Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Εννιά χρόνια κατοχής και ιμπεριαλιστικής επέμβασης

Τα εννιά χρόνια ιμπεριαλιστικής κατοχής «έκλεισε» φέτος το Αφγανιστάν, χωρίς ορατή ελπίδα εξόδου από τον πόλεμο. Αντίθετα οι εκτιμήσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων μεταθέτουν πλέον «μετά το 2014» την έναρξη αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων. Φυσικά, πάντα διατηρώντας τον αστερίσκο ότι ακόμα και μετά την όποια έναρξη δήθεν αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα κρατήσουν τον έλεγχο της χώρας, όντας η πραγματική εξουσία, επενδύοντας στα πακέτα ανοικοδόμησης, στην οποία ήδη στρέφουν το βλέμμα τους πέρα από τις ΗΠΑ, η ΕΕ, Ρωσία και η Κίνα.

Δικαίωσε ο Άρειος Πάγος εργαζόμενο που υποβαθμίστηκε

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε εργαζόμενο που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή υποβαθμίστηκε η θέση του στην επιχείρηση που απασχολείται.
Πρόκειται για πτυχιούχο ΑΕΙ, ο οποίος προσελήφθη από ασφαλιστική εταιρεία το 1989 και ανέλαβε θέσεις ευθύνης, όπως υποδιευθυντής, προϊστάμενος και αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος. Το 2006 υποβίβάστηκε σε απλό υπάλληλο και του αφαιρέθηκαν επιδόματα, όπως εξόδων περιποίησης πελατείας, ύψους 250 ευρώ και διοικητικών καθηκόντων, ύψους 625 ευρώ.

Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις, το χώρο του Πολυτεχνείου, την πορεία της 15 Νοέμβρη ενάντια στην τρόικα, την εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την παλλαϊκή πορέια της 17 Νοέμβρη.

Στην αυταπάτη «ένα άλλο ΝΑΤΟ είναι εφικτό... »

Γρηγοριάδης Κώστας
«Η Ευρωπαϊκή Αριστερά πιστεύει ότι τα στρατιωτικά μέσα και το διευρυνόμενο ΝΑΤΟ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος σε σχέση με την ασφάλεια στον 21ο αιώνα. Το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί και να συγκροτηθεί ένα περιεκτικό πανευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας, που θα βασίζεται στον ΟΑΣΕ (σ.σ. το συνεταίρο του ΝΑΤΟ), και τις αρχές του για την περιφρούρηση της ειρήνης μέσω του αφοπλισμού, τη δίκαιη συνεργασία και τη συν-ανάπτυξη για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου».
Αυτά, μεταξύ άλλων, πιστεύει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), όπως τα αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Δεν μπαίνει όμως στον κόπο να μας εξηγήσει τι είναι αυτό που το κάνει να πιστεύει ότι η αντικατάσταση του ΝΑΤΟ από έναν ευρωενωσιακό μηχανισμό θα δράσει υπέρ της ειρήνης και δε θα ακολουθήσει την πεπατημένη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων;

ΠΑΜΕ : Μήνυμα Συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις 33 άνεργες σε Ορυχείο της Χιλής

Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ απευθύνει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις 33 άνεργες που κλεισμένες σε ορυχείο της Χιλής πραγματοποιούν απεργία πείνας και αγωνίζονται πεισματικά για το δικαίωμά τους στην εργασία.
Ο αγώνας για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους πρέπει να είναι αγώνας όλων των ταξικών συνδικάτων καθώς και ο αγώνας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για την κατάργηση της πολλαπλής εκμετάλλευσης που βιώνουν οι εργαζόμενες γυναίκες από την καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Συναδέλφισσες ευχόμαστε ο αγώνας σας να είναι νικηφόρος

Τρόικα: Ετοιμάστε απολύσεις στο Δημόσιο και κόψτε μισθούς και εφ άπαξ

Ρεπορτάζ από το www.newsit.gr


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα ''παζάρια' μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης που αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ και αύριο με συνέντευξη τύπου θα μάθουμε όσα θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή μας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν τη δημιουργία εναλλακτικού σχεδίου καθώς δεν δείχνουν να έχουν ''μπολιαστεί'' από την σιγουριά της κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων  του προυπολογισμού μέσα στις προθεσμίες.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο αλλά και απολύσεις όπως και πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης.

