Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο Εγκέλαδος χτύπησε το αρχιπέλαγος του Κερμαντέκ με 7,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.Φόβοι για τσουνάμι στη Νέα Ζηλανδία.


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών σημειώθηκε στα ανοιχτά των νησιών Κερμαντέκ, στα βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).
Έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Νέα Ζηλανδία, τα νησιά Κερμαντέκ και την Τόνγκα.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:03 το πρωί της Πέμπτης (22:03 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) και είχε επίκεντρο 211 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού Ραούλ, που ανήκει στο αρχιπέλαγος του Κερμαντέκ, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 48 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.

Συμμετοχή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, σε εκδηλωση του Die Linke στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας - δηλώσεις


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, βρίσκεται στο Βερολίνο προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, που διοργανώνεται από το Γερμανικό κόμμα Die Linke στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας. Συμμετείχε  στη Συνεδρίαση Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και μετά το τέλος της συνεδρίασης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 
«Αυτές τις μέρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο διεξάγεται μια συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας, που αφορά την αναθεώρηση του χρέους της Ελλάδας, με απούσα την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ! Στη Μόσχα ζουν 79 δισεκατομμυριούχοι, περισσότεροι από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.Λεπτομέρεια-Αυξήθηκαν στα 23 εκατομμύρια οι Ρώσοι κάτω από το όριο της φτώχειας

Associated Press
Σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία«Ροστάτ» στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των Ρώσων, τα εισοδήματα των οποίων δεν ξεπερνάνε το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης, αυξήθηκε κατά 2,3 εκατομμύρια. Ετσι ο αριθμός των ανθρώπων που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας έφτασε το 22,9 εκατομμύρια ανθρώπους, που αποτελούν το 1/6 του πληθυσμού της Ρωσίας. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε η αύξηση κατά 17% του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, που οφείλεται στην ανάλογη αύξηση των τιμών σε τρόφιμα και υπηρεσίες. Εξέλιξη που δεν αναπληρώθηκε με αύξηση των εισοδημάτων.
Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΦΟΡΟΥΜ», Ανατόλι Μπαράνοφ, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για φτωχούς, αλλά για τους εντελώς εξαθλιωμένους ανθρώπους.

"Πάρτυ" αυτοί, πάρτυ και εμείς!Μας πήραν και τα... βρακιά και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής κάνει πάρτυ!

altΜας πήραν και τα... βρακιά και 
το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής κάνει πάρτυ!
Ενω "αυτοί" εχουν στήσει πάρτυ με γερό φαγοπότι για... πάρτη τους, για τη σωτηρία της πατρίδας βεβαιώς, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπήςετοιμάζει το δικό του πάρτυ, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.
 
Με μια λιτή πρόσκληση μας καλεί να βρεθούμε την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 9:30μμ, στο ''Μαρσέιγ'', στην οδό Μασσαλίας 11, οπου θα φάμε λιτά,θα πιούμε εξίσου λιτά και,αν εχουμε και κανένα ευρώ περισσευούμενο, μας ζητάει να το ρίξουμε στον κουμπαρά του (μάλλον εντελώς άδειος θα είναι...)

Papandreix και Venizelix, το χωριό των ανυπότακτων πλουσίων !


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : USEMatrix http://usematrix.blogspot.com/2011/07/papandreix-venizelix.html

ΚΑΙ

ΤHN ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ένα πανικόβλητο ΠΑΣΟΚ αποδίδει την οργή της κοινωνίας στον... ΣΥΡΙΖΑ!

Σχόλιο από το Ξεκίνημα


Ο συκοφαντικός πόλεμος λάσπης των στελεχών της κυβέρνησης και των αστικών ΜΜΕ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό όλες τις τελευταίες μέρες. Η διαρκώς ογκούμενη λαϊκή οργή ενάντια στα στελέχη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιχειρείται να «χρεωθεί» στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς σε μια (ανεπιτυχή) προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινωνίας.

Ο βασικός λόγος που γίνεται αυτή η εκστρατεία λάσπης, είναι γιατί διαφορετικά η κυβέρνηση θα έπρεπε να παραδεχτεί το προφανές, δηλαδή, πως η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αηδιασμένη και εξοργισμένη με την πολιτική της, θεωρεί τους βουλευτές που στηρίζουν αυτά τα μέτρα εχθρούς και ζητάει την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.

Ο Στρατούλης στα ΜΑΤ ! Επίκαιρο άρθρο του Θανάση Καρτερού στην ΑΥΓΗ.


