Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του Κ.Κ.Ε : Για την ιδιωτικοποίηση λιμανιών και μαρίνων της χώρας.


Προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και Ναυτιλίας



Με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταφέρεται στο Ταμείο Aξιοποίησης Iδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους - μέσω συμβάσεων παραχώρησης - κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων. Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε:

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : Καμιά ανοχή στους Γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής !


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις και ρόλο της δήθεν «αντιμνημονιακής» Χρυσής Αυγής είναι η πρόσφατη συμμετοχή τριών βουλευτών της στο μπλοκάρισμα της διαδικασίας δημιουργίας Επιτροπής Ελέγχου για το χάρισμα της ΑΤΕ (και μαζί της του 40% της ελληνικής αγροτικής γης) στην Τράπεζα Πειραιώς. Πλέον δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι «δεν είχε καταλάβει».

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ : Ερευνες και πένθος για το μακελειό στην απεργία.


Οδυρμός και κλάματα...

Εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχθηκε μέχρι τέλος της βδομάδας σε όλη τη Νότια Αφρική μετά τον άδικο χαμό 34 απεργών την περασμένη Πέμπτη στα ορυχεία πλατίνας «Μαρικάνα» της εταιρείας «Λονμίν», που αιματοκυλίστηκε από τη βία των αστυνομικών δυνάμεων...
Χτες, πολλές δεκάδες μητέρες, γυναίκες και αδελφές βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια του Γιοχάνεσμπουργκ σε μία προσπάθεια να δουν εάν ο γιος, ο σύζυγος ή ο αδελφός τους παραμένει ζωντανός και είναι ένας από τους 259 μεταλλωρύχους που συνελήφθησαν και κρατούνται (!) από τις αστυνομικές δυνάμεις με την κατηγορία της άσκησης βίας δημοσίως.

Στάχτη 127.400 στρέμματα στην Χίο μέχρι χτες ! - ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.


Μεγάλη καταστροφή στην Χίο



Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί ώρα 02:30 την 18 Αυγούστου 2012 στην περιοχή Καρυών - Νέα Μονή σε δασική έκταση και λόγω των ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές από τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χίου, όπως Ανάβατος, Αυγώνυμα, Λίθιο, Βέσσα, Έλατα, Αρμόλια, Καλαμωτή, Πυργί, Όλύμποι, Καρύντα, Άγ. Γεώργιο Συκούσας, Σιδηρούντα, όπου μαίνεται για 3η μέρα, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο πααρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών, στρατιωτών και κατοίκων.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο.


Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα γαι τις πυρκαγιές



Θεωρούμε εξαιρετικά προκλητικές τις δηλώσεις του Υπ. Δημόσιας Τάξης ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και αυτές που κατατρώγουν τη Χίο είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την αιτία των πυρκαγιών αλλά ο Υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση πάνε να αποκρύψουν ένα γεγονός που βεβαίως ευθύνες φέρνουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Σπύρου Χαλβατζή: Προστασία των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην ΑΤΕ


Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας



Πριν ακόμη στεγνώσουν οι υπογραφές για τη χαριστική παραχώρηση του «υγιούς» τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των προωθούμενων εξαγορών και συγχωνεύσεων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, αποκαλύφτηκαν οι δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους της ΑΤΕ.

Ανακοίνωση του Τμήματος Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ «Πανάκριβα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις γραμμές του Αργοσαρωνικού – Σε ρόλο θεατή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου».


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 

Ανακοίνωση του Τμήματος Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ «Πανάκριβα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις γραμμές του Αργοσαρωνικού – Σε ρόλο θεατή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου»
Πανάκριβα ναύλα υποχρεώνονται να πληρώνουν μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να περιορίζεται σε ρόλο «θεατή».

23.8.12 Παράσταση Διαμαρτυρίας Κλαδικών Συνδικάτων για Παιδικούς Σταθμούς.

 Αθήνα 20 Αυγούστου 2012


Προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση

κ. Υπουργέ,

53.000 παιδιά έμειναν εκτός των παιδικών σταθμών. Αρκετοί γονείς δεν πήγαν να κάνουν αίτηση γιατί οι προϋποθέσεις που έβαλε η ΕΕΤΑ ήταν απαγορευτικές. Αυτό δείχνει ότι οι ανάγκες είναι περισσότερες.
Πάρα πολλά παιδιά θα μείνουν έξω απ’ τους παιδικούς σταθμούς γιατί πολλοί κλείνουν. Η μείωση των μισθών των εργαζομένων και το κλείσιμο σταθμών δημιουργούν τραγικό αδιέξοδο στους γονείς. Από την άλλη είναι απαράδεκτη η λύση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δηλαδή η σύσταση εταιριών από ανέργους, που προωθούν οι δήμαρχοι.