Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που η κυβέρνηση με τις δυνάμεις των ΤαγΜΑΤασφαλιτών εξαπέλυσε συστηματικά σήμερα στα Εξάρχεια


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ Αθήνας   


             ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…
  ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

        Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που η κυβέρνηση με τις δυνάμεις των ΤαγΜΑΤασφαλιτών εξαπέλυσε συστηματικά σήμερα στα Εξάρχεια, στα αντιεξουσιαστικά στέκια και σε όλη την Αθήνα, βάση οργανωμένου σχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για να αποτρέψει τη συμμετοχή των μαθητών, της νεολαίας, των εργαζομένων και μεταναστών στη σημερινή Ημέρα Μνήμης στο μέρος δολοφονίας του ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και στις κινητοποιήσεις της  Κυριακής και της Δευτέρας.
        Η αναίτια εισβολή των ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο των Εξαρχείων, ο ασφυκτικός κλοιός στο μέρος δολοφονίας του μικρού ΑΛΕΞΗ, οι δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις ανύποπτων θαμώνων, οι προπηλακισμοί και οι απειλές, αποτελούν καθεστώς ανοιχτής τρομοκράτησης της τοπικής κοινωνίας και των παρευρισκομένων, ΠΡΟΣΒΟΛΗ της μνήμης του ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ και της οικογένειάς του. Αποτελούν προσβολή για ΟΛΟΥΣ μας.
        Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης, του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του πολιτικού προϊσταμένου του δε θα μείνει αναπάντητη, γιατί ΚΑΝΕΙΣ και ΚΑΜΙΑ πια δε φοβάται, δεν υποτάσσεται, δε χειραγωγείται, δεν είναι απαθής μπροστά στην κρατική βία.   
        Η νεολαία, οι μαθητές, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες ΔΕ ΜΑΣΟΥΝ στις αντικοινωνικές τρομοκρατικές ενέργειες της εξουσίας, όπως δε μάσησαν και πέρσι. Συμμετέχουν και στηρίζουν μαζικά τις καταλήψεις σχολείων και σχολών και θα δώσουν δυναμικά την απάντησή τους στην αυριανή διαδήλωση, με τη μαζική παρουσία τους στους δρόμους του αγώνα. Το αυτοπεριφρουρούμενο μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης θα είναι εκεί!

        ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΑΜΕ…

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης : "Θα πατάξουμε την ανομία"

Ο υπουργός δημόσιας τάξης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  σε έξαλλη κατάσταση ,μίλησε στον ΣΚΑΙ 100,3 με σκληρά λόγια κατά των αναρχικών με αφορμή τα γεγονότα στο Κερατσίνι. "Πήραμε εντολή να πατάξουμε την ανομία και να προστατεύσουμε τους πολίτες και δεν πρόκειται να σταματήσουμε".Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει μία ισχνή μειοψηφία να μας παρασύρει.
Τέλος εκνευρισμένος δήλωσε ότι δεν θέλει να αναφέρονται στις αστυνομικές δυνάμεις με τον όρο "ορδές του Χρυσοχοΐδη".
Όπως φαίνεται ο υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει δώσει διαταγές για σκληρή αντιμετώπιση των διαδηλωτών που θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της Κυριακής και της Δευτέρας.
Η εκτίμηση μας είναι πως η αστυνομία θα συνεχίσει τις μαζικές προληπτικές προσαγωγές με σκοπό τον αποσυντονισμό και αποδιοργάνωση των αναρχικών.





