Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στα «χαρακώματα» Πάγκαλος – Αριστερά


Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κυβέρνηση στο Βήμα της Κυριακής στην οποία χαρακτηρίζει ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ως κομουνιστογενή κινήματα τονίζοντας, ότι η πραγματική αριστερά παραμένει το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα ο Θεόδωρος Πάγκαλος συνδέει το τραγικό περιστατικό της Μαρφίν με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.

«Με ενοχλεί η ανομία, οι βίαιες πράξεις οπαδών καθοδηγούμενων από αυτούς τους δυο πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι απαγορεύουν την άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων συμπολιτών τους, καταστρέφουν και πυρπολούν περιουσίες και σε μερικές περιπτώσεις όπως εκείνη της Marfin, οδηγούν σε αποτρόπαιο θάνατο αθώους εργαζομένους»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του ΚΚΕ.

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τόνι Σίμσον


Πηγή ελπίδας το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό. 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε στη Βουλή με τον διευθυντή του Ιδρύματος «Μπέρτραντ Ράσελ» για την Ειρήνη, Τόνι Σίμσον, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας με πρόσκληση του Συνδέσμου «Μπάιρον»  για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό.
Ο Τ.Σίμσον συνοδευόταν από την πρόεδρο των Ελλήνων Γιατρών κατά των Πυρηνικών, κα Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου «Μπάιρον», Π. Τριγάζη.

Η απάντηση είναι ο σοσιαλισμός.Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από τις πέντε χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.


Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από πέντε χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας (ΚΚΕ, ΚΚ Ιρλανδίας, Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας, ΚΚ Λαών της Ισπανίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας) όπου απευθύνουν κάλεσμα στους λαούς για οργάνωση και πάλη για έναν κόσμο χωρίς ανεργία, εκμετάλλευση, καπιταλιστές, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Με το σύνθημα «Οργάνωση κι αγώνας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Αμεσα μέτρα για τους ανέργους. Πάλη για έναν κόσμο χωρίς ανεργία, εκμετάλλευση, καπιταλιστές. Η απάντηση είναι ο σοσιαλισμός» τα κόμματα σημειώνουν:
«Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, άνεργη
Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα των χωρών της Ευρώπης, οι οποίες έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την ανεργία, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Ιρλανδίας, σας απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα.
Απευθυνόμαστε στα 24 εκατομμύρια "επίσημα"» ανέργους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ιδιαίτερα στους μακροχρόνια ανέργους, στους άνεργους νέους και στις γυναίκες που πλήττονται περισσότερο.

Δελτίο Τύπου ΠΑΜΕ : Γενικός ξεσηκωμός μπροστά στο σφαγιασμό και του επιδόματος ανεργίας !


  Γενικός ξεσηκωμός μπροστά στο σφαγιασμό και του επιδόματος ανεργίας !



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας σε γενικό ξεσηκωμό μπροστά στο σφαγιασμό και του επιδόματος ανεργίας από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους συμμάχους της, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς της. Να καταδικάσουν τα μέτρα. Ακόμα και τα ψίχουλα των 461 ευρώ το μήνα ως επίδομα ανεργίας για τους «υπηρέτες» του κεφαλαίου είναι πολλά, γι΄ αυτό και θέλουν να το πάνε στα 360 ευρώ. ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ όλες οι ευρωυποταγμένες δυνάμεις σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο με την πολιτική τους οδηγούν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και έφτασαν στο 19,9% το ποσοστό της επίσημης ανεργίας.