Σούλα Μερεντίτη .Ειδική συνεργάτης στο γραφείο του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη (1997-2000) 
Ήταν κι ο μικρός; ρώτησε ο βασιλικός επίτροπος τον ασφαλίτη μάρτυρα. Νομίζω ότι ήταν, απάντησε ο μάρτυρας και με βάση αυτή την άκρως σοβαρή κατάθεση ο μικρός καταδικάστηκε από το στρατοδικείο σε ισόβια για τον φόνο συνεργάτη των Γερμανών. Έτσι κι αλλιώς είναι συνεργός, γιατί και ανήκει στην παράταξη των δολοφόνων και αρνείται να την αποκηρύξει, απεφάνθη ο πρόεδρος το στρατοδικείου.
Και τι σχέση έχει αυτή η παλιά ιστορία με τα σημερινά; Έτσι που πάμε, μπορεί και να έχει. Να, για παράδειγμα, η βουλευτίνα κυρία Σούλα Μερεντίτη εκ Τρικάλων κατέθεσε στο τηλεοπτικό στρατοδικείο, ότι μεταξύ των ανθρώπων που με αποδοκίμασαν και επιχείρησαν να διακόψουν την τηλεοπτική μου συνέντευξη ήταν και μία γυναίκα που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση απελευθέρωση των ενεργών πολιτών της Ιερισσού! - Παρέμβαση του Μ. Τρεμόπουλου.


Την άμεση απελευθέρωση των 5 πολιτών που συνελήφθησαν σήμερα επειδή μαζί με άλλους κατοίκους είχαν αποκλείσει την είσοδο της παράνομης χωματερής της Ιερισσού, ζήτησε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Τα άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία της "παράνομης βίας" (άρθρο 330 Π.Κ.) είναι οι:  Παπαγεωργίου Τόλης, Αντωνίου Αλέξανδρος, Δάλλας Χρήστος, Αϊβαζίδης Τάσος και Κασκέτης Θεόφιλος. Θα κρατηθούν σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου και αύριο θα παραπεμφθούν.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο



Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι, αξιοποιώντας τις προβοκάτσιες και τις γελοίες «συγκρούσεις» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ,
θα μπορέσουν να καταστείλουν το οργανωμένο ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα.  Νόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι το δίκιο τους και η πάλη για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους που η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία και η ΕΕ 
τσακίζουν. 
 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Ο πρωθυπουργός  σήμερα κινούμενος στην επικίνδυνη και αντιδημοκρατική λογική της ενοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων επανέλαβε τη θεωρία των υποκινητών. Η δημοκρατία, όμως, υπονομεύεται από τη στοχοποίηση πολιτικών χώρων, τη γενικευμένη αστυνομοκρατία και τα αντιλαϊκά μέτρα. Όσο για τις αδιέξοδες εκδηλώσεις βίας, η θέση μας είναι σαφής: δεν τις υιοθετούμε και είναι έξω από τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Αριστεράς.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το νέο γύρο αντιπαράθεσης ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΣΥΝ.


Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΝ για τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις κατά βουλευτών από διάφορες ομάδες, δεν έχει στόχο μόνο τον αποπροσανατολισμό και την εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων.
Η κυβέρνηση και οι άλλοι μηχανισμοί του συστήματος με σχέδιο αξιοποιούν τις μεγάλες αντιφάσεις και παλινωδίες του ΣΥΝ, που από τη μία δεν αμφισβητεί το σύστημα και εχθρεύεται την ταξική πάλη, ενώ από την άλλη γοητεύεται από μικροαστικές αντιδράσεις και εκτονώσεις ορισμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων και να παγιδεύσουν σε διλήμματα και καταστάσεις που είναι χρήσιμα για το σύστημα.

ΠΑΜΕ:Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών Τρίτη 12 Ιούλη.


Τα αιτήματα μας για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και για ασφαλιστική κάλυψη σε όλους τους απογραφείς και τομεάρχες που εργάστηκαν στην πρόσφατη απογραφή πληθυσμού, δεν υλοποιήθηκαν. Επικρατεί πλήρη σιγή από την μεριά του κράτους και της διοίκησης της Στατιστικής αρχής. Το χρονικό όριο που είχαμε βάλει για την πληρωμή των δεδουλευμένων (1η Ιουλίου) φαίνεται ότι δεν ίδρωσε τα αυτιά της Διοίκησης της Στατιστικής Αρχής και κυρίως της κυβέρνησης.

Ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση του Προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη.



Σήμερα, συνεδρίασε Αθήνα το Προεδρείο του Κ.Ε.Α., προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην Ελλάδα και να προσδιορίσει τα επόμενα βήματα του κόμματος σχετικά με την ανάληψη πρωτοβουλιών για άμεσες παρεμβάσεις και κοινές δράσεις το επόμενο διάστημα, οριστικοποιώντας παράλληλα την ατζέντα των εργασιών της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα συγκληθεί στις 13 Ιουλίου στο Τρέβι της Ιταλίας.