Προκήρυξη της οργάνωσης σπουδάζουσας της ΚΟΕ για τον Δεκέμβρη


Το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου πέρυσι άναβαν κεράκια στη μνήμη του Αλέξανδρου. Φέτος ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν από θέση εξουσίας την νεολαία που αγωνίζεται. Η ΝΔ πέρυσι έπνιγε στα χημικά και στο ξύλο τις διαδηλώσεις, αφού νωρίτερα η αστυνομική ασυδοσία έριχνε έναν 16χρονο νεκρό. Φέτος με τον νέο της αρχηγό θεωρεί ότι δεν είχε όσο αυστηρή στάση έπρεπε απέναντι στην οργή της νεολαίας. Το ΚΚΕ πέρυσι κατήγγειλε την εξέγερση και οραματίστηκε μια «πραγματική λαϊκή εξέγερση που δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι». Φέτος απέχει από τις διαδηλώσεις και κάνει «μέτωπο» με τον εαυτό του.
Γιατί να Κατέβουμε στο Δρόμο στις 6 και 7 Δεκέμβρη;
Διαδήλωση Μνήμης: Δεν ξεχνάμε ότι ένας 16χρονος σκοτώθηκε χωρίς λόγο. Δεν ξεχνάμε ότι το γεγονός δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά κρίκος σε μια μεγάλη αλυσίδα. Δεν ξεχνάμε το κύμα οργής και αγανάκτησης, την κραυγή απελπισίας και απόγνωσης, την έκρηξη νεότερων και μεγαλύτερων. Δεν ξεχνάμε ότι αυτή την έκρηξη η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ πήγαν να την ταυτίσουν με τις σπασμένες βιτρίνες. Δεν ξεχνάμε το φόβο που προκαλέσαμε στο κατεστημένο σε όλη την Ευρώπη, όταν κατεβαίναμε κατά χιλιάδες στο δρόμο.
Διαδήλωση Άρνησης: Ενός κόσμου κι ενός συστήματος γεμάτου σαπίλα και υποκρισία. Που τάχα ακούει τη νεολαία με συμπάθεια και κατανόηση. Που όμως την επόμενη μέρα μας ξαναφορτώνει τα προβλήματά του. Μας κάνει τη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Είναι άρνηση των αδιεξόδων και της απόγνωσης. Άρνηση της επιβίωσης. Άρνηση του να ζεις για να δουλεύεις. Άρνηση του χρόνου που δεν είναι ελεύθερος. Άρνηση των χώρων που εμπορευματοποιούνται. Άρνηση της ζωής που είναι βουλιαγμένη στο νάρκωμα, στην κατανάλωση, στην αδιαφορία και στην απομόνωση.
Διαδήλωση Ενότητας: Ο Δεκέμβρης πέρυσι μας ένωσε όλους. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, νέους και μεγαλύτερους, από διαφορετικές περιοχές και κοινωνίες. Μας ένωσε σε ένα ποτάμι οργής και αγανάκτησης για την ευκολία με την οποία αφαιρείται μια ζωή. Ένωσε πολύ διαφορετικό κόσμο, με διαφορετικά προβλήματα που όμως είδαμε μια κοινή αιτία: Ότι πυροβολούν τη γενιά μας με αδιέξοδα. Ότι έχουμε απέναντί μας μια εξουσία κι ένα κράτος που μοιράζει σφαίρες στη νεολαία και δισεκατομμύρια στις τράπεζες. Ο δρόμος είναι στην ενότητά μας, όχι στον κατακερματισμό μας.
Διαδήλωση Ταυτότητας: Γιατί έχουμε ανάγκη ένα ισχυρό, μαχητικό ρεύμα της αριστεράς στην κοινωνία που να δίνει αγώνες και μάχες καθημερινά. Να συγκροτεί ένα ρεύμα αλλαγής παντού. Δίπλα και μέσα στην νεολαία που πνίγεται από τα αδιέξοδα του συστήματος, δίπλα και μέσα στον εργαζόμενο κόσμο που πληρώνει ακριβά την κρίση, δίπλα και μέσα στους «συνηθισμένους ανθρώπους». Αυτή είναι η ταυτότητα και η φυσιογνωμία μιας σύγχρονης, χρήσιμης και ζωντανής αριστεράς.
Διαδήλωση Συνείδησης: Ακόμη κι αν μας λένε ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τι δεν θέλουμε. Και μπορούμε σιγά σιγά, να κατακτάμε μια νέα γνώση και νέα συνείδηση. Αυτή η γενιά, ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιεί, φωνάζει ότι τέλειωσε μια ολόκληρη εποχή. Στην αρχή με τυχαίες εκρήξεις ενάντια στο σύστημα, αλλά στη συνέχεια με συλλογικότητα και με οργάνωση. Για μια νεολαία, ούτε απολίτικη, αλλά ούτε φυλακισμένη στα όρια του παρελθόντος. Μπορούμε να φτιάξουμε μια νέα συνείδηση που να ανταποκρίνεται στη νέα εποχή.