Εκλογές στο τραπεζόκρατος... Γράφει η Λιάνα Κανέλλη.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Η γενικευμένη ομοιογενής καταστροφή κάθε εργασιακού δικαιώματος και όλων των άλλων που προκύπτουν απ' αυτό τώρα παίρνει διαστάσεις θριάμβου για τους εκτελεστές μας. Τις επόμενες μέρες και βδομάδες σύντροφοι θα γίνουμε μάρτυρες της πιο ολοκληρωμένης και μαζικής προπαγάνδας καθώς μπήκαμε επισήμως σε προεκλογική τροχιά με την άδεια των Ευρωπαίων νταβατζήδων του λεγόμενου ελληνικού πολιτικού προσωπικού.
Την ίδια ώρα που εκστασιάζονται διάφορες πολιτικές και γενικώς δημόσιες φιγούρες με τα «καλά λόγια» των Ευρωπαίων για το φόνο μας, με τον ίδιο τρόπο που μαφιόζος νονός επιβραβεύει με ένα μάτσο δολάρια και πέντε γκόμενες τα πρωτοπαλίκαρά του μετά το γάζωμα με αυτόματα των αντιπάλων του, σοβαρές αρσενικές πόρνες αναγγέλλουν την προσωρινή προσγείωση του επιδόματος ανεργίας στα 360 ευρώ...

Ρωσικές Προεδρικές Εκλογές : Από τον πρώτο γύρο φαίνεται ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος ο Πούτιν.Εκτιμήσεις για τα ποσοστά όλων των υποψηφίων.Το kke4ever θα σας ενημερώνει συνεχώς για τα αποτελέσματα.Γράφει ο Red Star.

Ρωσικές Προεδρικές Εκλογές 2012



Αν και αναμένεται η γνωστή νοθεία  που παρατηρήθηκε και στις βουλευτικές εκλογές από τον Βλ.Πούτιν και το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία θα κάνω κάποιες εκτιμήσεις για το σημερινό αποτέλεσμα του Πρώτου Γύρου των Προεδρικών Εκλογών.
Δυστυχώς όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο σημερινός πρωθυπουργός της Ρωσίας θα κερδίσει άνετα από τον πρώτο γύρο.Με βάση τις δημοσκοπήσεις εκτιμώ πως  ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πάρει ένα ποσοστό μεταξύ 56 και 62 % (Μέσο ποσοστό 59 %).
Δεύτερος θα είναι ο ηγέτης των Κομμουνιστών Γκενάτι Ζιουγκάνωφ  με ένα ποσοστό που θα κυμανθεί από 14 ως και 18 % (Μέσο ποσοστό 16 %).

Δημοσκόπηση-πατάτα κατά παραγγελία Αλαφούζου.Το βαρόμετρο της Public Issue δείχνει τέταρτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με μειωμένο ποσοστό στο 11 % και δεύτερο κόμμα με 16% την Δημοκρατική Αριστερά.Σχόλιο του Red Star.

Σε ηλίθιους απευθύνεστε κύριε Μαυρή ;



To ερώτημα το απευθύνω στον αποτυχημένο δημοσκόπο της Public Issue, ανίκανο ακόμα και σε exit poll να καταγράψει το εκλογικό αποτέλεσμα όπως αποδείχτηκε σε τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Δυστυχώς για εσάς τους πρώην και δήθεν αριστερούς ,που προσπαθείτε να χαλιναγωγήσετε και να κατευθύνετε τον πολιτικά ανώριμο λαό, σας έχουμε πάρει χαμπάρι.Εσάς Κύριε Μαυρή που ήσασταν στο ΚΚΕ Εσωτερικού.Εμείς που γνωρίζουμε τουλάχιστον μερικά πράγματα για τις μαγειρεμένες έρευνες σας φτύνουμε κατάμουτρα και σας υποσχόμαστε την ημέρα των εκλογών να σας ξεμπροστιάσουμε κατάλληλα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού για το «Κίνημα της πατάτας».


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού για το «Κίνημα της πατάτας».

Οι πρωτοβουλίες άμεσης διάθεσης αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές,  αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο το διαχρονικό καθεστώς ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεσαζόντων, των επιχειρήσεων τροφίμων και αλυσίδων Super Market και των καρτέλ, με την τεράστια ψαλίδα τιμών από το χωράφι και το στάβλο μέχρι το πιάτο του καταναλωτή.
Ταυτόχρονα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αυτοοργάνωσης που αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες των παραγωγών και των πολιτών για να παρακάμψουν τους κάθε λογής μεσάζοντες και κυκλώματα.