Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Α.Α.Σ. ΓΙΑ 25Η ΜΑΡΤΗ

«Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν’ αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του.» Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος) – Τα Δίκαια του Ανθρώπου.

25 Μαρτίου 2014. Σήμερα 193 χρόνια μετά το 1821 η σημερινή «διοίκηση» του τόπου, το ΔΝΤ, η ΕΕ, τα ξένα και ντόπια αρπακτικά, η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δε σταματούν να ληστεύουν τη χώρα, τη ζωή μας και το μέλλον μας. Δε σταματούν με διατάγματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, να επιβάλλουν φτώχεια, ανεργία, δυστυχία στο λαό και στη νεολαία.
Σήμερα 193 χρόνια μετά το 1821 ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας δεν μπορούν να γιορτάσουν την επέτειο αυτή, παρά μόνο σαν μια επέτειο αγώνα ενάντια στους σύγχρονους ξένους και ντόπιους τυράννους που καταφρονούν το λαό, για την υπεράσπιση των λαϊκών Δικαίων, για την ανεξαρτησία της χώρας μας.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την 25η Μαρτίου.

Σε ανακοίνωση για την 25η Μαρτίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
 
 
«Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι ένας λαός, που είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι και ανίκητοι. Διδάσκει πάνω απ' όλα ότι οι επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης, κινούν την ιστορία προς τα εμπρός, ανατρέποντας τις ιστορικά ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διανομή του μερίσματος

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
 
 
Τα ψίχουλα, που δίνει η κυβέρνηση στην πιο ακραία φτώχεια και τα οποία θα εξανεμιστούν πριν καν φτάσουν στον προορισμό τους, δε μπορούν να κρύψουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα κλιμακωθεί με το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των μονοπωλίων.