«Μοβ κύμα» κατά του Μπερλουσκόνι στη Ρώμη





Περισσότεροι από 350.000 κόσμου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πήραν μέρος στην κινητοποίηση "No Berlusconi Day" στη Ρώμη, που οργανώθηκε μέσω διαδικτύου και με την συμμετοχή καλλιτεχνών, συνδικάτων, συνδέσμων και πολιτικών εκπροσώπων της κεντροαριστεράς. Παρόντες, επίσης, όλοι οι ιθύνοντες του κόμματος "Ιταλία των Αξιών", του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο, μέλη των οικολόγων και των κομμουνιστών και ένα μέρος των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι πολιτικοί, όμως, δεν πρόκειται να πάρουν το λόγο.Στην εξέδρα της πλατείας San Giovanni in Laterano μίλησαν, πριν λίγο, ο θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντάριο Φο, η σύζυγός του Φράνκα Ράμε, ενώ στην κινητοποίηση παίρνει μέρος και ο σκηνοθέτης Νάννι Μορέττι και γνωστοί Ιταλοί ηθοποιοί και τραγουδιστές. Πολλοί διαδηλωτές, κρατούν ένα μοβ μαντίλι, «σε ένδειξη πένθους, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα». «Ζητάμε την παραίτηση του Μπερλουσκόνι, πρώτα απ' όλα για το καλό του, για να μπορέσει να υπερασπισθεί καλύτερα τον εαυτό του στις δικαστικές αίθουσες», τόνισε ο Τζανφράνκο Μάσια, ένας από τους χρήστες του διαδικτύου που δραστηριοποιήθηκαν περισσότερο για την επιτυχία της σημερινής διαμαρτυρίας. Πρόκειται για ένα τεράστιο «μοβ κύμα», τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης: κάθε διαδηλωτής φοράει ένα καπέλο, μια εσάρπα, μια καρφίτσα του χρώματος αυτού, που στην καθολική παράδοση χρησιμοποιείται για τα πένθιμα άμφια των ιερέων, κατά την Σαρακοστή. Πολλά πανό, αναφέρονται με επικριτικά συνθήματα στην αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προώθησε η κυβέρνηση του «Καβαλιέρε», με περικοπές στα κονδύλια της δημόσιας παιδείας. Στο σάιτ του διαδικτύου www.noberlusconiday.org, έχει αναρτηθεί έκκληση στην οποία τονίζεται: «δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε άλλο, είμαστε αντιμέτωποι με έναν άνθρωπο που κρατά σε ομηρία την Ιταλία εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Έχει μια ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους και εναντιώνεται σε κάθε μορφή ελεύθερης έκφρασης». 
Εκτός από την Ρώμη, οργανώθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε άλλες σαράντα πέντε πόλεις, σε ολόκληρο τον κόσμο. Κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ των άλλων, στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Βιέννη, την Βαρκελώνη, στο Μόντρεαλ και στο Σαν Φραντσίσκο.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ/ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ένταση στο Κερατσίνι -Επίθεση εναντίον ΜΑΤ και εισβολή στο δημαρχείο

Περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένει το δημαρχείο Κερατσινίου, στο οποίο εισέβαλαν κουκουλοφόροι, αφού έσπασαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου. Οι καταληψίες παραμένουν μέσα στο κτίριο, ζητώντας από την αστυνομία θα αφήσει ελεύθερα όλα τα άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στον "αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ρεσάλτο".
  Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέσα στο στέκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης, 13 μάσκες (εκ των οποίων 7 αντιασφυξιογόνες), 200 μπουκάλια κενά, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια , 2 μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη και 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής τον οποίο οι προσαχθέντες επιχείρησαν να καταστρέψουν. 
Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 20 ατόμων. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο εκρηκτικών και ορμητήριο επιθέσεων.

