συμμάχους τους.

Ανακοίνωση (14-12-2011) του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ




Η Συμφωνία του Eurogroup (ΕΕ των 17) για ένα αυστηρότερο πλαίσιο - έλεγχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας δε συνιστά ισχυροποίηση ούτε του ευρώ, ούτε του Eurogroup, ούτε πολύ περισσότερο της ΕΕ.
Επιτεύχθηκε ένας εύθραυστος συμβιβασμός με κυρίαρχα τα συμφέροντα και τη θέληση της Γερμανίας, που δεν πρόκειται ούτε τις αντιθέσεις να αμβλύνει, ούτε την ανισομετρία να ξεπεράσει, ούτε την οικονομική κρίση ν' αντιμετωπίσει. Άλλωστε η προσκόλληση στην αυστηρή δημοσιονομική διαχείριση αμφισβητείται και εντός της Γερμανίας.
Η ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς στο πλαίσιο της ΕΕ του 1991 και του 2000 αποτελεί παρελθόν.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για λογαριασμό του Kontra Channel.Στην πρόθεση ψήφων επί των εγκύρων, η Ν.Δ. είναι πρώτη με 30 %, ακολουθεί με 17 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τρίτο είναι το Κ.Κ.Ε. με 12%.Στο 9 % φέρεται να βρίσκεται η ΔΗ.ΑΡΙ. ,ψηλά στο 8% ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Σχολιάζει ο Red Star.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για λογαριασμό του Kontra Channel η πρόθεση ψήφου με την αποχή και τα λευκά-άκυρα να φτάνουν συνολικά το 25,1 % έχει ως εξής: ΠΑ.ΣΟ.Κ  12,9%, η Ν.Δ 21,4%, το Κ.Κ.Ε 9,3%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2% και το Αρμα Πολιτών 0,4%. Αλλο απαντά το 4,2%, δεν ξέρω/δεν απαντώ το 3,3%.

Στην πρόθεση ψήφων επί των εγκύρων, η Ν.Δ. είναι πρώτη με 30 %, ακολουθεί με 17 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τρίτο είναι το Κ.Κ.Ε. με 12%.Στο 9 % φέρεται να βρίσκεται η ΔΗ.ΑΡΙ. ,ψηλά στο 8% ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Στην πέμπτη θέση υποχωρεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με 7 %,έκτο κόμμα οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4 % ενώ στην βουλή μπαίνει και η ΔΗ.ΣΥ. με 3 %.Άλλο κόμμα επιλέγει το 5 % και οι αναποφάσιστοι είναι στο 5 %.

Στη Βουλή φέρνει με ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, την εγκατάσταση γερμανού κομισάριου της κα Μέρκελ, ως υφυπουργού αρμόδιου για την Ελλάδα, με έδρα την Θεσσαλονίκη



Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ρωτά την κυβέρνηση ποιές ακριβώς θα είναι οι αρμοδιότητες του κ. Φούχτελ, εάν η κυβέρνηση συναίνεσε και πότε με αυτή την εγκατάσταση και πως σκοπεύει να αποτρέψει το ενδεχόμενο της εύνοιας του κ.Φούχτελ υπέρ συγκεκριμένων γερμανικών συμφερόντων.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
Ερώτηση
Προς τους  κ.κ. Υπουργούς 
Οικονομικών
Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 
Θέμα: Τοποθέτηση Γερμανού Υφυπουργού με έδρα την Θεσσαλονίκη για θέματα Ελλάδας  
Μετά τον κ.Χόρστ Ράιχενμπαχ και την Ομάδα Δράσης, άλλος ένα Γερμανός αξιωματούχος αναλαμβάνει με τον ποιο επίσημο τρόπο, καίριο και ρυθμιστικό ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης κ.Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, απόλυτος  εντολοδόχος της Καγκελαρίου Μέρκελ, ορίστηκε ως υπεύθυνος παρακολούθησης της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για την Ελλάδα.

Η ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ.Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Μέσα στην... τρελή χαρά έδειχνε η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» με τη ρήξη που σημειώθηκε στις σχέσεις της υπό γερμανική επικυριαρχία ΕΕ με τη Βρετανία, μετά το βέτο που πρόβαλε ο Αγγλος πρωθυπουργός ΝτέιβιντΚάμερον στην αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ ώστε να αναλάβουν οι Βρυξέλλες τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών-μελών. «Γεννιέται η Ευρώπη χωρίς το Λονδίνο» πανηγύριζε με τον πρωτοσέλιδο τίτλο της.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας στον Πρωθυπουργό με θέμα: Αποφάσεις Συνόδου Κορυφής, νέο Μνημόνιο και νέα επαχθή μέτρα.



Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:
Επίκαιρη ερώτηση
Προς τον κ. Πρωθυπουργό
Θέμα : «Αποφάσεις Συνόδου Κορυφής, νέο Μνημόνιο  και νέα επαχθή μέτρα»
Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε λιγότερη δημοκρατία, περισσότερη λιτότητα, «συνταγματοποίσηση» του νεοφιλελευθερισμού και ύφεση για όσες χώρες  δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην «δημοσιονομική» φυλακή που επέβαλλε ο άξονας Μέρκελ- Σαρκοζί. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία έχει τόσες πιθανότητες επιτυχίας όσες και οι προηγούμενες.