5ο πολιτικό κάμπινγκ Κόκκινου 18-24 Ιουλίου


Αφίσα 5ου πολιτικού κάμπινγκ ΚόκκνουΑπό τις 18 μέχρι τις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 5ο πολιτικό κάμπινγκ του Κόκκινου στην Κάτω Γατζέα Βόλου, στο κάμπινγκ "Hellas". Σε ένα χαλαρό περιβάλλον θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε για τις πολιτικές και κινηματικές εμπειρίες μιας χρονιάς πλούσιας σε δράση, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να διασκεδάσουμε. Το κάμπινγκ βρίσκεται 16 χιλιόμετρα από το Βόλο και διαθέτει ξεχωριστό χώρο για συζητήσεις.
Κατά τη διάρκεια του κάμπινγκ θα γίνουν οι ακόλουθες συζητήσεις-δραστηριότητες:

Συζητήσεις

  • Το κίνημα των "αγανακτισμένων", η πολιτική συγκυρία και η Αριστερά
  • Εργατικό κίνημα και συνδικάτα
  • Πανεπιστήμιο και φοιτητικό κίνημα την εποχή της κρίσης
  • Πραγματική δημοκρατία και ισότητα, χωρίς κατάληψη της εξουσίας;
  • Μαζικά κόμματα και επαναστατική οικοδόμηση: η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα το εφαρμόσουμε, ο κόσμος να χαλάσει»!- Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



«Θα το εφαρμόσουμε, ο κόσμος να χαλάσει»!
Είναι δήλωση χτεσινή. Εγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, τον αξιότιμο κύριο Χρήστο Πρωτόπαππα στον ραδιοσταθμό «Real FM».
Αυτή ήταν η απάντηση του λεβέντη «αντιεξουσιαστή» όσον αφορά τις αντιδράσεις του λαού στη λαιμητόμο του «μεσοπρόθεσμου».
*
«Θα το εφαρμόσουμε, ο κόσμος να χαλάσει»!
Ετσι απάντησε ο μπαρουτοκαπνισμένος «κοσμοχαλαστής», ο ορκισμένος απέναντι στην καπιταλιστική αδικία «σοσιαλιστής». Τα συνηθίζουν τα «σταράτα» λόγια οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και τα επιφανή στελέχη του κόμματος των κυβερνήσεων του Σημίτη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-Οι μπάτσοι δέρνουν και τα θύματα συλλαμβάνονται.Βοηθήστε τον Μιχάλη Προδρόμου



Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Mέσα στα γεγονότα των ημερών 28-29/6 οι πραιτοριανοί της όμορφης και δημοκρατικής μας χούντας συνέλαβαν με τρόπο τελείως άνανδρο και άδικο τον φίλο Μιχάλη Προδρόμου. Ο Μιχάλης μόνο κουκουλοφόρος δε θα μπορούσε να είναι. Παρ' όλα αυτά προτίμησαν να συλλάβουν αυτόν, παρά τους χρυσαυγίτες και ασφαλίτες φίλους τους. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την περίπτωση.

Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα όπου μπορείτε και αν είναι δυνατόν κάπως να βοηθήσετε.

Φιλικά

Ελεάνα Γεωργούλη
Σάββας  Στρούμπος

_________________________________


Ο Μιχάλης Προδρόμου, επιστημονικός υπεύθυνος της WWF Ελλάς για θέματα ενεργειακής πολιτικής ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2011 στο κέντρο της Αθήνας. Τα ακόλουθα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι όλη η υπόθεση είναι μια σκευωρία σε βάρος ενός αθώου πολίτη.

9-10 Ιουλίου στο Σύνταγμα Πανελλαδικός απολογισμός και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων


alt9-10 Ιουλίου στο Σύνταγμα Πανελλαδικός απολογισμός και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων
Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος  καλεί τις λαϊκές συνελεύσεις όλης της χώρας για ένα ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων. Η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος την Κυριακή αποφάσισε: "Εδώ και 40 μέρες είμαστε στο δρόμο και στις πλατείες και γράφουμε μια από τις λαμπρότερες σελίδες του τόπου μας!

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το σίριαλ των επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ



Το γελοίο αλλά και επικίνδυνο σίριαλ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται σε μια προσπάθεια συσπείρωσης του κυβερνητικού στελεχιακού δυναμικού, αλλά και αλλαγής της πολιτικής ατζέντας.
Η κυβέρνηση απομονωμένη από την κοινωνία, αποδίδει τη δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών, όχι στην ίδια την κατεδαφιστική πολιτική της, αλλά στην Αριστερά. Ψάχνουν άλλοθι για να κρυφτούν και να δικαιολογήσουν τα μέτρα που με κοινωνική αναλγησία  εφαρμόζουν με περικοπές των εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας, υπερφορολόγηση των αδυνάτων, ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου αλλά και χημικό πόλεμο ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.