Πηγή:www.skai.gr 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο του Αφγανιστάν


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Καταγγέλλουμε την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις επιταγές της Ουάσιγκτον.Επιλέγουν την καταστροφική κλιμάκωση του πολέμου αντί της αναζήτησης πολιτικής λύσης με διαπραγματεύσεις, αγνοώντας τα διδάγματα της ιστορίας. Ενός πολέμου που εξελίσσεται σε πολυδιάστατη τραγωδία όχι μόνο για τον πολύπαθο λαό του Αφγανιστάν αλλά και για το γειτονικό Πακιστάν, με απρόβλεπτες συνέπειες για την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αρνηθεί την αποστολή πρόσθετης δύναμης και να απεμπλακεί πλήρως από το βάρβαρο αυτό πόλεμο, που ήδη διαρκεί πάνω από οχτώ χρόνια, και έχει τεράστιο ανθρώπινο και οικονομικό κόστος για όλους τους εμπλεκόμενους.Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ως ΣΥΝ και ως Ευρωπαϊκή Αριστερά ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο πρόβλημα του Αφγανιστάν. Ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί και το ΝΑΤΟ να αποχωρήσει. Η απαίτηση για την άμεση προώθηση ενός σχεδίου ειρήνης, με ευθύνη του ΟΗΕ και στη βάση των αρχών του, γίνεται πιο επιτακτική σήμερα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να συμβάλλει και η Ελλάδα αντί να συναποφασίζει την κλιμάκωση του πολέμου.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ -Θα αντιπαλέψουμε τον αντικομμουνισμ Ανακοίνωση για τη θρασύτατη απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων

Κατά των αντιδημοκρατικών πρακτικών και τον αντικομμουνισμό τάσσεται τοΚομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας με ανακοίνωσή του με αφορμή την πρόσφατη υιοθέτηση της τροπολογίας του ποινικού κώδικα που απαγορεύει τα κομμουνιστικά σύμβολα. Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία αυτή εγκρίθηκε από τον Πολωνό Πρόεδρο Λεχ Καζίνσκι πριν μια βδομάδα και σύμφωνα με αυτήν παράνομα θα θεωρούνται τα σύμβολα των λεγόμενων εγκλημάτων μίσους, ποινικοποιώντας ουσιαστικά την «παραγωγή, διανομή, πώληση ή κατοχή ...σε έντυπη, ηχητική ή άλλη μορφή συμβόλων του φασισμού, του κομμουνισμού και άλλων απολυταρχικών συστημάτων». Η τιμωρία προβλέπει χρηματικό πρόστιμο ή και φυλάκιση έως και δύο χρόνια.