Eπανέρχονται τα σενάρια της «Mεγάλης Aλβανίας» στα Bαλκάνια

Για άλλη μια φορά «ανακατώνεται η τράπουλα» στα Bαλκάνια και ιδιαίτερα στο «ευαίσθητο τρίγωνο» Aλβανία, Σκόπια, Kοσσυφοπέδιο, με τη συμμετοχή των HΠA, EE αλλά και της Tουρκίας, αφού οι «πληγές» διατηρούνται σκόπιμα ανοικτές και ανά πάσα στιγμή μπορεί να «αιμορραγήσουν».
Σε αυτό το πλαίσιο, στην επικαιρότητα επανήλθαν τα σχέδια για τη δημιουργία της «Mεγάλης Aλβανίας». Aυτήν τη φορά αφορμή είναι η ίδρυση της «Λίστας Φυσικής Aλβανίας» που παρουσιάστηκε στις 30 Oκτώβρη, σε εκδήλωση Aλβανών αυτονομιστών στα Tίρανα, με στόχο την συνένωση με την Aλβανία όλων των αλβανοκατοικούμενων εδαφών σε Σερβία, Kοσσυφοπέδιο, Mαυροβούνιο, πΓΔM και Eλλάδα. Aνακοινώθηκε μάλιστα, η επικείμενη κατάθεση αιτήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Xάγης, προκειμένου να αναθεωρηθούν οι συμφωνίες του «Kογκρέσου του Bερολίνου» (1878) και της «Συνδιάσκεψης του Λονδίνου» (1913), ώστε «να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν τότε με την οριοθέτηση αλβανικών εδαφών που ως τότε ήταν υπό την κατοχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Μετά την "Δημοκρατική" Αριστερά του Φώτη Κουβέλη έρχεται η "Δημοκρατική" Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Την ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ανακοινώνει αυτή την ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση στο θέατρο του Μπάντμιντον. Σύμβολο του νέου κόμματος, ένα κλαδί ελιάς.
Το "παρών" δίνουν προσωπικότητες απ' όλον τον πολιτικό κόσμο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό συνέδριο της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" θα γίνει τον Μάρτιο.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μαζί με την Τρόικα κήρυξε τον πόλεμο στην εργατική τάξη

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ως ακραιφνής κοινωνικός εταίρος του κεφαλαίου, με την πρόσφατη συνάντησή της με την Τρόικα (τους επιτηρητές του Μνημονίου) και με το υπόμνημά της που υπέβαλε σ΄ αυτήν, προσφέρει «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σ΄ όλους όσους συνευθύνονται για την κρίση και συνδιαμορφώνουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.
            Ως συνεπής Πέμπτη φάλαγγα στο εργατικό κίνημα, αυτή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με αυτή της τη στάση νομιμοποιεί όλους τους αντεργατικούς οργανισμούς του κεφαλαίου και με τα λεγόμενα της στο υπόμνημα προστρέχει να δώσει ξανά τα διαπιστευτήριά της στη διαβόητη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011- Εντείνουν τον πόλεμο σε βάρος του λαού

Από τις τσέπες των εργαζομένων θα αρπάξουν τα 14,4 δισ. των νέων μέτρων, που θα επιβληθούν το νέο χρόνο
Την δικαιολογημένη οργή και αγανάχτηση των εργαζομένων προκαλεί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011 που κατέθεσε προχτές η κυβέρνηση στη Βουλή. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κοροϊδέψει τα θύματα της αντιδραστικής της πολιτικής πέφτει στο κενό, καθώς όπως και να διαβαστούν τα κονδύλια του προϋπολογισμού και τα μέτρα που προβλέπεται να παρθούν το επόμενο διάστημα, όλα δείχνουν ότι θα ενταθεί ακόμα περισσότερο ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει ενάντια στα λαϊκά στρώματα κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.
Επιπλέον, αυτό που συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο είναι το γεγονός ότι τα μέτρα για το 2011, έρχονται να προστεθούν στα μέτρα που κατά κύματα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση μέσα στο χρόνο που διανύουμε, αλλά και στην πολιτική λιτότητας και παγώματος των μισθών στο δημόσιο τομέα που είχε επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2008!
Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, είναι αποφασισμένοι να σαρώσουν τα πάντα. Ασχετα από τα ψέματα που λένε δημόσια, η πολιτική τους:
-Θα επιφέρει νέα μείωση στα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων,
-θα οδηγήσει στα ύψη την ανεργία, με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το δημόσιο,
-θα προκαλέσει νέα αιμορραγία στο λαϊκό εισόδημα με τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ σε όλη την γκάμα των ειδών πρώτης ανάγκης,
-θα αυξήσει την φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων με το νέο φορολογικό νόμο,