Οπως ενημερώνει το ΚΚ Πολωνίας, τα συγκεκριμένα άρθρα της τροπολογίας αναφέρουν πως όποιος «δημόσια προπαγανδίζει το φασισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς ή καλλιεργεί τα μίση στη βάση εθνικών, εθνοτικών, ρατσιστικών, θρησκευτικών διαφορών ή στη βάση διαφορών που έχουν να κάνουν με την έλλειψη των θρησκευτικών πεποιθήσεων, θα τιμωρείται με την ποινή της επιβολής προστίμου, τον περιορισμό της ελευθερίας ή τη στέρηση της ελευθερίας για μια περίοδο πάνω από 2 χρόνια». Σημειώνεται πως η ίδια ποινή επιβάλλεται σε οποιονδήποτε που «για προπαγανδιστικούς σκοπούς παράγει, ηχογραφεί, εισάγει, αγοράζει, αποθηκεύει, παρουσιάζει, μεταφέρει ή στέλνει» τέτοιο «υλικό» ή είναι φορέας κομμουνιστικών συμβόλων.
Το ΚΚ Πολωνίας αναφέρει επίσης πως η συγκεκριμένη τροποποίηση κατατέθηκε μαζί με άλλες τροπολογίες, «μια από αυτές αυξάνει την ποινή για παιδεραστία, κάτι που αποσκοπεί στο να παρουσιαστεί ο κομμουνισμός ως αρρώστια της κοινωνίας».
Υπογραμμίζει επίσης πως τα αδέρφια Καζίνσκι (νυν πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός) «είναι λάτρεις του αντικομμουνισμού» και σημειώνει πως πρόκειται για μια «ιδεολογία που προκάλεσε έναν τεράστιο αριθμό θυμάτων», αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Χίτλερ, την ιαπωνική κατοχή της Κίνας και άλλων ασιατικών χωρών, τον πόλεμο στην Κορέα και τα σχέδια μαζικής χρήσης πυρηνικών όπλων, αλλά και το βάρβαρο πόλεμο στο Βιετνάμ κ.ά.
Σημειώνοντας ότι «ο καπιταλισμός ως κοινωνικός σχηματισμός έχει σημαία του την εκμετάλλευση και τον περιορισμό του ανθρώπου» όπου «Αγγλοι, Βέλγοι, Γάλλοι αποικιοκράτες καταλήστεψαν φυσικούς πόρους και διέπραξαν γενοκτονίες. Εξανάγκαζαν τους πληθυσμούς ολόκληρων κρατών σε καταναγκαστική εργασία για το κέρδος», το ΚΚ Πολωνίας τονίζει πως «δεν έχει κατηγορηθεί κανένα πολιτικό κόμμα που εκθειάζει ανοικτά την αντικομμουνιστική ιδεολογία και τον καπιταλισμό». Προσθέτει επίσης πως οι ηγέτες του καπιταλισμού «έχουν μετατρέψει το κοινοβούλιο σε δικαστήριο, όπου δικάζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».
«Δεδομένου ότι ήταν αδύνατο να αποδείξουν ότι οι κομμουνιστές διαδίδουν τον ολοκληρωτισμό ή προτίθενται να διαπράξουν οποιαδήποτε εγκλήματα, μετά από 20 χρόνια συνεχών συκοφαντιών, δυσφημίσεων και ψεμάτων, ανακάλυψαν ότι μπορούν να αποδώσουν στους κομμουνιστές τέτοια πρόθεση μέσω της νομικής πράξης!», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Καταλήγει πως «το ΚΚ Πολωνίας αντιτίθεται σθεναρά σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές με όλα τα δυνατά μέσα και προετοιμάζεται για την αντιπαράθεση, που αποσκοπεί στην αποκάλυψη του παραλογισμού, του σκοταδισμού, της ανευθυνότητας και την άρρωστη θέληση των εφευρετών της».



Πηγή:Ριζοσπάστης

«Απογοητευμένη» η Σούζαν Σάραντον από πολιτική Ομπάμα στο Αφγανιστάν


«Απογοητευμένη» από την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να αποστείλει στρατιωτικές ενισχύσεις στο Αφγανιστάν, δηλώνει η Σούζαν Σάραντον, η οποία είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητά του.
«Πιστεύω ότι ο πόλεμος δεν έλυσε ποτέ τίποτε», είπε η 63χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός κατά την παρουσίαση της τελευταίας ταινίας του Πίτερ Τζάκσον The Lovely Bones στο Μπέβερλι Χιλς. 
«Πολλοί πολίτες έχουν ήδη σκοτωθεί (στο Αφγανιστάν) και αυτό δεν έλυσε κανένα από τα προβλήματα. Είμαι λοιπόν απογοητευμένη που και (ο Ομπάμα) επέλεξε αυτή την οδό», πρόσθεσε η Σάραντον. «Δεν μπορώ να δεχθώ τον πόλεμο ως μέσο να κάνουμε τον κόσμο μας ασφαλέστερο», τόνισε η διάσημη ηθοποιός.

Πηγή:www.nooz.gr

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού !


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Βία σε βάρος των νέων δεν είναι μόνο η καταστολή των ΜΑΤ, αλλά και η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απολύσεις, όπως αυτές των νέων στα stage, η ανεργία, οι εργασιακές σχέσεις "λάστιχο", η εμπορευματοποίηση της Παιδείας.

Η απάντηση της νεολαίας δεν μπορεί να δοθεί μόνο με επετειακές εκδηλώσεις, αλλά με την ανάπτυξη του οργανωμένου και περιφρουρημένου κινήματός της, που καθημερινά σε όλους τους χώρους μάχεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και συνολικά την εξουσία της πλουτοκρατίας, τον καπιταλισμό».

H κλήρωση του Μουντιάλ-Πάλι με Αργεντινή και Νιγηρία η Εθνική μας όπως το 1994 ! Πρώτος αντίπαλος η Νότια Κορέα.





ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2010 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

1ος όμιλος: Νότια Αφρική, Μεξικό, Ουρουγουάη, Γαλλία

2ος όμιλος: Αργεντινή, Νιγηρία, Νότια Κορέα, ΕΛΛΑΣ

3ος όμιλος: Αγγλία, ΗΠΑ, Αλγερία, Σλοβενία

4ος όμιλος: Γερμανία, Αυστραλία, Σερβία, Γκάνα

5ος όμιλος: Ολλανδία, Δανία, Ιαπωνία, Καμερούν

6ος όμιλος: Ιταλία, Παραγουάη, Νέα Ζηλανδία, Σλοβακία

7ος όμιλος: Βραζιλία, Βόρεια Κορέα, Ακτή Ελεφαντοστού, Πορτογαλία

8ος όμιλος: Ισπανία, Ελβετία, Ονδούρα, Χιλή

Το πρόγραμμα 2ου Ομίλου

12 Ιουνίου---Αργεντινή - Νιγηρία (14:30)

12 Ιουνίου---Νότια Κορέα - ΕΛΛΑΣ (17:00)

17 Ιουνίου---ΕΛΛΑΣ - Νιγηρία (17:00)

17 Ιουνίου---Αργεντινή - Νότια Κορέα (21:30)

22 Ιουνίου---Νιγηρία - Νότια Κορέα (21:30)

22 Ιουνίου---ΕΛΛΑΣ - Αργεντινή (21:30)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την έντονη καταδίκη της για τις προσπάθειες των πραξικοπηματικών δυνάμεων για νομιμοποίηση μέσω εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Ονδούρα. Οι εκλογές έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση του πραξικοπήματος με την υποστήριξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. 

Στις λεγόμενες εκλογές το 70% του λαού απείχε από την διαδικασία, ανταποκρινόμενο στη έκκληση του νόμιμου ηγέτη της χώρας . Το Δημοκρατικό Μέτωπο της Ονδούρας με ανακοίνωση του καλεί της δημοκρατικές κυβερνήσεις και κυρίως το λαό της Ονδούρας να μην προχωρήσουν στη αναγνώριση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, ο νόμιμος Πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια σε δηλώσεις από την πρεσβεία της Βραζιλίας τόνισε ότι οι εκλογές αποτελούν φάρσα και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τα επίσημα πραξικοπηματικά στοιχεία της δικτατορίας. Η εμπλοκή των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου τυχαία. Γίνεται στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας για τερματισμό της διαδικασίας αλλαγής που εξελίσσεται στην Λατινική Αμερική με την άνοδο των προοδευτικών δυνάμεων που αντιστέκονται στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές των ΗΠΑ.
Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ επιβεβαιώνει την ισχυρή απόρριψή και τη συνολική καταδίκη του στις παράνομες εκλογές στην Ονδούρα και καλεί όλους τους νέους της Κύπρου να εκφράσουν την καταδίκη τους αγωνιζόμενοι για έναν καλύτερο κόσμο. Παράλληλα εκφράζουμε για μια
ακόμα φορά την αλληλεγγύη και υποστήριξη μας προς τον αγωνιζόμενο λαό της Ονδούρας, ο όποιος αντιστέκεται στους πραξικοπηματίες.